Instagram Otomatik Video Oynatma Kapatma

Instagram’da videolar otomatik bir şekilde oynatılır. Ekranı kaydırdıkça var olan videolar kendiliğinden açılır. Bu durum kimi kullanıcılar için can sıkıcı bir durumdur. Pek çok Instagram kullanıcısı Instagram otomatik video oynatma durumundan şikayetçi olduğu için otomatik oynatmayı kapatmak istiyor. Peki Instagram otomatik video oynatma nasıl kapatılır? Mevcut internetinizi adeta sömüren bu duruma karşı siz de kolayca tedbir alabilirsiniz. Bilindiği üzere Instagram’da videolar izlendikçe internet kotanızdan kullanılıyor. Eğer mobil veri üzerinden internetinizi kullanıyorsanız bu durum internet paketinizin çok çabuk bitmesine sebep olur.

Instagram otomatik video oynatma sorunu yalnızca ülkemiz için değil adeta küresel bir problem haline dönüşmüştür. Instagram gibi Facebook platformunda da oynatılan videolar otomatik bir şekilde kendiliğinden başlar. Bunun yanı sıra Tiktok, Youtube gibi sosyal medya platformlarında da durum aynıdır. Bu gibi olumsuz durumlardan kurtulmak ise oldukça kolaydır. Özellikle herhangi bir WIFI ağına bağlı olmayan kişiler için bu durum çok daha zordur. Çünkü videoların kalitesi arttıkça tükettiği internette artış gösteriyor. Bu da kısa zamanda internet hakkınızın tükenmesine neden oluyor.

Instagram Otomatik Video Oynatma Özelliği Nedir?

Pek çok kişinin farkında olmadığı ya da farkında olan kişilerin bile bu özelliğin kapatılabileceğini bilmediği bilinen bir gerçektir. Instagram’da ana sayfanızı aşağı kaydırdıkça karşınıza çıkan videoları siz oynatmasanız bile otomatik bir şekilde kendiliğinden oynatılır. Bu aynı zamanda reels videoları ve keşfet videoları içinde geçerlidir. Keşfette çıkan herhangi bir videoyu izledikten sonra siz videoyu değiştirmeseniz bile otomatik olarak sıradaki videoya geçmektedir. Bu yüzden birçok kişi Instagram’ın bu özelliğinden bir hayli şikayetçidir.

Instagram otomatik video oynatma özelliği kimi kullanıcılar için kolaylık sağlasa da kimi kullanıcılar için baş belası bir sorun haline gelmiştir. Oysa ki bu otomatik video oynatma özelliğini kolay bir şekilde kapatma imkanına sahipsiniz. Hücresel veriniz açık bir şekilde Instagram videolarını izlerken videoların otomatik bir şekilde başlamasını istemiyorsanız kendi önleminizi alarak bu problemden kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz. Bunun için aşağıda da göstereceğimiz şekilde maddeleri tek tek uygulamanız yeterli olacaktır. Bu sayede Instagram otomatik video oynatma sorunundan da kalıcı olarak kurtulmuş olacaksınız. Instagram videolar nasıl durdurulur sorusunun cevabı için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Instagram Otomatik Video Oynatma Android Nasıl Kapatılır?

Instagram kullanıcılarının en çok merak ettiği soruların başında bu geliyor. Instagram üzerinde gezindiğinizde videolar otomatik bir şekilde kendiliğinden oynatıldığı için internet paketiniz kısa süre içerisinde tükenir. İnternet paketinizin çabuk bitmesini istemiyorsanız ve Instagram otomatik video oynatma özelliğini devre dışı bırakmak istiyorsanız, uygulamanız gereken adımlar oldukça basittir. Aşağıda da gösterildiği üzere tüm adımları dikkatli bir şekilde takip ederek siz de Instagram otomatik video oynatma sorunundan kurtulabilirsiniz. Bunun için aşağıda vermiş olduğumuz yöntemi uygulayın.

  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Profilinize girin ve sağ üst köşede bulunan üç çizgiye tıklayın.
  • Buradan “Ayarlar” sekmesine girin.
  • “Hesap” seçeneğine giriş yapın.
  • Buradan “Hücresel veri ayarları” butonuna tıklayın.
  • Veri tasarrufu modunu açın.
  • Yüksek çözünürlüklü medya sekmesine tıkladığınız zaman hangi durumlarda otomatik videoların oynatılacağını tercih edebilirsiniz.

Yüksek çözünürlüklü medya sekmesinde dilerseniz yalnızca WIFI ağına bağlıyken otomatik video oynatmayı aktif edebilirsiniz. Ya da hem WIFI hem de hücresel veri etkinken otomatik video oynatma özelliğini her ikisi içinde devre dışı bırakabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde artık Instagram otomatik video oynatma problemi ile karşı karşıya kalmayacaksınız. Tekrardan otomatik video oynatma özelliğini aktif etmek için yukarıda verdiğimiz işlemleri tekrarlamanız yeterli olacaktır.

Instagram Otomatik Video Kapatma IOS Nasıl Yapılır?

Yukarıda vermiş olduğumuz yöntem, Android işletim sistemine sahip telefonlar için geçerlidir. Yani Iphone dışında kalan tüm telefon modelleri için Instagram otomatik video oynatma özelliği için yukarıdaki adımları uygulamanız yeterlidir. Eğer telefonunuz IOS işletim sistemine sahipse yani Iphone cihaz kullanıyorsanız, aşağıda vermiş olduğumuz adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Bu adımları sırasıyla izleyerek siz de Iphone cihazlarınızda otomatik video oynatma özelliğini hızlı ve kolay bir şekilde kapatabilirsiniz. IOS işletim sistemine sahip cihazlarda otomatik video oynatma kapatma için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Profilinize geçin ve buradan menü simgesine tıklayın.
  • “Ayarlar butonuna tıklayın.
  • Buradan “Hesap” sekmesine tıklayın.
  • “Hücresel veri kullanımı” seçeneğini seçin.
  • “Daha az veri kullan” özelliğini devreye sokun.

Iphone cihazlarda bu şekilde adımları takip ederek kolay bir şekilde otomatik video oynatma özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. Otomatik video özelliğini tekrar devreye sokmak isterseniz aynı şekilde yukarıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

Crovu Blog

Instagram Otomatik Video Oynatma Özelliği Niye Kapatılır?

Instagram’da karşınıza çıkan videolar çoğunlukla izlemek istemediğiniz videolar olabilir. Ana sayfanızda aşağı doğru inerken alakalı, alakasız çok sayıda videoya denk gelirsiniz. Hatta bu videolar artık reklam olarak da karşınıza çıkıyor. Herhangi bir ortamda bu videoların otomatik başlatılması sebebiyle çıkan sesten siz ve çevrenizdekiler rahatsız olabilir. Bu yüzden Instagram kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu otomatik video izlenmesinin önüne geçebilmek için bu özelliği devre dışı bırakıyor. Çünkü bu videolar otomatik bir şekilde oynatıldığı zaman videodaki seslerde dışarıya veriliyor.

Sınırlı internet paketiniz varsa ve herhangi bir WIFI ağına bağlı değilseniz otomatik oynatılan videolar internetinizi önemli ölçüde azaltır. Bu da internet paketinizin çok kısa süre içerisinde bitmesine neden olur. Çünkü videolar her izlendiğinde internet paketinizdeki kullanım da azalıyor. Instagram otomatik video oynatma özelliğinden yararlanarak artık videoların kendiliğinden açılmasının da önüne geçmiş olursunuz. Özellikle yurt dışı seyahatlerde otomatik video oynatma özelliği açıksa çok ciddi telefon faturaları ile karşı karşıya kalırsınız. İnternetinizin çabuk bitmesini istemiyorsanız siz de otomatik video izlenme özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. Instagram otomatik video kapama ile siz de veri tasarrufu yapabilirsiniz.

Instagram Web ile Otomatik Video Oynatma Kapatılabilir mi?

Çeşitli nedenlerden dolayı Instagram otomatik video oynatma özelliğini devre dışı bırakmak isteyen kullanıcılar, Instagram Web’i kullanabilir. Instagram hesabınıza uygulama üzerinden değil de tarayıcı üzerinden girmek isterseniz herhangi bir ayar yapmanıza gerek kalmaksızın videolar otomatik oynatılmayacaktır. Bu sayede Instagram Web üzerinden gönül rahatlığıyla videoları seyredebileceksiniz. Herhangi bir ayar değişikliği yapmadan Web üzerinden giriş yaptığınızda otomatik video oynatma özelliği kendiliğinden devre kalıyor. Bilgisayardan Instagram kullanma hakkında bilgi almak için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Instagram Nasıl Daha Az İnternet Yer?

Instagram kullanıcılarının en büyük dertlerinden biri de çabuk tükenen internet paketleri olmuştur. Diğer pek çok sosyal medya platformunun yanı sıra Instagram en çok internet tüketen uygulamaların başında yer alıyor. Çünkü Instagram’da internetinizi tüketecek çok sayıda özellik yer alıyor. Tüm bu özellikleri devre dışı bırakarak Instagram uygulamasının çok daha az internet tüketmesini sağlayabilirsiniz.

Instagram en çok otomatik video oynatma özelliği yüzünden internetinizi tüketiyor. Bu yüzden siz de Instagram otomatik video oynatma özelliğini kapatarak internetinizin çabuk tükenmesinin önüne geçebilirsiniz. Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi otomatik video oynatma özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.

Instagram otomatik beğeni satın al hizmetimizi inceleyebilir ve dilediğiniz kadar içeriklerinize otomatik beğeni satın alabilirsiniz. Bu sayede tüm işlemler otomatik bir şekilde gerçekleştirileceği için iş yükünden de kurtulmuş olursunuz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir