Facebook Hesabınız Geçici Olarak Kilitlendi Sorunu

Facebook hesabınız geçici olarak kilitlendi problemi zaman zaman bazı kullanıcıların karşısına çıkabilen sorunlar arasında yer alıyor. Facebok’ta vakit geçirirken sayfa değiştiğinizde ya da Facebook hesabınıza giriş yaptığınız zaman bu hata ile karşılaşabilirsiniz. Facebook, hesabınızı güvence altına almak için hesabınızı geçici olarak kilitleyebilir. Hesabınıza giriş yapmaya çalıştığınızda daha çok karşılaşabileceğiniz bu sorundan kurtulmak kimi zaman kolay olurken kimi zaman zor bir işlem olabilmektedir. Peki Facebook hesabınız geçici olarak kilitlendi sorunu neden olur? Bu sorundan kurtulmanın yolları nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için hazırladık.

Facebook bazı anlarda şüpheli gördüğü kullanıcıların hesabını güvenlik maksadıyla kilitleyebilir. Aslında bu tamamen kullanıcının güvenliği ile ilgili bir durum. Eğer hesabınızda olağanüstü bir işlem yapıldıysa ya da sürekli olarak farklı cihazlardan Facebook hesabınıza giriş yapıyorsanız, bu durum Facebook gözünde şüpheli bir işlemdir. Bunun sonucunda da bir süre sonra hesabınız geçici süreyle kilitlenebilir. Eğer spam işlem yapmadıysanız bu durumdan korkmanıza gerek yok. Yapılacak olan birkaç basit işlemle hesabınızın kilidini kısa süre içerisinde kaldırabilirsiniz.

Facebook Hesabınız Geçici Olarak Kilitlendi Nedir?

Facebook hesabınız geçici olarak kilitlendi sorunu, hesabınızda yapılan sıra dışı işlemler neticesinde ortaya çıkar. Örneğin sürekli farklı cihazlardan ve farklı IP’den Facebook hesabınıza giriş yapıyorsanız bu durum Facebook’un dikkatini çeker. Normal şartlarda sürekli olarak farklı cihazlardan hesabınıza giriş yapmak çok iyi bir şey değildir. Bu yüzden mümkün mertebe tek cihazdan hesabınıza giriş yapmanızı öneririz. Aksi takdirde bu gibi olumsuz durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Her ne kadar Facebook hesabınız geçici olarak kilitlendi problemi halledilebilir olsa da bu hatayla karşı karşıya kalmak can sıkıcı olabiliyor. Bu sebepten ötürü Facebook hesabınızı kullanırken çok daha dikkatli ve titiz olmanızda yarar var. Aksi durumda bu ve benzeri hesap problemleriyle karşılaşabilirsiniz. Facebook’un hesabınızı kilitlemesinin tüm nedenlerini BU linkte bulabilirsiniz.

facebook hesabınız geçici olarak kilitlendi
facebook hesabınız geçici olarak kilitlendi

Facebook Hesabınız Geçici Olarak Kilitlendi Nasıl Çözülür?

Facebook hesabınız geçici olarak kilitlendi probleminin birden çok çözüm yolu vardır. Aşağıda vereceğimiz çözüm yollarını uygulayarak kilitlenmiş olan Facebook hesabınızın açılmasını sağlayabilirsiniz. Öncelikle bu kilitlenmenin temeline inmek gerek. Sorunun neden olduğunu tespit ettiğiniz zaman ileriki zamanlarda tekrar aynı hatayı yapmamış olursunuz.

İlk olarak Facebook hesabınız üzerinden çok sayıda arkadaşlık isteği gönderirseniz, çok fazla yorum ve beğeni işleminde bulunursanız, Facebook hesabınıza giriş yaparken art arda yanlış şifre girerseniz Facebook hesabınızı kilitleyebilir. Aynı zamanda bilgisayarınıza ya da cep telefonunuza virüs girdiyse tedbir amaçlı Facebook hesabınızı kilitleyebilir. Facebook hesabınız geçici olarak kilitlendi sorununa yönelik aşağıdaki çözümleri uygulayabilirsiniz.

  • İlk olarak Facebook hesabınızda çok sayıda arkadaşlık isteği yolladıysanız ya da çok fazla beğeni ve yorum gibi işlemlerde bulunduysanız Facebook hesabınız kilitlenebilir. Eğer bu sebepten dolayı hesabınız kilitlendiyse hesabınıza bir süre giriş yapmaya çalışmayın. Mümkünse 48 saat boyunca Facebook hesabınıza girmeyin. Bu sürenin sonunda hesabınıza girdiğinizde bu probleminde ortadan kalktığını göreceksiniz. Eğer 48 saat beklemek istemiyorsanız Facebook yetkilileriyle iletişime geçin. Bunun için,

https://www.facebook.com/help bağlantısına giderek “Giriş ve Şifre” sekmesine tıklayarak aldığınız hatayı belirtin hatta mümkünse ekran görüntüsü olarak buradan yetkililerle paylaşın. 24 saat içerisinde tarafınıza geri dönüş yapılır ve hesabınız açılır.

  • Facebook hesabınız geçici olarak kilitlendi problemini ortadan kaldırmak için uygulayacağınız bir diğer yöntemde kimlik doğrulamasıdır. Kimlik doğrulamasını yaptıktan sonra hesabınızdaki bloke de kaldırılacaktır. Hesabınıza girmeye çalışırken “Lütfen kimliğimi doğrula” sekmesini seçerek devam edin. Bu aşamadan sonra Facebook size kimliğini doğrulamanız için birkaç farklı seçenek sunacak. Bu seçeneklerden birini tercih ettikten sonra ve kimliğinizi doğruladıktan sonra hesabınız açılacaktır.
  • Çok sık olmasa da bazı durumlarda cihazınızdaki anti virüslerde bu hatayı almanıza sebep olabilir. Bu yüzden bilgisayarınızdaki ya da cep telefonunuzdaki anti virüsü deaktif edip hesabınıza giriş yapmaya çalışın. Eğer hesabınıza bu aşamadan sonra giriş yapabiliyorsanız problemin kaynağı anti virüs programıdır. Anti virüs programınızı iptal edebilir ya da Facebook üzerinde çalıştırmayarak bu sorundan kalıcı olarak kurtulabilirsiniz.
  • Tüm bu aşamaları uyguladıktan sonra hesabınızdaki problemden kurtulamadıysanız son olarak tarayıcınızı kontrol etmeniz gerekiyor. Tarayıcınıza girip “Ayarlar” sekmesine tıkladıktan sonra “Tarayıcı ayarlarını sıfırla” seçeneğini seçerek tarayıcınızı sıfırlayabilirsiniz. Bu aşamadan sonra Facebook hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Tarayıcı ayarlarını sıfırlamadan önce farklı bir tarayıcı ile hesabınıza giriş yapmayı da deneyebilirsiniz.

Görüldüğü üzere Facebook hesabınız geçici olarak kilitlendi sorunundan bu şekilde farklı yolları uygulayarak kurtulabilirsiniz. Ancak bu hatayı almanızdaki asıl nedene odaklanmalısınız. Aksi takdirde daha sonra tekrar bu hatayla karşılaşabilir hatta hesabınızın kalıcı olarak askıya alınmasına bile sebep olabilirsiniz. Facebook hesabınızda işlemleri art arda yapmamaya özen gösterin. Art arda arkadaşlık isteği göndermeyin ve çok sayıda beğeni ve yorum yapma gibi işlemlerden de kaçının. Bu sayede Facebook hesabınızı güvenle kullanmaya devam edebilirsiniz. Ayrıca sürekli olarak farklı cihazlardan oturum açmamaya da dikkat edin.

Facebook Hesabınız Geçici Olarak Kilitlendi Neden Olur?

Facebook hesabınız geçici olarak kilitlendi sorunuyla zaman zaman karşılaşabilirsiniz. Bu tür bir hata aldığınız için korkmanıza gerek yok. Ancak hesabınız sürekli olarak kilitleniyorsa bir sonraki aşamada kalıcı olarak hesabınız devre dışı bırakılabilir. Bu yüzden Facebook hesabınızı kullanırken kesinlikle spam işlemler yapmamaya çalışmalısınız. Peki nedir bu spam işlemler?

  • Facebook’ta peş peşe arkadaşlık isteği göndermeyin.
  • Art arda beğeni ve yorum yapma gibi spam işlemlerden uzak durun.
  • Facebook kimliğinizi doğrulayın.
  • Saldırgan ve hakaret içeren yorumlardan uzak durun.

Tüm maddelere dikkat ederek Facebook hesabınızı uzun yıllar boyunca güvenle kullanabilirsiniz. Ancak yukarıda yer alan kriterlere dikkat etmezseniz siz de Facebook hesabınız geçici olarak kilitlendi problemiyle karşılaşırsınız. Üstelik bu problemle sık sık karşılaşmanız durumunda Facebook hesabınız kalıcı olarak silinebilir.

Kilitlenen Facebook Hesabı Ne Zaman Açılır?

Facebook hesabı kilitlenen kullanıcıların en çok merak ettiği sorulardan biri de budur. Aslında bu sorunun net bir cevabı yoktur. Bu tamamen Facebook yetkililerinin müsaitlik durumuna bağlıdır. Ancak Facebook hesabınız geçici olarak kilitlendi sorunu genel olarak 48 saat içerisine çözüme kavuşur. Bu süreci daha da kısaltmak için Facebook yetkilileriyle doğrudan iletişime de geçebilir ve bu problemden çok daha kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz.

Kilitlenen Facebook Hesabı Kendiliğinden Açılır mı?

Evet, Facebook hesabınız kilitlendiyse ve hiçbir işlem yapmak istemiyorsanız Facebook hesabınız iki gün içerisinde kendiliğinden açılır. Bu süreyi beklemek istemiyorsanız ve daha çabuk hesabınızın açılmasını istiyorsanız doğrudan Facebook yetkilileriyle iletişime geçmeniz yeterlidir. Bu noktadan sonra yapılan değerlendirmelerde hesabınızda illegal bir işlem yapılmamışsa Facebook hesabınız açılır. Ancak bu problemle tekrar karşılaşmamak için Facebook hesabınızı doğrulayın ve spam işlemlerden mutlaka uzak durun.

Facebook gönderilerinizin daha fazla beğeni almasını istiyor musunuz? O halde Crovu olarak sizler için hazırlamış olduğumuz uygun fiyatlı paketlerimizi inceleyebilirsiniz. Facebook gönderi beğenisi satın al ayrıcalığından yararlanarak kısa sürede siz de istediğiniz noktaya ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir