Instagram Silinen Hesabın Kullanıcı Adı Geri Alınabilir mi? – 2020

Instagram, son zamanların yükselen yıldızı olarak varlığını devam ettiriyor. Özellikle Facebook’un karıştığı data paylaşımı ve satma skandallarından sonra daha da büyük bir hızla yükseliyor. Elon Musk gibi kişilerin de facebook hesaplarını kapattığını biliyoruz. Bu durumun önüne geçmeye çalışan facebook, kendi içerisinde gruplar kurarak insanları bu platformda tutmaya çalışıyor. Ancak tüm çabalar nafile, bir çok insan bir daha asla facebook hesabı açmayacağını söyledi bile.

Facebook’un boşalan tahtını alan instagram da kendine has sorunlar ile gündeme gelmeye başladı. Instagram’ın en büyük sorunu güvenlik sorunu. Geçtiğimiz aylarda çok fazla sayıda hesap çalınması durumu yaşandı. Buna ek olarak Instagram’da hesapların kapatılması, yanlışlıka hesap kapatılması ve çeşitli engellemeler var. Kullanıcıların en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi de silinen hesapların yani eski kullanıcı adlarının alınamıyor olması. Peki herhangi bir şekilde silinen hesabın kullanıcı adı alınabilir mi? Evet tabiki, neden olmasın 🙂

Instagram'da silinen hesabınızın kullanıcı adını nasıl geri alırsınız?
Instagram’da silinen hesabınızın kullanıcı adını nasıl geri alırsınız?

Instagram silinen hesabın kullanıcı adı nasıl geri alınır?

Silinen hesabın kullanıcı adını geri almak normal şartlar altında instagram kuralları gereği mümkün değil. Instagram açık bir şekilde kapatılan hesapların kullanıcı adlarının geri alınamayacağını belirtmiştir. Ancak bunun için herhangi bir net süre verilmemiştir. Yani hesap kapatıldıktan ne kadar süre sonra yeniden birileri tarafından alınabilir bunu bilmiyoruz. Benzer bir facebook için de geçerlidir. Yani facebooktaki herhangi bir sayfanın adını sayfa kapatıldıktan sonra hemen başka biri alamıyor. Bunu hesabın düşmesi gibi düşünebilirsiniz. Nasıl ki bir domain boşaldığında anında başka biri tarafından alınamıyor, aynı şekilde boşalan bir kullanıcı adı da anında alınamıyor.

Instagram silinen kullanıcı adı kullanımı için bilinmesi gerekenler

Instagramı kapatmaya karar verdiniz, yeni bir hesap açacaksınız ve aynı adı kullanmayı düşünüyorsunuz. Ancak biliyorsunuz ki bu mümkün değil. Peki o zaman ne yapacaksınız? Hiç zaman kaybetmeden yapmanız gereken ilk şey kullanıcı adını değiştirmek. Evet, hesabınızı kapatmadan önce kullanıcı adınızı başka bir şey ile değiştirdiğiniz takdirde hesabınızı sildikten sonra aynı kullanıcı adını alarak yeni bir hesap açabilirsiniz.

Diyelim ki bunları hiç hesaplamadan hesabınızı sildiniz ya da kapattınız. Bu durumda da bizim daha önceki yazılarımızda da sık sık bahsettiğimiz Instagram’ı yanlışlıkla kapatma işlemlerini yapabilirsiniz. Instagrama hesabınızın çalındığını, sizin dışınızda birileri tarafından kapatıldığını bildiren mailler atabilirsiniz. Sonrasında size gelen formları doldurup hesabınızı yeniden açtığınızda aynı ismi kullanabilirsiniz.

Instagram silinen hesabı geri alma mümkün müdür?

Instagramın son güncellemeleri sayesinde neredeyse her şey mümkün. Siz hesabınızı yanlışlıkla sildiğinizde geri alma şansınız olduğu kadar silinen hesabın adını alma şansı da var. Instagram’ın isim kullanım politikaları konusunda ciddi yenilikler yaptığını biliyoruz. Bunlara paralel olarak da tüm kurallarda güncellemeler yapıldı.

Instagram kapatılan hesabın kullanıcı adını alma işlemi nasıl yapılır?

Instagram’da silinen hesabın kullanıcı adı bir süre sonra aynı şekilde alınabiliyor, bunu yukarıda detaylı bir şekilde anlattık. Eğer siz hesabınızı kapatmadan önce kullanıcı adınızı değiştirirseniz anında aynı adı alabiliyorsunuz. Ancak değiştirmezsiniz da hesabı kapatırsanız bir süre beklemeniz gerekiyor. Bunlar tamamen kişinin kendi isteği ile hesabını kapattığı durumları kapsıyor. Eğer ki siz hesabınızı kendiniz kapatmazsanız da hesabınız şikayet veya kural ihlali gereği instagram tarafından kapatılırsa işte o zaman işler değişiyor.

Instagram’ın kapatılan hesapların kullanıcı adını verme kuralı oldukça farklı. Bu süreç kişiden kişiye ya da bölgeden bölgeye değişiyor. Eğer hesabınız instagram tarafından kapatılırsa isminizi almanız oldukça zor olabilir.

Umarız yazımız sizler için yararlı olmuştur,

Sevgilerimizle,

122 Yorum

  1. instagram tarafından ihlal yiyerek( ama ihlal yemesini gerektiren bir durum olmadığı halde) hesap kapatıldı ve kullanıcı ismini almak istiyorum bu nasıl mümkün olacak acaba? lütfen cevap verin bu çok önemli bir konu (ve hesap başkasına aitti yani epost a şifre bilmiyorum tek istediğim o hesabın kullanıcı ismi ama ihlal yiyerek instagram kapatmış ve isim boşa düşmüyor)

  2. Merhabalar,

    İnstagram hesabımı sildim ancak gördüm ki kullanmış oldugum eski instagram hesabımda farklı bir profil ve kişile ekli.Ben sildikten sonra başkası aynı kullanıcı adıyla açabiliyor mu ?

  3. Hesabim kapatıldı diye birşeyle karşılaştım 3 gün öncesi 3 gündür de uğraşıyorum açılması için ınstagram inceleme formunu doldururken kullanıcı adı istedi hepsini deniyorum olmuyo unuttum sanırım nasıl açılabilir tekrar aynı hesabım???

  4. yanlışlıkla istagram hesabımı sildim tekrar geri nasıl alabilirim acaba form dolduruyorum ama kullanıcı adı bulunamadı diyor yardımcı olabilirmisiniz

  5. Merhaba ben instagram kullanıcı adımı değiştirdim ama bir önceki kullanıcı adımı tekrar almak istiyorum bu kullanıcı adı alınamaz diyor 15 gün oldu farklı bir hesapta yok bu ad ile ne yapmalıyım?

  6. İnstagramı mı silmek istiyorum , sildiğimde herhangi bi şekilde içindeki bilgilere sızılabilir mi ? Bunun için kullanıcı adını değiştirip mi silmeliyim?

  7. merhaba ben hesabımı kapatmak için bi ara popüler olan palyaço resmini (instagramın kendi kapattığı resim) şeyi yapmıştım hesabım kapatıldı, kapanan hesabımdaki kullanıcı adımı 5 ay sonra aldım ama tekrar kapatılması gibi bi durum olabilir mi kullanıcı adından dolayı cevaplarsanız çok sevinirim

  8. Merhabalar, İnstagram hesabımı bir süre önce ismini değiştirip kalıcı olarak sildim aynı ismi kullanabilmek için değiştirmiştim. Bir süre sonra kullanmak istediğim isimle yeni hesap açtım. Eski hesaptan mesajlar, arkadaşlar gibi şeyler bu hesabıma gelir mi yoksa tamamen yeni bir veri tabanı mıdır? Teşekkürler

  9. Merhaba instagram hesabimi dondurdum amma kullanci adini alamiyorun kac gün sonra ala bilirim lütfen yardimci olun şimdiden teşekkur ederim

  10. Merhaba ben instagram hesabımı 1 yıl önce sildim ama geri açmak istiyorum. Fakat kullanıcı adımı başkası aldığı için bu kullanıcı adı aktif bir hesaba aittir uyarısı çıkıyor ne yapabilirim?

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir