Instagram Fake Takipçiler Nasıl Görülür?

Instagram’da organik yani gerçek kullanıcılar kadar fake (sahte) hesaplarda bir hayli fazladır. Daha çok takipçi sayısı fazla gözüksün diye bu tür fake takipçiler satın alınır. Instagram fake takipçiler zaman zaman farklı hesaplarda da görülebilir. Kullanıcılar bazı durumlarda bu tür bot hesaplar satın almadıklarında bile takipçi listesinde görebilir. Bu durumdan kurtulmanın çeşitli yolları var. Birazdan sizlere fake takipçilerden kurtulma yollarını göstereceğiz.

Instagram fake takipçiler nasıl görülür sorusu da sıklıkla sorulan sorular arasında yer alıyor. Öncelikle belirtmek gerekir ki bu tür fake hesaplar gerçek değildir. Yani bu hesapların sahipleri gerçek kullanıcılar değildir. O yüzden herhangi bir eylemde bulunmazlar. Fotoğraflarınız beğenmezler, görmezler, hikayelerinizi görmezler. Kısacası hiçbir şey yapmazlar. Yalnızca takipçi sayınızın yüksek gözükmesini sağlarlar. Instagram fake takipçiler daha çok işletmeler tarafından satın alınıyor. Çünkü bir sayfanın takipçi sayısı ne kadar yüksek olursa o ölçüde insanlara güven veriyor. Bu bakımdan en çok işletmeler tarafından tercih ediliyor.

Bu fake takipçiler bazen satın almadığınız durumlarda da sizin hesaplarınızda görülebilir. Muhtemelen bir başka kişi tarafından hesabınıza fake takipçi gönderilmiştir. Hesabınızda fake takipçi istemiyorsanız tek yapmanız gereken şey ise profilinizi özelleştirmektir. Yani profilinizi yalnızca arkadaşlarınızın göreceği şekilde ayarlamalısınız. Bu şekilde fake takipçiler sizi bulmaz. En kötü ihtimalle arkadaşlık isteği olarak görülürler ve siz de bu istekleri reddedebilirsiniz.

Instagram Fake Takipçiler Nedir, Ne İşe Yarar?

Instagram fake takipçiler yani sahte, organik olmayan takipçiler, bir başka deyimle bot takipçilerdir. Bu fake takipçilerin herhangi bir işlevi yoktur. Yalnızca sayfanızı takip ederler ve takipçi sayınızın yüksek görünmesini sağlarlar. Bunun dışında herhangi bir görevleri yoktur. Fotoğraflarınızı beğenmezler, hikayelerinizi izlemezler, reels videolarınızı görmez. Özetle hiçbir şey yapmazlar.

Fake takipçilerin herhangi bir zararı yoktur. Yukarıda da belirttiğimiz üzere yalnızca takipçi sayınızın yüksek görünmesini sağlarlar. Eğer bir işletmeyseniz ve ürün pazarlıyorsanız, takipçi sayınızın yüksek olması size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Bu yüzden daha düşük bütçelerle bu fake takipçiler elde edildiği için siz de tercih edebilirsiniz.

Instagram fake takipçiler yerine gerçek organik takipçiler ister misiniz? Crovu ile tamamı gerçek kullanıcıdan oluşan Instagram takipçi paketlerimizi inceleyebilirsiniz. Ve dilediğiniz Instagram takipçi satın al paketini 7/24 online bir şekilde satın alabilirsiniz.

Crovu Blog

Instagram Fake Takipçiler Nasıl Tespit Edilir?

Instagram fake takipçiler oldukça kolay bir şekilde tespit edilir. Bu tür takipçileri tespit etmek için ilk olarak takipçi sayılarına ve takip ettiği kişi sayısına dikkat etmelisiniz. Fake takipçilerin takipçi sayısı çok düşük olur fakat takip ettiklerinin sayısı çok olur. Örneğin 5-10 takipçi sayısı olan bu hesapların 10-20 bin civarında takip ettiği kişi sayısı olabiliyor. Bu durumda bu kullanıcının fake takipçi olduğunu anlayabilirsiniz.

Takipçi sayısının yanı sıra ayrıca bu tip fake takipçilerin profil fotoğrafı genelde olmuyor. Ancak yeni sistemle artık profil fotoğrafı da eklenebiliyor. Yalnızca profil fotoğrafına bakarak kullanıcının fake takipçi olup olmadığına karar vermek pek sağlıklı olmaz.

Instagram fake takipçiler genelde random isimler kullanır. Yani “Ahmet, Mehmet” gibi isimler yerine “Aronafls, G.nuga” gibi farklı ve anlamsız isimlerle ortaya çıkabilirler. Takipçi listenizde tanımadığınız ve ismi farklı olan kullanıcı görmeniz durumunda takipten çıkarabilir hatta engelleyebilirsiniz.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere fake takipçileri tespit etmeniz gereken yollardan söz ettik. Fake takipçi olup olmadığını anlamanın en önemli yolu takipçi ve takip ettikleri sayılardır. Eğer aralarında dağlar kadar fark varsa bu kullanıcının fake takipçi olduğuna kesin kanaat getirebilirsiniz.

Instagram Fake Takipçiler Nasıl Kaldırılır?

Pek çok kişinin yakındığı konulardan biri de budur. Aslında herhangi bir zararı bulunmayan bu Instagram fake takipçiler, birçok insanın canını sıkmaktadır. Bu tür fake takipçilerin sayısına bağlı olarak işlem yöntemleri değişiklik gösterir. Eğer bot takipçi sayınız az ise manuel bir şekilde bu takipçileri listenizden tek tek çıkarabilirsiniz. Ancak bu işlemi yaparken de dikkatli olmanız da yarar var. Çünkü art arda çok sayıda işlem yapmanız durumunda spama girebilir ve Instagram tarafından cezayla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Manuel takipçi çıkarma işlemini kademeli bir şekilde yapmanız tavsiye edilir. Örneğin ilk seferde 20 takipçi çıkardıysanız yarım saat sonra bir o kadar daha çıkarın. Kesinlikle tek seferde yüzlerce takipçi çıkarmaya çalışmayın. Aksi halde spam uyarısı alırsınız ve hesabınızı tehlikeye atarsınız. Bu şekilde fake takipçilerin sayısının az olması durumunda tek tek takipçi listenizde çıkarabilirsiniz.

Eğer binlerce hatta on binlerce fake takipçinizi varsa bunu kendi başınıza manuel bir şekilde yapmanız pek mümkün değil. Tek tek takipten çıkarabilirsiniz ancak bu günler sürer ve spam riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz. O yüzden farklı uygulamalar vesilesiyle takipçi listenizi bu fake takipçilerden temizleyebilirsiniz. Instagram for Cleaner uygulaması en çok tercih edilen uygulamaların başında geliyor. Bu şekilde fake takipçilerden kısa süre içerisinde ve çaba harcamadan kurtulabilirsiniz. Instagram’dan takipçi silmek için BURADAKİ konuya da göz gezdirebilirsiniz.

Instagram Fake Takipçiler Nasıl Durdurulur?

Instagram fake takipçiler problemiyle her zaman karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu tür işlemler genelde rakipleriniz tarafından saldırı amaçlı yapılmaktadır. Doğal olmayan yöntemlerle hesabınıza tek seferde binlerce fake takipçi gönderilebilir. Buna karşı önlem almak ise oldukça basittir. Hesabınızı gizleyerek fake takipçilerin gelmesinden kurtulabilirsiniz. En etkili yöntem budur. Bu sayede hesabınıza fake takipçiler gönderilse bile arkadaşlık isteği olarak gözükür ve siz de bu istekleri reddedebilirsiniz.

Instagram hesabı satın alırken dikkatli ve seçici olmalısınız. Takipçi sayısının yüksek olması sizi cezbetmemeli. Takipçilerinizi iyi analiz etmeli ve içeriklere takipçi sayısıyla orantılı etkileşim alıp olmadığı kontrol edilmeli. Örneğin 100 bin takipçi varsa ve içeriklere ortalama 50-100 beğeni geliyorsa orada şüpheye düşmelisiniz. Çünkü büyük olasılıkla bu hesap fake takipçiler tarafından doldurulmuş şişirme hesaplardır.

Instagram Fake Takipçiler Zarar Verir mi?

Genel olarak bakıldığında bu takipçilerin doğrudan hesabınıza zarar vermesi söz konusu bile değil. Ancak fake takipçilerin miktarına paralel olarak etkileşiminizi düşürerek sayfanızın kalitesini düşürebilir. Şöyle ki 5 bin organik takipçinizin olduğu bir sayfanın var olduğunu düşünün. Paylaşımlarınıza ise ortalama 500 beğeni geliyor. Bu durumda etkileşim oranı %10 olur. Ancak 5 bin organik takipçinin üzerine 5 binde fake takipçi eklediğinizi varsayarsak toplam 10 bin takipçiniz olacak.

Fake takipçiler herhangi bir işlem yapmadığı için bu sefer etkileşim oranınız takipçi sayınızın yükselmesine rağmen %5’e düşecek. Instagram’da hızla yükselmek için etkileşim oranını önemli ölçüde arttırmanız gerek. Bu sayede siz de kısa sürede fenomen olabilir ve sayfanıza değer katabilirsiniz.

Görüldüğü üzere fake takipçilerin sayfanıza olan katkılarından bahsettik. Bu gibi olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmamak için düzenli aralıklarla sayfanızdaki fake takipçilerden kurtulabilirsiniz. Bu son derece önemli bir konudur. Sayfanızın etkileşimini ve geri dönüşümünüzü arttırmak için bu işlemi yapmak durumundasınız. Aksi takdirde etkileşim oranınız düşeceği için keşfete düşme olasılığınız da önemli ölçüde azalacaktır. Instagram fake takipçiler probleminden kurtularak siz de kalıcı başarı yakalayın.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir