Instagram’da Birini Engelleme ve Engeli Kaldırma

Instagram’da Birini Engelleme ve Engeli Kaldırma

Merhaba sevgili Crovu Blog okurları, bu yazımızda sizler için Instagram’da birini engellemek ve engellediğiniz kişinin engelini kaldırmakla ilgili çok güzel bir yazı hazırladık. Yazımızın detaylarına geçmeden önce biraz temel bilgiler verip, sonunda ise aşama aşama birini nasıl engelleyebileceğinizi ve engelini kaldırabileceğiniz işleyeceğiz.

Instagram Engeli Nedir ?

Instagram’da birini engellemek hepimizin sık sık başvurduğu bir yöntemdir. Bazen sevgililer birbirinden ayrılır birbirini engeller, arkadaşlar kavga eder birbirini engeller buna pek çok sebep gösterebiliriz aslında. Fakat, asıl önemli nokta, örnek olarak kavga eden arkadaşlar barıştıktan sonra birbirinin engelini kaldırmak ister, işte asıl sorun burada başlar çünkü engellediğiniz bir kişi Instagram uygulamasında bulmanız çok zordur çünkü o kişiyi engellemişsinizdir, yani görmek istemediğinizi belirtmişsinizdir. Bu yazımızla engellediğiniz birinin engelini nasıl kaldıracağınızı adım adım anlatacağız dolayısıyla korkmanıza gerek yok 🙂 .

Adım Adım Birini Instagram’da Nasıl Engellersiniz ?

  • İlk olarak Instagram uygulamasını açalım.
  • Engellemek istediğiniz kişinin profiline gelelim.
  • Sonra sağ üst köşedeki (3 nokta) (…) ‘ya tıklayalım.
  • Karşımıza şöyle bir ekran gelecektir :
Instagram'da Birini Engelleme
Instagram’da Birini Engelleme
  • Kullanıcıyı Engelle diyip kişiyi artık engelleyebiliriz.
  • Kişiyi engelledikten sonra kişi bizim paylaştıklarımızı kesinlikle göremez veya takipçimiz olamaz.

Engellediğiniz Birini Tekrar Nasıl Bulabilirsiniz ?

Arkadaşınızı veya istemediğiniz birini engellediniz fakat sonra o kişiyi engellemekten vazgeçeceksiniz. Arama çubuğuna yazıyorsunuz fakat o kişiyi bulamıyorsunuz. O halde adım adım çözümü sizler için anlatalım.

Instagramda Engellenen Kişi Ne Görür ?

Evet arkadaşlar bu yazımızı da Eylül 2017 itibari ile güncelledik. En çok gelen sorulardan biri: Instagramda engellenen kişi ne görür ?. Bu sorunun cevabını kısaca açıklayalım. Instagram’da engellediğiniz bir kişi sizin profilinizi asla göremez. Sizin onu engellediğinizi de göremez sadece tahmin edebilir. Yani sonuç olarak Instagramda engellediğiniz bir kişi hiçbir şekilde bildirim almaz ve konu ile alakalı hiçbir şey görmez.

Adım Adım Engellediğiniz Birini Tekrar Bulup Engelini Kaldırmak :

  • Öncelikle bu işlemi Instagram uygulaması ile yapmayacağız.
  • Cihazımızın tarayıcısından ( Chrome ,safari veya android browser ) https://instagram.com/(engellediğinizkişininkullanıcıadı) şeklinde girelim. 
  • Sonrasında, Instagram.com üzerinden kendi profilimize giriş yapalım. Artık Instagram’ı tarayıcı üstünden kullanabilir durumdayız.
  • Sonra kişinin profilini tekrar açalım ve yine (…)(3 nokta) ‘ya tıklayıp, “Bu kişinin Engelini Kaldır” diyelim.
  • Sonrasında Instagram uygulamasını açalım ve kişi aratalım, artık kişiyi bulabilir veya takip edebiliriz.

Yazımızın genelinde, sizler için Instagram’da birini engellemeyi ve engellediğiniz kişiyi bulup, engelini kaldırma işlemini aşama aşama anlattık. Umarız işinize yaramıştır. Bir diğer yazımızda görüşmek üzere.

345 Yorum

  1. Takiplestigim birisi beni takipten cikmis gorunuyor. Ben de onu takip etmiyorum diye gorunuyor. Ama ben onu takipten cikarmamistim. Acaba o beni engelleyip sonra engeli kaldirmis mi? Bu nasil oldu?

  2. Merhaba benim sorum şu. Şimdi diyelimki engelli listesinde 15 20 kişi var ben ordan birinin engelini kaldırıp sonra tekrar engellersem ismi en üstte mi çıkar o listenin

  3. Merhaba instagramda suan donuk olan bir hesabi engellemek ve tum mesajlari karsi taraftan da silmek istiyorum nasil yapabilirim yardimci olur musun cok onemli

    • donuk olan bir hesabı göremeyeceğiniz için engellemeyemezsiniz, ancak kendi gönderdiğiniz mesajları mesaj kutusundan silebilirsiniz.

  4. Engellenen kisi bize dm den mesaj atarsa engeli kaldırdığımız zaman mesaj tarafımıza gelir mi okuyabilir miyiz

  5. Merhaba instagramdan birini engellediğimde o kişi ile mesajlarımız silinir mi yani o kişinin dm sinden silinir mi

  6. Bizi engelleyen kişiyi Engeli kaldırıp tekrar takip gönderdiğinde hareketlerde bu kişi şu kişiyi takip etmeye başladı yazısının görünmemesi için ne yapılır

  7. Sevgilimden ayrıldım ben takipi bırakmadığım halde hem o beni takipten çıkmış hem ben onu takipten çıkmışım ama unfollow programında takibi bıraktı yazmadı bu beni engelleyip sonra engeli kaldırmış olabilir mi

  8. Merhaba instagramdan engelleyip engeli kaldirdiktan sonra o kisiye bir uyari bilgi birsey geliyormu engel kaldirildi diye ?

  9. Merhaba karsilikli takiplestigim arkadasimi engelledim. Dm de mesajlarimiz silindi karsi taraftanda silinmismidir. Engeli kaldirdigimda tekrar dm de mesajlarimiz geri gelirmi

  10. Arkadasimi engelledim daha sonra engelini kaldirdim ve resimlerime yaptigi yorumlar ve begeniler kalkmis. Bu durum duzeltilebilir mi?

  11. Merhaba, bir kisiyi engelledim daha sonra engeli geri kaldirip msjlari silip tekrar engelledim. Ve bu kisi benim engeli kaldirip onu tekrar engelledigimi anlamis bu nasil olabilir? Nerden anlamis olabilir..

  12. Karşılıklı takipleştiğimiz birini engelledim ve daha sonra bu engeli kaldırdım otomatik olarak tekrar takip olurmu yoksa yeniden istek atmak mı gerekir

  13. Merhaba, bir kişiyi bi kaç saatliğine engelleyip daha sonra engelini kaldırdım. Arama bölümünde ismini girdiğimde gözükmüyor. Sonradan beni mi engelledi yoksa bu durum normal mi?

  14. Merhaba daha önce takip ettiğim fakat takip edilmediğim kişiyle belli bir süre mesajlaştık. Ama bu sabah beni engellemişti fakat mesajlarımız duruyordu akşam üstü mesajlarda silindi mesajlar siliniyor muydu ?

  15. Merhaba rahatsız olduğum birini engelledim ama dm atıyor sonra profiline baktığımda onu hiç engellenmemiş gibi hatta takip ediyor gibi görünüyorum. Acaba bir çeşit virüs gibi bişey mi

    • engelleyebildiğinizden emin misiniz? farklı bir hesaptan engellemeyi deneyim telefonuza virüs bulaşmış olabilir.

  16. Esimle birbiremize kizip karslikli engelledik ve suan ikimizde engellenenler listesinde gormemize ragmen tikladigimizda beyaz sayfa olarak cikiyor.Yukarida anlatilanlari yaptigimizda da olmadi.Bunun kesin cozumu yokmudur?

    • geçici bir hesap açıp oradan bir fotoğraf ekleyip engelini kaldırmak istediğiniz kişiyi etiketleyin. asıl hesabınızı da etiketleyin. sonra kendi asıl hesabınızdan etiket üzerinden bu kişinin profiline gidip engeli kaldırın.

  17. Ben arkadaşımla karşılığı birbirimizi engelledik fakat ben engeli kaldırmak istiyorum ama yapamiyorum yardımcı olur musunuz

  18. merhaba. instagramda bir takipçimi engelledim ve daha sonra engelini kaldırdım. hesabı açık olmasına ve benim engelini kaldırmama rağmen takipçi listemde göremiyorum. ( ben kendisini takip etmiyordum.) neden takipçi listemde görünmüyor? teşekkürler şimdiden

    • engellediğiniz kişiyi takipçilerinizden de otomatik olarak çıkarmış olursunuz.takip ediyor olsaydınız otomatik olarak takipten de çıkmış olurdunuz.

  19. Karsilikli birbirimizi engelledik kaldirmak istiyoruz karsimiza beyaz ekran cikiyor arama.bolumunde birbirimizi bulamiyoruz ne yapmam gerek

    • geçici bir in hesabı açarak bir fotoğraf yükleyip engelini kaldırmak istediğiniz kişiyi bu fotoğrafta etiketleyebilirsiniz. böylece diğer hesabınızdan girip fotodan engelli kişinin hesabına ulaşabilirsiniz

  20. Biri beni engelledi ek hesap açıp ona açtığım hesaptan mesaj atsam mesajlar görünüz mü yan hesaptan onu takip edebilirmiyim ?

  21. Merhaba biriyle karşılıklı engel attık fakat engellenenler kısmına girip hesabına tıkladığımda hesap açılmıyor yani engelini kaldıramıyorum 😁 ne yapmak gerek bu durumda

    • herhangi bir arkadaşınızdan instagrama bir fotoğraf yükleyip engelini kaldırmak istediğiniz kişiyi etiketlemesini isteyebilrsiniz. böylece bu kişinin profiline gidebilir ve engelini kaldırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir