Instagram Efektleri Nedir, Nasıl Kullanılır?

Instagram efektleri, gerçek fotoğraf ya da videolarınıza ekleyebileceğiniz artırılmış gerçeklik efektlerini kullanan yüz filtreleri olarak bilinir. Artırılmış gerçeklik filtreleri, reel hayattaki görsellerin üzerine bindirilmek üzere tasarlanmış, bilgisayar tarafından oluşturulmuş efektlerdir. Arttırılmış gerçeklik, kameranız ile beraber çalışır ve fotoğrafınızın ön planına ya da arka planına ekstra bir görüntü ilave eder.

Instagram efektleri, Instagram’ın sizin için oluşturduğu görüntüye önceden yapılmış düzenlemeleri uygulayarak tek bir tıklamayla fotoğrafınızı düzenlemenizi sağlayan bir sosyal platform özelliğidir. Dünya efektleriyle bir sahneye farklı efektler ekleyebilir ve ardından bu sahneyi herhangi bir görüntüye veya videoya uygulayabilirsiniz. Ortamlara ve araçlara sahneler ve nesneler uygulanarak sürükleyici bir AR deneyimi sağlanır. Sadece bir selfie veya başka bir Instagram fotoğrafı paylaşmak yerine bebek kulakları, kalpler ekleyebilir veya daha eğlenceli görünmesi için başka filtreler kullanabilirsiniz.

Ancak dikkatli olun, Instagram efektleri, akışınıza bir fotoğraf gönderdiğinizde bulabileceğiniz önceden ayarlanmış fotoğraf filtrelerinin aynısı değildir. Görsel efektleri, görsellerinize farklı bir ton ilave eder. Instagram story filtreleri, görsellerinize yeni bir boyut ilave etmek için AR efektleri koyarak bunun ötesine geçebilir. Başka bir deyişle, daha eğlenceli ve etkileşimlidirler.

Instagram Efektleri Nasıl Kaydedilir?

Instagram efektleri nedir ve Instagram efektleri nasıl kullanılır sorularını yanıtladıktan sonra kullandığınız fotoğrafları telefonunuza indirmeniz de mümkün.

  • Efekt galerisinde, denemek istediğiniz bir filtreye dokunun ve ön izleme sayfasının açılmasını bekleyin.
  • Film rulonuza kaydetmek için ekranın sağ alt kısmındaki indirme simgesini bulun ve dokunun.
  • Instagram hikaye filtresi kaydedildiğinde, ekrandaki ok işareti onay işaretine dönüşecektir.
  • Filtre ön izleme ekranının sağ üstündeki “X”e dokunun veya efekt galerisine dönmek için aşağı kaydırın.
  • Bir filtreyi test ederken, efekti kameranıza kaydetmek için “Efekti Kaydet” seçeneğini getirmek için ekranın altında yer alan efektin adına da dokunabilirsiniz.
  • Android işletim sistemine sahip cihazlarda geri okunu seçin ya da IOS cihazlarda Instagram Efekt Galerisi’nin sol üst tarafında yer alan “X” butonuna dokunun.
  • Biraz evvel kaydetmiş olduğunuz Instagram story efektini artık menüden kolayca ulaşabilirsiniz.

Instagram Spark AR Studio Nedir?

Spark AR Studio, kameralar için basit bir şekilde AR filtreleri oluşturmanıza imkan tanıyan, Mac ve Windows için geliştirilmiş filtre platformu olarak bilinir. Instagram story filtresi ya da efekti oluşturmanın ilk adımı, hedef kitlenizi ve filtrenizi nasıl kullanacağınızı kurgulamaktır.

Filtrelerin çoğu selfie için yapılmıştır, ancak bazılarının manzara veya şehir fotoğrafları için daha uygun özel efektleri veya grafikleri vardır. Bu nedenle, filtrenizi kimin, nasıl ve neden kullanacağını düşünmeniz gerekir. Filtrenin net bir amacı vardı, ancak yine de eğlenceli ve yaratıcı için ince bir çizgisi var. En iyi AR filtrelerinden bazıları basit ama dinamiktir.

Filtrenizin tasarımını düşünürken, hareket edip etmeyeceğini, değişip değişmeyeceğini, bir hareketi takip edip etmeyeceğini veya filtrenizin kullanıcının seçebileceği başka varyasyonları olup olmadığını hayal etmeye çalışın.

Crovu Blog

Instagram Efektleri Nasıl Bulunur?

Sosyal medya platformlarında yüz filtreleri ve efektler kullanıcılardan oldukça fazla ilgi görmektedir. İstediğiniz tarzda bir Instagram efektleri bulduğunuzda, arkadaşlarınıza gönderebilir, herhangi bir platformda paylaşabilir veya sosyal medyada eğlenebilirsiniz. Instagram’da yeni efektler bulmak zor olabilir. Özellikle de aradığınız bir konsept veya fikriniz varsa…

Instagram’daki filtreler, büyük markalardan kişisel hesaplara kadar onlarca hesap sahibi tarafından kullanılmaktadır. Instagram’ın vurgulama efektlerinin kullanımı nispeten kolaydır, ancak yeni efektler bulmak ve kaydetmek biraz zordur.

Yeni Instagram efektleri bulmak ve kaydetmek için Android veya iOS cihazınızda Instagram uygulamasını açtıktan sonra şu adımları takip edebilirsiniz:

– Ana sayfadaki Instagram kamerasına erişmek için sağa kaydırın veya haber akışının üst kısmındaki “Hikaye” simgesine dokunun.

–  “Efektlere Göz At” seçeneğini bulun ve kameranın dairesel menüsünün en sağına kadar kaydırın.

–  Efekt galerisine erişmek için “Efektlere Gözat” düğmesine basın.

–  Efekt galerisine giriş yaptıktan sonra, hikayede o efekti kullanmak için filtrelerden herhangi birine ve ardından ‘Test Et’ düğmesine dokunabilirsiniz.

– Filtreyi beğendiyseniz aşağıdaki “Gönder” seçeneğini kullanarak arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz. Dilerseniz indir butonuna tıklayarak efekti galerinize kaydedebilirsiniz.

Instagram Efektleri Nasıl Kullanılır?

Instagram hikaye filtrelerinize erişmek çok kolaydır. İşte Instagram’da izlemeniz gereken adımlar ise aşağıda verildiği gibidir.

  • Yeni bir hikaye oluşturmak için kameraya dokunun.
  • Ekranın altından sola kaydırın ve bir efekt seçin.
  • Kullanmak istediğinizi bulana kadar tüm efektleri test etmek için kaydırmaya devam edin.
  • Favorinizi seçmek için sola kaydırmaya devam edebilirsiniz.
  • Filtreyi seçtikten sonra, fotoğraf çekmek için dokunun veya video kaydetmek için basılı tutun. Seçtiğiniz filtreyi görebilmeniz gerekir. İyi olan şey, fotoğraflarınız üzerinde çalışmasını sağlamanın en iyi yolunu bulana kadar hepsini denemeye devam etmek için filtreye dokunabilmenizdir.

Instagram Yüz Filtreleri Nasıl Kullanılır?

Facebook, Instagram’ını her geçen gün biraz daha ileri götürmeye kararlı görünüyor. Artık Instagram’ın kullanıcılarına sunduğu yenilik yüz filtreleri. Peki Instagram’ın yüz filtresi özelliği nasıl kullanılır?

Instagram yüz filtresi özelliğinden faydalanmak için öncelikle Instagram’ın en son sürümüne sahip olmanız gerekmektedir. An itibariyle Instagram’ın yüz filtresi özelliği tüm ülkelerde kullanıma sunuldu. Instagram’ın hikaye bölümünde çalışan bu özellik, 8 adet yüz filtresine sahip.

Uygulamayı en son sürüme yükselttikten sonra, uygulamayı çalıştırdıktan sonra ekranı sağa kaydırmanız veya uygulamanın sol üst kısmındaki kamera düğmesine basmanız yeterlidir.

Instagram’ın hikaye bölümüne girdiğinizde ekranda kırmızı daire içine alınmış butona bastığınızda karşınıza farklı şekillerde 8 adet yüz filtresi çıkacaktır. Artık bunlardan istediğinizi kullanabilirsiniz. Bu özelliğin sadece fotoğraflara değil, yeni yüz filtreleri ile Boomerang ve video kayıtlarına da uygulanabileceğini de belirtelim. Bu yüz filtreleriyle fotoğraf çekmek istiyorsanız fotoğraf çek düğmesine basın. Video kaydetmek için fotoğraf düğmesini basılı tutun.

Instagram Filtreleri Nasıl Yapılır?

Instagram’da yaratıcılığınızı ifade etmenizi sağlayan filtreler yapmak için geliştirilmiş çeşitli programlar vardır. Burada Spark AR Studio’dan bahsedeceğiz. Öncelikle bu tür programlarda çalışmak için deneme yanılma ile ilk adımları atmanın oldukça verimli sonuçlar doğurduğunu söyleyebiliriz. Bu doğrultuda aşağıdaki adımları izleyerek bazı basit deneyler yapabilirsiniz: Spark AR Studio programını bilgisayarınıza indirip kurun.

  • Spark AR Studio, hem Mac hem de Windows işletim sistemlerini çalıştıran bilgisayarlarda çalışabilen ücretsiz bir programdır.
  • Denemek için “Samples” menüsüne gidin ve “Face Distortion” filtresini seçin.
  • Filtreyi uyguladıktan sonra “File” menüsünden “Save“e tıklayın ve proje dosyasını bilgisayarınıza kaydedin.
  • Dilerseniz bu dosya üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Aynı örnek üzerinden gidersek “Scene” menüsünden “FaceMesh_Distortion” dosyasını seçerek filtreyi programa geri çağırabilirsiniz.
  • Ardından, pencerenin sağ tarafında bulunan “Deformation” seçeneklerine tıklayarak kullanmak istediğiniz distortion seçebilirsiniz.

Böylece, üretmek istediğiniz distorsiyon tipini ayarlayabilirsiniz. Aynı anda yaptığınız filtre efektinin nasıl görüneceğini anlamak istiyorsanız web kameranızı kullanabilirsiniz. Web kameranız yoksa standart yüz prototipi seçeneklerini kullanmanız gerekir. Ancak varsa, “Gerçek zamanlı simülasyon” ifadesinin yanındaki kamera simgesine tıklamanız yeterlidir.

Instagram izlenme satın al paketlerimize göz atarak istediğiniz paketi 7/24 online bir şekilde satın alabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir