Instagram Hesabı Şikayet Etmek ve Kapattırmak

Merhaba sevgili Crovu Blog okurları, daha öncesinde Instagram’a nasıl genel olarak şikayetlerinizi aktarabileceğinizi belirtmiştik. Lakin yine çok fazla gelen geri bildirimlerin ışığında, bu yazımızda sizler için “Bir Instagram Hesabı şikayet etmek ve Bir Instagram Hesabı kapattırmak (en azından denemek)” hakkında bilgi vereceğiz.

Bir Instagram Hesabı Hangi Durumlarda Şikayet Edilebilir?

Tabi şimdi özellikle Türkiye’de, insanlar sevmedikleri kişileri bile sırf profilleri kapansın diye şikayet eder bir pozisyona gelebiliyor. Dolayısıyla bir şikayet süreci başlatmadan önce hangi durumlarda bir profili gerçekten şikayet edebilirsiniz, hangi durumlarda gönderdiğiniz şikayet yazısı dikkate alınır bunları sizlerle paylaşacağız ki emekler boşa gitmesin. Bir Instagram hesabını şikayet edebilmek yalnızca belli başlı sebeplerde geçerlidir. Bu sebepler şu şekilde sıralanabilir :

  • Şikayet edilecek hesap, size özel mesaj aracılığıyla kötü içerik gönderdiyse (hakaret veya resim vb.).
  • Kötü içerikli nitelendirilecek bir gönderi paylaşıldıysa.
  • Kötü içerikli bir yorum yapıldıysa.
  • Sizi taklit ediyorsa.
  • Size ait olan görselleri kullanıyorsa.
  • Toplumsal kuralları ihlal ediyorsa.
  • Sizi sözlü taciz ediyorsa.
  • Ve bunun gibi benzeri durumlarda.

Bir Instagram profilini şikayet edebilir ve haklı görülmesi durumunda hesabın kapatılmasını sağlayabilirsiniz. Her farklı şikayet farklı şekilde şikayet edilebilir bu durum da şikayetin işlenme süresini hızlandırabilir. Aşağıda bu konuya değineceğiz.

Instagram Hesabını Nasıl Şikayet Edebilirsiniz?

2014 yılının ortalarında, Instagram yeni bir özellik getirerek, her türlü durumu şikayet etmenin yolunu Instagram uygulamasının içinde açtı. Yani böylelikle, uygulamadan ayrılmadan bir Instagram profilini basitçe şikayet etmeniz mümkün. Lakin bu yöntemle yapılan şikayetlerin değerlendirme süreleri oldukça uzun ve etkisiz. Biz size hem bu yolu göstereceğiz hem de manuel olarak instagram.com internet sitesi üzerinden şikayet etmenin yolunu göstereceğiz.

Basit ve Etkisiz Yol ile Instagram Hesabını Şikayet Etmek

  • Instagram uygulamasını açalım.
  • Şikayet etmek istediğiniz profil veya gönderinin üzerine gelelim.
  • iPhone için yan yana 3 nokta (…) Android için alt alta üç nokta simgesine tıklayalım.
  • Çıkan menüden “Şikayet Et” butonuna basalım.
  • Şikayet Instagram’a iletilmiş oldu.

Lakin belirttiğimiz gibi edinilen veriler ve istatistiklere göre bu yöntemle yapılan şikayetlerin değerlendirme süreleri oldukça uzun sürüyor. Şimdi de hızlı ve etkili yöntemle şikayet edelim.

Hızlı ve Etkili Yol ile Instagram Hesabını Şikayet Etmek

Bu yöntemimizde yapacağımız şikayeti gruplandırmamız gerekiyor. Yani bir taciz şikayeti için ayrı yerden şikayet edeceğiz, bir spam mesajı ayrı yerden şikayet edeceğiz bunun için gruplandırmayı sizler için bizler yaptık. Şu şekilde:

Zorbalık ve Tacizi Şikayet Etmek

Birileri size istemediğiniz mesajlar atıyor, görseller gönderiyor veya yorumlar yapıyor ise. Bu zorbalık ve taciz kategorisine girmektedir. Bu hesapları aşağıdaki linki kullanarak, bilgisayar veya telefonunuz üzerinden şikayet edebilirsiniz. Daha hızlı ve etkili sonuç alırsınız.

Crovu Blog
Instagram Hesabı Şikayet Etmek -1

Taklit (Fake) Instagram Hesabını Şikayet Etmek

Pek çok kişinin profillerindeki profiller veya bilgiler çalınarak başkaları tarafından yeni Instagram hesapları açılıyor ve asıl kişilerin haberleri dahi olmayabiliyor. Bu tarz yasa dışı durumlarda aşağıdaki linkten yapacağınız şikayet hızlı bir şekilde değerlendirilir ve sonuçlandırılır.

Crovu Blog
Instagram Hesabı Şikayet Etmek -2

Yukarıdaki Gruplandırmalarda Olmayan Instagram Hesaplarını Şikayet Etmek (Genel)

Örneğin, bazen herkes denk gelebilir bazı profiller tamamen cinsel içerikli veya halkımızın değerlerine aykırı fotoğraflar, videolar ve benzeri gönderiler paylaşabiliyor bu durumda en hızlı sonuç için aşağıdaki linki kullanarak şikayet edeceğiz.

Crovu Blog
Instagram Hesabı Şikayet Etmek – Genel

Şikayetleriniz, Instagram tarafından değerlendirilecek ve bunun sonucuna göre Instagram tarafından kapatılacaktır.

Sevgili okurlarımız umarız bu detaylı yazı işinize yaramıştır. Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Crovu Blog – 2017

110 Yorum

  1. Adıma hem adım hemde resmim kullanılarak Instagram hesabı açılmış form doldurdum herşeyi doğru yaparak ama kimlik fotoğrafını bilgisayar dan da telefon dan da kabul etmiyor yardımcı olurmusunuz

  2. Benim insigram hesabım çalındı ne yapmalıyım kapatmıyorum benim adıma para istiyor herkesten kapatılmasını istiyorum

  3. Kardeşim şaka amaçlı instagramımı şikayet etti ama etmesin diye tamda o sırada engelledim ama ekranda bir tik çıktı sizce hesabım zarar görürmü en kısa zamanda yazarsanız çok iyi ve çok mutlu olurum sağolun.

  4. Benim fotoğrafımla instagram hesabı açılmış üstelik açan kişi hesabı görmiyeyim diye benim kendi hesabı engellemiş ne yapmam lazım

  5. Teknosadan hediye ceki dağıtıyoruz dedi ve benden bi kaç bilgi aldı daha sonra instagram hesabım kapandı ertesi gün tekrar açtılar ve arkadaşlarıma benim adımdan bu ceki dagıtmaya çalışıyor lütfen bu hesabı kapatmama yardımcı olur musunuz

  6. Merhabalar, profilim gizli olduğu halde farklı uygulamalar kullanarak profilimdeki resimleri görüntüleyen ve bunları alabilen bir hesabı nasıl ve neyere şikayet edebilirim?

  7. Merhaba iyi çalışmalar ben taklit hesabı kapattırmak için formu doldurdum ve instagram bana mail gönderdi kimlikli fotoğrafımı çekip attım kaç günde sonuç alabilirim veya olumlu bir sonuç alabilir miyim.

  8. Benim instagram hesabım çalındı kapattırmak istiyorum ve benim adıma arkadaşlarıma taleplerde bulunup dolandırıyor bu hesabım kapatılsın Veysel demir84 hesabım gereyim yapılmasını arz ederim..

  9. Bazı instagram mizah sayfaları resmimi benden izinsiz yüzüm açıkça görülecek şekilde yayınlıyor. İnstagrama şikayet ediyorum ama instagram bişey yapmıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunsam bu hesap sahiplerine ulaşılabilinir mi?

  10. Mrb. Benim 2017 yılına ait kullanmadigim giriş bilgilerinide unuttugum bir hesabım var güvenliğim için kapattirmak istiyorum destek ekibiyle iletişime gecemiyorum yardımcı olurmusunuz .hesap baharerdemir66 .

  11. Merhaba İnstagram taklit hesabı şikayet formunda kimlik resmî yükleyemiyorum sürekli dosya yüklenmedi diyor hem tlfnda hemde bilgisayardan denedim dosya yüklenmedi diyor yardımcı olurmusunuz lütfen

  12. Iyi günler. Benim eski giremediğim instagramım birisi tarafından çalınmış ve çıplak fotolar atıyomuş.Hesaba giris yapamıyoruz hızlı bi şekilde nasil kapattirabiliriz?

  13. Adıma sahte hesap açmışlar önceden ben açıkken ki fotoğraf var şuan kapalıyım o hesabı da şikayet ettim kimlik ile yaptım 2 gün falan oluyor hala bir sonuç yok ne zaman sonuçlanır yardım edin lütfen…

  14. Merhaba. Adıma sürekli sahte hesaplar açılıyor ailemin adına da açılıyor ve yakın çevremize bizimle ilgili tehditler sunuyor bizim hesaplarımızdan bizi tehdit ediyorlar ancak bunların kim olduğunu bulamıyoruz artık çok ileri gitmeye başladılar taciz ve tecavüzle tehdit ediyorlar bizi. Lütfen ne yapmamız gerektiğini ya da bizi yönlendirebilecek bir şey biliyor musunuz?

    • bu konuda gerekli ispat belgelerini, tehdit mesajlarının ekran görüntülerini alıp hiç zaman kaybetmeden savcılığa şikayet etmeniz gerekir

  15. Merhaba insagram hesabım sayfa olan hesabım ihlalden kapandı nsl açabilirim form attım başka formülü barmı ?

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir