Instagram’da Birini Engelleme ve Engeli Kaldırma

Instagram’da Birini Engelleme ve Engeli Kaldırma

Merhaba sevgili Crovu Blog okurları, bu yazımızda sizler için Instagram’da birini engellemek ve engellediğiniz kişinin engelini kaldırmakla ilgili çok güzel bir yazı hazırladık. Yazımızın detaylarına geçmeden önce biraz temel bilgiler verip, sonunda ise aşama aşama birini nasıl engelleyebileceğinizi ve engelini kaldırabileceğiniz işleyeceğiz.

Instagram Engeli Nedir ?

Instagram’da birini engellemek hepimizin sık sık başvurduğu bir yöntemdir. Bazen sevgililer birbirinden ayrılır birbirini engeller, arkadaşlar kavga eder birbirini engeller buna pek çok sebep gösterebiliriz aslında. Fakat, asıl önemli nokta, örnek olarak kavga eden arkadaşlar barıştıktan sonra birbirinin engelini kaldırmak ister, işte asıl sorun burada başlar çünkü engellediğiniz bir kişi Instagram uygulamasında bulmanız çok zordur çünkü o kişiyi engellemişsinizdir, yani görmek istemediğinizi belirtmişsinizdir. Bu yazımızla engellediğiniz birinin engelini nasıl kaldıracağınızı adım adım anlatacağız dolayısıyla korkmanıza gerek yok 🙂 .

Adım Adım Birini Instagram’da Nasıl Engellersiniz ?

  • İlk olarak Instagram uygulamasını açalım.
  • Engellemek istediğiniz kişinin profiline gelelim.
  • Sonra sağ üst köşedeki (3 nokta) (…) ‘ya tıklayalım.
  • Karşımıza şöyle bir ekran gelecektir :
Instagram'da Birini Engelleme
Instagram’da Birini Engelleme
  • Kullanıcıyı Engelle diyip kişiyi artık engelleyebiliriz.
  • Kişiyi engelledikten sonra kişi bizim paylaştıklarımızı kesinlikle göremez veya takipçimiz olamaz.

Engellediğiniz Birini Tekrar Nasıl Bulabilirsiniz ?

Arkadaşınızı veya istemediğiniz birini engellediniz fakat sonra o kişiyi engellemekten vazgeçeceksiniz. Arama çubuğuna yazıyorsunuz fakat o kişiyi bulamıyorsunuz. O halde adım adım çözümü sizler için anlatalım.

Instagramda Engellenen Kişi Ne Görür ?

Evet arkadaşlar bu yazımızı da Eylül 2017 itibari ile güncelledik. En çok gelen sorulardan biri: Instagramda engellenen kişi ne görür ?. Bu sorunun cevabını kısaca açıklayalım. Instagram’da engellediğiniz bir kişi sizin profilinizi asla göremez. Sizin onu engellediğinizi de göremez sadece tahmin edebilir. Yani sonuç olarak Instagramda engellediğiniz bir kişi hiçbir şekilde bildirim almaz ve konu ile alakalı hiçbir şey görmez.

Adım Adım Engellediğiniz Birini Tekrar Bulup Engelini Kaldırmak :

  • Öncelikle bu işlemi Instagram uygulaması ile yapmayacağız.
  • Cihazımızın tarayıcısından ( Chrome ,safari veya android browser ) https://instagram.com/(engellediğinizkişininkullanıcıadı) şeklinde girelim. 
  • Sonrasında, Instagram.com üzerinden kendi profilimize giriş yapalım. Artık Instagram’ı tarayıcı üstünden kullanabilir durumdayız.
  • Sonra kişinin profilini tekrar açalım ve yine (…)(3 nokta) ‘ya tıklayıp, “Bu kişinin Engelini Kaldır” diyelim.
  • Sonrasında Instagram uygulamasını açalım ve kişi aratalım, artık kişiyi bulabilir veya takip edebiliriz.

Yazımızın genelinde, sizler için Instagram’da birini engellemeyi ve engellediğiniz kişiyi bulup, engelini kaldırma işlemini aşama aşama anlattık. Umarız işinize yaramıştır. Bir diğer yazımızda görüşmek üzere.

345 Yorum

  1. Mrb biri ile mesaj lastim ama ekli değildi ve mesajları silmek istedim ben de engelledim ve tekrardan engeli kaldırdım mesajlar silinmiş midir?

  2. Merhaba instagram da takip etmediğim ama sürekli arayıp profiline baktığım birini bulamıyorum başka hesaplarda çıkıyor ama bende görünmüyor

  3. İnstagramdan birini takşpten çıktım ama begenilerimi geri almayı unutmuşum emgellesem begenilerim gidermi acaba yada nasıl gider

  4. Merhaba
    Bi arkadaşımın hikayemi izlediğini gördüm listede adı vardı belli bi zaman sonra ismi listede çıkmadı engelledi mi diye baktım engellememişte Nasıl oldu bu

  5. Merhaba beni birisi engellemiş ama onun profilinden birşeyi beğenmişim benim profilimde beğeni çıkmıyor başkasından bakınca görebiliyorum beni engelleyen kişinin beğenisini nasıl kaldırabilirim kendimden

  6. Instagram hesabimi kapatali 2 yil oldu . Yine de biri benu engelleyebilir mi ( hesabim kapalı olsa bile onun profiline baktigimi gorup beni engelleyebilir mi???

  7. Biri beni engellerse benim profilimde direk olarak onu takipten çıkmışım gibi takip ettiklerim tarafında gözükür mü gözükmez mi ben takipten çıkmadan ya da beni engelleyen kişi engelimi kaldırırsa benim takip ettiklerim tarafında onu takip ediyor gibi tekrardan gözükür müyüm

  8. Merhaba arkadaşım beni instagramdan engelledi.Daha önceki mesajlaşmalarımız duruyor.Ve mesajlara girdiğimde bir kaç kez profil resmi ve ismi değişmiş oluyor.Bu engelli kaldırıp profilime mi bakmış oluyor

  9. Önceden engelledigim biri hesabını dondurunca engelli listemde gözükmez mi hesabini geri açınca tekrar engelli listemde gözükür mu

  10. Merhaba ben yanlişlikla birinin fotoğrafını beğendim fakat sonra like geri alıp engelledim benim beğenim ona yine düşermi?

  11. Kız arkadaşım beni engelledi 30 dakika sonra engelini kaldırdı ama bana takip isteği yolladığında hata veriyor ama ben onu takip edebiliyorum ve istek gönderebiliyorum ( benim hesabım açık olsa dahi takip edemiyor.) sorun nedir ?

  12. Merhaba ben beni önceden takip edip sonradan engellemiş olan birine engelimi kaldırıp bana mesaj attığında cevap verdim sonra görüldü yazısı çıktıktan sonra hemen engelledim,şuanda baktığımda görüldü yazısı çıkmıyor diğer engellediğim kişilerde engelli oldukları halde o mesajı gördükleri yani görüldü yazısı çıkıyor ama bunun nedeni nedir acaba?ben eminim görüldü yazısı çıktıktan sonra engelledim mesajı da silmedim neden görüldü yazısı çıkmıyor şimdi orda?

  13. Merhaba kız arkadaşım beni engelledi ama dm de gözüküyor açıp ismine tıklıyorum profil fotoğrafı gözüküyor ve fotoğrafını değiştirdiği zaman bendede değişiyor mesela bi fotoğraf vardı iki üç gün önce bunu değiştirdi başka hesaptan gördüm ama ben dm den bakınca eskisi vardı değişmedi iki üç gün geçti değiştirdiği fotoğraf bendede gözüktü acaba engeli kaldırıp tekrar engelliyor olabilirmi???

  14. Erkek arkadaşımı engellemiştim kaldırdım ınstagram uygulamasından tekrar birbirimizi takip ettik şuan takipleşiyor olarak gözüküyor uygulama da ama Chrome dan giriş yaptım profilinde engeli kaldır butonu var defalarca kaldıra basıyorum ama geri atıyor kalkmıyor. Erkek arkadaşımın herşeyini ben görebiliyorum ama o adımı bile bulamıyor hiç bişeyimi göremiyor uygulama başka gösteriyor Chrome başka anlamadım nasıl çözülür?

  15. Merhaba instagramda engelli listemde altlarda olan kullanıcı engeli kaldırmadığım halde üst sıraya geldi , başka bi hesabın engelini kaldırmıştım o üste geldi ama engeli kaldırmadığım kullanıcı nasıl üst sıraya geldi?

  16. Merhaba yeni bir instagram hesabı açtım takip ettigim kisilerin hikayelerini görebiliyorum ama gönderileri gönderi sayfamda görünmüyor sebebi ne olabilir?Tekrar silip yükledim ne yaptıysam düzelmedi çözüm bulamadım.

  17. Merhaba instagramda rahatsiz olduğum bir kişiyi engelleyip engelini kaldırdım benim beğenilerim onda gözüküyor hala ama onun kiler bende gözükmüyor nedeni ne olabilir

  18. merhaba erkek arkadaşım beni engelledi arada hesabına bakıyorum dm de gözüküyor ismi.basıyorum bazen boş gözükür bazen anlık private hesap olarak gözüküyor geri gelip tekrar girince yine boş ekran gözüküyor nasıl oluyor bu

    • engellenme durumlarında bu şekilde görüntülenmeler olabiliyor. Arkadaşınız engeli kaldırıp hesabını gizli de yapmış olabilir

  19. Merhaba engelli listesinde ki sıralama kendi kendine değişir mi ? Son iki yer değişmiş ve karşı taraf yemin ediyor ben ise engeli kaldırıp profile bakıp tekrar engellediği için o isim üst sıraya çıktı diye düşünüyorum kendi kendime mümkün değil diye biliyorum .

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir