Instagram Hesabımı Yanlışlıkla Sildim (Çözüm) – 2024

Merhaba, sevgili Crovu Blog okurları. En güncel problemler ve çözümlerimizle sizleri aydınlatmaya ve yardımcı olmaya devam ediyoruz. Bugünkü durum, istatistiki olarak bakılacak olursa, dünya genelinde %39 Instagram kullanıcısının başına istemeden de olsa gelen bir durum. Kimisi hesabı dondurmak isterken siliyor, kimisi ise kasıtlı silip sonrasında pişman oluyor. Şimdi bir ticari firma gözünden bakarsak, Instagram hiçbir kullanıcısının, Instagram ‘ı bırakmasını istemez. Dolayısıyla “Silme” durumu aslında koca bir tiyatrodan ibaret. Eğer gerekli prosedürleri takip ederseniz, hesabınızı tabiki geri alabilmeniz mümkündür. Aşağıda sizinle paylaşacağımız bilgileri şuana kadar kimse normal Blog’larda paylaşmadı, bizler ilk olacağız.

Aşama aşama hesabınızı nasıl geri alırsınız ?

Adımları anlatmaya başlamadan önce, eğer yazımızı olumlu ve yararlı bulduysanız yorum yapmanızı rica edeceğiz. Böylelikle, bu yazıyı yeni okuyacak olan okurlarımızın, işlemin sonuçlarından daha kolay haberleri olacaktır.

  1. Öncelikle hesabınızın kesinlikle silindiğinden emin olunuz. Bunun için, https://instagram.com/kullanıcıadınız adresine tarayıcınızdan girerek, profilinizin görüntülenip görüntülenmediğini kontrol ediniz. Sonrasında, Instagram mobil uygulamasına girerek, hesabınız silindi uyarısını alıyor musunuz, almıyor musunuz bunu kontrol ediniz.
  2. Bu kısımda biraz Ingilizceye ihtiyacımız olacak fakat merak etmeyin biz sizlere yardım edeceğiz her zaman olduğu gibi. Şimdi, hep beraber https://help.instagram.com/contact/1652567838289083 buraya girelim.Karşımızda çıkacak ekranda, adımları şu şekilde izleyelim ;
  • Bu hesap bir işletmeyi, ürünü veya hizmeti temsil etmek için mi kullanılıyor? Hayır.
  • Nüfus cüzdanınızda yazan adınız soyadınız? Hatasız Doldurunuz.
  • Instagram Kullanıcı Adınız? Hatasız Doldurunuz.
  • E-posta adresiniz? Hesabınızın çalınmadan önceki normal Instagram e-posta adresini giriniz.
  • Hangi ülkeden yazıyorsunuz? Türkiye
Örnek bir resim.
Örnek bir resim.

Evet, işlemimizin büyük bir kısmı bitti sayılır. Şimdi olacaklar ise tamamen Instagram’ ın çabukluğuna bağlı bir durum. Bizim genel tahminimiz şu, bu bilgileri doldurduktan sonra, Instagram, vermiş olduğunuz mail adresine bir mail iletiyor. Mailin içeriği şu şekilde; Sizden bir işlem yapmanız istenecek (Ingilizce olarak), yapacağınız işlem şu: Mailde yer alan sayıları büyük bir A4 kağıdına yazıyorsunuz, sonrasında A4 kağıdını ve sizin yüzünüzü açık bir şekilde aynı anda alacak şekilde (SELFIE) resminizi çekiyorsunuz. Sonrasında bu resmi Instagram ‘ın size göndermiş olduğu maile cevap olarak (REPLY) gönderiyorsunuz. Arkasından, 48 saat içinde size yeni bir mail geliyor ve mailin içeriğinde bir link olacak, bu linkte tıkladığınızda;

Instagram ‘ın Yeni şifre belirleme sayfasına yönleneceksiniz. Ondan sonrasında yeni şifrenizi belirleyip, Hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

Güncelleme (2018) : İşlemi yapmadan önce, daha önce kendi fotoğrafınızı profilinizde paylaştığınızdan emin olunuz. Çünkü, Instagram’a göndereceğiniz fotoğraf bu şekilde onaylanmaktadır.

Güncelleme (2018 – Ocak) : Eğer birinci işlemde hesabınızın politika ihlalleri nedeniyle kapatıldığını ve açılamayacağını içeren bir mail alırsanız, işlemi ikinci kez tekrarlayın. Ardından, ikinci kez Instagram sizden bir kodla mail istediğinde, resminizi göndereceğiniz mailin sonuna şu Ingilizce metni ekleyiniz ; “My account stolen, please help me to get my account back, I love Instagram.” bu mailden hesabınız %95 oranında açılacaktır.

Güncelleme-2 (2018 – Ocak):

Çok sayıda okurumuz hesaplarını e-mail ile değil telefonla açtıklarını söylüyor bundan kaynaklı olarak sıkıntı yaşadıklarını belirtiyorlar. Bu durumda, dolduracağın üstteki formda güncel e-posta adresinizi kullanın. Sonrasında Instagram size bir mail attığında, bu durumu açıklayın. Instagram hesabınızı e-mail ile açmadığınızı telefon ile açtığınızı bundan dolayı yardım talebinizi iletin. Instagram ekibi yardımcı olacaktır.

Sizlere yardımcı olabildiysek, ne mutlu bizlere.

3.403 Yorum

  1. Merhaba, şubat ayında kız arkadaşımla birlikte 2 senelik ortak hesabımız yanlışlık sonucu silindi bu blogu buldum ve yazınız çok acklayiciydi işlemlerin hepsini yaptım, fakat kullanıcı adının yanlış olduğunu söylüyor. Mail adresimde doğru hesabı actigim mail adresini yazdım. Ama olmadı tarafınıza mail de attım geri dönüş sağlanmadı. Lütfen yardım edin

  2. Merhabalar, instagrama fotoğrafımla beraber numarayı gönderdim, fakat bana gelen cevap mailinde tekrar yardım sayfasının olduğu bir mail göndermişler. Hesabımı nasıl geri getirebilirim acaba?

  3. Merhaba,

    Kullanıcı adımı eksiksiz ve doğru yazıyorum ama “Girdiğiniz kısa bağlantı bir kullanıcı değil. Lütfen geçerli bir Kullanıcı girin.” diyor.
    Evet şu an kullanıcı değilim, çünkü silindi. Ondan mı?

  4. Merhaba yanlışlıkla sildiğim instagram hesabımı sonunda geri alabildm fakat mail adresimle denediğimde girişi kabul etmiyor sadece kullanıcı adımla giriş yapabiliyorum ve hesabımdaki tüm kişiler ve fotoğraflar silinmiş. Nasıl kurtarabilirim

  5. merhaba ben hesabımı 4 AY önce falan sildim hesabıma giriş yaptığımda kullanıcı bulunamadı diyor. Dediğiniz linkten herşeyi eksiksiz hatasız dolduruyorum ama kullanıcı adında benden link istiyor dediği gibi yazıyorum yinede kabul etmiyor yardımcı olurmusunuz

  6. mrb crovu

    Görünüşe göre bu hesabı silme talebinde bulunmuşsun. yazın yor kod geldi onuda gönderdim bugun ne zaman gelir sizce

      • Merhaba! Bende dün akşam aynı hatayı yaptım ve yanlışlıkla sildim 4 yıllık hesabımdı çok üzüldüm ya gercekten sizin dediginiz gibi tüm adım ları yaptım inşallah açılır . Çoğu kişi olumsuz cevaplar vermiş üzüldüm ….

  7. bende attım bakalım ne zaman haber gelecek dün attım tek basıma nasıl cekiyim tek el oluyormu ki

    • selfie olarak çekip de gönderebilirsiniz ancak başka biri sizi kağıdı tutarken çekse daha iyi olur

  8. Abartısız ondan fazla formu doldurdum ve birçok mail attım ama her defasında yardım sayfasına yönlendiriyorlar hesabımı açmıyorlar başka yolu yok mu pes mi etmeliyim bilemedim . Bir haftadır uğraşıyorum .

  9. Bende yanlışlıkla hesabımı sildim.. Sizin dediğiniz adımları bir haftadır uyguluyorum. 4 tane kod geldi. her kodda da en uygun şekilde fotoğraf çekip gönderdim..

    bana cevap olarak;

    Hi,

    Thanks for contacting us. It looks like you’re having a problem logging in. To get help with login issues or learn about what you can do if you think that your account has been compromised, visit the Help Center:

    http://help.instagram.com/374546259294234/?ref=cr

    Thanks,

    şeklinde mail atıyorlar sadece. Devamını getiremiyorum.. Her fotoğrafa aynı sekilde kullanmayı seviyorum. birisi hesabımı çaldı ve sildi ben böyle bir şey yapmadım diyorum ama hep aynı cevap. Şu an bu aşamada sıkışıp kaldık. Bundan sonra benim nasıl bir yok izlemem gerekiyor.? bana yardımcı olabilir misiniz?

    • kodu net bir şekilde sizin elinizde tuttuğunuz şekilde fotoğraf olarak gönderiyorsunuz değil mi? sizden nasıl gönderilmesini istiyorlarsa

  10. arkadaslar bende kac gundur aynı seyi yasıyorum ama yardım merkezi sayfasına yonlendırıyor ne yapabılırım nolur bana yardımcı olun yanlıslıkla silmiştim hesabı simdi pişman oldum lütfen yardımcı olun my account ile baslayan yazıyı bende resimle beraber gonderdım ama acaba tekrar bir yazı yazıp hesabımın calıdıngıdını mı soylesem ama calıbmadı ki ben kasıtlı silmiştim

  11. merhaba 1 ay önce hesabımı kalıcı olarak sildim ve şu an tekrar hesabımı açmak istiyorum . dediğiniz linkte her şeyi doldurdum 6 haneli kod da geldi. kaç kere fotoğraf da yolladım ama hiçbir şekilde cevap alamıyorum. hesabımı geri alma ihtimalim var mı? biraz daha beklemeli miyim? 1 sorum daha olacak . bana mail facebook adına geldi instagram adına gelmedi. bunda bir sıkıntı yok değil mi?

  12. selam arkadaşlar ben yaklaşık bır haftadır hesabımı almaya çalışıyorum bır suru resım gonderdım hersey normal 2 gun sonra maıl gelıyor ve benı yardım linkine yonlendırıyor sureklı aynı sey basıma gelıyor ondan sonra bır turlu ılerleyemıyorum ne yapmam gerektıgını bılmıyorum bır kac kere gonderdıklerı lınktekılerı denedıgımı soyledıgım bır maıl gonderdım ondan sonrada bır cevap vermedıler ne yapacagım lutfen yardımcı olun

  13. Söylediğiniz adımları aynen izledim dün fotoğraf fımı gönderdikten sonra bugün bir mail aldım İngilizce olarak benden Instagram yardım merkezinden yardım alınız demişler şifre yenileme linkini göndermicekler miydi ?

  14. Merhaba, formu doldurduğum bana kullanıcı adımın Bir hesaba ait olmadığını söylüyor. Kullanıcı adımdan eminim, sizlere gelen e mail adresi ne yazabilir misiniz? Cevap alabileceğim mail adreslerini verebilir misiniz? Bu arada kullanıcı adım uygunsa düşmüş ama kimse kullanmamış hala geri alabilir miyim hesabı?

  15. Gelen kodda adınız yazıyordu, diğer yorumları okudum soyisminide yazan var, ben yazmadım bir sıkıntı olurmu?

  16. Merhaba işlemleri uyguladım ama hesap aktif diyor kontrol ettim kullanıcı adımı başkası almış hesabımı başka türlü alma şansım var mı? Kullanıcı adımı alana rica etsem değiştirse alma şansım olur mu? ????

  17. Merhabalar,
    Buradaki adımları izleyerek 1 ay içerisinde hesabımı kurtardım. Ancak sadece 1 kez giriş yapabildim, sürekli “isteğinizle ilgili bir sorun oluştu” şeklinde hata veriyor.Daha fazla yardıma ihtiyacım var kısmını tıkladığımda doğrulama kodu gönderme seçeneği veriyor, kodu alıyorum ancak giriş yapamıyorum. Bu arada hesap aktif hale geldi, aramalarda hesap görünüyor, ne yapabilirim 🙁

  18. Merhaba, instagrama kodla fotoğraf attıktan sonra şöyle bir mail aldım

    Görünüşe göre hesabınız kapatılmış. Kullanım Koşullarımıza uymayan Instagram hesaplarını kapatırız. Koşullarımızı ihlal eden eylemler şunlardır:

    – Instagram’dan bir veya daha fazla uyarı alınmasına karşın yasak bir davranışı sürdürmek

    – Taciz, reklam, tanıtım veya flört amaçlarıyla diğer insanlarla istemedikleri halde iletişim kurmak veya diğer uygunsuz davranışlarda bulunmak

    – Bir kişi veya kuruluşun kimliğine bürünmek veya bir kimliği bir başka şekilde yanlış temsil etmek

    – Başkalarının haklarını ya da yasaları ihlal eden herhangi bir içerik paylaşmak

    – Kullanım Koşullarımızı ihlal eden herhangi bir içerik paylaşmak

    İlkelerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen Kullanım Koşullarımızı inceleyin:

    https://help.instagram.com/478745558852511/?ref=cr

    Hesabınızın yanlışlıkla kapatıldığını düşünüyorsanız, lütfen bu formu doldurarak inceleme talebinde bulunun:

    https://help.instagram.com/contact/606967319425038/?ref=cr

    Ne yapmalıyım. Lütfen bu hesabın kalıcı olarak kapatılması kararına neden itiraz ettiğinizi bize bildirin:
    Ne yazmalıyım

  19. Merhaba dondurmak isterken hesabımı yanlışlıkla sildim mail attım cevap verdiler ama benim tekrar aynı kodları göndermemi istediler ne yapmam lazım tekrar gönderdim ve cevap bekliyorum alabilir miyi geri

  20. merhaba hesabım çalındı ve başkaları tarafından kullanılıyor.
    savcılığa suç duyurusunda bulundum,instagrama yazdım ama henüz dönüş olmadı. 1 haftadır hesabımı başkaları kullanıyor ve sürekli birilerini ekliyor. ne yapabilirim lütfen yardımcı olabilirmisiniz?

  21. Ben hesabımı dondurmuştum 1 ay geçti aradan geri açmak istedim hesabım silinmiş dediğiniz şeyleri yaptım aradan 4 5 gün geçti fotoğraf yolladım verdikleri kodla üstünde insta adı kod isim falan yazılı ama hala bir geri dönüş yok ne yapmam lazım benim yardımcı olur musunuz??

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir