Instagram’da Takibi Bırakanlar Nasıl Tespit Edilir?

Instagram’da takibi bırakanlar konusu pek çok kişi için en önemli meseleler arasında yer alıyor. Özellikle arkadaş grupları arasında yaşanan tartışmalardan sonra birçok kişi kimlerin takipten çıktığını görmek için Instagram’a koşuyor. Ancak Instagram bu yönde bir hizmet sunmuyor. Yani manuel takipten çıkanları kontrol etmek dışında başka bir çareniz yok. Bazı üçüncü parti uygulamalarla sizi takibi bırakanları görebilirsiniz. Ancak bu da çok sağlıklı bir durum değildir. Çünkü birçok yazılım hesabınızı çalma niyetiyle oluşturulmuş uygulamalardır. Bu yüzden uygulamaları seçerken çok dikkatli olmalısınız.

Binlerce takipçisi olan kullanıcıların tek tek takip edilenleri tespit etmesi oldukça zordur. Bu işlem zor olduğu kadar zaman kaybına da sebep olur. Bu yüzden Instagram’da takibi bırakanlar konusuna kesin bir çözüm getirmek için bazı uygulamalardan destek almanız gerekecek. Bu uygulamalar sayesinde kimlerin takibi bıraktığını net bir şekilde görebilirsiniz. Son zamanlarda en çok tercih edilen uygulamaları da sizler için derledik. Bu uygulamalar vasıtasıyla Instagram’da sizi takibi bırakanları anında ve kolay bir şekilde öğrenebileceksiniz.

Instagram’da Takibi Bırakanlar Nasıl Bulunur?

Bilindiği üzere Instagram’da takibi bırakanlar için Instagram bu konuda sizlere yardımcı olmuyor. Instagram üzerinden takibi bırakanları tespit etmek için takipçi listenize girmeniz ve kullanıcı ismini arama kısmına yazmanız yeterli olacaktır. Bu şekilde Instagram’da takibi bırakanları tek tek tespit edebilirsiniz. Bu işlemi hem IOS hem de Android işletim sistemine sahip tüm mobil cihazlarınızda yapabilirsiniz. Bu şekilde tek tek takibi bırakanları takip etmek zor olacağı için kullanıcıların büyük bir kısmı üçüncü parti uygulamaları kullanmayı tercih ediyor.

Üçüncü parti uygulamalar güvenlik bakımından genel olarak büyük problemler çıkarabiliyor. Bu gibi sorunlarla karşı karşıya kalmamak için her uygulamayı kullanmanızı önermeyiz. Çünkü birçok uygulamada sizden Instagram kullanıcı adınızla şifrenizi girmeniz isteniyor. Kötü niyetli yazılımcılar ise bu vesileyle tüm bilgilerinizi ele geçirerek Instagram hesabınızı elinizden alıyor. Instagram hesabınızın mail adresini de hemen değiştiren bu kişiler yüzünden hesabınızı tekrar geri almak ise neredeyse imkansız bir hal alıyor. Bu yüzden yalnızca güvenilir uygulamaları kullanmayı tercih etmelisiniz.

Instagram’da Takibi Bırakanları Görmek İçin Hangi Uygulamalar Kullanılmalı?

Yukarıda da söz ettiğimiz üzere Instagram’da takibi bırakanları tespit etmeniz için çok sayıda uygulama piyasada yer alıyor. Bu uygulamaların yaklaşık %90’lık kısmı ise kötü niyetli uygulamalardır. Bu uygulamaların hepsine güvenmemeniz, hesabınızın güvenliği için son derece önemlidir. Bu yüzden aşağıda vereceğimiz uygulamaları kullanarak bu gibi olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmazsınız. Instagram’da takibi bırakanlar listesine erişmek için aşağıda yer alan uygulamaları tercih edebilirsiniz.

IOS İçin Reports Pro Takibi Bırakanları Görme Uygulaması

Instagram’da takibi bırakanları görmek istiyorsanız, gönül rahatlığıyla bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Bu uygulama ile sizi takipten bırakan kişileri tek tek görebilirsiniz. Bunun yanı sıra hesabınızı yeni takip eden kişileri de aynı şekilde bu uygulama sayesinde görebilirsiniz. Reports Pro uygulaması günümüzde sayısız kez indirilmiş ve oldukça güvenilir bir uygulamadır. Bu uygulamada kişisel bilgilerinizin ele geçirilme olasılığı yoktur. Aksi durumda APP Store uygulamaya müdahale ederek hemen mağazalarından kaldırırdı. Bu uygulama yalnızca IOS işletim sistemine sahip mobil cihazlar için geçerlidir. Bu uygulamayı yalnızca Iphone modellerinde çalıştırabilirsiniz.

Uygulamayı cep telefonunuza indirdikten hemen sonra Reports Pro uygulamasının Instagram hesabınıza erişmesine izin vermeniz gerekmektedir. Ancak bu şekilde Instagram hesabınızla bağlantı kurabilir ve sizi takibi bırakanları tespit edebilirsiniz. Uygulamaya gerekli izinleri verdikten sonra aşağıdaki adımları uygulayın.

  • Hesabınıza uygulama vasıtasıyla giriş yapın.
  • Unfollowers sekmesine girerek kimlerin takibi bıraktığını rahatlıkla görebilirsiniz.
  • Ayrıca “New Followers” sekmesine gelerek sizi takip etmeye başlayanları da bu şekilde görebilirsiniz.

Uygulamayı kullanmak son derece basittir. Instagram’da takibi bırakanlar listesine erişmek için tüm Iphone cihazlarda bu uygulamayı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hem sizi takipten çıkanları görebilir hem de sizi takip edenleri kolaylıkla görebilirsiniz.  

Crovu Blog

Android İçin FollowMeter Takibi Bırakanları Görme Uygulaması

Instagram’da takibi bırakanlar listesine ulaşmak için bu uygulamadan da destek alabilirsiniz. Son zamanların en popüler uygulamalarından olan FollowMeter, binlerce Instagram kullanıcısı tarafından kullanılıyor. Özellikle işletme hesabı kullanan profiller için en ideal uygulamalardan biridir. Bu sayede tüm takipçi geçmişinizi kolaylıkla bu uygulama sayesinde görebilirsiniz.

FollowMeter uygulaması yalnızca Android cihazlara yönelik geliştirilmiştir. Bu yüzden IOS işletim sistemine sahip cihazlar bu uygulamayı indiremez. Android işletim sistemine sahipseniz siz de gönül rahatlığıyla bu uygulamayı indirerek sizi kimlerin takipten çıktığını görebilirsiniz. Bu uygulama ücretsiz bir uygulamadır. Uygulamayı indirmek için herhangi bir ücret ödemezsiniz. Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra Instagram’a erişme iznini vermeniz lazım. Aksi takdirde uygulama çalışmayacaktır. Uygulamaya gerekli izni verdikten sonra aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

  • FollowMeter uygulamasına girerek Instagram hesabınızı açın.
  • Unfollowers kısmından takibi bırakanları rahatlıkla görebilirsiniz.
  • “New Followers” sekmesinden ise hesabınızı takip etmeye başlayan kullanıcıları görebilirsiniz.

Görüldüğü üzere Instagram’da takibi bırakanlar ile sizi takip etmeye başlayanları bu şekilde tespit edebilirsiniz. Günümüzün en çok kullanılan uygulamaları arasında gösterilen bu iki uygulama sayesinde tüm cihazlarda başarılı sonuç alabilirsiniz.

Uygulama Olmadan Instagram’da Takibi Bırakanları Öğrenme

Instagram’da takibi bırakanlar listesine ulaşmak için yalnızca uygulamaları kullanmanıza gerek yoktur. Yazının başında da genel olarak verdiğimiz bilgileri bu başlık altında detaylıca göreceğiz. Herhangi bir uygulama kullanmadan yalnızca Instagram uygulamasına giriş yaparak siz de takibi bırakanları tespit edebilirsiniz. Ancak bu toplu bir işlem değildir. Bu yüzden tek tek işlem yapmanız gerekecek. Bu yöntem, zaman açısından problemi olmayan kişilerin tercihlerinden biridir.

  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Profilinize geldikten sonra “Takipçiler” kısmına tıklayın.
  • Buraya girdikten sonra üstte yer alan arama kısmına şüphelendiğiniz ismi yazın.
  • İlgili aramaya karşılık bir sonuç çıkmazsa, şüphenizde haklısınız demektir. Aratmış olduğunuz kullanıcı sizi takipten çıkarmış.

Bu şekilde şüphelendiğiniz tüm isimleri bu yöntemle tek tek tespit edebilirsiniz. Instagram’da takibi bırakanlar ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını bu şekilde almış olursunuz.

Instagram Takipçi Analizi Uygulamaları Güvenli mi?

Bu soruya yanıt vermeden önce hangi uygulamalardan söz edildiğini bilmek gerekir. Bu kapsamda hizmet veren çok sayıda uygulama yer alıyor. Ancak şunu rahatlıkla ifade edebilir ki bu uygulamaların büyük bir çoğunluğu kötü amaçlı yazılımlardır. Bu yüzden karşınıza her çıkan Instagram analiz uygulamalarına güvenmemeniz en doğrusu olacaktır.

Bu uygulamalar APP Store ve Google Play mağazalarına ilk yüklendikleri zaman tespit edilmemeleri için zararsız bir uygulama ile giriş yapıyor. Daha sonra uygulama yeterli indirilme rakamına ulaştıktan sonra yapılan güncellemeyle birlikte uygulama zararlı bir uygulama haline geliyor. Bu aşamadan sonra hesabınızın güvenliği de büyük bir riskle karşı karşıya kalıyor. Bu gibi durumlarla karşı karşıya kalmamak için yukarıda da belirtmiş olduğumuz uygulamaları kullanmanız yararınıza olacaktır. Aksi takdirde problem yaşama olasılığınız oldukça yüksektir.

Instagram otomatik beğeni satın al hizmetimiz ile tüm gönderileriniz için otomatik bir şekilde beğeni hizmeti satın alabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir