Bilgisayardan Instagram Kullanma

Bilgisayardan Instagram kullanma, en çok istenilen durumların başında geliyor. Elbette her bilgisayar için bu geçerli değildir. Çünkü Instagram’ı bilgisayarınızda kullanabilmeniz için işletim sisteminizin Windows olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra en az Windows 10 işletim sistemini kullanmalısınız. Bunun dışında kalan Windows 7 ve 8 için ne yazık ki bu özellik geliştirilmemiştir. Günümüzde Instagram kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu, Instagram’ı kişisel bilgisayarlarında da kullanmak istiyor. Vaktinin büyük bir kısmını bilgisayarda geçiren kullanıcılar için bu son derece önemlidir.

Bilgisayar üzerinden herhangi bir tarayıcıyı açarak Instagram hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Ancak bu durumda birçok özelliği kullanamayacaksınız. Çünkü Instagram birçok özelliğin kullanımını tarayıcılarda henüz aktif etmedi. Bu yüzden yapmanız gereken tüm işlemleri mobil cihazlarınız üzerinden yapmanız gerekecek. Instagram, mobil uygulamaya ağırlık verdiğinden dolayı web alanında yeterli gelişime müsaade etmedi. Ancak Windows 10 kullanıcıları bu durumdan muaftır. Siz de işletim sistemi olarak Windows 10 kullanıyorsanız, bilgisayardan Instagram kullanma fırsatından kolay bir şekilde yararlanabilirsiniz.

Bilgisayardan Instagram Kullanma Ne İşe Yarar?

Yazının başında da genel olarak verdiğimiz bilgilerde de bu konuya değindik. Instagram kullanıcılarının önemli bir kısmı mobil cihazlar üzerinden giriş yapmayı tercih etmesine karşın, bazı Instagram kullanıcıları da bilgisayarları üzerinden Instagram’a giriş yapmak istiyor. Tamamen tercih meselesi olan bu durum günümüzde de çeşitli karmaşalara yol açmıştır. Bilgisayardan Instagram kullanma hevesi sebebiyle indirilen çok sayıda program yüzünden birçok kişinin Instagram giriş bilgileri çalınmıştır. Bu yüzden bilgisayarınızdan Instagram’a girmek için herhangi bir program, uygulama indirmenize gerek yoktur.

Bilgisayardan Instagram kullanma oldukça rahattır. Gününün çoğunu bilgisayar başında geçiren kişiler için bu son derece önemlidir. Cep telefonlarına gün içerisinde yeterince vakit ayıramayan kullanıcılar bu sayede bilgisayarlarından Instagram’a giriş yapmak istiyor. Daha çok iş yerinde Instagram hesabını takip etmek isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilen yöntemdir. Bilgisayardan Instagram kullanma ile aşağıdaki işlemleri de yapabilirsiniz.

  • Bilgisayarınızda fotoğrafları düzenleyip paylaşabilirsiniz. Böylelikle telefonda yaptığınız düzenlemeden çok daha kaliteli ve ayarı bozulmayan fotoğraflar yükleyebilirsiniz.
  • Fotoğraf makineleri ile çekilen fotoğraflar önce bilgisayara atılır. Bu yüzden piksel kaybı olmadan doğrudan bilgisayarınız üzerinden yükleme yapabilirsiniz.
  • Mobil cihazlara kıyasla bilgisayardan Instagram hesabınızı yönetmek çok daha kolay ve pratiktir.

Bilgisayardan Instagram Kullanma Güvenli midir?

Mobil cihazlarınızla Instagram’a nasıl güvenli bir şekilde giriyorsanız aynı şekilde bilgisayar üzerinden de kolay ve güvenilir bir şekilde Instagram hesabınıza girebilirsiniz. Bilgisayardan Instagram kullanma tamamen güvenlidir ve en ufak bir tehlikesi dahi yoktur. Bu konuda her kullanıcının içi rahat olabilir. Çünkü bilgisayarınızdan Instagram’a giriş yapabilmeniz için Microsoft Store üzerinden %100 güvenilir bir şekilde uygulamayı indirmiş olacaksınız. Bu sayede herhangi bir güvenlik riskiyle de karşı karşıya kalmamış olursunuz.

Bilgisayardan Instagram’a giriş yapmanın güvenilir olduğundan söz ettik. Ancak bilgisayarınızın durumu da önemli bir noktadır. Eğer bilgisayarınızda virüs ya da trojan varsa Instagram kullanıcı bilgilerinizde dahil olmak üzere bilgisayarınızdan yaptığınız tüm işlemler 3. kişilerin eline geçer. Bu sebepten dolayı her ihtimali göz önünde bulundurarak bilgisayarınızda genel bir virüs kontrolü yaptırmanız kişisel güvenliğiniz için yeterli olacaktır. Eğer bilgisayarınızda herhangi bir virüs yoksa endişe edilecek bir durumda yok demektir.

Bilgisayardan Instagram Nasıl Kullanılır?

Bilgisayarınız üzerinden Instagram’a giriş yapmak istiyorsanız, işletim sisteminizin Windows 10 olduğundan emin olmalısınız. Çünkü bu özellik yalnızca yeni yapılan güncelleme ile birlikte Windows 10 işletim sistemine özgüdür. Win 10 işletim sistemine sahip bilgisayarlardan Instagram’a giriş yapabilmek için öncelikle uygulamayı bilgisayarınıza indirmeniz gerekecek. Bu aşamadan sonra mobil cihazınızda yaptığınız gibi kullanıcı bilgilerinizi girerek Instagram hesabınıza bilgisayarınız üzerinden kolayca giriş sağlayabilirsiniz. Elbette mobil cihazlarda olan özelliklerin bir kısmına bilgisayarınız üzerinden ulaşamayacaksınız. Ancak yine de Instagram hesabınızda yapmak istediğiniz pek çok değişiklikleri kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bilgisayardan Instagram kullanma için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir.

  • Bilgisayarınızın sol alt kısmında yer alan arama kısmına “Microsoft Store” yazın.
  • Çıkan sonuçlarda Microsoft Store uygulamasına tıklayın.
  • Uygulamaya girdikten sonra arama kısmına “Instagram” yazın ve Instagram’ın uygulamasını bilgisayarınıza indirin.

Bu adımları takip ederek siz de bilgisayarınız üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde Instagram hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Instagram uygulamasını açın ve kullanıcı adınızla beraber şifrenizi girerek hesabınıza giriş yapın. Artık bilgisayarınızdan Instagram hesabınızı kontrol edebilirsiniz. Hem cep telefonunuzdan hem de bilgisayarınızdan aynı Instagram hesabını rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Eğer bilgisayar size ait değilse kişisel güvenliğiniz için işiniz bittikten sonra Instagram hesabınızdan çıkış yapmayı unutmayın. Instagram’a bilgisayardan girme ile ilgili tüm detaylara bağlantı üzerinden erişebilirsiniz.

Crovu Blog

İnternet Tarayıcısı Üzerinden Instagram’a Giriş Yapılabilir mi?

Instagram kullanıcılarının merak ettiği sorulardan biri de budur. Herhangi bir internet tarayıcısı üzerinden de Instagram hesabınıza kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Ancak tarayıcı üzerinden açılan Instagram hesapları çok kullanışlı değildir. Bu yolla girdiğiniz hesabınızda çok fazla işlem yapamazsınız. Ancak beğeni, izleme ve kaydetme gibi temel işlevlerden kolaylıkla yararlanabilirsiniz. İnternet tarayıcısı üzerinden Instagram hesabınıza giriş yapmak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

  • Google Chrome tarayıcısını açın.
  • www.instagram.com adresine giriş yapın.
  • Karşınıza çıkan ekranda hesaba giriş bilgilerinizi girerek Instagram hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

Her tarayıcı üzerinden Instagram hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Ancak en stabil çalışan tarayıcıların başında ise Google Chrome geliyor. Bu yüzden Chrome üzerinden giriş sağlarsanız çok daha yararlı ve problemsiz olacaktır.

Bilgisayardan Instagram Kullanma Avantajları Nelerdir?

Bilgisayardan Instagram kullanma ile ilgili çok sayıda merak edilen sorular oluyor. Bilgisayarınızdan Instagram kullanmanın da çok sayıda avantajı vardır. Her ne kadar telefondaki Instagram kadar stabil bir şekilde tüm özellikler size sunulmasa da pek çok işlemi kolaylıkla bilgisayarınız üzerinden yapabilirsiniz. Özellikle fotoğraflardaki kalite kaybının önüne geçmek için bilgisayarınızdan Instagram kullanabilirsiniz. Çünkü bilgisayarınızdaki fotoğrafları cep telefonunuza attığınızda ve buradan Instagram’a yüklediğinizde ister istemez görüntü kalitesinde de azalma meydana geliyor.

Instagram hesabınızı bilgisayar üzerinden de problemsiz ve güvenilir bir şekilde yönetebilirsiniz. Bilgisayarınızdan Instagram hesabını kullanarak aşağıda yer alan işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz.

  • Hem kendinizin hem de diğer kullanıcıların tüm paylaşımlarını görebilirsiniz.
  • Beğeni, kaydetme ve paylaşım gibi pek çok etkileşim olanaklarından yararlanabilirsiniz.
  • Takipçilerinizi ve takip ettiklerinizi görebilirsiniz. Aynı şekilde diğer kullanıcılarında takipçilerini ve takip ettiklerini görebilirsiniz.
  • Instagram arama kısmından yararlanabilirsiniz. Hem etiket hem de kullanıcıları arayabilirsiniz.
  • Profilinizdeki bilgileri rahatlıkla düzenleyebilirsiniz.
  • Uygulama izinlerini bilgisayarınız üzerinden de yönetebilirsiniz.
  • Gönderilerinizdeki yorumları bilgisayarınızdan da kapatabilirsiniz.
  • Cep telefonlarında olduğu gibi bilgisayarınız üzerinden de yeni hesap açabilirsiniz.

Tüm bu avantajlar ile Instagram’ı tıpkı mobil cihazınızda kullandığınız gibi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bilgisayarda Instagram nasıl kullanılır sorusu hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız, ilgili bağlantıyı da ziyaret edebilirsiniz.

Instagram izlenme satın al hizmetlerimizi ziyaret ederek dilediğiniz kadar videolarınız için izlenme satın alabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir