Instagram Takipçileri Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram’da kullanımda olan ancak pek çok kişinin bilmediği çok sayıda özellik yer alıyor. Bu özellikler arasından en çok kullanılan ve merak edilen özelliklerin başında ise Instagram takipçileri gizleme geliyor. Instagram’da profilinizde yer alan takipçilerinizi kolay bir şekilde gizleyebilirsiniz. Bu sayede arkadaşınız olmayan kullanıcıların sizi kimlerin takip ettiğini görmelerini engelleyebilirsiniz. Bu sayede hem kendi güvenliğinizi sağlamış olursunuz hem de sizi takip edenlerin güvenliğini de sağlamış olursunuz. Bu özelliğin devreye sokulmasıyla beraber hiçbir kullanıcı sizin takipçilerinizi göremeyecek.

Instagram takipçileri gizleme özelliği birçok kişi tarafından kullanılıyor. Bu sayede kullanıcıyı takip edenlerin kim olduğu bilgisi de dışarıdaki kullanıcılardan gizleniyor. Daha çok otomatik takipçi kasma programları tarafından tercih edilen bu özellik son zamanlarda çok fazla suiistimal ediliyor. Bu tür programlar vasıtasıyla belirlemiş olduğunuz herhangi bir kullanıcının tüm takipçilerine otomatik bir şekilde takip isteği gönderebiliyorsunuz. Bu gibi kötü durumların önüne geçebilmek için siz de bu özelliği devreye sokarak bu gibi problemlerle karşılaşma ihtimalini de ortadan kaldırabilirsiniz.

Instagram Takipçileri Neden Gizlenir?

Instagram’da takipçileri gizlemek özelliği çok sayıda kullanıcı tarafından kullanılıyor. Ancak Instagram kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu henüz bu özelliği kullanmıyor. Çünkü insanların büyük bir kısmı böyle bir özelliğin olduğundan bile habersiz. Bu özelliğin var olduğunu bilen kullanıcılarda bu özellikten nasıl yararlanacaklarını bilmedikleri için sürekli olarak ertelemek durumunda kalıyorlar. Sizler için hazırlamış olduğumuz bu yazı sayesinde birkaç saniye içerisinde siz de basit bir şekilde takipçilerinizi gizleyebilirsiniz.

Instagram takipçileri gizleme özelliği, Instagram’ın son güncellemeleriyle birlikte hayatımıza girer özelliklerin başında geliyor. Daha çok işletme profilleri, belirlemiş oldukları sayfaların isimlerini alıp üçüncü parti uygulamalar ile bu profillerdeki takipçilere otomatik bir şekilde takip isteği yolluyor. Bunun yanı sıra bu kişilere özel mesajda yollayabiliyorlar. Bu güvenlik ihlali de yapılan güncelleme ile artık son buldu. Siz de profilinizi gizleyerek hem kendi güvenliğinizi hem de takipçilerinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Instagram çevrimiçi kapatma özelliği hakkında bilgi almak için konumuzu inceleyebilirsiniz.

Instagram Takipçileri Gizleme Ne İşe Yarar?

Instagram takipçilerinin gizlenmesi pek çok açıdan size büyük katkı sağlar. Hesabınızı güvene almanın yanı sıra birçok işlevsel özelliğe de sahip olabilirsiniz. Aslında Instagram hesabının gizlenmesi uzun bir süredir kullanıcılara sunulan bir özellik olarak biliniyor. Ancak bu özelliğe yönelik yapılan son güncelleme ile birlikte artık hesabınızı gizli profile aldıktan sonra gönderilerinizin yanı sıra takipçilerinizde gizlenecek.

Instagram hesapları gizli profile geçtikten sonra birçok avantaja da sahip olur. Gizli profil özelliği açıldıktan sonra,

  • Paylaştığınız fotoğraf ve videolar takipçileriniz dışında kalan kullanıcılara gösterilmez.
  • Paylaştığınız hikayeler takipçileriniz dışında kalan kullanıcılara gösterilmez.
  • Takip ettikleriniz ve takipçileriniz de sizi takip etmeyen kullanıcılara gösterilmez.

Görüldüğü üzere profilinizi gizleyerek pek çok avantajdan yararlanabilirsiniz. Sizi takip etmeyen kullanıcılar yalnızca profil resminizi görebilir ve takip ettikleriniz ile takipçilerinizin sayısını görebilir. Bunların dışında herhangi bir şekilde sizinle etkileşim kuramazlar ve bilgilerinize ulaşamazlar. Profil güvenliğinizi arttırmak için siz de bu özelliği devreye sokabilirsiniz.

Crovu Blog

Instagram Takipçileri Gizleme Yöntemi

Instagram hesabınızdaki takipçileriniz ile takip ettiğiniz kullanıcıların kimler olduğunu gizlemek istiyorsanız yapmanız gereken işlemler oldukça basit. Ayrıca unutmayın ki bu özelliği devreye soktuğunuzda yalnızca sizi takip etmeyenler sizin takipçilerinizi ve takip ettiklerinizi göremez. Sizi takip eden kullanıcılar ise bu özelliği devreye soksanız da sokmasanız da tüm bilgilere ulaşır. Kötü niyetli bir kullanıcı gördüğünüzde ise ilgili kullanıcıyı kısıtlamanız fazlasıyla yeterli olacaktır. Bu sayede Instagram hesabınızın güvenliğini de sağlamış olursunuz. Instagram takipçileri gizleme özelliğini devreye sokmak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra profilinize girin.
  • Burada sağ üst kısımda bulunan üç çizgiye tıklayın.
  • Karşınıza çıkan ekranda ayarlar sekmesine giriş yapın.
  • Buradan “Gizlilik” sekmesine tıklayın.
  • Karşınıza gelecek olan ekranda ise “Gizli hesap” seçeneğini aktifleştirin.

Uygulamanız gereken tüm adımlar bu şekildedir. Bu yöntemi takip ederek siz de takipçilerinizi sizi takip etmeyen kullanıcılara karşı kolay bir şekilde gizleyebilirsiniz. Instagram takipçileri gizleme özelliğini hem Android hem de IOS işletim sistemine sahip telefonlarda uygulayabilirsiniz. Her iki işletim sisteminde de uygulanacak yöntem aynıdır. Profilinize girdikten sonra sırasıyla ayarlar ve akabinde gizlilik adımlarını takip ederek bu özelliği aktif edebilirsiniz. Instagram hesabı gizle özelliği ile ilgili ayrıntılı bilgi için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Instagram Hesap Engelleme Nasıl Yapılır?

Instagram takipçileri gizleme özelliğini merak eden kullanıcıların neredeyse tamamı hesaplarını da gizlemenin yollarını arıyor. Instagram’da hesabınızı gizleyerek sizi takip etmeyen kişilerin, paylaştığınız gönderileri görmesine engel olursunuz. Bu sayede profilinizin ve içeriklerinizin güvenliğini de sağlamış olursunuz. Instagram’da hesabınızı gizleyerek aynı zamanda takipçilerinizi ve takip ettiklerinizi de gizlersiniz. Yani tek bir işlemle birçok engellemeyi yapabilirsiniz.

Instagram uygulamasında en çok suiistimal edilen konuların başında profil güvenliği geliyor. Çünkü siz herhangi bir sayfayı takip ettiğinizde artık geri dönüşü olmayan bir yola da girmiş oluyorsunuz. Çünkü diğer rakip sayfalarda ilgili sayfanın tüm takipçilerini takip edebiliyor ve aynı zamanda özel mesajda gönderebiliyor. Tamamen zincirleme bir reaksiyon başlamış oluyor. Bu yüzden bu gibi olumsuz durumlarla karşılaşmamak için ve olası zaman kayıplarının önüne geçebilmek için siz de profilinizi gizliye alabilirsiniz. Bunun için profilinize girdikten sonra ayarlar ve gizlilik adımlarını takip ederek hesabınızı kolay ve hızlı bir şekilde gizleyebilirsiniz.

Instagram’da Arkadaşının Takipçilerini Neden Göremezsin?

Instagram’da arkadaşlarınızın takipçilerini göremiyorsanız bunun birçok nedeni olabilir. Aşağıda da vereceğimiz maddelerden herhangi birinin gerçekleşmesi durumunda birbirinizi takip etseniz de arkadaşınızın takipçilerini göremeyebilirsiniz. İnsanlar Instagram takipçileri gizleme özelliğinin yalnızca ilgili kullanıcıyı takip etmeyenlere yönelik olduğunu düşünüyor. Ancak bazı kullanıcılar birbirlerini takip etse de kişinin takipçi listesine ulaşamayabilir. Eğer siz de arkadaşınızın takipçilerini göremiyorsanız muhtemelen bunun nedeni aşağıdakiler olabilir.

  • Kişiyi takip etmiyor olabilirsiniz. Eğer kullanıcı hesabı gizleme özelliğini aktif etmişse ve siz de o hesabın takipçisi değilseniz ilgili kullanıcının takipçi listesini göremezsiniz.
  • Instagram kullanıcısı hesabını devre dışı bırakmış olabilir.
  • İlgili Instagram kullanıcısı sizi takip listesinden çıkarmış olabilir.

Tüm bu koşullara rağmen, arkadaşınızla birbirinizi takip ediyorsunuz ve arkadaşınızın takipçi listesine ulaşamıyorsanız muhtemelen anlık bir Instagram problemiyle karşı karşıya kalmışsınızdır. Bu problemin geçmesini beklemekten başka yapacak bir şeyiniz yok. Instagram bu gibi durumlara karşı hızlı bir şekilde önlem alarak kullanıcıları daha fazla mağdur etmiyor. Instagram takip ettiklerini gizle özelliği hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını ilgili bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

Instagram Takipçi Gizleme Hilesi Var mı?

Instagram hileleri en çok ilgi duyulan konuların başında geliyor. Her ne kadar böyle bir şey olmasa da Instagram kullanıcıları her gün bu yönde binlerce arama yapıyor. Instagram takipçi hilesi, Youtube abone hilesi gibi çeşitli konuların yanı sıra Instagram takipçi gizleme hilesi de en çok aranan kelimeler arasında yer alıyor.

Instagram takipçi gizleme özelliğine yönelik herhangi bir hile bulunmuyor. Böyle bir hileye de gerek yok. Profilinize girdikten sonra ayarlar ve gizlilik seçeneğine gelerek saniyeler içerisinde profilinizi gizleyebilirsiniz.

Instagram takipçi satın al paketlerimizi inceleyebilir ve istediğiniz zaman online bir şekilde hızlıca satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir