Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?

Facebook sayfası nasıl geliştirilir sorusu da merak edilen sorular arasında yer alıyor. Her gün binlerce yeni Facebook sayfasının açıldığı ünlü platformda ön plana çıkmak sanıldığının aksine kolay bir işlemdir. Öncelikle hangi amaca yönelik bir sayfa oluşturacağınıza karar vermelisiniz. Daha çok komik hayvan videoları, eğlenceli videolar konseptli bir sayfa oluşturabilirsiniz. Her ne kadar çok fazla rakibiniz olsa da çok kısa süre içerisinde sayfanızın tutulma ihtimali de yüksektir. Özellikle rekabet açısından değerlendirildiğinde hayvanlarla ilgili paylaşımların yapıldığı sayfalar son zamanlarda çok daha fazla erişim alıyor.

Facebook sayfası oluşturmak oldukça kolaydır. Normal Facebook profilinize girdikten sonra sayfanızı kolayca oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz sayfada profil resmi ve kapak resmi eklemeyi unutmayın. Bu gibi alanları doldurarak ciddi bir imaj verebilirsiniz. Gerekli bilgileri doldurduktan sonra Facebook sayfanız kullanıma hazırdır. Bu aşamadan sonra paylaşım yaparak ve insanları davet ederek sayfanızın büyümesini sağlayabilirsiniz. Kısa süre içerisinde sayfanızı büyütmek istiyorsanız Facebook reklamlarını da değerlendirebilirsiniz. Facebook sayfası nasıl geliştirilir ile ilgili tüm sorularınızın yanıtlarını sizler için derledik.

En Hızlı Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?

Facebook sayfanızı geliştirmek için bazı önemli kriterlere dikkat etmeli ve bu kriterleri eksiksiz bir şekilde uygulamalısınız. Öncelikle konseptinizi belirlemeden önce yapmanız gereken işlemlerden söz edelim. Facebook sayfası nasıl geliştirilir sorusunun yanıtını arayanlar ilk olarak yabancı kullanıcıları sayfasına çekmelidir. Bunun için Facebook sayfanızı herhangi bir manken gibi göstererek işe koyulabilirsiniz. Bu aşamadan sonra Hindistan, Pakistan, Bangladeş gibi ülkelere yönelik Facebook reklamı vermelisiniz. Çok düşük maliyetlerle sayfanızı kısa süre içerisinde binlerce kişi takip edecek.

Bu şekilde paylaşımlarınıza devam ederek ve mümkün olduğunca çok reklam vererek sayfanızın takipçi sayısını inanılmaz ölçüde arttırabilirsiniz. Pek çok kişinin uyguladığı yöntemlerin başında bu geliyor. Yalnızca birkaç gün içinde binlerce organik takipçiye sahip olabilirsiniz. Bu yöntemi uyguladıktan sonra ve belli bir takipçi kitlesine ulaştıktan sonra sayfa profilinizi değiştirerek asıl konseptinize geçiş yapabilirsiniz. Sayfanızın erişimleri de yüksek olacağı için Facebook sayfanızın görünürlüğü de artacak ve kısa süre içerisinde Türk kullanıcılar tarafından da fark edileceksiniz.

Crovu Blog

Facebook Sayfası Nasıl Açılır?

Facebook sayfası oluşturmak yalnızca birkaç saniyenizi alacak. Facebook sayfası oluşturmanız için öncelikle Facebook profiline ihtiyacınız olacak. Eğer Facebook hesabınız yoksa Facebook hesabı açma için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz. Facebook hesabınızı oluşturduktan sonra sol menüde yer alan Sayfalar sekmesine tıklayın ve “Oluştur” butonuna basın. Bu aşamadan sonra sayfanızın adı, kategorisi gibi seçenekleri doldurun. Facebook sayfanızı bu şekilde hızlıca açabilirsiniz. Facebook sayfası açtıktan sonra mail ve telefon onayı yapmayı unutmayın. Aksi takdirde birkaç gün içerisinde Facebook hesabınız kapatılabilir.

Facebook sayfası oluşturma aşamaları yukarıda verildiği gibidir. Bu adımları uygulayarak siz de kolayca Facebook sayfası oluşturabilirsiniz. Facebook sayfası oluştururken aşağıdaki unsurlara da dikkat etmelisiniz.

  • Din, dil, ırk ve cinsiyet ile alakalı ayrım içermeyen profil oluşturmalısınız.
  • Hakaret ve küfür içermeyen sayfa ismi kullanmalısınız.
  • Profil ve kapak fotoğrafları genel ahlaka aykırı olmamalı.
  • Cinsellik ve warez içeren bir sayfa olmamalı.

Tüm bu kriterlere dikkat ettiğiniz müddetçe herhangi bir problem ile karşı karşıya kalmazsınız. Unutmayın ki Facebook katı kuralları olan bir platformdur. Bu yüzden topluluk kurallarını ihlal edecek hareketlerden kaçının.

Facebook Sayfası Nasıl Büyütülür?

Facebook sayfasını büyütmek için çeşitli yöntemler deneyebilirsiniz. Bu yöntemlerden ilki ise yukarıda da bahsetmiş olduğumuz yöntemdir. Pakistan, Hindistan gibi ülkelere yönelik Facebook reklamı çıkarak hızlı bir şekilde ve kısa sürede sayfanızı büyütebilirsiniz. Bunun için sayfanız ilgi çekici herhangi bir manken profiliyle oluşturulmalı. Çünkü bu ülkelerde bu profiller yakından takip ediliyor. Bu sayede çok ciddi erişimlere sahip olarak sayfanızı organik bir şekilde büyütebilirsiniz. Facebook sayfası nasıl geliştirilir sorusunun ilk adımı bu şekilde gerçekleşiyor.

Facebook sayfası nasıl büyütülür sorusunun bir diğer yanıtı ise optimizasyon yapmaktır. Profil ve kapak fotoğrafınızı belirtilen ölçülerde ayarlamalısınız. Aynı zamanda hakkında, iletişim gibi seçenekleri de boş geçmemelisiniz. Sayfanızı optimize ettikten sonra günde en az 5 adet paylaşım yapmalısınız. Bunu yapacak kadar vaktiniz yoksa gönderileri zamanlayabilirsiniz. Bu sayede günde bir defa sayfanızı kontrol ederek iş yükünüzü de azaltmış olursunuz.

Facebook Reklamlarını Kullanın

Facebook reklamlarını kullanarak hızlı ve etkili bir şekilde takipçi kasabilirsiniz. Her gün belirlemiş olduğunuz bütçe ile reklam vererek hızlı bir geri dönüş alabilirsiniz. Bunun için reklamını yapacağınız gönderinin herkesin dikkatini çekecek bir gönderi olduğundan emin olmalısınız. İlgi çekici gönderilerin reklamını vererek çok daha az maliyetlerle çok daha fazla kişiye erişebilirsiniz. Facebook reklamlarında önemli olan konuların başında ise tıklama başı maliyetler (TBM) geliyor.

TBM oranını ne kadar düşürürseniz o kadar iyidir. Bu rakam sizin her tıklanma başına ödeyeceğiniz rakamdır. Bu yüzden çok iyi bir şekilde reklam optimizasyonu yapmalısınız. Bunun içinde hedef kitlenizi çok iyi bir şekilde belirlemeniz gerekiyor. Örneğin kadınları ilgilendiren bir paylaşımın reklamını yapacaksanız, bu reklamın erkeklere gösterimini kapatabilirsiniz. Ayrıca yaş ve şehir sınıflandırması da yaparak Facebook reklamlarından en iyi şekilde geri dönüş alabilirsiniz.

Rakip Sayfaları Analiz Edin

Facebook sayfası nasıl geliştirilir sorusunun en önemli unsurlarından biri de budur. Örneğin komik hayvanlara yönelik içerik paylaşıyorsanız mutlaka sektördeki tüm rakiplerinizi inceleyin. Günde kaç adet paylaşım yapıyorlar, paylaşım sıklığı nedir, hangi saat dilimlerinde paylaşım yapıyorlar gibi kriterleri değerlendirin. Bu sayede benzer taktikle siz de paylaşımlarınızı yaparak etkileşim oranını kolaylıkla arttırabilirsiniz. Rakip analizi yapmak çok önemli bir konudur. Bu hususu es geçmemeye özen gösterin.

Rakip sayfalara giderek, sayfanın takipçilerini kendinize çekebilirsiniz. Bu da en etkili yöntemlerden biridir. Bu sayede doğrudan hedef kitlenize yönelik bir harekette bulunarak kısa sürede takipçi sayınızı arttırabilirsiniz. Aynı zamanda bu rakip sayfalara girerek paylaşımların altına sayfanızın reklamını yaparak doğal yollardan takipçi elde edebilirsiniz. Sayfanız belli bir kaliteye ulaşana kadar bu yöntemi her gün düzenli bir şekilde uygulamalısınız. Bu yöntemi uygularken spam işlem yapmamaya dikkat edin. Aksi takdirde ceza alabilirsiniz.

Hareketlerinizi Analiz Edin

Facebook’un kullanıcılarına sunduğu en önemli unsurlardan biri de budur. Bu sayede hangi içeriğiniz kaç görüntülenme aldı, hangi saatlerde etkileşim arttı gibi tüm aktiviteleri görebilirsiniz. Bu aktiviteleri iyi bir şekilde analiz etmeli ve bu doğrultuda paylaşımlarınızı yapmalısınız. Örneğin en çok etkileşimi öğlen 16.00 civarında alıyorsanız bu saat dilimlerinde yapacağınız paylaşımların sayısını arttırabilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra hangi içeriklerinizin çok daha fazla etkileşim aldığını da kolay bir şekilde görebilirsiniz. En çok beğenilen içeriklerinizi analiz edip bu yönde içeriklerinizin sayısını arttırabilirsiniz. Sık sık tüm bu dönüşümleri yakından takip ederek Facebook sayfanızı hızlı bir şekilde büyütme konusunda destek alabilirsiniz. Etkili bir analizle sayfanızın çok kısa süre içerisinde popüler bir sayfa haline getirebilirsiniz.

Beklemeden ve zaman kaybetmeden Facebook takipçi satın al hizmetimiz ile siz de kısa sürede istediğiniz kadar takipçiye sahip olabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir