Instagram Beğeni Engeli Beklemeden Nasıl Kaldırılır? – [2020 | Güncel]

Instagram sadece gerçek hesapların aktif olmasını sağlamak, botların ya da bilgisayar programlarının yönettiği gerçek olmayan hesapları engelleyerek ortadan kaldırmak için çeşitli algoritmalar kullanır. Bu algoritmaların en başında da beğeni ve takip oranları vardır. Herhangi bir hesap (özellikle de bu durum yeni açılan hesaplar için geçerli) bir iki saat içerisinde çok fazla içeriği beğeniyor, yorum yapıyor ya da çok fazla içerik paylaşıyorsa kısa bir süre içerisinde engelleniyor. Bazı hesaplar bu tarz aktiviteleri yaptığı anda engellenebildiği gibi bazıları zaman içerisinde engellenebiliyor. 

Yeni açılan hesaplarda engellenme olayı çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşebilirken engelin kalkması da çok fazla zaman alabiliyor. Çünkü zaten fazla takipçisi olmayan ya da fazla takip ettiği hesap olmayan, henüz kendi ispatlayamamış bir hesabın bir anda aşırı aktif olması dikkat çekici oluyor. Sonrasında engellenme de kaçınılmaz. 

Instagram beğeni engeli beklemeden nasıl kalkar? - Crovu Blog
Instagram beğeni engeli beklemeden nasıl kalkar? – Crovu Blog

Instagram beğeni engeli nasıl ve neden olur?

Daha önceki yazılarımızda instagram limitlerinden bahsetmiştik. Her hesabın bir saat içerisinde yapabileceği etkinliğin sayısı bellidir. Bu sayı üzerinde herhangi bir hareket saptandığı taktirde önce uyarı gelip sonrasında engellenme yapılabilir. Ancak hiç bir uyarı gelmeden de hesaplar direk olarak engellenebilir.

Ortalama bir saat içerisinde 350 ye kadar beğeni yapılabilir. Ancak bu sayı hesabın sahibinin önceki hareketlerine göre de değişebilir. Şöyle ki daha önceden bir çok kez beğeni engeli aldıysanız sizin bir saat içerisinde maksimum yapabileceğiniz beğeni daha az olur. Aynı şekilde daha öncesinde hiç bir şekilde beğeni engeli almamış birinin ise beğeni yapma limiti çok daha yüksektir. Bir kere beğeni engeli aldıktan sonra kara listeye girmiş olursunuz. Yani bu da demektir ki her hareketiniz daha yakından takip edilir. Sonrasında en küçük bir limit aşımında dahi anında engellenirsiniz.

Bazı takipçilerimiz daha önce hiç engel almadığı halde aynı şeyi yapmasına rağmen sonradan engel aldığını belirtmekte. Bu durum yaşanabilmektedir. Bir süre izlenen hesaplar sonrasında anında engellenebilir.

Instagram beğeni engeli nasıl kaldırılır?

Öncelikle instagram beğeni engelinin en doğal ve kalıcı şekilde kaldırılmasının yolu 18 saat beklemektir. Çünkü instagram hesaplarında yapılan engeller genelde ilk 18 saat içerisinde kaldırılmaktadır. Ancak eğer bu engel sizin ilk engel cezanız değilse o zaman engelin kalkması daha uzun sürebilir. Bu durumda da yapabileceğiniz ilk şey hesabınızı bir süreliğini dondurmak olabilir. 

Instagram limitleri hesaptan hesaba değişebilir mi?

Herkesin hesabı kendine özel olduğu gibi Instagram’ın limitleri de kişiye özel yani hesaba özeldir. Hesaplar bazında instagram güncel beğeni limitleri şu şekildedir: 

Güvenilir hesaplar

Beğeniler: Zamanlama araçlarını kullanıyorsanız, her 28 – 36 saniyede bir şeyleri beğenebilirsiniz.  Ya da bir seferde 1000 beğeni de yapabilirsiniz. Bu yöntemi tercih ederseniz limite ulaştığınız için tekrar beğeni yapmadan önce 24 saat ara vermeniz gerekecektir.

Takip Etme : Takip isteği gönderme konusunda da tıpkı beğeni gibi 28 – 38 saniyede bir takip isteği gönderilebilir. Ancak bir gün içerisinde 1000 e ulaşırsanız 24 saat boyunca beklemeniz gerekir. Maksimum takip gönderme isteği genel olarak günlük 1000 dir. 

Yorumlar: Bunları saatte 12-14 arasında tutmanız ve her biri arasında 350 – 400 saniye ara vermeniz gerekir.

DM’ler: DM’ler için genel olarak bilinen bir sınır yoktur, ancak güvenilir hesaplar günde 50 ila 100 DM gönderimi yapabilir.

Yeni hesaplar için durum nedir?

Yeni hesaplarda, ilk 12 ila 20 gün boyunca, herhangi bir işlem arasında 36-48 saniye beklemeniz gerekir. Buna ek olarak, en büyük Instagram günlük limiti, günde yalnızca toplam 500 işlem yapabilmenizdir. Bu, takip etmeyi, beğenmeyi ve yorumları içerir. Yani yeni hesaplar için toplam limit günde 500 işlemdir.

Yeni hesaplar, günde 20-50 arasında DM gönderebilir.

Instagram beğeni engeline takılmamak için ne yapılabilir?

Birçok Instagram profesyoneli, yeni hesap açtığınızda daha yavaş başlamanızı ve ardından sayfanız daha iyi bir şekilde kuruldukça hareketlerinizi artırmanızı önerir.  Peki ya bekleyecek vaktiniz yoksa? Ya da zaten kurulmuş bir Instagram markanız varsa ne yapabilirsiniz?

Akıllı Otomasyon Kullanımı (otomatik toollar) 

Kendi başına, AiGrow gibi otomasyon araçları Instagram’ın günlük limitlerini geçemez. Ancak başardıkları şey, zamanı çok daha etkili kullanmaktır. Otomasyonu kullanarak, gerçekten ulaşmak istediğiniz bir sayfayı ya da potansiyel müşteriyi kaçırmakla ilgili endişelenmenize gerek kalmayacaktır. 

Birden fazla sayfadan faydalanmamayı seçseniz bile, otomasyon kullanmak, en az çaba göstererek, Instagram hesabınızın (Beğenme, takip etme, yorum yapma, DM gönderme, vb.) İşlemlerini günlük sınırlarına kadar zorlamanıza yardımcı olabilir.

Örneğin, bu tarz toollar ya da uygulamalar  ile yapmanız gereken tek şey, hedef kitlenizin kullandığını düşündüğünüz hashtaglari sağlamaktır. Bu parametreleri sağladıktan sonra toollar  günlük limitinize ulaşana kadar bu parametrelere uyan insanlarla Instagram’da otomatik olarak çalışmaya başlar.

Bu yolla, Instagram’da otomatik olarak meşgul olduğunuzu ve tam olarak müşteri olarak istediğiniz türden insanlar sayfanıza çekeceğinizi bilerek diğer iş konularına katılabilirsiniz.

Birden fazla sayfayı kullanabilir, değişik reklam yöntemlerini ya da iş birliklerini de beğeni engeline takılmamak için kullanabilirsiniz.

Buna ek olarak, Crovu üzerinde tamamen güvenle Instagram için beğeni satın alabilirsiniz, buraya göz atarak paketlerimizi inceleyebilirsiniz.

Umarız bu yazımız sizler için faydalı olmuştur,

Saygılarımızla

14 Yorum

  1. İnstagramda bilgim dışında bir sürü beğeni yapılmış ve instagramdan engel yedim . Engel şu şu tarihte açılacak diye belirtilmiş fakat o tarih geçmesine rağmen hala beğeni yapamıyorum ve hep ileri tarihlere sarkıyor. Hesap dondurmak istiyorum ama onda da hiç dondurmama rağmen bir haftada bir defa dondurabilirsiniz bildirimi geliyor yapabilirim acaba bu durumda

  2. 1 hafta önce telefondan instagram hesabımda gezinmek için giriş yaptım ve hiçbir sorun yokken birden kendi kendine hesaptan çıktı. Hiçbir geri bildirim de almadım. Zaten instagramda sık paylaşım yada beğeni yapan biri değilim. Sonrasında 2 kere şifremi değiştirdim, başka cihazlardan denedim ama bir türlü giriş yapamadım. ‘Log in’ e basıyorum yüklenir gibi olup hiçbir giriş yapmıyor. Hatta hesabımı güven altına almak için kod uygulaması kullanıyorum. O kodu bile talep ediyor(ilk defa giriş yaptığım cihazlarda), kodu giriyorum ama tekrar giriş sayfasına yönlendiriliyorum. Bunun nedeni ne olabilir??

  3. Merhabalar. Ben bugün 6 günlük beğeni engeli aldım. Ancak uzun süredir 15 er dakikalık beğeni engelleri de aldım daha önce. 6 günlük süre dolmadan da açılabilir mi beğeni engeli. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

  4. Merhabalar ,
    Telefonumdaki acik olan butunn instagram sayfalarimdan engel yedim hicbir hareket yapamiyorum bugun 2. Gunu oldu ne zaman kalkicak acaba

  5. Bir haftalık engel yedim nasıl kaldırabilirim süresinin dolmasını beklemek istemiyorum lütfen yardımcı olur musunuz

  6. İnstagramda bilgim dışında bilgim dışında bir sürü beğeni yapılmış ve instagramdan engel yedim . Engel şu şu tarihte açılacak diye belirtilmiş fakat o tarih geçmesine rağmen hala beğeni yapamıyorum ve geçen tarihi söylüyor bana sebeni nedir?

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir