Instagram Resimleri Beğenemiyorum ? (Çözüm) 2020

Öncelikle bu hatayı almanızın 1 tane etken sebebi var. Bunları açıklayarak başlayalım ve çözümlerini de beraberinde sizlerle paylaşalım. Instagram’da gördüğünüz hiçbir resmi beğenemiyorsanız:

Hesabınız geçici bir engel almış!

Geçici engel demek, Instagram üzerinde göstermiş olduğunuz aktivitenin illegal olarak anlaşılması demektir. Buna örnek olarak, gün içinde 150’den fazla fotoğrafı beğenmek, 1 dakika içinde 10 ‘dan fazla fotoğrafı beğenmek veya 1 gün içinde 500’den fazla kişiyi takip etmek gibi örnekler verilebilir. Bu aktiviteler Instagram tarafından illegal olarak nitelendirilir ve hesabınıza uyarı amaçlı bir engel koyulur. Bu engel esnasında, kimseyi takip edemezsiniz, fotoğrafları beğenemezsiniz hatta kimseyi engelleyemezsiniz.

Geçici engeli nasıl kaldırabilirsiniz ?

Aslında bunu kaldırmak için sizin yapabileceğiniz tek şey; illegal aktivitelere devam etmemektir. Geçici engelin süresi, Instagram’ın da belirttiği üzere 24-48 saat aralığındadır ve kendiliğinden kalkar. Bu zaman diliminde lütfen yukarıda da saydığımız örneklerdeki gibi illegal aktivitelerden kaçının.

Tekrar engel almamak için ne yapmalıyım ?

  • 1 gün içinde 150 ‘den fazla fotoğrafı beğenmeyin.
  • 1 gün içinde 50 ‘den fazla fotoğraf paylaşmayın.
  • 1 gün içinde 500’den fazla kişiyi takip etmeyin.
  • 1 fotoğraf paylaşırken 5 ‘ten fazla hashtag kullanmayın.
  • 1 dakika içinde 10 ‘dan fazla fotoğrafı beğenmeyin.
  • 1 dakika içinde 20 ‘den fazla kişiyi takip etmeyin.

48 saati geçti fakat engeliniz kalkmadı mı ?

Instagram ‘ın belirtmiş olduğu 24-48 saatlik dilim standart bir aralık. Fakat, Instagram ‘ın kullanıcı sayısının artmasıyla beraber tabiki engel alanların sayısı da arttığı için tümünü incelemek bazen birkaç günü bulabiliyor. Şuna emin olun ki, eğer hesabınıza giriş yapabiliyorsanız ve sadece beğenme veya takip etme gibi özellikler kısıtlıysa bu kesinlikle geçici bir engeldir ve kısa süre içinde ortadan kalkacaktır. Kalıcı bir engel almamak adına, belirttiğimiz durumlara dikkat ediniz.

306 Yorum

  1. merhaba instagram hesabım kişisel blog hesabı ve yorum takip yapamıyorum sürekli hata veriyor ve yaklaşık bir ay oldu bu duruma instagrama sorun bildirdim dönüş olmadı ne kadar süreyle kısıt aldım bilmiyorum ama gönderilerime emoji hastag hiç bişey koyamıyorum şifremi ve kullanıcı adımı değiştirdim hiç bişey değişmedi sizce napmalıyım beklemekten çok sıkıldım ve hesabım kapatılırsa diye korkuyorum ne kadar süreli bi engel aldığımı öğrenebiliuor muyum

  2. Merhaba. Ben süreli engel aldım 6. Ayın 15ine. Bekledim fakat süre doldu bugün 16sı. Buna rağmen açılmadı engelim fotograf beğenemiyorum,gönderi paylaşamıyorum defalarca sorun bildirdim. Napmam gerekiyor. İnstagramdan satış yapıyorum fakat böyle pasif kaldıkça takipçilerim düşüyor. Lütfen bir şey söyleyin. Teşekkürler şimdiden .

  3. Merhaba, ben mayısın 28’inde hesabımdan bir fotoğraf paylaşmak istedim.Fakat paylaştığım zaman olmadı ve uyarı geldi.Geçici süre engellendin 2021-06-05 tarihine kadar diye.Bu süre boyunca hesabıma giriş yapabildim, hikaye paylaşıyorum, DM de atabiliyorum yalnız beğeni yapamıyorum, takip edemiyorum, yorum yapamıyorum hep uyarı verdi aynı tarihe kadar.Bugün ise yeniden beğeni yaptım deneme usulü yine hata veriyor.Ne yapmalıyım?Beklemem gerekiyor mu hala?İki gün daha beklemeli miyim?Çok stresteyim şuan ne yapacağımı bilemiyorum belirsizlik hakim bende sorunun çözümlenmesini istiyorum.Yardım eder misiniz?

  4. Merhaba benim yaptığım bir başka sayfa beğenisini bazı diğer hesaptan görünüyor ama başka bir hesaptan görünmüyor neden olabilir.

  5. Hesabımı gizliden çıkardım 1 hafta açıktı engel yedim geri gizledim ama benim beğenmedim fot9graflar beğendi olarak görünüyor saçma sapan şeyler otomatikmen beğeniliyor neden oluyor acaba beğeni engeli de yiyorum istek kabul edemiyorun

  6. İnstagram da beğeni atıyorum iptal edildi takipleri bırakıyorum iptal ediyor takibi bıraktırmadıkları için kısıtlama ve engelledim neden sınırlama var çok resim atarsın derler 2-3 günde bir 3 resimlisözler atarım kimisi takip ettiğim çok resim atmışım böyle der oppo a72 telefon kullanıyorum bildirim ışığı bulamadim

  7. Aynı tlf üzerinden 3 hesabıma giriş yapıyodum. Birtanesinden engeli yedim. Ama diğer hesaplarımdanda işlem yapamıyorum neden olabilirki. Farklı tlfdan farklı bilgilerle açılan hesaplardı sadece tek tlfda kullanıyordum. Diğer hesaplarımda neden engel oldu acaba ne zaman düzelir

  8. Katıldığım bir çekilişte beğeni takip yorum yaptım ve çekilişi kazandığım halde karşı taraf beğenilerimi görmediğini bu yüzden iptal edeceğini söylüyor.bunun sebebi ne olabilir?beğenilerim duruyor ama karşı taraf göremiyor.

  9. Merhaba. Iphone cihazımda açık olan hesapların hiçbirinde beğeni/takip yapamıyorum. çok beğenen veya takip eden biri değilim. Yalnız şöyle bir şey var PC ve başka cihazlardan giriş yaptığımda sorunsuz bir şekilde beğebi/takip yapabiliyorum. Sorun galiba benim telefonumda. Hesaplardan çıkış yaptım, kaldırdım, uygulamayı sildim, telefonu kapattım hatta ufak bir sıfırlama/temizleme işlemi (güç tuşu+home tuşu) de yaptım. Fakat sorunum çözülmüyor. Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz?

      • İnstagramda takipçi kasarken geçici engel yedim. Düzeldi bir saate sonra tekrar engel yedim sonra 8 saat sonra falan kalktı tekrar engel yedim ama bu kez şöyle bir sorun oldu. Telefonumdaki instagram uygulamasına hangi hesap ile giriş yaparsam yapayım bu geçiçi engel uyarısı çıkıyor. Beğeni takip yapamıyorum hiçbir hesaptan. Pcden kendi engel yiyen hesabıma girdiğimde beğeni takip yapbiliyorum. Aynı şekilde farklı bir telefondan girdiğimde de sorun olmuyor yapbiliyorum. Kendi telefonumdaki instagram uygulamasında sadece böyle bir sorun oluyor. Uygulamanın verilerini sildim uygulamayı sildim tekrar yükledim hiçbir şekilde düzelmedi. Ne önerirsiniz?

  10. Benimde başıma sürekli gelen bir olay var . Tam düzeliyor yeniden oluyor. Ne begenebiliyorum ne de takip edebiliyorum . Takipçi kasma vs olayında da değilim anlamıyorum neden oluyor . Aylardır uğraşıyorum sonra hesabıma giremiyorum hesabınız başkasının eline geçti diye bildirimler geliyor. Sifremi defalarca değiştirmeme rağmen aylardır devam eden bu sorun bu hesabımı tamamen silip yeni bir hesap açsam daha mi iyi olur ?

  11. Benim hesabımdan çıkış yapıldı hesabım çalınmıştı ondan sonra şifre mi değiştim hesabıma girdikten sonra beğeni yapamıyorum 1 haftadır bugünun tarihi vardı bu tarihte düzelecek diye ama düzelmedi kullanıcı adım ve şifremi tekrar değiştim ama bı gelişme olmadı

  12. 2 gün boyunca beğeni takip yorum engeli aldım duzelmisti gene aynısı oldu hatta sifremi değiştirmem için bildirim geldi degistirdim gene engel yemişim acaba neden oluyor bu ? Normalde resim ayda 1 atarim begenide çok yapmam yorum da nadir yaparim ama gene engel yiyorum yardimci olur musunuz?

  13. merhaba ben 1 haftalık beğeni engeli yedim ve şifremi değiştirdim benim bugün engel kalkma tarihi olarak gözüküyor ama hala düzelmedi ne yapmam gerekiyor

  14. Bir hafta dan fazladır bu sorunu yaşıyorum fotoğraf beğenemiyorum kimseyi ekleyemiyorum ve bi türlü düzelmiyor.

  15. Merhaba ben de dün bu saatlerde ilk defa karşılaştım, beğeni ya da takip yapamıyorum. fakat herhangi bir saat de belirtmemişler sadece ”topluluğumuzu korumak adına yaptığınız işlemleri sınırlandırıyoruz” tarzında bir uyarı çıkıyor. 24 saat tam dolmadı sanırsam ama herhangi bir saat de belirtmediği için ne zamana kadar beklemem gerekiyor? Çoklu beğenme yapmıyorum ya da birden fazla takip gibi şeylerle uğraşmıyorum sadece gün içinde 5’ten fazla sohbete aktif bir şekilde gönderi paylaşıyorum. ne yapmam gerekiyor? teşekkür ederim.

  16. Takip ettigim bir hesabin daha önce katıldığım canlı yayinlarina katılamıyorum baskalarinin kine katilabildigimden emin değilim yardımcı olur musunuz

  17. Merhabalar. Kriterlere uymadığım gerekçesiyle belli bir tarihe kadar beğenme, rakip etme gibi durumların kısıtlandığı uyarısı alıyorum. Ancak belirtilen tarih geçmiş olmasına rağmen hala bu sorun devam ediyor. Ne yapabilirim?

  18. merhabalar ben 1 ay dır beklıyoru benım bır sıkıntım var instagramda engelim var galiba ne begenı ne takıp ne yorum ne mesaj ata mıyorum yardımcı olur sanız sevinirim iyi günler 🤗

  19. instagramda yanlış birşey yapmadım fakat kısıtlama aldım, beğeni takip veya yazılı fotoğraf paylaşımı yapamıyorum. yardım merkezine mesaj attım, yukarıdaki yazıları okudum fakat işe yaramıyor. başka bir çözümü var mı?

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir