Instagram’ın Yeni Canlı Odalar Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram, 3 misafirle Instagram’da Canlı yayına geçmenin yeni bir yolu olan Instagram Canlı Odaları duyurdu.

Instagram Canlı Odalarının tanıtımıyla markalar ve içerik oluşturucular yeni kitlelere ulaşabilir, satışları artırabilir ve topluluklarıyla etkileşim kurabilir – hepsi gerçek zamanlı olarak. İşte Instagram’ın en son güncellemesi hakkında bilmeniz gereken her şey ve bunu işletmeniz için nasıl kullanabileceğiniz konusunda fikirler;

Instagram Canlı Odalar  ya da Canlı Oda Özelliği Nelerdir?

Instagram Canlı Odalar, yayınlarınızda sahip olabileceğiniz kişi sayısını ikiye katlayarak 3 kişiye kadar canlı yayın yapmanıza olanak tanır.

Instagram'ın Yeni Canlı Odalar Özelliği Nasıl Kullanılır?
Instagram’ın Yeni Canlı Odalar Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram’a göre, Instagram Canlı Odalar “çok talep edilen bir güncelleme” idi. Önceden, Instagram’da yalnızca tek bir misafirle canlı yayına girebiliyordunuz. Pandemi döneminin ihtiyaçları doğrultusunda bir çok güncelleme yapan instagram, aslında canlı oda özelliği ile zoom gibi değişik uygulamalara atıfta  bulunuyor. 

Instagram, ayrıca bu güncelleme için uygulamaya koyduğu güvenlik önlemlerine de dikkat çekiyor:

  • Instagram Canlı Odasında bir katılımcı tarafından engellenen kullanıcılar, Canlı yayına katılamazlar.
  • Topluluk Kuralları ihlalleri nedeniyle canlı erişim iptal edilen kullanıcılar Canlı Odaya katılamazlar
  • Canlı Oda sahipleri, yorumları engelleme ve bildirme ve yorum filtreleri uygulama becerisine sahip olacaktır.
  • Instagram, Canlı Odaların “yakında dünya çapında herkesin kullanımına sunulacağını” söylüyor. 

Instagram Canlı Odası Nasıl Oluşturulur? 

Instagram’da canlı yayın başlatmak ile oldukça benzer. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  1. Adım: Instagram Hikayeleri kamerasını açın ve “Canlı” mod simgesine kaydırın.
  2. Adım: Ardından, Instagram Canlı Odanız için bir başlık ekleyin. Bunu yapmak için, ekranın sol tarafındaki “Sola Hizalanmış” simgesine tıklayın. Başlığınız, izleyicilerin Canlı Odanızın konusunu ve neler bekleyebileceklerini bilmelerini sağlar.
  3. Adım: Yayınınızı başlatmak için “Canlı” simgesine dokunun ve güvenilir bir İnternet bağlantınız olduğundan emin olun. İzleyicilere yayına katılmaları için zaman tanıyın, bu yüzden ilk birkaç dakikayı kısa sohbetler yaparak ve herkese merhaba diyerek geçirin.
  4. Adım: Instagram Canlı Odanıza misafir eklemek için “Video” simgesine dokunun. Burada, davetlilerin katılmaları için istek gönderebileceksiniz. Sizinle yaşamayı talep eden kişileri de göreceksiniz.

İPUCU: Tüm misafirlerinizi canlı yayına, aynı anda veya tek tek ekleyerek sürpriz bir unsur ekleyebilirsiniz!

Instagram Canlı Odalarını Kullanmanın 6 Yaratıcı Yolu

Peki Instagram canlı odalar ne işe yarar sorusu en sık sorulan soruların başında. Instagram Canlı Odalar, işbirliği ve yaratıcılık için yeni fırsatlar yaratır.

Instagram, bir basın bülteninde, markaların ve içerik oluşturucuların yeni özelliği kullanabilecekleri olası yollardan yalnızca bazılarını ima etti: “Bir konuşma şovu başlatın, bir jam session düzenleyin veya diğer sanatçılarla yaratıcı olun, takipçilerinizle daha ilgi çekici Soru-Cevaplar veya öğreticiler düzenleyin veya sadece daha fazla arkadaşınla takıl. “

Bunu akılda tutarak, Instagram Canlı Odaları kullanmanın 6 yaratıcı yolu:

1: Ürün Demoları

Görsel içerik, özellikle video, ürünlerinizi tanıtmanın ve satmanın anahtarıdır.

Bir araştırma raporu, insanların% 84’ünün bir markanın videosunu izleyerek ürün veya hizmet satın almaya ikna olduğunu gösterir. Instagram Canlı Odalar ürünlerinizin nasıl çalıştığını göstermenin harika bir yoludur – ister içerik oluşturucuların cilt bakımı ürünlerinizi tartıştığı bir “Benimle Hazır Olun” oturumu veya ürün ekibinizdeki üyeler tarafından yönetilen bir eğitim.

Instagram Canlı Alışveriş özelliği ile izleyiciler, bir yayın sırasında öne çıkan ürünleri satın alabilir; bu, markaların ve içerik oluşturucuların uygulamada satış yapmaları için kolaylaştırılmış bir yol oluşturur.

 2: Panel Sohbetleri ve Soru-Cevap

Instagram Canlı Odaları, izleyicileri başka bir barındırma sitesine göndermek yerine paneller, Soru-Cevaplar veya web seminerleri düzenlemek için mükemmeldir.

Hatta yeni misafirlerle yinelenen aylık sohbetler oluşturabilir veya çeşitli konular etrafında dönen bir haftalık panel tartışmaları düzenleyebilirsiniz.

Instagram Live Rooms’un lansmanı için Instagram her gün yeni bir Canlı Oda duyurdu – #StopAsianHate bağış toplama etkinliğinden LGBTQ + içerik oluşturucularıyla sağlıklı yaşam hakkında bir tartışmaya kadar. Instagram Başkanı Adam Mosseri, platformda büyümeye yönelik ipuçlarını tartışmak için Lonnie Marts IIV, Young Ezee ve Ling.KT ile bir Canlı Oda düzenledi. Paneller size topluluğunuzu eğitme, konuklarınızın izleyicilerinden yararlanma fırsatı verir ve tek başına canlı olmanın baskısından kurtulmanıza yardımcı olabilir.

İPUCU: Harika konukları güvence altına almak için etkileyici bir pazarlama bütçesine ihtiyacınız yok – milyonlarca takipçisi olan içerik oluşturucularla (ve ünlülerle) çalışmak yerine nano veya mikro etkileyicilerden yani fenomenlerden yararlanın.

3: Canlı Performanslar

Canlı performanslar geçen yıl Instagram Live’da popülerdi – ister rekor kıran Verzuz savaşları isterse Coldplay’den Chris Martin gibi mini konserler çalan şarkıcılar olsun hepsi aşırı ilgi gördü. Çeşitli reklam öğeleriyle bir Instagram Canlı Odası barındırmak, etkileşimi ve erişimi artırabilir ve izleyicilerin evlerinin rahatlığında bir konser veya kısa bir oyun izleyebildikleri için sanal da olsa samimi bir atmosfer yaratır.

Ayrıca, bir kapsayıcılık düzeyi de ekler – dünyanın her yerinden izleyiciler sizi arayabilir, satın alma gerekmez.

 4: Kitle Geri Bildirim Oturumları

Instagram Canlı Odalar size doğrudan topluluğunuzdan haber alma fırsatı verir – ürünlerinizle ilgili neyi seviyorlar? Ne tür içerik oluşturmanızı istiyorlar? Yeni sürümünüz hakkında ne gibi soruları var?

Hedef kitlenizden geri bildirim almak, müşterilerinizin gerçekte ne istediğini öğrenmenize yardımcı olacaktır.

Instagram’da sık sık kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği paylaşan 3 müşteriyi Canlı Odanıza katılmaya davet edebilirsiniz. Bu, topluluğunuzun fikirlerine değer verdiğinizi ve markanızı ne kadar savunduklarının farkında olduğunuzu gösterir.

Bu, topluluğunuz ve onların acı noktaları hakkında bilgi edinmenin harika bir yoludur ve duyduklarını hissedecekleri şekilde marka bağlılığını artırabilir.

5: Etkileşimli Sınıflar

Birçok spor salonu ve stüdyo kapalıyken, Instagram Canlı Odaları etkileşimli derslere ev sahipliği yapmak için harika olabilir.

Geçtiğimiz Mart ayında, perakende markası Revolve, çeşitli içerik oluşturucular ve fitness uzmanlarının ev sahipliği yaptığı bir dizi Instagram Live seansı olan #RevolveAroundTheHouse’u yarattı. Instagram Live Rooms ile, her biri kendi uzmanlık alanına sahip bir sınıfın bir bölümüne liderlik eden 4 farklı ev sahibi olabilir.

Ve bu hemen hemen her sektör için işe yarar. Sanat dersleri, yemek yapma seansları, mücevher yapımı, yemek ve şarap tadımı – fırsatlar sonsuzdur! Neyse ki Instagram Canlı Odaları, izleyicilere ev sahipleri için bir rozet satın alma olanağı verildiğinde benzer bir şekilde çalışacak.

Bu şekilde içerik oluşturucular, ister spor isterse aşçılık dersi olsun, etkileşimli dersler yayınlayabilir ve gittikçe para kazanabilir.

6: Etkileşimli Eşantiyonlar veya Testler

Instagram’da sık sık hediye veriyorsanız, ona canlı bir öğe ekleyerek bunu bir adım öteye taşıyabilirsiniz.

Ödül kazanma şansı için 2 veya 3 şanslı müşterinin soruları yanıtlama fırsatı bulduğu bir Instagram Canlı Odası oluşturmak için diğer markalar veya içerik oluşturucularla işbirliği yapabilirsiniz.

Oyun şovlarını ve sınavları herkes sever ve Instagram Canlı Odalar ile eğlenirken müşterilerinizin rekabet yönlerinden yararlanabilirsiniz.

Canlı yayınlar hali hazırda etkileşimi artırmak için harika bir araç. 

Instagram Canlı Odaların tanıtımıyla, kullanıcılar Canlı yayına girdiklerinde daha da yaratıcı olabilirler – ister bir ürün demosu gösterir, ister bir panel tartışması düzenler, ister eğlenceli bir hediye için benzer markalarla işbirliği yapar.

Sevgilerimizle,

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir