Instagram Konum Ekleme Nasıl Yapılır? [Detaylı Anlatım – 2020]

Instagram Konum Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram’ın sosyal medya uygulamasında konum ekleme özelliğinin olması, pek çok kullanıcıyı bu özelliği nasıl kullanacağını öğrenmeye sevk etmiştir. Instagram’da konum ekleme fikrini deneyen ve bununla beraber başarısız olan oldukça fazla sayıda kullanıcı bulunmaktadır. Sonuç olarak kullanıcılarda her gün artan “Instagram’da konum ekleme nasıl yapılır?” sorusu oluşmuştur. Bu sayfada, sorunun yanıtı olarak sosyal medya devine konum ekleme özelliğinin nasıl kullanıldığını anlatılmaktadır

Türkiye’de aktif olarak kullanılan sosyal medya uygulamalarında bulunan “konum ekleme” ya da “yer belirleme” türündeki özelliği Instagram da kullanmaktadır. Fakat Instagram doğrudan bir konum ekleme ya da bir mekanı konum olarak yaratma seçeneğini kullanıcılarına sunmamaktadır. Instagram’da konum ekleme kısmına girdiğiniz zaman yaptığınız aramalar sonucunda karşınıza çıkan adresler ise ya Google Maps üzerinden alınan ya da daha önceden açılmış olan konum adresleri olmaktadır.

Instagram Konum Ekleme Nasıl Yapılır?
Instagram Konum Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram’a yeni konum eklemek isteyen Instagram kullanıcıları, bunu Google Maps üzerinden yapmaları mümkündür. Instagram konum ekleme özelliği sadece var olan konumları kullandırırken, buna alternatif olarak Google Maps, kullanıcılara oldukça kolay bir şekilde diledikleri bir mekanı yeni bir konum olarak ekleme fırsatı sunmaktadır.

Eğer aradığınız mekan, Instagram’da bulunan ve herkese açık olan konumlar arasında yok ise, aşağıdaki adımları izleyerek istediğiniz mekanı bir konum haline getirebilir, Instagram’a konum ekleyebilir ve yapacağınız paylaşımlarınızda bu konumu kullanabilirsiniz.

 Google Maps Nedir?

Google Maps, dünyanın teknoloji devi Google tarafından piyasaya sürülen bir web tabanlı harita uygulamasıdır. Bu uygulama ile kullanıcılar ülke, il, ilçe ve sokak detayına kadar bulunduğu konumu paylaşabilmektedirler. Piyasaya sürüldüğü günden bu yana bir çok Google kullanıcısının beğenisini toplayan bu hizmet ile kullanıcılar, etrafındaki insanlara nerede olduklarını sadece birkaç kolay adımla gösterebilmektedirler.

Google Maps için aktif olan konumların tamamı Instagram konum ve mekan etiketlerinde çıkmaktadır. Bu yüzden yeni eklemek istediğiniz mekanı Google Maps üzerinde kaydetmek, size o konumu Instagram’da da kullanma fırsatını sunacaktır.

Google Maps ile Instagram’a Konum Ekleme Nasıl Yapılır?

  • Google Maps aracılığı ile Instagram’a konum eklemek için öncelikle bir Gmail adresine sahip olmanız gerekmektedir. Henüz bir Gmail adresiniz yok ise kısa bir sürede üyelik işlemlerini tamamlayarak kendinize yeni bir Gmail adresi ile hesabı açabilirsiniz.
  • Yeni açmış olduğunuz ya da önceden sahip olduğunuz Gmail adresiniz ile Google hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Giriş işlemi başarıyla gerçekleştikten sonra MAPS adındaki sekme kullanılarak Google Maps haritasını açınız.
  • Kaydetmek istediğiniz mekanı, arama kısmına adres olarak yazınız. Mekanı bulduktan sonra seçiniz ve belirlediğiniz bu adrese ait kayıt bilgilerini oluşturarak konum olarak Google Maps’e kaydediniz.
  • Bu mekan, bir konum olarak kaydedildikten sonra tüm GPS’ler üzerinden bulunabilir hala gelmektedir. Bu süreç bazı durumlarda uzun olabilir. Bu yüzden kullanıcının Instagram’a konum ekleme yapabilmesi için bir süre beklemesi gerekebilmektedir.
  • Google Maps’e istediğiniz mekanı başarıyla ekledikten sonra Instagram uygulamanız üzerinden hesabınıza giriş yapınız.
  • Instagram’a eklemek istediğiniz fotoğrafa, istediğiniz ayarlamaları yaptıktan sonra üst taraftaki ileri simgesine tıklayarak çıkan bölümden “Haritaya Ekle” özelliğini etkinleştirin.
  • Haritaya ekleme seçeneğini açtıktan sonra “Konum Adı” seçeneğine dokunun ve daha önceden Google Maps aracılığıyla konum olarak seçtiğiniz mekanın, Google Maps’e kaydettiğiniz adını giriniz ve yükleme işlemini tamamlayınız.

Yukarıdaki adımları izleyerek Google Maps yardımı ile istediğiniz mekanları birer konum haline getirerek kullanmak mümkün olmaktadır.

Bu sayede kullanıcılar Instagram’daki fotoğraf paylaşımlarında kendi oluşturdukları konumları da fotoğraflarına ekleyebilmektedir.

Umarız yazımız sizler için açıklayıcı ve yararlı olmuştur. Eğer beğendiyseniz aşağıdan 5 yıldız vermeyi unutmayınız, sorularınız var ise yorum bırakabilirsiniz.

Sevgilerimizle,

97 Yorum

  1. Maalesef google’da yıllardır konumum olmasına rağmen istangram’da konum ekle kısmından arattığımda çıkmıyor

  2. Merhaba. İnstagram a daha önce Facebook üzerinden eklediğim konumun ismini değiştirebilir miyim. Ya da eski konumu silebilir miyim

  3. Merhaba.
    Instagramda konumu olan bir mekanı devraldık ve adını değiştirdik.Eski adı ile konum çıkıyor ama biz aynı adrese yeni mekanımızın ismini bir türlü ekleyemiyoruz.Defalarca denedik herşey normal ama eklenmiyor.

  4. Merhaba..fotoğraflarıma eklediğim konumlar en yeniler baslıca kısımlarında cıkıyo sadece bir mekandaki cıkmıyor sebeebi nedir hesabım acık bu arada.

  5. merhaba bu konumlar konusunda beynim çorba oldu. şimdi google maps de kayıtlıyım ancak facebook entegrasyonu nedir nasıl yapılır anlayamadım. facebook entegrasyonu için sitenizde araştırma da yaptım ama bilgiye ulaşamadım bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

  6. Merhaba ben iş adresimi google mappsten eklemiştim yalnız adres değişikliği yaptım Google mappste güncellendi instagramda hala eski adres çıkıyor ne yapabilirim ?

  7. Merhabalar işletmemizin konumu fotoğraf ve hikaye paylaşımlarında çıkmamaya başladı. Direkt instagram aramasında çıkıyor ancak fotoğraf ve hikaye konum etiketinde çıkmıyor. Sebebini anlayamadık, işletmemiz için önemli bir konudur, yardımcı olursanız çok seviniriz.

  8. İyi günler ben yeri belirleyip yer ile ilgili bilgileri de kaydettim mail atıldı değerlendiriliyor yazdı ne kadar sürede geri dönüş olur

  9. Konumu ekliyorum hesabımın gizliliği açık olmasına rağmen başka bir hesaptan o konumdaki storylere baktığımda kendi paylaşımım görünmüyor sebebi nedir acaba?

  10. Slm ya dediğiniz gibi yapıyorum ama sizin dediğinz gibi bişeyler çıkmıuor konum ekle var fakat istediğiz konum çıkmıyor yardımcı olursanız sevinirim

  11. Merhabalar benim profilim herkese açık fakat paylaştığım fotoğraf veya videolarda eklediğim konumlar beni takip etmeyen başkaları tarafından o konuma tıklayınca orada görünmüyor

  12. merhaba google-facebookta konumu ekledim instagramda sadece benim hesapta çıkıyor hatta aynı konumdan 2 tane çıkıyor ne yapmam lazım 1 ay oldu

  13. Mapste konumu ekledikten sonra bir sure beklememiz mj gerekiyor yerin onaylanmasi için çünkü maps e ekledikten sonra baktım çıkmadı da yarim saat falan oldu daha ekleyeli . Bir de bazı kişilerde instagramda mesela 5 6 fotoğraf ( çoklu hâlde) atıldığında her fotonun altında farkli yazi yazabiliyorlar faekli konum ekleyebiliyorlar bunu nasıl yapabilirim anlatir mısınız lütfen?

  14. İnstagramda paylaşacağim fotoya konumu ekleyip paylaştığımda beni takip eden veya takip etmeyen hiç kimse o fotoğrafı konumdaki en yeniler veya başlıca gönderiler kısmında göremiyor nedeni nedir acaba ve nasıl düzzeltcem hesabim gizli değil herkese açık.

    • instagram etkileşim alan içeirkleri çıkarıp diğerlerini gizler. storylerinizi post olarak da paylaşabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir