Instagram’da Özel Yazı Fontları Nasıl Kullanılır? | [2024 – Güncel]

Instagram’da yazı tiplerine göre, çok fazla seçenek yoktu. Instagram Hikayelerinde 5 farklı yazı tipi kullanabiliyoruz, ama biyografiye, başlıklara ve yorumlara gelince, Instagram bize sadece bir seçenek sunar. Ama ya, Instagram’da daha fazla yazı tipine erişebileceğimizi söylesek?

Instagram biyografinizi değiştirmek ya da Instagram Hikayelerinize daha markalı bir görünüm oluşturmak istediğinizde, instagram biyografi yazı tipi nasıl değiştirilir detaylı bir şekilde anlatıyoruz.

Instagram Özel Yazı Fontları Nasıl Kullanılır - Crovu
Instagram Özel Yazı Fontları Nasıl Kullanılır – Crovu

Instagram yazı tipi nasıl değiştirilir?

Instagram’da farklı bir görsel marka oluşturmak aslında oldukça kolaydır! Fotoğraflarınızı tutarlı bir şekilde düzenleyebilir, Instagram Stories (hikayeleri) Highlights kapakları ve çok daha fazlasını yükleyebilirsiniz. Ancak, Instagram yazı tipleri söz konusu olduğunda, seçenekler oldukça sınırlıdır. Aslında çok sınırlılar. Instagram biyografi, başlıklarınız ve yorumlarınız için tek bir font seçeneği sunar.

Ama aslında instagram biyografi yazıları şekilli olabilir. Bunun için bir mobil uygulama veya web aracı kullanmanız gerekir, ancak bunu yaparak hesabınız için farklı Instagram font değiştirme işlemini kolaylıkla yapabilir, biyografinizde renkli, değişik yazı tipleri kullanabilirsiniz.

Adım adım instagram yazı tipleri değiştirme:

Adım 1: Yeni Instagram Yazı Tipini Seçin

Instagram Fonts ya da Fonts for Instagram  gibi bir uygulama kullanmanızı tavsiye ederiz.

Bu araçlardan birini kullanmanın yararı, belirli fontların Instagram ile uyumlu olup olmadığını önceden test etmeleridir. Böylece tahminde doğru fontu bulabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bir metni yapıştırmak veya buraya yazmak. Ardından markanızın estetiğine ya da kendinize uygun bir yazı bulmak için sonuçları sıralamak.

Adım 2: Yazı Tipini Biyo, Başlıklar veya Yorumlarınıza Yapıştırın

Beğendiğiniz instagram yazı fontunu bulduğunuzda tek yapmanız gereken metni kopyalamak, Instagram uygulamasını açmak ve gerekli yere yapıştırmak. Profilinizdeki Profili Düzenle düğmesine dokunursanız, metni adınıza veya biyografinize yapıştırabilirsiniz.

İsterseniz bu değişik fontlu metni instagram postlarınızdan birine de yapıştırabilirsiniz. Yeni paylaşacağınız bir posta yapıştırabileceğiniz gibi isterseniz var olan bir postu güncelleyerek de yapabilirsiniz.

Aynı şekilde bu süslü değişik instagram fontu yazısını herhangi birinin paylaştığı postun altına yorum olarak da ekleyebilirsiniz.

Basit değil mi?

Özellikle bir işletmeyseniz yani işletme hesabınız varsa, instagram fontları ile oynamak markanızı özelleştirme açısından çok mantıklı olabilir. Küçük dokunuşlar ile harikalar yaratabilir, çok değişik şeyler çıkarabilirsiniz.

Instagram Hikayelerinde (storylerde)  Özel Instagram Yazı Tipleri nasıl kullanılır?

Özel instagram yazı fontlarını anlatmaya bio ile başladık. Çünkü Instagram’da son zamanlarda en önemli hale gelen ve dikkat çeken kısım bio olmaya başladı. Ayrıca Instagram’ın kendi yaptığı açıklamalar da bio kısmının zaman içerisinde daha da önemli bir hale geleceğini, markaların bu kısmı kullanırken dikkatli olması gerektiğini gösteriyor.

Instagram’ın geri kalanından farklı olarak, Instagram Hikayeleri’nde 5 farklı yazı tipi kullanılabilir: klasik, modern, neon, daktilo ve güçlü. Peki ya biraz daha farklı bir şey arıyorsanız, farklı yazı fontları Instagram’da kullanılabilir mi?

tabiki, birkaç seçeneğiniz var:

Seçenek 1: Bir Grafik Tasarım Uygulaması Kullanın

İlk seçenek Canva, Typorama veya Font Candy gibi bir grafik tasarım aracı kullanmaktır. (Aslında Instagram Hikayelerinize özel yazı tipleri eklemenize izin veren tonlarca uygulama vardır, ancak yukarıda belirtilen uygulamalardan biriyle istediğiniz görünümü elde etmeniz daha mümkündür).

  • İşe uygulamayı açarak başlayın (bu örnekte Canva’yı kullanacağız) ve “Hikayeniz” seçeneğine dokunun. Burada Canva’nın Instagram Hikayeleri şablonlarından birini veya “Boş” seçeneğini seçebilirsiniz.
  • Bir fotoğraf veya arka plan yükleyin ve ardından sağ alt köşedeki “+” düğmesine dokunun.
  • Burada, Canva’nın metin şablonlarından birini seçebilir veya daha fazlasını istiyorsanız “Kendi metninizi biraz ekleyin” seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Böylece daha fazla alternatif görebilirsiniz.
  • Instagram hikayelerinde yazı fontunu değiştirirken aynı zamanda boyut, hizalama, çizgi yüksekliği, aralık ve daha fazlasını da ayarlayabilir, değiştirebilirsiniz.
  • Canva, tonlarca farklı yazı tipiyle birlikte gelir, ancak ücretli bir hesaba yükseltirseniz kendi marka yazı tiplerinizi de yükleyebilirsiniz.

Yazı tipini beğendiğinize karar verdikten sonra, sağ üst köşedeki indirme düğmesine dokunun; tasarımı otomatik olarak kamera rulonuza (galeriye) kaydeder, böylece Instagram hikayelerinize kolayca yükleyebilirsiniz.

Instagram Hikayesi videosuna özel yazı tipi eklemek için ne yapmalı?

Hala bir grafik tasarım uygulamasını kullanabilirsiniz! Hype Type, Videorama ve Vont, videolarınıza özel Instagram fontları eklemenizi sağlar ( bunu yapabileceğiniz diğer birçok uygulama daha vardır).

Biz mesela Hype Type ile nasıl yapacağınızı özet olarak anlatalım, zaten bütün uygulamalar aşağı yukarı aynı şekilde kullanılır

Uygulamayı açıp kaydırarak başlayın, galeriyi açın.

Doğru videoyu bulduktan sonra, ekranın altındaki “T” düğmesine dokunun. Burada, animasyonlu ve animasyonlu olmayan metinler koleksiyonundan seçim yapabilirsiniz.

Beğendiğiniz fontu ve yazıyı bulduktan sonra, onay işareti düğmesine dokunun ve videoyu film rulonuza indirin.

Seçenek # 2: Instagram Hikaye Şablonu Kullanabilirsiniz

İkinci seçenek önceden hazırlanmış Instagram Stories (hikaye) şablonu kullanmaktır.

Şablon kullanmanın yararı, genellikle tasarımcılar tarafından yapılmış olmalarıdır. Bu nedenle, hangi fontların birlikte iyi gittiğine veya hangi renk ve mizanpajların markanız için en anlamlı olduğuna sizin karar vermeniz gerekmez, hikayeler şablonu mükemmel bir seçenektir.

Bir çok yerden ücretsiz instagram story (hikayesi) filtreleri indirebilirsiniz. Bu filtreler daha doğrusu şablonlar sayesinde instagram hikayelerinizde çeşitli fontlar, değişik renkler kullanabilirsiniz.

Özel Instagram yazı tiplerini kullanmak aslında göründüğünden çok daha kolaydır. Instagram biyografinizi değiştirmek veya Instagram Hikayelerinizde daha markalı bir görünüm oluşturmak istediğinizde, Instagram yazı tiplerinizi özelleştirmek, kalabalıktan sıyrılmak için harika bir yoldur!

Buna ek olarak, Crovu’nun sağladığı Instagram beğeni paketlerine de aşağıdaki link aracılığıyla göz atabilirsiniz;

Umarız blog yazımız sizler için açıklayıcı olmuştur.

Saygılarımızla,
Crovu Blog – 2019

6 Yorum

  1. Merhaba,
    Uygulamada iki tane hesabım açık biri kişisel kapalı hesap, diğeri işletme ve açık hesap.
    Kişisel hesabımda gördüğüm story düzenleme yazı tipleri, renkleri ve animasyonları kapalı olan işletme hesabımda göremiyorum. Nedenini biliyor musunuz acaba?

  2. İnstagramımı uygulama olarak güncelledim kendi hesabımdan yeni yazı stillerini kulllanamıyorum fakat aynı telefondan başka hesaba giriş yapınca kullanabiliyorum

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir