Instagram Reklam Nasıl Verilir?

Instagram reklam verme konusu çok sayıda kişinin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Çünkü Instagram, hedef kitlenize doğrudan ulaşmak için kullanabileceğiniz en iyi platformların başında geliyor. Doğru ayarlanmış reklam stratejisi ile çok az maliyetle çok yüksek verim alabilirsiniz. Bu yüzden birçok satıcı ve önemli kurumsal markalar reklam vermek için Instagram’ı tercih ediyor. Instagram reklamları ile çok sayıda farklı reklam verebilirsiniz. Instagram’da büyümek ve markanızı popüler kılmak için Instagram üzerinden reklam vermeniz gerek.

Instagram reklam vermek için bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekecek. Instagram’da reklam vermek için öncelikle hedef kitlenizi çok iyi bir şekilde seçmelisiniz. Aksi takdirde yanlış hedef kitle seçerek hem çok fazla para harcarsınız hem de reklamınıza geri dönüşüm çok daha az olur. Örneğin bebek arabası satışı yapıyorsanız bu reklamı bekar insanlara ya da 40 yaş üzeri kişilere göstermenizin bir anlamı yok. Bu yüzden hedef kitlenizi daraltarak en doğru sonuca ulaşabilirsiniz. Bu gibi ince ayrıntılara dikkat ederek siz de Instagram üzerinden çok güzel geri dönüşler alabilirsiniz.

Instagram Reklam Verme Nedir, Kimler Reklam Verebilir?

Instagram reklam verme konusunda kararlıysanız öncelikle düşük bütçelerle doğru reklam verme adımlarını öğrenene kadar beklemelisiniz. Deneme yanılma yöntemiyle kendinizi geliştirdikten sonra daha yüksek bütçeli reklamlar vererek muhteşem geri dönüşler alabilirsiniz. Instagram reklamları, bir ürünü ya da herhangi bir hizmeti tanıtmak amacıyla verilir. Bunun yanı sıra Instagram sayfanızı büyütmek ve markalaştırmak içinde Instagram reklam verme adımını uygulayabilirsiniz.

Instagram’da reklam vermek isteyenlere yönelik herhangi bir kısıtlama yoktur. Dileyen herkes kolay bir şekilde istediği reklamları elbette belli kurallar çerçevesinde verebilir. Reklam vermek için bazı kurallara da dikkat etmeniz gerek. Kripto para, elektronik sigara, bahis, siyasi tüm reklamların verilmesi yasaktır. Bu şekilde reklam vermek istediğinizde reklam başvurunuz reddedilecektir.

Instagram Reklam Ücreti Ne Kadar?

Instagram reklam konusuyla alakalı en çok merak edilen konulardan biri de reklam fiyatlarıdır. Instagram reklam fiyatları konusu hakkında bilgi almak isteyen kişiler istisnasız her gün binlerce arama yapıyor. Instagram’da standart bir reklam ücreti yoktur. Siz ne kadarlık bir bütçeyle reklam vermek istiyorsanız rahatlıkla verebilirsiniz. Instagram reklam fiyatlarından kasıt tıklama başına maliyet ise bu da kişiden kişiye göre değişiklik gösterir.

Instagram üzerinden reklam vermek isteyen kişiler temel olarak ikiye ayrılır. Amatör reklam verenler ile profesyonel reklam verenler olmak üzere iki farklı kategoriye ayırabiliriz. Amatör reklam veren kesim, Instagram reklamları ile alakalı pek bir bilgiye sahip olmadığı için çok daha yüksek maliyetlerle reklam verir. Profesyonel reklam verenler ise tüm reklam koşullarına hakim olduğu için çok daha az maliyetlerle aynı reklamı verir. Maliyetlere etki eden en önemli unsurların başında ise hedef kitle geliyor. Doğru hedef kitle ayarlaması yaparak siz de çok düşük rakamlarla Instagram reklam hizmetinden faydalanabilirsiniz.

Instagram reklam verme ücreti işte bu şekilde kişiden kişiye farklılık gösterir. Tıklama başı maliyet yani TBM ise verilecek hizmet ile doğru hedef kitle seçimine bağlı olarak değişir. Bu da genel olarak 20 kuruş ile 15 lira arasında değişiklik gösterir. TBM, vermiş olduğunuz reklama gelen bir tek etkileşime verilen ücret denir. Yani reklamınıza bir kişi tıkladığında Instagram’ın sizden TBM adı altında kestiği ücrettir. Bu yüzden TBM oranını ne kadar çok düşürürseniz o kadar çok daha fazla kişiye aynı fiyatla reklamınızı göstermiş olursunuz. Bu gibi ince ayrıntılara tam hakim olduktan sonra gönül rahatlığıyla yüksek rakamlı reklamlar verebilirsiniz.

Crovu Blog

Instagram’da Doğru Reklam Nasıl Verilir?

Instagram reklam verme konusunun asıl mevzusuna geldik diyebiliriz. Her gün binlerce kişi Instagram’a reklam verir. Bu kişilerin büyük bir çoğunluğu ise reklam verme konusunda tecrübesizdir. Instagram’da asıl parayı bu kişilerden kazanır. Burada TBM oranını düşürmek için bazı inceliklere dikkat etmeniz gerekecek. Ancak bu şekilde daha az maliyetlerle daha çok reklam gösterimi sağlayabilirsiniz. Peki Instagram’da doğru bir şekilde reklam nasıl verilir, düşük TBM ayarlaması nasıl yapılır gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik.

Öncelikle Instagram reklam vermeye kararlıysanız üzerinde durmanız gereken konulardan bahsetmek gerekir.

  • Cinsiyet ve yaş aralığı
  • Konum
  • Kullanılan diller
  • Detaylı hedefleme
  • Reklam verilecek platformlar
  • Reklamların nerelerde gösterileceği (Hikaye, gönderi, reels videoları vs)
  • Günlük bütçe

Bu konulara hakim olmanız ve detaylı bir şekilde reklamınızın üzerine yoğunlaşmanız en önemli konular arasında yer alır. Öncelikle kusursuz ve düşük TBM oranına sahip reklam vermek için cinsiyet ve yaş aralığını iyi belirlemelisiniz.

Cinsiyet ve yaş aralığı: Satmak istediğiniz ürünü en doğru alıcılara ulaştırın. Gençlere yönelik bir ürün satıyorsanız yaş aralığını iyi belirleyin. Bunun yanı sıra hangi cinsiyete yönelik olduğuna da karar verin. Örneğin kadın pantolonu satıyorsanız bu reklamı erkeklere göstermenizin hiçbir anlamı yoktur. Boşuna reklam maliyetlerini arttırırsınız. Bu yüzden kadın ürünleri için cinsiyeti kadın olarak seçmelisiniz.

Konum: Eğer satışını yaptığınız ürünü yalnızca Türkiye sınırları içerisinde satacaksanız konumu yalnızca Türkiye olarak ayarlamalısınız. Başka ülkelerdeki Instagram kullanıcılarına reklamlarınızı göstermenin bir mantığı yoktur. Reklam maliyetlerini arttırmamak için bu kritere dikkat edin.

Kullanılan diller: Instagram kullanıcılarının hangi dilleri konuştuğuna göre bir sınırlama yapabilirsiniz. Çok da önemli bir ayrıntı değildir.

Detaylı hedefleme: En önemli konulardan biri de budur. Burada hedef kitlenizi daha detaylı bir şekilde seçebileceksiniz. O yüzden satışını yaptığınız ürünün nasıl bir kitle tarafından satın alınacağını çok iyi bir şekilde düşünün ve buna uygun bir hedef kitle seçimi yapın.

Reklam verilecek platformlar: Bilindiği üzere Instagram ile Facebook aynı şirkete ait platformlardır. Bu yüzden Instagram üzerinden reklam verebileceğiniz gibi aynı şekilde bureklamın Facebook, Messenger, Audience Network gibi platformlarda da yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

Reklamların nerelerde gösterileceği: Instagram’da reklamlarınız farklı yerlerde gösterilebilir. Bunu siz de tercih edebilirsiniz. Dilerseniz reklamlarınız yalnızca hikayelerde gözükebilir ya da yalnızca reels videolarında gözükebilir. Bu tamamen reklam verenlerin tercih edebileceği bir durumdur.

Günlük bütçe: Instagram reklam için günlük ne kadarlık bir bütçe belirlediyseniz bu alanda belirtin. Günlük 50-100-200 lira gibi seçimleri burada belirtebilirsiniz. Belirtmiş olduğunuz tutar kadar günlük reklam gösterimi yapılır ve asla belirttiğiniz tutarın üzerinde bir reklam harcaması sizden habersiz yapılmaz.

Instagram reklam vermek için Facebook reklam yöneticisini de kullanabilirsiniz. http://www.facebook.com/adsmanager bağlantısına giderek hem Facebook hem de Instagram reklamlarınızı kolay bir şekilde yönetebilirsiniz. Reklamlarınızı yönetebileceğiniz gibi aynı zamanda reklamlarınızın geri dönüşlerini de bu şekilde kolayca takip edebilirsiniz. Reklamlarınıza yönelik tıklamalar, reklamlar sayesinde sattığınız ürün adeti ve geliri gibi çok sayıda parametreye bu araç sayesinde ulaşabilirsiniz. Oldukça kullanışlı ve yararlı olan bu uygulama ile reklamlarınızı profesyonel bir şekilde yönetebilirsiniz.

Facebook reklam yöneticisi uygulamasını doğru bir şekilde kullanmak için ilgili bağlantıdan tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook sayfa beğeni satın al hizmetinden yararlanmak için de bizi tercih edebilirsiniz. En uygun fiyatlarla Crovu olarak sizlere 7/24 yardımcı olmaktayız.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir