Instagram Bildirim Gelmiyor Sorunu

Dünya genelinde en çok kullanılan mobil uygulamaların başında gelen Instagram, zaman zaman çeşitli hatalar sebebiyle kullanıcılarını mağdur edebiliyor. Çok nadirde olsa bazı anlarda Instagram kullanıcıları hatalar ile karşı karşıya kalabiliyor. Kimi zaman bu hatalar Instagram kaynaklı olabileceği gibi kimi zamanda doğrudan kullanıcıyla alakalı olabiliyor. Bu sorunlardan biri de Instagram bildirim gelmiyor sorunudur. Günümüzde sık sık karşılaşılan problemlerden biri olan bildirim sorunu, Instagram’dan kaynaklanabileceği gibi cihazınızdan da kaynaklanabilir. Bu yüzden aşağıda vereceğimiz adımları doğru bir şekilde uygulayarak bu problemden kurtulabilirsiniz.

Instagram bildirim gelmiyor sorunu, Instagram’da yeni bir arkadaşlık isteği geldiğinde, fotoğraflarınıza beğeni ya da yorum geldiğinde haberinizin olmaması durumudur. Normal şartlarda bu gibi etkileşimlerde cep telefonunuza bildirim gelir. Gelen bu bildirimde ne tür bir etkileşim aldığınıza dair haber verilir. Ancak bazı durumlarda bu bildirim Instagram kullanıcılarına gelmez. Yeni arkadaşlık isteği geldiğinde ya da diğer etkileşimlerinizde telefonunuza bildirim gelmeyebilir. Bu gibi bir durumda ise öncelikle Instagram ayarlarınızı kontrol etmeniz gerekecek.

Instagram Bildirim Gelmiyor Sorunu Nedir?

Instagram bildirim gelmiyor sorunu sıklıkla karşılaşılan problemler arasında yer alıyor. Bu sorunla karşılaşan Instagram kullanıcılarının öncelikle cihazlarını kontrol etmeleri gerekiyor. Çünkü Instagram tarafından bu şekilde bir hatanın oluşması pek mümkün değildir. Olası problemlerde Instagram mühendisleri anında müdahale ederek sorun birkaç dakika içerisinde çözülüyor. Eğer bildirim gelmeme sorununu uzun zamandır yaşıyorsanız, bu sorunun telefonunuzdan kaynaklandığını unutmamalısınız.

Instagram bildirimleri birçok kişiyi memnun edici bir özellik olsa da bazı kullanıcılar için sinir bozucu bir özelliktir. Hatta binlerce takipçiye sahip kişiler için çok rahatsız edici olabilir. Çünkü her paylaşımınıza gelen beğeni ve yorumlar size bildirim olarak geri döner. Aynı zamanda Instagram üzerinden özel mesaj aldığınızda ya da arkadaşlık isteği geldiğinde de bildirim alırsınız. Eğer bir sayfanız varsa ve bu sayfanızda binlerce takipçiniz varsa bu kadar çok bildirim sizi bunaltabilir. Çoğu zaman binlerce takipçiye sahip sayfa hesapları bu bildirimleri kapatıyor.  Instagram bildirim açma konusunda merak edilen tüm soruları sizler için yanıtladık.

Instagram Bildirim Gelmiyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram’ı aktif bir şekilde kullanan kullanıcıların en çok yakındığı konulardan biri budur. Instagram bildirim gelmiyor sorunu belli bir süre sonra kendiliğinden kapanabiliyor. Bununda birçok nedeni olabilir. Örneğin Instagram güncellemesinin yapılmaması ya da telefonunuzun güncellemesinin yapılmaması gibi nedenlerden dolayı bu sorunla karşılaşabilirsiniz. Eğer telefonunuza bildirim gelmiyorsa aşağıda göstermiş olduğumuz adımları takip ederek bu problemden kalıcı bir şekilde kurtulabilirsiniz.

  • Instagram bildirimlerinizi açmak için telefonunuzdan ayarlar sekmesine giriş yapın.
  • Ayarlara girdikten sonra uygulamalar sekmesine tıklayın.
  • Burada Instagram’ı bulun ve tıklayın.
  • Hemen karşınıza çıkan “Bildirimler” sekmesine girip “Instagram bildirim açma” özelliğini aktif edebilirsiniz.

Tüm bu adımları izleyerek Instagram bildirimlerini sadece bir dakika içerisinde açabilirsiniz. IOS ya da Android cihazların izlemesi gereken yöntem budur. Her iki işletim sistemine sahip telefonlar için yöntem aynıdır. Iphone Instagram bildirim gelmiyor ya da Android Instagram bildirim gelmiyor sorunu yaşıyorsanız bu şekilde problemi ortadan kalıcı bir şekilde kaldırabilirsiniz. Instagram bildirim gelmiyor sorunu hakkında daha detaylı bilgi almak için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Crovu Blog

Instagram Bildirimleri Nasıl Açılır?

Instagram bildirimlerini açmak istiyorsanız öncelikle Instagram uygulamasına giriş yapmalısınız. Bu adımdan önce ilk olarak yukarıda da anlattığımız gibi telefonunuzun ayarlar kısmından bildirimleri açmalısınız. Bu aşamadan sonra aşağı da vereceğimiz şekilde işlem yaparsanız artık Instagram’da tüm etkileşimlerde siz de bildirim alacaksınız. Vereceğimiz bu yöntem ile bildirimleri açabileceğiniz gibi aynı zamanda bildirimleri de kapatabilirsiniz. Instagram’da bildirimleri açmak için aşağıda verdiğimiz adımları uygulamanız yeterlidir.

  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Sağ üst köşede bulunan üç noktaya tıklayın.
  • Bu kısımda ayarlar sekmesine tıklayın.
  • Ayarlar menüsüne girdikten sonra bildirimler sekmesine tıklayın.
  • Çıkan ekranda yer alan tüm bildirimleri tek tek açın.

Bu şekilde Instagram’dan gelecek tüm bildirimleri açmış olursunuz. Dilediğiniz zaman bu adımları takip ederek Instagram bildirim gelmiyor sorununu da çözüme kavuşturursunuz. Bu adımlardan sonra, takipçi istekleri, gönderilerinize gelen beğeni ve yorumlara ait tüm bildirimleri alacaksınız. Aynı zamanda Instagram üzerinden gelen özel mesajlarda da bildirimleri alacaksınız. Eğer telefonunuzun ana ekranına yalnızca bildirim gelmesini istiyorsanız ilgili kısmı kaldırmanız yeterli olacaktır. Çünkü bazı kullanıcılar sesli bildirimden rahatsız olabilir. Sesli bildirimleri de bu şekilde kaldırabilirsiniz.

Instagram Uygulamasını Güncelleyin

Kullanıcılar yukarıda belirttiğimiz çözümleri deneseler de telefonunuza Instagram bildirimi gelmeyebilir. Yukarıda bahsettiğimiz yöntemleri denediyseniz ve yaşadığınız sorunun telefon veya uygulama ile ilgili olmadığından eminseniz geriye yapmanız gereken tek şey kalıyor. Instagram uygulama güncellemesi. Özellikle akıllı cihaz kullanıcıları, gereksiz dosyaları silmek veya başka bir yere taşımak yerine, telefonlarına aşırı yük bindiğinde uygulamaları güncelleme sürecini erteliyor.

Bu durum sonucunda uygulamalar eski sürümlerinde çalışmaya devam etmektedir. Ancak bir süre sonra çeşitli hatalar ortaya çıkmaya başlar. Bu nedenle sürekli olarak Instagram sesli bildirim gelmemesi ya da Instagram iPhone bildirimlerini açma işlemini tamamlayamama gibi sorunlarla karşılaşıyorsanız uygulamanızın sürümünü kontrol etmekte fayda var. Mevcut akıllı cihazınızın online uygulama mağazası bölümüne giriş yaparak uygulamanızın güncel olduğundan emin olabilirsiniz. Instagram uygulaması güncel değilse, hemen güncellemeniz gerekebilir. Bu adımdan sonra güncellenmiş Instagram uygulamanız aracılığıyla tüm bildirimleri alabilirsiniz.

Instagram beğeni satın al hizmetimizi inceleyerek gönderilerinize dilediğiniz kadar beğeni satın alabilirsiniz.

Instagram Anında İlet Bildirimi Nasıl Açılır?

Instagram anında ilet bildirimi sayesinde tüm bildirimleri aktif hale getirebilirsiniz. Anında ilet bildirimini açmak isteyen kullanıcılarında izlemesi gereken bazı adımlar var. Bu adımları takip ederek bu bildirimleri açabilir ve hayatınızı daha da kolaylaştırabilirsiniz. Instagram anında ilet ilet ile aşağıdaki işlemler sonucu bildirim alabilirsiniz.

  • Fotoğraflara ya da videolara yorum yapıldığında
  • Takip isteği geldiğinde
  • Özel mesaj geldiğinde
  • Canlı yayın açıldığında

Anında size bildirim gelir. Anında ilet bildirimini açmak içinde Instagram’da profilinize girdikten sonra sağ üst köşede bulunan üç noktaya tıklayın. Burada sırasıyla Ayarlar > Bildirimler adımını izleyerek bildirimleri tamamen açabilirsiniz. Bu bildirimleri açtıktan sonra yukarıda da söz ettiğimiz üzere her etkileşimde bildirim alacaksınız.

Instagram Bildirim Açık Ama Gelmiyor?

Instagram profilinize girip buradan ayarlardan tüm bildirimleri açmanıza rağmen bildirim alamıyor musunuz? Bu durumda kontrol edilecek birkaç farklı unsur var. Bu unsurları tek tek inceleyerek bu problemden kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz. Instagram bildirim gelmiyor sorunu sık sık karşılaşılan sorular arasında yer alıyor. Kullanıcılar genel tüm ayarları yapmalarına rağmen bildirim alamayabilir. Bu gibi bir durumda aşağıdaki adımları izleyerek bu problemden kesin olarak kurtulabilirsiniz.

Instagram hesabınızı kapatıp açın. Hesabınızdan çıkış yapıp tekrar giriş yapın. Bununla beraber Instagram uygulamasını güncellemeyi de unutmayın. Çünkü güncellenmemiş Instagram hesapları sebebiyle bu problemle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Düşük güç modunu kapatmayı da ihmal etmeyin. Tasarruf modu etkin olduğu durumlarda cep telefonunuz birçok özelliği sınırlandırır. Kısıtlanan bu özelliklerden biri de Instagram bildirimleridir. Bu yüzden düşük güç modunu kapatarak Instagram bildirim gelmiyor sorunundan kurtulabilirsiniz.

Instagram çevrimiçi kapatma nasıl yapılır sorusunun cevabını arıyorsanız, sizler için hazırladığımız içeriği inceleyebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir