Instagram Hesabımın Çalındığını Nasıl Anlarım? – 2020

Instagram hesabımın hacklendiğini, başka birilerinin eline geçtiğini nasıl anlarım? Aslında çok basit anlaşılır bir durum gibi görünse de bazen hesabınızın başkaları tarafından ele geçirildiğini anlamak hiç de kolay olmayabilir. Eğer siz de instagram hesabım başka birinin eline geçti diye düşünüyorsanız bundan emin olmak için aşağıdaki maddeleri kontrol edebilirsiniz. Ayrıca hesabınızın çalındığını düşünmeseniz bile yine de dikkatli olmakta fayda var, zaman zaman kontrolleri yaparak hesabınıza başka birilerinin girip çıktığını da kontrol edebilirsiniz.

Instagram hesabımın çalındığını nasıl anlarım?

Hesabımın hacklendiğini (çalındığını) nasıl anlarım sorusunun bir kaç farklı yanıtı vardır. En belirgin ve yaygın olanı, kendi şifrenizle hesabınıza giremiyor olmanızdır. Kullanıcı adı kolayca değiştirilen bir şey değildir ancak şifre hesap sahibi ya da hesabı ele geçiren kişi tarafından değiştirilebilir. Sabah kalktınız ve instagram hesabınıza girmek istiyorsunuz, ekranda şifre yanlıştır hatasını gördünüz. Eğer şifrenizden kesinlikle eminseniz ve hesabınıza kesinlikle giremiyorsanız hesabınız çalınmış demektir. Bu noktada hiç zaman kaybetmeden sizi takip eden bir başkasının hesabından kendi hesabınızı kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Böylece sizin fotoğraflarınızın ve videolarınızın hala hesapta olup olmadığını görebilirsiniz. Çünkü çalınan hesaplardaki en büyük sorun var olan fotoğraf ve videoların silinmesidir. Çünkü Instagram’da silinen görselleri geri getirmek bazen mümkün olmayabilir.

Instagram Hesabımın Hacklendiğini Nasıl Anlarım?
Instagram Hesabımın Hacklendiğini Nasıl Anlarım?

Aynı şekilde yine başka birinin hesabından kendi hesabınıza doğal mesajlar göndererek hesabın ne zaman aktif olduğunu anlayabilirsiniz. Ancak tehditkar, kötü ve yanlış mesajlar göndermeyin. Sonrasında hesabınıza geri almaya çalışırken bunlar sizin karşınıza çıkabilir. Eğer ki süreç ilerler ve legal bir durum ortaya çıkarsa, kendinizi haklıyken haksız durumuna düşürmeyin.

Instagram hesabınızın çalındığını anlamanın bir diğer yolu ise, daha önce hiç takip etmediğiniz türde hesapları takip etmeye başlamış olabilirsiniz. Aynı şekilde takip etmediğiniz hesaplardaki paylaşımlara yorumlar yapabilir, beğeniler yapabilir, tanımadığınız insanlara mesajlar atıyor ya da onlardan mesajlar alıyor olabilirsiniz. Bu durumda da hesabınız çalınmış ancak şifreniz değiştirilmemiş demektir. Bu tarz durum çok sık karşılaşılan bir sorundur. Hesap bilgilerinizin başkasının eline geçmesinin en kolay yolu third parti dediğimiz korsan uygulamaların telefona indirilmesi ve kullanılmasıdır. Bu tarz korsan uygulamaları telefonunuza indirdiğiniz zaman en başta bir çok bilginizi bu uygulamalar ile paylaşmış olursunuz. Onlar da böylece sizin adınıza uygulamanızı kullanabilir hale gelir.

Instagram hesabım saldırıya uğradığında ne yapmalıyım?

Endişeye gerek yok – bu dünyanın sonu değil (hesabınızı kaybediyor olsanız bile, yalnızca geçici olsa bile, iyi bir duygu değil).

Hesabınıza hala erişiminiz varsa, şifrenizi derhal değiştirdiğinizden emin olun. Bu şifreyi kullandığınız diğer tüm hesapların şifresini de değiştirin. Siz en iyisi başlamışken bütün hesap bilgilerinizi değiştirin. Unutmadan, mutlaka mail adresi şifrenizi değiştirin. Mailinize ulaşıldıktan sonra her şeye ulaşılabilir.

Artık hesabınıza erişemiyorsanız, olabildiğince hızlı Instagram ile bağlantı kurmanız ve saldırıya uğramış hesaplar için işlemlerini başlatmanız gerekir.

Instagram hesabım çalındı formu var mıdır? Instagramla nasıl iletişime geçilir?

Instagramın bu konuda net bir şekilde verdiği bilgiler ve işlem adımları şu şekildedir;

  • Hesabınızın saldırıya uğradığını veya ele geçirildiğini düşünüyorsanız, hesabınızı güvence altına almak için gerçekleştirebileceğiniz işlemler vardır.
  • Instagram’dan gelen bir mesaj olup olmadığını, e-posta hesabınızı kontrol edin

Instagram’dan mail adresinizin değiştirildiğine dair bir e-posta aldıysanız, bu iletideki bu değişikliği geri al seçeneğini kullanarak bunu geri alabilirsiniz. Ek bilgiler de değiştirildiyse (örneğin: şifreniz) ve e-posta adresinizi değiştiremezseniz mail üzerinden direk instagram ile iletişime geçebilirsiniz.

Hesabızın çalındığından eminseniz ve bu şekilde geri alamıyorsanız Instagram Hesabım Çalındı, Nasıl Geri Alırım? Yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Instagram hesabımı çalanı nasıl bulurum?

Bu tarz hesap çalınma işlemleri oldukça profesyonel kişiler tarafından yapılmaktadır. Eğer tanıdığınız bildiğiniz biri sizin şifrenizi görüp ya da tahmin edip şifrenizi değiştirmediyse bunu yapan kişiyi bulmanız pek mümkün değil. Instagram hesabı çalınmalarından bilişim suçları kapsamında savcılık devreye girebilir. Özellikle çalınan hesap üzerinden başka kişilere mesajlar atılıyorsa, tehdit içeren, kötü amaçlı çirkin yazılar gönderiliyorsa hiç zaman kaybetmeden polis ile iletişime geçilebilir.

Instagram hesabı çalınması durumu sonucunda kişilerin özel bilgileri, fotoğrafları, özel mesajları ve videoları da paylaşılabilir. Bu durumun önüne geçmek için hesabızın çalındığını anladığınız anda hiç zaman kaybetmeden geri almaya çalışmalı, bunu Instagram’a bildirmeli ve savcılık ile iletişime geçmelisiniz.

Şifrem değişmedi, hesabım çalınmış olabilir mi?

Evet, şifreniz ya da herhangi bir bilginiz değiştirilmez ancak hesabınız yine de çalınmış olabilir. Daha doğrusu şöyle ifade edelim, hesabınız başkaları tarafından kullanılıyor olabilir. Otomatik takipçi kazanma programları gibi,  gizli hesapları görme uygulamaları gibi korsan uygulamaları yüklediğinizde bu programlar sizin telefonunuzdaki bir çok bilgiye ulaşabiliyor. Sonuç olarak da bu hesaplar sizin adınıza paylaşımlar yapmaya, birilerini takip etmeye ya da tuhaf tuhaf postlara beğeniler, yorumlar atmaya başlıyor.

Eğer hesabınız kendi kendine birini takip ediyor, takipten çıkarıyor, kendi kendine yorumlar yapıyor ve beğeniler yapıyorsa hiç zaman kaybetmeden bu adımları uygulayın.

  • Telefonunuzda ayarlar kısmına gidip izin verdiğiniz uygulamaları gözden geçirin. Korsan uygulamaları, güvensiz uygulamaları, takipçi kazandırma uygulaması gibi gerçek olmayan uygulamalara verdiğiniz izinleri kaldırın.
  • Sonrasında bu uygulamaların her birini telefonunuzdan kaldırın.
  • Uygulamaları telefonunuzdan kaldırdıktan sonra instagram hesabınıza gidip şifrenizi değiştirin. Hatta mümkünse mail adresinizin şifresini de değiştirin.
  • Instagram şifre değişikliğini yaptıktan sonra iki faktörlü güvenlik uygulamasını kullanın. Ancak bunun için yine mutlaka instagram hesabınız ile bağlantılı olan telefon numarasına erişiminiz olduğundan emin olun.

Instagram hesabımın kapatıldığını nasıl anlarım?

Instagrama girmeye çalıştığınız anda karşınıza bir yazı çıktı, instagram koşullarını ihlal ettiği için hesabın kapatıldı. Bunun nedeni hakkında araştırma yapma hakkınız, hangi kuralı ihlal ettiğinizi öğrenme şansınız olur. Ancak instagram hesap kapanmalarının en büyük nedeni şikayettir. Yani kişilerden gelen şikayetler üzerine hesaplar kapatılır. Ancak bunun dışında ırkçı, ayrımcı, hakaret içeren çeşitli paylaşımlar sonucunda da instagram hesabı kapatılabilir.

Instagram hesabınız kapatılmadan önce paylaşımlarınız hakkında size bilgi gelir. Paylaşımlar engellenir. Ancak siz bu tarz paylaşımlar yapmaya devam ederseniz ve insanlar şikayetler gelirse zaman geçmeden hesabınız kapatılabilir. Eğer instagram hesabınız kapatıldı ya da engellendiyse bunun için form doldurup instagrama bildirmelisiniz. Mutlaka size geri dönüş yapılacaktır.

Instagramdaki hashtag engeli, takip engeli, beğeni (like) engeli ise bunları aşırı kullanmaktan uzak durmanız ya da kısa bir süre tamamen bunları kullanmayı bırakmanız durumunda yeniden aktif hale gelecektir. Bir haftalığına hesabınızı dondurup açmanız da bu tarz geçici engellerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir.

Umarız yazımız sizler için yararlı olacaktır.

Sevgilerimizle,

72 Yorum

  1. Selamlar az önce instagrama giriş yapamadım topluluğumuzu korumak için instagramda bazı işlemleri ne sıklıkla gerçekleştirebileceğinizi sınırlıyoruz diye ekran açıldı,PC den girincede hata veriyor lütfen yardımcı olursanız sevinirim

  2. Merhaba hesabım çalıyor nasıl öğrenebilirim. Giriş girmeye çalışıyor bildi geldi ama kim bilmiyorum nasıl bulurum yardımcı olursanız sevinirim iyi günler

  3. Merhaba, instagram da telefon numaramı kaydetmeden kullanıyordum sadece e mail ile. Bir gun giriş yaptigimda hesabınız güvende değil gibi bi bildirim geldi. Telefon numarası eklemem gerekiyormus. Onu ekleyip şifremi degistirdim ve giriş yapılanlara baktım. Giriş yapılanlarda Avusturya yazıyordu hiç bi alakam olmamasına rağmen. Hesabim çalınmış olabilir mi?

  4. Hesabımdan çıkış yapmıştım tekrar girmek istedim ama tekrar denemeden önce lütfen birkaç dakika bekleyiniz diye uyarı geldi hesabım çalınmış olabilir mi çalınmadıysa da bu durum ne zaman geçer

  5. ben instagram hesabımı dondurdum şifremi unuttum tekrar aktif etmek istiyorum e mail hesabımı kaydetmemiştim numaram üzerinden bağlanıyordum şuan şifremi unuttum dediğimde numarama kısa bağlantı kodu gönderildiği söyleniyor ancak bana gelmiyor lütfen yardımcı olabilir misiniz

  6. Profiline baktığım kişi durduk yere beni engelledi. Normalde fake hesapları engellemiyor. Hesaba girmeden bir şekilde hesaptaki mesajları görmesi mümkün müdür? Mesajları görürse ben olduğumu anlar çünkü, yani saçma bi soru ama belki mümkündür…bir de hesaba bir şekilde şifreyi bulup girdiyse(hesap verilerini indirip baktığımda tanınmamış bir cihazdan hiçbir giriş bilgisi yoktu) hesaba verilere yansıtmadan herhangi bir cihazdan girebilmesi mümkün müdür? Bence değildir, biraz karışık ama sorularımı cevaplarsanız çok rahatladım

  7. Merhaba. Benim ayni e postaya kayitli iki adet hesabim vardi. Bir gun aniden kosullarimizi ihlal ettiniz uyarisi ile kapatildi ikisi de. Çalındığına dair herhangi bir sey sezmedim fakat yine de endişelendim. Iki hesap da ayni eposta ayni numara ve ayni şifre ile kayıtliydi. Bu olaylardan sonra degistirdim her şeyi Fakat farkli telefonlardan giriş yapıldı. Bu yuzden kapatılmış olabilir mi sizce. Yoksa çalınmış mıdır??

  8. İnstagram hesabım çalınıp anlık foto alma sansları nedir bununla ilgili şantaj girişiminde bulunuldu bunun yapılabilinmesi mümkünmüdür

  9. İnstagramıma girdiğimde resim paylaşacaktım hikayemde aniden instagram kapanıyor birde bakmadığım arkadaşımın mesajlı açılmış e postama ve telefon numarama baktım değiştirilmemiş hesabım çalınmış olabilirim eski şifremi girip yeni şifre koydum hesabım mı çalınmış

  10. Hesabınıza daha önce girmediğiniz bir cihazdan girildi diye mail geldi ve şifremi değiştirdim tabi e mail şifremi de ama tekrar geldi hatta nerede girildiğini bile gösteriyordu

  11. Hesabıma girdiğimde otomatik olarak çıkış yaptı. Şifremi girdiğimde yanlış şifreyi girdiniz dedi. Hemen telefonuma kod isteyerek yeni şifre aldım. Daha sonra giriş hareketlerinden en son hesabıma girilen yeri buldum. 29 dk önce Ankara’dan iphone kullanıcısı birisi girmiş fakat ben orada yaşamıyorum. Şifremi değiştirdim ve iki faktörlü doğrulama yaptım. Bu durumda yeniden çalınabilir mi? Ankara’da tanıdığım yok kim çalmış olabilir ki durduk yere 🤦🏻‍♀️

  12. Bana instagramdan “hesabın bir başkasının eline geçti” şifreyi değiştir bildirimi geldi çabuk değiştirdim. Şifreyimi kırmış birisi? O adamı bulabilir miyim? Lütfen bana bir cevap yazınız😐

  13. benim hesabımın e postası değiştirilmiş ve e posta benim eski instagram kullanıcı adım yapılmış bu kişi herhangi birisi olabilir mi yoksa profesyonel bir hacker mıdır hesabımda iki faktörlü doğrulama yoktu amatör birisi hesabı çalabilir mi

  14. Bende de bir arkadaşıma güvenerek telefon numaramı verdim ve gönderdiği mail hesabını instagram mail adresim yaptım daha sonradan öğrendim ki hesap çalıntıymış hemen hesabımın ve kendi mail hesabımın şifresini değiştirdim ikili koruma özelliğini yaptım hesabımın çalındığını nasıl anlarım ya da çalındıysa çalan kişi tekrar girebilir mi

  15. Merhaba,isletme hesabımı 3 gündür kullanamıyorum,şifre değismemis mail aynı baska tlfndan baktıgımda hiç bır oynama yok hesapta paylaşımlarım oldugu gıbı duruyor,fakat kendım gırdıgım zaman üzgünüz bir hata oluştu diyor ınstagrama maıl attım 5 kez ama cvp yok gitti 8 yıllık emek

  16. Merhaba sabah profilimden aniden çıkış yapıldı ve şifreyi yazdığımda profilinin şifresi değiştirildi yazıldı ama email ve numaram değiştirilmemişdi. 10 dakka içinde hesabı geri aldım ve directim olduğu gibiydi bilgilerim değiştirilmemişdi sanki hiç kimse girmemişti profilime. 1 saat sonra like comment engeli yedim bunu instaqram kendisi yapmış olabilir mi? Üst üste oldu hepsi. Şifreyi geri aldığımda giriş verilerinde Trabzon yazılıyordu ama ben Bakü’de yaşıyorum Türkiye ile alakam yok bi fikriniz var mı bu konu hakkında?

  17. daha önceden beni takip etmeyenleri görmek için bir site kullanmıştım daha sonra hesabımın kendiliğinden fotoğraflar beğendiğini fark ettim hemen iki faktörlü kimlik doğrulamasını açtım ancak bunu açtığımdan beri her gün en az 3 kere telefonuma kod geliyor instagramdan. mesaj geldiği zaman aynı anda mail geliyor hesabınıza giriş yapıldı diye. kod bana geldiğine göre hesabı çalma gibi bir durum söz konusu olur mu? çok endişeliyim bu konuda. teşekkürler.

  18. İnstagram hesabımı çalınmış şüphesi vardı bende kullanıcı ismimi ve sifremi değiştirdim sonra ikılı doğrulama faktörünü yaptım eğer hesabim calindiysa çalan kişi hesabıma girebilirmi?

  19. Cok onemli. profilim her kese acikti. Hesabima giricekdim. bir yazi geldi: Bunun sen oldugunu onaylamamiza yardimci ol. Hesabinda siradisi hareketler fark etdiyimiz icin cikisini yaptik. Sora profilime bir gire bildim.bir giremedim.Ama hesabimda hic bir sey yapamadim. Sonra ise Hesabin bir baskasinin eline gecti i. Topluluk kurallarina aykiri daha fazla takipci icin hizmetle paylastin. diye yazi geld. Ben de hic boyle seyler yapmadim ki. Ertesi gun de baktim hesabim hepden silinmis. Bu ne ola bilir ki? Hesabimi biri calip silmis ola bilir mi?

  20. Aynen benzer sıkıntıyı ben yaşadım. Bir anda hesabımdan çıkmış buldum. Giriş denedim kabul etmedi şifre sıfırlamak istedim böyle bir kullanıcı yok dedi. Yeni hesap oluşturdum ama eski hesap konusunda hala tedirginim.

  21. İnstagram hesabım durduk yere çıkış yaptı tekrar girmek istediğimde şifre hatalı uyarısı verdi. Şifremi unuttum kısmından Mail istedim fakat kullanıcı bulunamadı dedi. Telefona SMS gelsin dediğim zaman ise telefonuma gelen linke tıkladığımda da hata vererek üzgünüz lütfen daha sonra deneyiniz diyor. Arkadaşlarımdan kendi hesabıma baktığımda ise hesabım tamamen ortadan kalkmış görünüyor. İnstagrama Mail attım ilk cevap toplum kuralları ihlali oldu fakat ben hesabımı kötüye kullanacak hiç bir şey yapmadım. Hesabımı geri alabilir miyim

    • hesabınız kapatılmış, instagrama yeniden mail atıp neden kapatıldığını detaylı bir şekilde öğrenmek istediğinizi söyleyin. cevaplarına göre hareket edebilirsiniz

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir