Instagram çok Internet Harcıyor Ne Yapabilirim? [Çözüm – 2020]

Son günlerde hakkında en çok konuşulan konulardan biri de instagram veri kullanımı azaltma konusu. Malum, gün içerisinde telefon sürekli elimizde doğal olarak bu da internetimizin bitmesine neden oluyor. Instagram story özelliğini çıkardığından bu yana hikayeler fotoğraf ve videolardan daha çok izleniyor. Doğal olarak bu da çok fazla internet tüketimine neden oluyor. Peki Instagram’da veri kullanımı azaltma mümkün müdür? Daha az internet kullanmak için ne yapmak gerekir?

Instagram veri tasarrufu nedir?

Instagram ile mobil verinizi kısa sürede bitirmek oldukça kolaydır. İster kendi fotoğraflarınızı ve videolarınızı yayınlıyor olun, ister feed’inizde (anasayfanızda) dolaşıyor olun, özellikle de çok fazla video yayınlayan arkadaşlarınız varsa bütün interneti bir iki günde bitirmeniz gayet mümkün.

Instagram Hücresel (Mobil) Veri Tüketim Sorunu Çözümü - Crovu
Instagram Hücresel (Mobil) Veri Tüketim Sorunu Çözümü – Crovu

Instagramda veri tasarrufu yapmak, Instagram’ın çeşitli özelliklerini kullanarak daha az internet harcamasını sağlamaktır. Bakalım bu nasıl yapılırmış.

Instagram daha az data kullanmak için ne yapılması gerektiği konusunda biraz belirsizdir.  Gerçekten söyledikleri, “fotoğrafların ve videoların yüklenmesi daha uzun sürebilir” ayarındadır. Instagramda videolar önceden yüklenmez, siz ilerledikçe video üzerine geldiğinizde video yüklenir. Hücresel verinizi kullanarak videoları izlemeniz durumunda internetiniz oldukça hızlı bir şekilde bitecektir. Instagram veri kullanımı tasarrufu için;

  • Instagram’ı açın ve profilinize gidin. Ayarlar ekranına gitmek için Dişli çark simgesine dokunun.
  • Mobil Verilerin Kullanımı altındaki ayarları görene kadar aşağı kaydırın.
  • Onu seçin ve daha Az Verileri Kullan seçeneğine dokunun

Bunun ardından Instagram artık daha az mobil veri kullanacaktır. Ancak, yukarıda da vurguladığımız gibi, Instagram veri tüketici bir uygulamadır. Mobil veri kullanımınızı gerçekten sınırlandırmaya çalışıyorsanız mümkün olduğunda wifi bulmaya ve her fırsatta wifiye bağlanmayı denemelisiniz.

Instagram Hücresel veri kullanımı sorunu

Bir çok takipçimizden bu konuda soru ve şikayet gelmektedir. Instagram hücresel veri kullanımı sorunu bir çok şekilde ortaya çıkabilir. Öncelikle yukarıdaki adımları izleyerek kullandığınız data miktarını azaltma işlemini yaptıysanız videoları oynatırken bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Instagramda videolar loop şeklindedir, yani siz geçene kadar tekrar tekrar oynatmaya devam eder. Bu da aşırı veri kullanımına neden olur. Ancak hücresel veri sınırlaması yaptığınızda videolar bir kez oynadıktan sonra durur. Siz isterseniz yeniden oynatabilirsiniz. Bu noktada da donmalar olabilir. Eğer sık sık hücresel veri kullanımı sorunu yaşıyorsanız, videolarda donma ya da yüklenme problemi oluyorsa bundan kaynaklı olabilir.

Instagram hücresel veri kullanımı varsayılan olmuyor sorunu

Instagram ayarlarında herhangi bir değişiklik yapmak istediğiniz sorunla karşılaşıyorsanız bu genelde telefon ya da cihaz kaynaklı bir sorundur. Orijinal instagram uygulamasını indirdiyseniz, uygulamanız güncelse ve cihazınızda virüs vs herhangi bir şey yoksa tüm ayarlamaları yapabiliyor olmalısınız. Özellikle hücresel veri ayarları ile data bilgileri tamamen telefon kaynaklı sorunlardan oluşur.

Instagram hücresel veri kullanımı varsayılan olmuyor sorunu sık karşılaşılan bir sorundur. Bu durumda telefonunuzu telefoncuya ya da aldığınız markanın yetkili bayiine götürerek kolayca çözebilirsiniz.

Facebook veri kullanımı azaltma nasıl yapılır?

Facebook’ta çok fazla zaman harcarsanız videoları otomatik oynatan facebook sistemi sayesinde internetinizi bir anda bitirebilirsiniz. Bu durumu önlemek için Facebook’un Veri Tasarrufu aracını açmalısınız.

Facebook’un Veri Tasarrufu aracı, kaydettiğiniz sırada yayınınızı daha küçük, daha sıkıştırılmış görüntülerle doldurur, böylece her yeni gönderi fazla veri tüketmez. Veri Tasarrufu, videoların otomatik oynatılmasını da engeller; bunu tercih ederseniz ayrı olarak kapatabilirsiniz. Ayrıca, Veri Tasarrufu’nu yalnızca kablosuz ağ kullanmadığınızda açılacak şekilde de ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde, otomatik oynatılan videoları beğenseniz bile, en azından, yedeklenecek verilere sahip olduğunuzda, Facebook’un bunları oynattığından emin olabilirsiniz.

  • Facebook’un veri koruyucusunu açmak için uygulamayı açın ve sağ üst köşedeki “Diğer” sekmesine dokunun.
  • Listeyi aşağı kaydırın ve “Yardım ve Ayarlar” altındaki sarı “Veri Tasarrufu” simgesini bulun.
  • İlk başta, bu sayfada yalnızca bir seçenek göreceksiniz. Veri Tasarrufu’nu etkinleştirmek için buna dokunun.

Veri Tasarrufu’nu etkinleştirdikten sonra, “Her Zaman Wi-Fi Üzerinden Veri Tasarrufunu Kapatma” adlı ikinci bir geçiş görüntülenir ve bu varsayılan olarak etkindir. Etkinleştirildiğinde, bu seçenek bir Wi-Fi ağına her bağlandığınızda Veri Tasarrufu özelliğini kapatır. Verileri Wi-Fi üzerinden kaydetmeye devam etmek istiyorsanız (her zaman Veri Tasarrufu’nu kullanın), bu seçeneği kapatın.

İşte bu kadar basit. Hem instagram için hem de facebook için daha az internet kullanımı sağlayan bazı basit yollar vardır. Ancak unutmayın ki en çok veri kullanan videolardır. Internetiniz uzun süre gitsin istiyorsanız kesinlikle videolarınızı mümkün olduğunda wifiye bağlanarak izlemeye çalışın.

Buna ek olarak, aşağıdaki link aracılığı ile Crovu’nun takipçi paketlerine göz atabilirsiniz:

Umarız bu yazımız işinize yaramıştır.

Sevgilerimizle,

Crovu Blog – 2019

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir