Instagram Hesap Kurtarma

Instagram hesap kurtarma işlemini yapmak isteyen kullanıcılar bu işlemin nasıl yapılacağı ile ilgili çeşitli arayışlara giriyor. Pek çok platformda bu başlık altında kullanıcıya içerikler hazırlansa da genel geçer bilgilerden öteye gitmiyor. Bu yüzden Crovu olarak sizler için en detaylı bir şekilde silinen Instagram hesabınızı nasıl açacağınızı göstereceğiz. Göstermiş olduğumuz adımları sırasıyla uygulayarak siz de kolay bir şekilde silinen hesaplarınızı bu yöntemlerle açabilirsiniz.

Bilindiği üzere Instagram’da silinen bir hesabı açmak neredeyse imkansızdır. İlk olarak Instagram hesap dondurma işlemi yapılır. 30 gün içerisinde hesabınıza girmediğiniz takdirde Instagram hesabınız otomatik olarak silinir. Instagram hesabını donduran ve daha sonra hesabına giriş yapmayı unuttuğu için silinen sayısız Instagram hesabı var. Kullanıcılarda hesaplarını tekrardan aktif hale getirebilmek için çeşitli yöntemleri deniyor. Her ne kadar farklı yöntemler denense de sonuç hep hüsranla bitiyor. Bu yüzden kesin olarak silinen Instagram hesabınızı açabileceğiniz yöntemi sizlerle paylaşıyoruz. Instagram silinen hesabı geri alma yöntemini başarıyla uygulayarak siz de bu mağduriyetten kurtulabilirsiniz. Instagram hesap kurtarma adımları için aşağıdaki başlıkları incelemeniz yeterlidir.

Instagram Hesap Kurtarma İşleminden Önce Bilinmesi Gerekenler

Instagram hesap kurtarma adımından önce ilk olarak hesabınıza neden ulaşamadığınızı bilmeniz gerekmektedir. Çeşitli nedenlerden dolayı hesabınıza ulaşamıyor olabilirsiniz. Bu yüzden Instagram hesabınıza erişemediğiniz nedeni bildikten sonra ilgili yöntemi uygulamanız yeterli olacaktır. Beş farklı nedenden dolayı Instagram hesabınıza erişme problemi yaşayabilirsiniz. Bu beş farklı nedenden herhangi birini tercih ederek siz de problem yaşayan hesabınıza yönelik ilgili çözümleri uygulayabilirsiniz.

  • Instagram hesabının şifresini unuttum
  • Instagram hesabınız geçici olarak kapanmış olabilir
  • Instagram hesabınız kalıcı olarak silinmiş olabilir
  • Instagram hesabınız devre dışı bırakılmış olabilir
  • Instagram hesabınız çalınmış olabilir

Görüldüğü üzere beş farklı nedenden ötürü hesabınıza erişim sağlayamayabilirsiniz. Tüm bu nedenlere yönelik çözümleri tek tek sizlerle paylaşacağız. Bu sayede erişemediğiniz Instagram hesaplarınıza artık siz de kolay ve hızlı bir şekilde erişebileceksiniz.

Instagram şifrenizi mümkün olduğunca zorlu seçin. Ele geçirilmesi zor şifreler kullanarak hesabınızın güvenliğini arttırabilirsiniz. Özellikle iki faktörlü kimlik doğrulamayı mutlaka etkinleştirmenizi öneririz. Bu sayede hesabınız tamamen güvende olacaktır. Bununla beraber çeşitli kanallardan tanımadığınız insanlar tarafından gönderilen hiçbir linki açmayın. Bu linkler tuzaklarla dolu olduğu için Instagram hesabınız hemen çalınır.

Instagram Hesabının Şifresini Unuttum Sorunu

Instagram hesabına giriş yaparken en çok yaşanan problemlerden biri de budur. Genel olarak kullanıcılar Instagram şifrelerini unuttukları için hesaplarına giriş yapamaz. Bu sorunu çözmek ise oldukça kolay. Elbette şifrenizi sıfırlamak için mail adresinizi ya da cep telefon numaranızı biliyor ve giriş yapabiliyor olmanız gerekmektedir.

  • Instagram mobil uygulamayı açın.
  • Açılan ekranda “Şifremi unuttum” seçeneğini seçin.
  • Kullanıcı adınızı – mailinizi – telefon numaranızı girin.
  • “Bağlantı gönder” butonuna tıklayın.
  • Belirtmiş olduğunuz adrese bağlantı gönderilir ve şifrenizi sıfırlayarak yeni şifre oluşturabilirsiniz.

Instagram hesabınızın şifresini unutmamak için kendi çapınızda küçük tedbirler alabilirsiniz. Örneğin şifrenizi küçük bir not kağıdına yazıp bu kağıdı da cüzdanınızda saklayabilirsiniz. Bu sayede Instagram şifrenizi unuttuğunuzda hemen kağıttan bakarak şifrenizi hatırlayabilirsiniz.

Instagram Hesabınız Geçici Olarak Kapatılmıştır Sorunu

Instagram hesap kurtarma yöntemlerinden en çok kullanılan yöntemlerden biri budur. Çünkü insanlar genellikle yapmış oldukları spam işlemlerden dolayı ceza alıyor. Alınan bu cezalarda hesaplarının geçici olarak kapatılmasına neden oluyor. Siz de Instagram hesabınız geçici olarak kaptılmıştır hatası alıyorsanız aşağıdaki çözüm yöntemini uygulayabilirsiniz.

  • Instagram mobil uygulamayı açın.
  • Geçici olarak kapanan Instagram hesabınızla giriş yapın.
  • Kimliğinizi doğrulamanız istenecek. Kimlik doğrulama istenmezse iki faktörlü kimlik doğrulamayı aktif etmelisiniz.
  • Tüm yeni koşulları da kabul etmiş sayılırsınız.

Instagram hesap kurtarma işlemlerinde tam başarı sağlamak için tüm maddeleri sırasıyla uygulamanız yeterli olacaktır. Ayrıca hesabınızın geçici olarak kapatılmasını istemiyorsanız üçüncü parti uygulamalar kullanmaktan da vazgeçmelisiniz.

Instagram Hesabınız Kalıcı Olarak Silinmiştir Hatası

En zor çözülen problemlerden olan hesap silinmesine yönelik uygulayacağınız işlemler sabittir. Bu adımları takip ederek silinen Instagram hesabınızı açtırmak için bir şansınız olacak. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki silinen bir Instagram hesabı kolay kolay tekrardan açılmaz. Bu yüzden fazla ümitlenmeden aşağıda vermiş olduğumuz adımları takip edin.

  • Instagram’a kayıtlı mail adresinizi açın.
  • Hesabınızın silindiğine dair gönderilen maile girin.
  • Burada hesabınızın silinme nedeni ve iletişim bilgileri verilir.
  • Aldığınız iletişim bilgilerine İngilizce talepte bulunun.

Bu yöntem ile hesabınızı tekrardan açtırma olasılığınız var. Eğer Instagram hesabınızı dondurduysanız ve 30 gün boyunca hesabınıza giriş yapmadıysanız otomatik bir şekilde hesabınız silinmiş olacak. Bu yüzden bu 30 günlük süreyi aşmamaya dikkat edin.

Instagram Hesap Kurtarma
Instagram Hesap Kurtarma

Instagram Hesabınız Devre Dışı Bırakılmış Olabilir Hatası

Instagram hesap kurtarma yöntemi arayan kullanıcılar, yaşadıkları problemlere yönelik tekrardan hesaplarının nasıl açılacağını merak ediyor. Instagram hesabınız çeşitli nedenlerden dolayı devre dışı bırakılmış olabilir. Eğer art arda beğeni, takip isteği gönderme, yorum gibi eylemlerde bulunduysanız, hesabınız devre dışı bırakılabilir. Tabi hesabınız devre dışı bırakılmadan önce çeşitli kısıtlamalar yersiniz ve uyarılırsınız. Bu uyarıları dikkate almayıp aynı eylemlere devam ederseniz hesabınız devre dışı bırakılır. Devre dışı bırakılan Instagram hesabı devre dışı kaldı sorunu için aşağıdaki adımları uygulayın.

  • Instagram yardım merkezi sayfasına giriş yapın.
  • Adınızı ve soyadınızı yazın.
  • Instagram hesabınızın mail adresini girin.
  • Instagram kullanıcı adını yazın.
  • Instagram’a girdiğiniz telefon numarasını yazın.
  • Instagram hesabınızın devre dışı bırakıldığına neden itiraz ettiğinizi ifade edin.
  • “Gönder” sekmesine tıklayın.

İş yoğunluğuna da bağlı olarak alacağınız cevabın süresinde farklılıklar olabilir. Ancak normal şartlarda 10 gün içerisinde tarafınıza mail ile mutlaka geri dönüş sağlanır. Alacağınız mailde hesabınızın tekrardan aktif edilip edilemeyeceğini görebilirsiniz. Geri bildirimde bulunmadan önce Instagram’ın topluluk kurallarına riayet edeceğinizi belirtmeniz yararınıza olacaktır. Instagram hesap kurtarma işlemi için adım adım yöntemleri uygulamalısınız.

Instagram Hesabınız Çalınmış Olabilir Hatası

Instagram’da en sık karşılaşılan problemlerden biri de budur. Çünkü insanlar kendilerine gönderilen her linki açma eğilimindedir. Ancak bilmediğiniz kişilerden tanımadığınız bağlantılar aldığınızda kesinlikle bu bağlantıları açmamanız gerekir. Aksi takdirde Instagram hesabınız çok rahat bir şekilde ele geçirilir ve mağdur olursunuz. Bu yüzden size gönderilen linkleri açmayın ve Instagram’a yalnızca Instagram’ın resmi internet sitesi ya da uygulamasından giriş yapın. Instagram dışında başka hiçbir aracı uygulamalardan Instagram’a giriş yapmayın. Instagram hesap kurtarma yöntemini uygulamak istemiyorsanız bu uyarıları dikkate almalısınız.

Instagram hesabınızın çalındığını gördüğünüzde ilk işiniz mail adresinize giriş yapmak olmalı. Çünkü hesabınızı çalan kişiler mutlaka kayıtlı mail adresini de değişeceklerdir. Kayıtlı mail adresinizin değiştiğine dair mail aldıysanız hemen bu maile itiraz edin ve işlemin tarafınıza ait olmadığını belirtin.

Herhangi bir mail almadıysanız ve Instagram hesabınızın şifresi değiştirilmişse o halde uygulayacağınız işlem çok daha basit olacaktır. Öncelikle Instagram giriş sayfasından “Şifremi unuttum” bağlantısına tıklayarak yeni şifrenizin mailinize ya da cep telefonunuza gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Instagram hesap kurtarma için bu son derece önemlidir.

Instagram reels beğeni ve izlenme satın al paketlerimiz ile dilediğiniz içeriğe anında beğeni ya da izlenme gönderebilirsiniz. Üstelik tüm paketleri en uygun fiyatlarla size sunuyoruz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir