Instagram Hesabı Şikayet Etmek ve Kapattırmak

Merhaba sevgili Crovu Blog okurları, daha öncesinde Instagram’a nasıl genel olarak şikayetlerinizi aktarabileceğinizi belirtmiştik. Lakin yine çok fazla gelen geri bildirimlerin ışığında, bu yazımızda sizler için “Bir Instagram Hesabı şikayet etmek ve Bir Instagram Hesabı kapattırmak (en azından denemek)” hakkında bilgi vereceğiz.

Bir Instagram Hesabı Hangi Durumlarda Şikayet Edilebilir?

Tabi şimdi özellikle Türkiye’de, insanlar sevmedikleri kişileri bile sırf profilleri kapansın diye şikayet eder bir pozisyona gelebiliyor. Dolayısıyla bir şikayet süreci başlatmadan önce hangi durumlarda bir profili gerçekten şikayet edebilirsiniz, hangi durumlarda gönderdiğiniz şikayet yazısı dikkate alınır bunları sizlerle paylaşacağız ki emekler boşa gitmesin. Bir Instagram hesabını şikayet edebilmek yalnızca belli başlı sebeplerde geçerlidir. Bu sebepler şu şekilde sıralanabilir :

  • Şikayet edilecek hesap, size özel mesaj aracılığıyla kötü içerik gönderdiyse (hakaret veya resim vb.).
  • Kötü içerikli nitelendirilecek bir gönderi paylaşıldıysa.
  • Kötü içerikli bir yorum yapıldıysa.
  • Sizi taklit ediyorsa.
  • Size ait olan görselleri kullanıyorsa.
  • Toplumsal kuralları ihlal ediyorsa.
  • Sizi sözlü taciz ediyorsa.
  • Ve bunun gibi benzeri durumlarda.

Bir Instagram profilini şikayet edebilir ve haklı görülmesi durumunda hesabın kapatılmasını sağlayabilirsiniz. Her farklı şikayet farklı şekilde şikayet edilebilir bu durum da şikayetin işlenme süresini hızlandırabilir. Aşağıda bu konuya değineceğiz.

Instagram Hesabını Nasıl Şikayet Edebilirsiniz?

2014 yılının ortalarında, Instagram yeni bir özellik getirerek, her türlü durumu şikayet etmenin yolunu Instagram uygulamasının içinde açtı. Yani böylelikle, uygulamadan ayrılmadan bir Instagram profilini basitçe şikayet etmeniz mümkün. Lakin bu yöntemle yapılan şikayetlerin değerlendirme süreleri oldukça uzun ve etkisiz. Biz size hem bu yolu göstereceğiz hem de manuel olarak instagram.com internet sitesi üzerinden şikayet etmenin yolunu göstereceğiz.

Basit ve Etkisiz Yol ile Instagram Hesabını Şikayet Etmek

  • Instagram uygulamasını açalım.
  • Şikayet etmek istediğiniz profil veya gönderinin üzerine gelelim.
  • iPhone için yan yana 3 nokta (…) Android için alt alta üç nokta simgesine tıklayalım.
  • Çıkan menüden “Şikayet Et” butonuna basalım.
  • Şikayet Instagram’a iletilmiş oldu.

Lakin belirttiğimiz gibi edinilen veriler ve istatistiklere göre bu yöntemle yapılan şikayetlerin değerlendirme süreleri oldukça uzun sürüyor. Şimdi de hızlı ve etkili yöntemle şikayet edelim.

Hızlı ve Etkili Yol ile Instagram Hesabını Şikayet Etmek

Bu yöntemimizde yapacağımız şikayeti gruplandırmamız gerekiyor. Yani bir taciz şikayeti için ayrı yerden şikayet edeceğiz, bir spam mesajı ayrı yerden şikayet edeceğiz bunun için gruplandırmayı sizler için bizler yaptık. Şu şekilde:

Zorbalık ve Tacizi Şikayet Etmek

Birileri size istemediğiniz mesajlar atıyor, görseller gönderiyor veya yorumlar yapıyor ise. Bu zorbalık ve taciz kategorisine girmektedir. Bu hesapları aşağıdaki linki kullanarak, bilgisayar veya telefonunuz üzerinden şikayet edebilirsiniz. Daha hızlı ve etkili sonuç alırsınız.

Crovu Blog
Instagram Hesabı Şikayet Etmek -1

Taklit (Fake) Instagram Hesabını Şikayet Etmek

Pek çok kişinin profillerindeki profiller veya bilgiler çalınarak başkaları tarafından yeni Instagram hesapları açılıyor ve asıl kişilerin haberleri dahi olmayabiliyor. Bu tarz yasa dışı durumlarda aşağıdaki linkten yapacağınız şikayet hızlı bir şekilde değerlendirilir ve sonuçlandırılır.

Crovu Blog
Instagram Hesabı Şikayet Etmek -2

Yukarıdaki Gruplandırmalarda Olmayan Instagram Hesaplarını Şikayet Etmek (Genel)

Örneğin, bazen herkes denk gelebilir bazı profiller tamamen cinsel içerikli veya halkımızın değerlerine aykırı fotoğraflar, videolar ve benzeri gönderiler paylaşabiliyor bu durumda en hızlı sonuç için aşağıdaki linki kullanarak şikayet edeceğiz.

Crovu Blog
Instagram Hesabı Şikayet Etmek – Genel

Şikayetleriniz, Instagram tarafından değerlendirilecek ve bunun sonucuna göre Instagram tarafından kapatılacaktır.

Sevgili okurlarımız umarız bu detaylı yazı işinize yaramıştır. Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Crovu Blog – 2017

110 Yorum

  1. mrb ben nergiz lutfen bana yardimcii olun beim eski habimii kapatin fotgraflarimm var nsil kapata bilirim ya cokk zor durumdayimm kaptilmasinii istyorumm vee aslaa istgram acmiyacamm cokk zor bisey ya kaptilmasi

  2. Merhaba . Ben kendi adıma hesap açmıştım fakat 12 yaşında iken , ve şimdi aradan zaman geçti ve ben o hesabın şifresini unuttum ve silemiyorum . Lütfen bir an önce yardımcı olun hesap lütfen kapatın ya ben uğraştım spam attım bir kaç yerden ama hala açık ve herkese açık .. hoş değil bir an önce kapatın lütfen ya , sizden haber bekliyorum bir an önce olursa çok sevinirim

  3. Merhabalar 2 haftadır instagrama fotoğraf koyarken sıkıntı yaşıyorum…Mesela Albüm yapıp paylaş diyorum ve instagram fotoğraflarımı paylaşmayıp bu yazıyı yazıyor…(Bağlantı daha iyi olduğunda tekrar deneyeceğiz.)
    Bağlantılarımı kontrol ediyorum ve hiçbirinde sorun olmuyor buna rağmen ne kadar denesemde bu yazı çıkıyor…İnstagramdan sorun bildir kısmına sorunu yazdım fakat dönüş alamıyorum…Sizce sorun ne olabilir?

  4. Merhaba benim hesabım açık ve bn kapaliyim ve açık resimlerim duruyor hesabımı nasil kapattirabilirim yardımcı olun ltfn

  5. Merhaba, bir profildeki fotoğrafın bende tamamen gizlenmesini gözükmesini istiyorum eskiden oluyodu ama şu an sadece şikayet veya spam yapıyorum ama hala görüneniliyor ne yapmam gerek?

  6. kulanıcı hile kulanıyor hesabın kataılmasını istiyorum .. ve biz ekötü ornek olarak instegramı kötüye kulanıyor bilgi,nize

  7. Meraba birisi bnm adima cep numarasi ile instagram acmis ve bu kisi eski sevgilim resimlerimi paylasip beni yakin çevrem le tehdit ediyor şkayt ettk ama hala aktif kpanmadi cep numarasi ile aldigi icin kapsnmiyormus lütfen bna yardim edin

    • Merhaba, bunu savcılığa bildirmeniz gerekiyor ileride ciddi sorunlar olabilir hiç zaman kaybetmeden savcılığa suç duyurusunda bulunun, kim olduğunu hemen bulurlar.

  8. SELAM 2 GÜNDÜR İNSTAGRAM HESABIMA GİRİYORUM LAKİN
    ÜZGÜNÜZ ANCAK BİR SORUN OLUŞTU DİYOR SAYFA GÜNCELLENMİYOR HİÇ BİŞEY GÖRÜNMÜYOR MAİL ATMAMA RAĞMEN İNSTAGRAM ŞİKAYETE BANA DÖNÜŞ OLMADI NETTE SÖYLENİLEN HERŞEYİ YAPTIM AMA OLMUYOR YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?

  9. Merhaba Instagram da takip ettigim bi kuaför vardi saçımı yaptırmak için gittiğim de salonun kendine ait olmadığını öğrendim neyse hu önemli değil adı şafak bu kişi saçımı silmesi gerektiğini söyledi bende kuaför sizsiniz dedim bıraktım ve saçlarımı saçlarımı kopuk kopuk etti bıraktı ilaçlı bir şekilde ve bana ben senle uğraşamam git kime yaptiriyorsan yaptır dedi bıraktı sonra salonun sahibi olduğunu söyleyen kişi geldi ve oda bisürü bana laflar söyleyerek alttan almam üzere diplerimi eski rengime boyadi ama saclar elle tutulmuyor kopuyor hergün ağlıyorum ben inandım sakin siz kanmayın bu kişiyi Allah razası i için Instagram ‘dan kaldırın beni engellemiş

    • biri sizi şikayet ettiğinde takip sorunu oluşmaz, instagram limitlerini aşmış olabilirsiniz bir kaç gün bekleyin

  10. merhabalar. uzun zamandır donuk olan hesabıma giriş yapmak için kullanıcı adı ve şifremi girdim. numara doğrulaması çıktı ve instegram hesabımda kayıtlı telefon numarasına kod gönderildi. ancak ben o numarayı iptal edip yeni bir numara aldım yani şimdi o numaraya erişimim yok. hesabıma erişmek için ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz. e postama cevap atar mısınız.

  11. Merhabalar sabah uyandığım da instagramım çalınmıştı. E posta adresimi numaramı değiştirmişti. Ben bunun için ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun

  12. benım adıma kayıtlı sırketım var ayrıca marka tescil belgem de var kaç sefer sikayet ettim hic bir sey çıkmadı

    • Merhabalar, birden fazla kişinin şikayet etmesi daha etkili olabilir. Tanıdığınız herkesten şikayet etmesini isteyin

  13. Merhaba ticari amaçlı kullanılan yani satış yapan ancak verilen şiparişle uyuşmayan ürün geldiğinde ve değişim yada iade yapmayıp direk engelleyen sayfaları nereye şikayet edeceğiz ?

  14. Ben Instagram hesabımı şikayet ediyorum fakat devamlı kimliğinin fotoğrafın belli olmadığını söylüyor ne yapmalıyım ?

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir