Instagram’da Birini Engelleme ve Engeli Kaldırma

Instagram’da Birini Engelleme ve Engeli Kaldırma

Merhaba sevgili Crovu Blog okurları, bu yazımızda sizler için Instagram’da birini engellemek ve engellediğiniz kişinin engelini kaldırmakla ilgili çok güzel bir yazı hazırladık. Yazımızın detaylarına geçmeden önce biraz temel bilgiler verip, sonunda ise aşama aşama birini nasıl engelleyebileceğinizi ve engelini kaldırabileceğiniz işleyeceğiz.

Instagram Engeli Nedir ?

Instagram’da birini engellemek hepimizin sık sık başvurduğu bir yöntemdir. Bazen sevgililer birbirinden ayrılır birbirini engeller, arkadaşlar kavga eder birbirini engeller buna pek çok sebep gösterebiliriz aslında. Fakat, asıl önemli nokta, örnek olarak kavga eden arkadaşlar barıştıktan sonra birbirinin engelini kaldırmak ister, işte asıl sorun burada başlar çünkü engellediğiniz bir kişi Instagram uygulamasında bulmanız çok zordur çünkü o kişiyi engellemişsinizdir, yani görmek istemediğinizi belirtmişsinizdir. Bu yazımızla engellediğiniz birinin engelini nasıl kaldıracağınızı adım adım anlatacağız dolayısıyla korkmanıza gerek yok 🙂 .

Adım Adım Birini Instagram’da Nasıl Engellersiniz ?

  • İlk olarak Instagram uygulamasını açalım.
  • Engellemek istediğiniz kişinin profiline gelelim.
  • Sonra sağ üst köşedeki (3 nokta) (…) ‘ya tıklayalım.
  • Karşımıza şöyle bir ekran gelecektir :
Instagram'da Birini Engelleme
Instagram’da Birini Engelleme
  • Kullanıcıyı Engelle diyip kişiyi artık engelleyebiliriz.
  • Kişiyi engelledikten sonra kişi bizim paylaştıklarımızı kesinlikle göremez veya takipçimiz olamaz.

Engellediğiniz Birini Tekrar Nasıl Bulabilirsiniz ?

Arkadaşınızı veya istemediğiniz birini engellediniz fakat sonra o kişiyi engellemekten vazgeçeceksiniz. Arama çubuğuna yazıyorsunuz fakat o kişiyi bulamıyorsunuz. O halde adım adım çözümü sizler için anlatalım.

Instagramda Engellenen Kişi Ne Görür ?

Evet arkadaşlar bu yazımızı da Eylül 2017 itibari ile güncelledik. En çok gelen sorulardan biri: Instagramda engellenen kişi ne görür ?. Bu sorunun cevabını kısaca açıklayalım. Instagram’da engellediğiniz bir kişi sizin profilinizi asla göremez. Sizin onu engellediğinizi de göremez sadece tahmin edebilir. Yani sonuç olarak Instagramda engellediğiniz bir kişi hiçbir şekilde bildirim almaz ve konu ile alakalı hiçbir şey görmez.

Adım Adım Engellediğiniz Birini Tekrar Bulup Engelini Kaldırmak :

  • Öncelikle bu işlemi Instagram uygulaması ile yapmayacağız.
  • Cihazımızın tarayıcısından ( Chrome ,safari veya android browser ) https://instagram.com/(engellediğinizkişininkullanıcıadı) şeklinde girelim. 
  • Sonrasında, Instagram.com üzerinden kendi profilimize giriş yapalım. Artık Instagram’ı tarayıcı üstünden kullanabilir durumdayız.
  • Sonra kişinin profilini tekrar açalım ve yine (…)(3 nokta) ‘ya tıklayıp, “Bu kişinin Engelini Kaldır” diyelim.
  • Sonrasında Instagram uygulamasını açalım ve kişi aratalım, artık kişiyi bulabilir veya takip edebiliriz.

Yazımızın genelinde, sizler için Instagram’da birini engellemeyi ve engellediğiniz kişiyi bulup, engelini kaldırma işlemini aşama aşama anlattık. Umarız işinize yaramıştır. Bir diğer yazımızda görüşmek üzere.

345 Yorum

  1. Merhaba biri beni engelledi bende hesabi kalıcı olarak sildim engellendikten sonra attığım msj ona gidermi engeli kaldirinca hesabi kökten kapattım ama engel listesinde görmurmüyum.

  2. Merhaba instagram da daha önce takipleştiğim birinin fotoğrafını beğenmiştim engellendiğinde beğeni silinip engeli kaldırdım da beğenim geri gelir mi?

  3. Merhaba. Ben biriyle mesajlaştım sonra karşı taraf beni engelledi ve mesajlal bir anda gitti 1 hafta önce mesajlar geri geldi.sonra tekrar gitti.
    Diyelimki ben 3 sene önce mesajlaştım bu insanla, 1 sene önce diye gözükme ihtimali var mıdır böyle tarih konusunda instagram yanıltabilir mi bizleri?

      • Merhaba, instagramda takip etmedigim bir kişinin yanlışlıkla hikayesine baktım ve hemen o kişiyi engelledim. 24 saat sonra tekrar engeli kaldırdım. O kişi hikayeler arşivi kısmında hikayesine baktığımı görebilir mi?

  4. Merhaba instagram da daha önce takipleştiğim kinin fotoğrafını beğenmiştim engelleyip engeli kaldırdım beğenim hala gözükür mü ?

  5. Birini engelledikten sonra kendi hesabımı silersem engellediğim kişi onunla olan mesajlarımızı görebiliyor mu?

  6. Instagramda birini engelledigimde mesajlar neden dmde görünüyor? Engelledigim kisinin dmsunde de mesajlar duruyor….normalde kaldirilmasi gerekmiyor muydu?

  7. Merhaba benim anlamadığım bir şey var şimdi İnstagram’dan önceden sıkı sıkı takipleştiğim birini sonra engellesem engeli kaldırdığımda baş harfini yazında yine en üste geliyor bunun sebebi nedir? İllaki aratmış olmak gerekir mi engeli kaldırdıktan sonra?

  8. Merhaba birini uzun süre önce engellemiştim ben mesajlaşmalarımızı göremiyorum ama o görebilir mi? Mesajları silmedim sadece engelledim ama mesajlaşmalarımızıda görmemesini istiyorum.Engelli olmasına rağmen Mesaj kutusunda adımı arama yaptığında eski mesajları görebilir mi?

  9. Merhabalar daha önce engel listemde olan biri engelliler arasında alt sıralardaydı ancak herhangi bir engel kaldırma olayı yaşamadan engelli kişi listenin en üstüne çıkmış bu nasıl olabilir ? Listem de daha önce engelli bir başka kişinin engelini kaldırmıştım bunun etkisi olabilir mi ?

  10. Merhaba instagram da bir kişiyle karşılıklı olarak takipleşiyorduk daha sonra fark ettim ben onu takipden çıkarmışım ama bunu ban yapmadım. O ise beni takip ediyor hala bunun sebebi nedir beni engellemişmidir yoksa başka bi yolu mu var bunu?

    • sizi engellemiş olsa kendisi de takipten çıkardı, sizin hesabınızdan girilip o kişi takipten çıkarılmış

  11. Ben birni takip ediyordum ve takip esnasında engellendim ve baska biri tarafindan ilk baktığımda takip. Ediyor diye görünüyor ama ikinci kez baktığımda takip ediyor ibaresi kayboluyor neden acaba bu konu beni cok rahatsız ediyor

  12. Engellendiğimde o kişinin gönderilerini göremiyordum ancak takipçi ve takip ettiği kişi sayısını görebiliyordum .ancak şimdi sadece gönderi adedi gözüküyor.diğer rakamlar yok olmuş.neden olur?

  13. Birini engellediğimde o kişinin bendeki eski beğenileri gider mi? Ve engeli kaldırdığımda o beğeniler geri gelir mi? Çünkü gelmemiş, beğeniyi geri almış da olabilir..

  14. Merhaba,ben daha önce birini engellemiştim fakat suan engelini kaldırmak istiyorum engellenen kişilerimde görünüyor suan ama üstüne dokunduğumda profiline girmiyor o yüzden de engelini kaldıramıyorum nasıl yapabilirim ? Yardımcı olursanız cok sevinirim acil.

    • ortak etiketlendiğiniz bir fotoğraftaki etiket üzerinden kişinin profiline girerek engeli kaldırmayı deneyebilirsiniz.

    • engelleyen hesabın başka biri tarafından bir fotoğrafta etiketlenmesini sağlarak bu hesaba ulaşabilir ve onu engelleyebilirsiniz.

  15. Mrb Instagram’da takip ettiğim kişinin bir sürü paylaşımı olmasına rağmen şuan henüz hiçbir gönderi yok diyor o beni takip etmiyor ama ben hala onu takip ediyorken engellenmiş olabilirmiyim

  16. Önceden engellediğini birisini engellenen listemde ilk sırada çıkıyor fakat engeli kaldırıp tekrar engellemediğim halde bunun nedeni ne olabilir ?

  17. Merhaba,beni engelleyen kisiyi solediginiz gb baska bir hesap acip ,bir fotoğrafa etiketlemeye çalıştım ancak o kisi fotoğrafa etiketlenmiyor.normalde o hesaptan profiline girebiliorum ama etiketleme secenegini ayarlardan kaldırmış heralde. Baska türlü,esas hesabımdan profiline ulaşıp bende onu engelleyemez miyim?

    • onun etiketlendiği ya da bir şekilde mentionlandığı bir post bulmanız gerekir. ancak o şekilde engelleyebilirsiniz.

  18. dm den mesaj atıp engellenen kişi henüz mesaja bakmamışsa engellenince mesajı görmeden silinir mi? Ve engeli geri kaldırınca mesaj eskisi gibi geri gider mi?

  19. Arkdaşım birini engelledim diyor takip listesindede yok Ama ben engellediği kişiyi yazınca takip ediyor diye çıkıyor bu nasıl olur

  20. mrb bırbırımızı takip etmegim biriyle mesajlastım ve daha sonra onu engelledim karsı tarafa gıden mesajlar sılınmısmıdır..

  21. merhaba daha önce birine takip isteği atttım kabul etmedi, sonra kullanıcı adını değiştirdim ve yine gönderdim, tekrar takip isteğini görür mü?

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir