Instagram Hashtag Problemi Çözümü – 2020

Instagram Hashtag Problemi Çözümü

Merhaba sevgili Crovu Blog okurları, bugünkü blog konumuz hashtag yani etiket problemi. Instagram Hashtag problemi %99 oranında sürekli fotoğraf paylaşan ve bu fotoğraflara 5 ila 10 ‘dan fazla hashtag ekleyen kişilerde meydana gelmektedir. Bu problemin çözümü oldukça basit olduğu gibi, tekrarlandığında ise Instagram tarafından engellenmenize yol açabilir.

Hashtag ekleme problemini nasıl çözebilirsiniz ?

Bu problemin belirttiğimiz gibi çok kolay bir çözümü mevcuttur. Bunları aşama aşama sizlere sıralıyoruz :

  1. Çok fazla hashtag eklediğiniz son 3 fotoğrafınızı siliniz.
  2. Instagram mobil uygulaması aracılığı ile hesabınızdan çıkış yapınız.
  3. 2 saat boyunca Instagram hesabınıza kesinlikle giriş yapmayınız.
  4. 2 saatin sonunda hesabınıza tekrar giriş yapıp, 1 adet fotoğraf paylaşınız ve hashtag eklemeyiniz.
  5. Akabinde, minimum 24 saat boyunca hiçbir fotoğraf paylaşmayınız ve bekleyiniz.
  6. Sürecin sonucunda profilinizdeki Hashtag engeli otomatik olarak Instagram tarafından kaldırılacaktır.

Aynı problemin yaşanmaması için ne yapmalıyım ?

Hashtag problemini tekrar yaşamamanız için belli kriterlere dikkat etmeniz gerekmekte, bu kriterler Instagram tarafından belirtilen kriterlerdir. En güncel haliyle sizlerle kriterleri paylaşıyoruz :

  • 24 saat diliminde 6 ‘dan fazla fotoğraf paylaşmayınız.
  • Paylaştığınız fotoğraflara 5 ‘den fazla hashtag eklemeyiniz. İdeal oran 1 ila 4 arasındadır.
  • Kendi fotoğraflarınıza veya başkalarının fotoğraflarını 2 ‘den fazla hashtag içeren yorum yapmayınız.
  • Bu kriteri Instagram belirtmemiş olsa da biz belirtelim istedik; Çok fazla hashtag kullanan resimleri Instagram ‘a şikayet ediniz, böylece profiliniz Instagram ‘ın gözünde değer kazanmakta ve basit hatalarınızdan hemen engel almanız zorlaşır.
Instagram Hashtag Problemi Çözümü
Instagram Hashtag Problemi Çözümü

Etkili hashtag kullanımı nasıl olmalıdır ?

Hepimiz hashtag kullanımını daha fazla etkileşim almak için yapmaktayız. Durum böyle olunca ne kadar fazla hashtag o kadar fazla etkileşim olarak düşünüyoruz. Lakin, durum böyle değil. Instagram, 5 ‘den fazla hashtag kullandığınızda profilinizi SPAM olarak algılar ve sizi o hashtag sıralamalarında öne çıkarmaz. Bu yüzden yapmamız gereken, 1 ila 4 arasında etiket kullanmak ve bu etiketlerin en etkililerini seçmek önemli.

Umarız yazımız sizler için yararlı olmuştur. 

322 Yorum

  1. Merhaba, yaklaşık bir haftadır hemen her gün 10-20 arası takipçi düşüyor. Esasen bubsayo daha cok olabilir. Şöyle ki gün içinde takibe başlayanlar olmasına rağmen sayı sürekli düşüyor. Yaklaşık 62 bin takipçisi olan bir sayfa. Paylasim yapabiliyorum, hashtag ekliyorum, fakat etkileşim eskiye nazaran çok düştü. Kesfette hiç gorunmuyor ve profilime çok az bakılıyor. Hatta hiç bakılmıyor.

  2. Merhaba hastag engelim yok ama 1,5 K takipçim olmasına rağmen gelen beğeni 10-15 . Sanırım takipçilerime gönderilerim gözükmüyor. Satın alma ve fake hesap yok. Eskiden daha çok beğeni geliyordu. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim efendim.

  3. Merhaba
    Sayfam için reklam verdim. 1 gün sonra paylaşyığım görsellerin altına yazdığım aıçıklama çıkmıyor. Yorum yazanlarada cevap veremiyorum. Bu neden olur acaba. Ve nasıl ne zaman düzelir.

  4. Gönderilerime açıklama yazamıyorum. Her ne kadar yazsamda paylaştıktan sonra hiçbir şey gözükmüyor. Ne yapabilirim?

  5. Lütfen cevap verin yardım edin çıldıracam. Diğer fotoğraflarıma hashtag ekleyebiliyorum ve yenilerde gözüküyor ama en son eklediğim fotoğrafıma hasta ekleyemiyorum. Düzenlemelerin kaydedilemedi diyor. 3 gün geçti hala böyle. Lütfen yardım edin çıldıracam valla.

  6. Merhaba. Ben fotoğraflarda çok hashtag kullanan birisiyim ve engel yedim bu sabah. Son fotoğraflarımda yaptığım hashtagleri 5 e indirdim ama hala devam ediyor. Ve sadece tek bir fotoğrafta hasta engeli var. Diğerlerine hashtag ekleyebiliyorum. Ne yapmalıyım?

  7. Merhaba ben hastag cezası yedim önce ikigün yedim daha sonra cezam kalktı 20 paylaşım. Falan yaptım sonra dedim engel kalkmıştır falan son videoya 3 hastag attım baktım engel yedim yine 2 gün daha bekledim 1 paylaşım yaptım birdaha engel verdi tam 4 gün oldu paylaşım. Yapamıyorum video ve fotoğraf paylaşım yapıyorum 1 sn ye geçmeden otomatik kaldırılıyor yani anlam veremiyorum neden oladar uzun sürdü acaba ben engel kalktımı diye durmadan deniyorum paylaşım instgaram buna kızıp engel süresini mi uzatıyor?

    • çok sık engelleme durumu olduğu için hesabınız banlanmış. bir süre hiç bir şey yapmadan beklemeniz gerekiyor

  8. Mrb lütfen yardımcı olun 🙏 sinemada film izlerken 5 sn falan kısa videolar çekip paylaştım bir tanesinde oyuncuyu çok sevdiğim için ismini etiketledim videolarının tamamı kaldırılmış sorun değil ama sayfamı açamıyorum sürekli yazı çıkıyo.. 13bin takipçim var.. Yazıda içeriği gördüm kısmını işaretleyip tamama basıyorum error yazısı çıkıyo sayfam açılmıyo ama kaldırılmamışta napmam lazım lütfen yardım edin

    • telif hakkından dolayı hesabınız banlanmış olabilir. Hesabınızı dondurup yeniden açmayı deneyebilirsiniz.

    • engel aldıysanız keşfete çıkamazsınız, hiç bir şey yapmadan engelin kalkmasını beklemeniz gerekiyor

  9. Mrb. 16.400 takipçili sayfam var. Takipçi sayım sürekli düşüyor. Satın alma falan yok. Paylaştığım resimler en fazla 60__70 kişi tarafından beğeniliyor. Beğenim aşırı düşük. Sebebi ne olabilir ?

  10. Merhaba, instagram işletme hesabımızdan son 2 haftadır fotoğraf paylaşmak istediğimizde otomatik olarak açıklamasız paylaşıyor. Daha sonra da paylaşılan fotoya düzenle bölümünden açıklama eklemeye çalıştığımızda “düzenlemelerin kaydedilemedi lütfen daha sonra tekrar deneyin” hatasını veriyor.

    Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

    • belirlenen hashtag limitinin üzerinde hashtag girdiğiniz zaman bu şekilde olur. düzenleme yaparak yeniden girmeyi deneyebilirsiniz.

  11. Merhaba 5 gündür # engeli aldım denilen herşeyi yaptım çıkış yaptım ama halen düzelmedi resim paylaşıyorum hiç birşey yazmadan sadec düzeldi mi diye arada denedim # ile napmaliyim sizce yeni sayfa mı açmam gerekiyor ?

    • uzun bir süre engelin kalkması için bekleyebilirsiniz. hesabınızı dondurup bir kaç gün bekleyip sonra yeniden açmayı da deneyebilirsiniz.

  12. Merhaba. Benim 43k takipcili bir sayfam var. Musteri memnuniyeti icin spesifik bir hashtag olusturmustum. Hashtage tiklaninca musteri yorumlarim gorunuyordu. Bugun baktim ki bu hashtagleri iceren gorseller hashtage tiklandiginda gorunmuyor. Topluluk kurallarini ihlal ettigine iliskin sikayetler bulunmaktadir gibi bir yazi cikiyor. Bunun cozumu var mi?

  13. Merhaba bende aynı şeyden şikayetçiyim hem yazdığım hastaglerde fotoğraflarım görünmüyor hemde 200 bin olan istatistiklerim suan 7bin ve takipçim dusuyor hem erişim engeli hemde hastag engeli aldım sanırım bunu düzeltmek için ne yapmakıyım yardımcı olurmusunuz

  14. Merhaba benim hashtag engelim var dediklerinizi yaptım ama kalkmadi yaklaşık 1 haftadır var kalkması için neler yapabilirim e posta atarsanız sevinirim

    • Merhaba, hashtag engelinin kalkması için bir süre kullanımı durdurmak gerekir, Dilerseniz hesabınızı dondurup biraz bekleyip açabilirsiniz.

  15. Engelin kalkmasi ortalama kac gun surer. 1 hafta oldu hala kalkmadi. Instagrama mail attim. Sorun bildirdim. Olmuyor bi turlu.

    • hesabınızı dondurup bir süre bekleyip açabilirsiniz. ancak şifrenizi vs kesinlikle unutmayın

  16. Hashtag engeli yemiştik adımları uyguladık hatta hesabı bir süre dinlenmeye aldık ve tam 1 hafta sonucunda engelimiz düzeldi. Ancak dikkatli olup 5’ten fazla hashtag eklemememize rağmen 1 günün sonunda tekrar hashtag engeli yedik? Bunun nedeni ne olabilir?

  17. Önceden etiketlerden baya etkileşim alıyordum ama şuan etiketlerden görüntülenme sayısı sıfır niye yardımcı olunn

  18. 10 15 gun oncesine kadar her gun ortalama 200 takipci alan bir sayfam vardı. Simdi mevcut takipci sayımı korumakta dahi zorlanıyorum. Post iatatistiklerine baktığımda konu etiketlerinden gelen hic görünmüyor yani yok gibi… son 10 15gundur paylaştığım her post vu sekilde. Haliyle de erisimim düşüyor…

    Bunu nasıl duzeltebilirim?

  19. Merhaba. İnstagram da iki tane konu etiketi takip ediyorum. Yaklaşık bir aydır konu etiketi başlıklarından öyle gönderiler alıyorum ki sanki biri bana resmen mesaj atıyor. Benim sorum haber akışımın takip ettiğim veya edildiğim kişiler tarafından yönlendirilir yönlendirilemeyeceği.Yani bir kişi herhangi bir gönderiye konu etiketi ekleyerek o gönderinin benim akışımda görülmesini sağlayabilir mi?

    • herkesin akışı instagram algoritması tarafından belirlenir o yüzden buna müdahale etmeleri mümkün değildir.

  20. Merhaba
    Bir kişinin Instagramda porn içerikli bir gönderide taglenmesinin nedeni nedir? Tamamen random mu yapılıyor böyle şeyler, yoksa aktiviteleri ya da takip ettiği gibi şeylerle bir bağlantısı var mıdır?

  21. Merhaba
    10k hesabım var ve hashtag engeli yedim. 3-4 gündür geçmiyor ve etkileşimimi kaybetmek istemiyorum.
    Üstelik çok fazla hashtag ekleyen biri de değilim.
    Sunduğunuz kesin çözüm müdür ona göre fotoğraflarımı sileceğim 🙁

    • Bu tarz durumlarda engeller kişiye özel olabilmektedir. O nedenle çözümleri özellikle de bir şey silmeyi içeren çözümleri sizi etkilemeyecek şekilde küçük hamleler olarak yapmak en doğrusu olur. Bir iki fotoğraf silerek ve çok az hashtag kullanarak deneyebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir