Instagram Alışveriş Özelliği Nasıl Açılır & Onaylatılır? – [2020]

Instagram alışveriş özelliği Türkiye’de aktif olduğu andan itibaren büyük ilgi gördü. Hali hazırda Instagram’dan satış yapan küçük büyük bir çok marka e ticaret sitelerine yönlendiren etiketler sayesinde Instagram’ı daha verimli bir şekilde kullanmaya başladılar. Instagram alışveriş özelliği açılması gereken daha doğrusu onaylatılması gereken bir özellik. Bunun için de çok karışık olmasa da biraz karışık bir süreç söz konusu. Biz sizler için Instagram’da alış veriş özelliği nasıl açılır, instagram alış veriş özelliği onaylatma nasıl yapılır, adım adım araştırdık.

Instagram'da Alışveriş Özelliğini Açmak & Onaylatmak - Crovu Blog
Instagram’da Alışveriş Özelliğini Açmak & Onaylatmak – Crovu Blog

Adım adım instagram alışveriş özelliği açma

Instagram üzerinden alışveriş yapılabilmesi için öncelikle işletmenizin belirli ülkelerde olması olması gerekir. İlk olarak Amerika, Kanada gibi ülkelerle başlayan bu özellik kademeli olarak Türkiye’de de kullanılmaya başladı. Henüz tüm markalar tarafından kullanılmasa da çok yakında e ticaret sitesi olan herkes kullanabilir hale gelecek. Instagram şimdi alış veriş yap butonunu aktif hale getirmek için;

  1. Hesabınız ticaret ilkelerine uyan bir işletme profiline sahip olmalıdır. Hesabınızı işletme profiline geçirin.
  2. Bu hesabın aynı zamanda bir facebook işletme sayfası bulunması gerekmektedir. Eğer bu şekilde bir sayfanız yoksa instagram hesabınız ile bağlantılı olarak bu sayfayı açın. İşletme sayfasında yaş sınırlaması, ülke sınırlaması ve satın alma mesajı bulunmamalıdır.
  3. Instagram işletme profilinizi size ait bir facebook ürün kataloğu ile bağlamalısınız. Facebook kataloğu oluşturmak için iki yöntem izleyebilirsiniz. Birincisi facebook sayfanıza bağlı  bir mağaza oluşturabilirsiniz. Ikinci yöntem olarak ise business manager ı kullanarak bir katalog oluşturabilirsiniz. Instagram alış veriş katalogu nasıl oluşturulur konusunda detaylı bilgi için buraya tıklayınız. Yazımızdaki adımları izleyerek yeni bir instagram alışveriş kataloğu oluşturabilirsiniz.
  4. Hesabınızın kontrol edilip onaylanması gerekecek. Eğer yeni bir katalog oluşturduysanız bu noktada kataloğunuz da kontrol edilecektir. Kataloğunuz onaylandıktan sonra hesabınız onaylanacaktır. Instagram shopping hesabı onaylaması kısa bir süre gerçekleşse de bazen yoğunluktan dolayı gecikmeler yaşanabilir.
  5. Şimdi sıra instagram ürün etiketlemede. Instagram ürün etiketleme nasıl yapılır sorusunun cevabı adım adım yapılırdır. Ürünleri etiketlemeye başlamadan önce instagram uygulamasının son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Bunun dışında telefonunuz da güncel olsun.

Instagram ürün etiketleme nasıl yapılır?

  • Instagram işletme hesabınıza giriş yapın. Profilinizdeki üç nokta ya da çark işaretine dokunun.
  • İşletme ayarları içerisinde alışveriş kısmına dokunun. Sonrasında devam diyin.
  • Shopping on instagram özelliği dahilinde kullanmak istediğiniz kataloğu seçin. Bu aşamadan önce kataloğunuzu oluşturmuş olmanız gerekmektedir.
  • Katalog seçiminden sonra bitti işaretine dokunun.
  • Bu noktadan sonra ürünlerini etiketleyebileceksiniz.

Instagram ürünleri görmek için dokun nasıl yapılır?

Şimdi sizlere adım adım instagram alış veriş gönderisi veya hikayesi oluşturmayı anlatacağız.

  1. Instagram hikaye gönderisi ya da post oluşturun.
  2. Paylaş ekranına geldiğinizde ürünleri etiketle seçeneğine dokunun. Sonrasında ürün çıkartması/etiketini seçin. Hikayelerde ürün öne çıkarmak için ise çıkartma simgesine dokunduktan sonra ürün çıkartması seçeneğine dokunun.
  3. Sonrasında kataloğunuzdan etiketlemek istediğiniz ürünü seçmeniz gerekiyor. Etiketinizi ya da çıkartmanızı istediğiniz ürünün yanına sürükleyin.
  4. Oluşturduğunuz hikaye ya da gönderiyi paylaşın.

Unutmayın ki;

  • Instagram hikayelerinde (storylerde) her hikayede sadece bir ürün çıkartması kullanabilirsiniz.
  • Hikayeleri yayınladıktan sonra üzerinde düzenleme ya da değişiklik yapamazsınız. Düzenleme yapmak isterseniz hikayeleri silip yeniden oluşturup yeniden yüklemeniz gerekir. Hikayeleri oluştururken çıkartma metnini, rengini ve ürün adını düzenleyebilirsiniz.
  • Tek bir instagram postunda 5 ürüne kadar ürün etiketi ekleyebilirsiniz. Çoklu görsel postlarında ise 20 ürüne kadar etiketleme yapılabilir.
  • Kataloglarınız güncellendikçe yeni ürünlerinizi de direk instagram alışveriş hesabınızda etiketleyebilir hale gelirsiniz. Kullanıcılar çanta işaretine dokunduklarında sizin belirlediğiniz ürün ismi, fiyatı ve bilgisini görürler. Bir gönderi postu ya da hikaye üzerinden direk ürünün detayına ulaşabilirler. Burada detaylı bilgileri görebilir, benzer ürünleri görebilir satın almak isterse de alış veriş sitesine yönlendirilebilirler.
  • Herhangi bir instagram postunda hem insan hem de ürün etiketlemek mümkün değildir. Eğer herhangi bir iş birliği varsa burada ürünü post içerisinde etiketleyip kişiyi metinde mentionlayarak (bahsederek) etiketleyebilirsiniz.

Instagram alışveriş gönderimde etiketlemek istediğim ürün görünmüyor, neden?

Instagram alış veriş gönderilerinde ürün etiketleyebilmeniz için bu ürünün katalogda olması lazım. Eğer ürün katalogda olduğu halde etiketlerde çıkmıyorsa bu durumda ürün onaylanmamış demektir. Ürünün ilkeleri ihlal ettiği ya da tekrarladığı görünüyor olabilir.

Shopping on Instagram’ı nasıl kullanmak gerekir?

Burada hitap ettiğiniz ülke veya hedef kitlesine göre ayarlamalar yapmanız gerekir. Mesela global bir markaysanız dilinizi ona göre global olarak seçmelisiniz. İşletme profili istatistiklerinden hangi kitleye hitap ettiğinizi görebilir, para birimi seçimi ile dil seçiminizi ona göre yapabilirsiniz.

Instagram alış veriş özelliği onaylanmadı, neden?

Instagramın alış veriş özelliğinizi onaylaması için kataloğunuzdaki ürünlerin tamamının doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmiş olması gerekir. Aynı zamanda belirtilen ticari ilkelere de uygun olması önemlidir. Eğer bir süre içerisinde hesabınız onaylanmazsa instagram ile iletişime geçebilirsiniz. Hesabınızın onaylanmaması durumunda da nedenlerini soruşturabilir ve gerekli düzenlemeleri yapıp yeniden başvurabilirsiniz.

Buna ek olarak, Crovu’dan tamamen gerçek ve aktif instagram kullanıcıları satın almanız mümkün. Detaylara aşağıdaki link aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

Umarız bu yazımız işinize yarayacaktır.

Sevgilerimizle,

58 Yorum

  1. Merhaba Instagram alisveris icin bir sitemin olması gerekir mi ve shopier.com u sitem olarak kabul ediyor mu?

  2. Merhabalar instagram ve Facebook birbirine bağlı kataloğum tamam facebook mağazam açıldı instagram mağazam için onaya yolladım domain doğrulaması yapmanız gerekiyor diye mesaj geldi nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

  3. Merhaba instagram face hesaplarım var face sayfam. E Magaza da urunler cıkıyor ancak instagram da urunler gelmiyor busınesta bakınca ikisinde aktif ve on izlemeleri de urun gorunuyor instagrama ne zaman gecer acaba urunler birde alışveriş özelliği onaylanması mesaj yazdım cevap bekliyorum

  4. Merhabalar,

    Bizim intagramda alışveriş özelliğimiz açık herşey okey ancak facebook hesabımız çift faktörlü korumaya alındığı için kitlendi ve açamıyoruz yeni bussiness manger açıp aynı işlemleri yaptık .ticaret yönetisinden yeni bir mağaza açacağım ancak var olan intagramıma bağlamama izin vermiyor hali hazıda başka bir sayfa yöneticisinde mağaza tanımlı olduğu için . Bu sorun tamamıyla facebok sayfamın kitlenmesinden kaynaklı nasıl bu sorunu çözebilirim

  5. biz tüm şartları yerine getirdik ve katalog reklamlarımız bile aktif ama bu bölgede aktif degil diyor instagram güncel mobil instagramda mağaza ekle butonu var ama tıkladıgımda uygun degil diyor türkiyede hala aktif degil çok ugrastık olmadı

  6. Merhabalar katalog onaylandı intagram bağlı diyor fakat bağlanmıyor intagrama internet sitesinde sen ürünleri çekmedim mağazayı bir türlü iletişim bilgilerinizi gönderebilirsiniz

  7. Merhaba, fiziksel urun satiyoruz tum
    Asamalari yaptik instagram isletme hesabimizi facebook sayfamiza bagladik, facebook sayfamizda katalog olusturduk ancak katalogu instagram hesabimiza baglamaya calisirken alisveris icin onayli degil uyarisi aliyoruz Ne yapmamiz gerekir?

  8. Merhaba tüm aşamaları gerçekleştirdim instagrama işletme bölümüne alışveriş linki geldi oradan da kataloğu onaya gönderi deniyorum
    (instagram shopping unavailable at this time your instagram professional account must be in a market where instagram shopping is available )bu yazı çıkıyor burdan nasıl ilerlerim yardımcı olursanız çok mutlu olurum

  9. Merhaba. Yazınız için teşekkür ederim. Yorumlarıda okudum aynı sıkıntıları bende yaşıyorum. Yalnız şöyle bir sorum var. Sanırım herşeyi yamış kontrol etmiş ve onayını almış olsakta son olarak takipçi sayımızın önemli olduğunu görüyorum veya organik takipçi olması söz konusu. Bunun için belli bir sayı mevcutmudur acaba? Neye göre değerlendiriliyor ?

  10. Merhaba yazı için teşekkürler
    benim instagram 6 aydır onaylı ama hala alışveriş seçeneği aktif olmadı. facebook ürün kataloğu hazır. takipçim 85K.
    bir firmanın instagramı hepsi gerçek kullanıcı. bot yoktur.

    buna rağmen aktif olmuyor. ne yaptıysam olmadı. farklı telefon v.s herşey denendi

  11. merhabalar ,öncelikle güzel ve detaylı bir anlatım olmuş. tebrik ederim.
    sorunuma gelince yeni açtığım instagram sayfalarımı ( 2 tane farklı sayfa) facebook ürün kataloglarıma bağladım , profil onayıda aldım. Alışverişinizi etkinleştirin diye bir buton çıktı . tıkladığımızda instagram uygulama üzerinden nasıl etkinleştireceğimizi yazıyor. buraya kadar herşey tamam ama ; uygulamada bulunması gereken
    ” Ayarlar -> işletme -> Alışveriş ” butonu yok.1 haftayı geçecek neredeyse çıkmadı . Arada bir ” ödemeler ” diye bir buton çıkıyor geri kayboluyor. iki sayfamda da takipçi yok birinde 15 diğerinde hiç yok. herşey normal görünüyor ama ; sorun takipçi azlığı nedeniylemi oluyor acaba ? teşekkürler

  12. merhaba işletmem için gereklli her şeyi tanımladım business manager kurulu ve kataloğumu yükledim ancak kataloğu instagrama aktarmak istediğimde Türkiye nin satış pazarında bulunmadığını söylüyor ancak birçok firma kullanabiliyor bunla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim

    • bu özellik hesaplara aşama aşama açılıyor, şu anda size açılmamış olabilir ancak kısa zaman içerisinde açılacaktır

  13. Merhaba, ben kataloğu oluşturdum. Bu kataloğu business manager’den hesabıma bağlamak istediğimde. Instagram’da Alışveriş için uygun değil.Neden? yazıyor Neden’in üzerine geldiğimde Instagram alışveriş bulunduğun bölgede kullanılmıyor diyor. Fakat yandaki butonun üzerine geldiğimde ise Bu Instagram Business profili, Instagram Alışveriş için onaylanmadı diyor. Şimdi bu durumda ne yapmam gerekir. Instagram hesabım ayarlarda bir mağaza olduğu belli ve işletme hesabına geçirilmiş durumda. Business Manager erişimi de mevcut. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bir de Instagram alışveriş özelliğini kullanan büyük hesaplar dışında bir bildiğiniz yerli örnekler var mı? Şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.

    • instagram alış veriş özelliği aşamalı olarak herkese açılıyor, ancak tüm ayarlamaları doğru yapmanız gerekiyor. kataloğunuz onaylandı mı?

  14. Merhaba
    Bu ozelligi turkiyede kullanan hesaplarin ortak ozelligi nedir. Ben de herkes gibi tum detaylari yapmama ragmen ozelligi kullanamiyorum. 40B uzerinde takipcim var ve sahte kullanicilar degil. Isletme hesabim var. facebookta da katalog yuklu.

  15. Hesap onayli sayfaya bagli katalog mevcut hersey tamam ama telefondan etkilstirme yapin diyor business hesabi ama telefondan yapamiyorum 3 noktada cikmiyor oyle ozellik son surum kullaniyorum

  16. Fiziksel ürünler satıyorum, kendi sayfam, şirketim ve gerekli olan her şeyim var fakat Facebook Business Manager’da işletme hesabı olan İnstagram hesabımı bağlamaya çalıştığımda “İnstagram’da alışveriş için uygun değil. Instagram’da Alışveriş bulunduğun bölgede kullanılamıyor. ” yazısı çıkıyor ve bağlı olma butonu aktif edilemiyor. Yardımcı olabilir misiniz? İyi çalışmalar

    • facebook katalog oluşturma işlemini tamamladınız mı? Artık Türkiye’de bu özellik kullanılabilir durumda

  17. Tüm işlemleri yapmama rağmen business manager de bu özelliği açma tick i hala pasiv ve ülkenizde henüz aktif değil diyor. Birçok türk hesabı kullanıyor oysaki.

  18. Merhaba, belirtilen tüm adımları izledim. Aktif olarak reklam çıktığım bir instagram profilim mevcut. Facebook kataloğu oluşturdum. Fakat instagram profilime girdiğim zaman işletme ayarlarında Alışveriş özelliği yok. YalnızcaTanıtım Ödemeleri, Markalı İçerik ve Hızlı Yanıtlar Mevcut.

  19. Merhaba blog yaziniz cok yardimci oldu ancak katalogu olusturdum urunlerimi de siteden cektim facebook kataloguma ve facebook magazama ancak katalogu instagram hesabima baglayamiyorum. Bu konuda yardimci olabiliyor musunuz?

  20. Instagram son sürüm yüklü herşey eksiksiz katalog hesaba bağlı , son noktada başka birşey mi var acaba 1 ay geçti hala shopping tuşu gelmedi

  21. merhaba
    işlemlerin nasıl yapıldığı ile ilgili
    sıfırdan açılan hesapla video paylaşabilirmisiniz.
    birçok kişi aynı sorunu yaşıyor. faydalı içerik olur.

  22. Merhabalar ;
    Katalog kısmında hesabım alışveriş için onaylı gözüküyor fakat cep telefonundan uygulamaya giriş yaptığımda hala alışveriş sekmesi gelmedi nasıl birşey yapmam gerekli acaba ? Alışveriş için onaylı bir hesapta

  23. Merhaba, Türkiye’de aktif olmayan bu özelliği kullanan bazı hesaplar var arkadaşlar. Nasıl açıyorlar acaba lokasyon mu değiştiriyorlar ya da farklı bir instagram apk’sı mı kuruyorlar bilen var mı?

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir