Skype Fotoğrafları Nereye Kaydediyor

MSN Messenger’ın ardından hayatımızda büyük bir yer kaplayan Skype dosyalarına ulaşmak için masa üstünde kısa yol oluşturulabilir. Görüntülü konuşma hizmeti veren sistemi çok fazla kullananlar için merak konusu olan fotoğraf ve dosyalar, kolay ulaşılabilir bir şekilde muhafaza edilerek hayat daha kolay bir hale getirilebilir.

Skype Geçmiş Bilgileri Saklıyor mu?

Kullanıcı adıyla birlikte açılan skype klasörleri resimlerin saklandığı depo olarak düşünülebilir. Resim dosyasını ararken karşılaşılabilecek olan media_messaging klasörü üzerinden media_cacheklasörüne giriş yaparak, skype üzerine kaydedilen tüm resim ve belgelere kolay bir şekilde erişim sağlanabilir. Skype üzerinden açılmış oturumlar için yeni dosyalar açılacağı için geçmiş belge ve bilgileri de tek dosya altında toplayarak aranan bilgilere daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Microsoft’un bir parçası olarak hizmetlerine devam eden sistem, daha fazla insanın iletişim kalitesini artırmak için farklı imkânlar tanırken, gelecekte yeniliklerin neler olacağı düşünüldüğünde heyecan verici gelişmeler yaşanacağı da söylenebilir.

Skype Nedir?

Uzaktakileri yakınlaştırma özelliğiyle bilinen Skype; metin, ses ve görüntü özellikleri sayesinde, mesafeleri yaşamımızdan çıkartan özelliğe sahiptir. Deneyimleri paylaşmak, özel günlerde sevdiklerinizi kutlamak, yabancı dil öğrenmek, konferanslara katılmak ve ortak çalışmalar gerçekleştirmek için Skype kullanılabilir. Telefon, bilgisayar veya televizyon üzerinden kullanılabilecek olan sistem sayesinde görüntülü konuşmak ve anlık mesajlarla görüşmek ücretsizdir. Sistemin son güncellemesinde yer alan grup video görüşmesiyse özellikle iş toplantıları için kusursuz bir hizmet sağlamaktadır.

Düşük bir ücret karşılığında daha farklı özelliklerden yararlanma ihtimalinin de yer aldığı uygulama üzerinden daha fazla kişiye aynı anda ulaşmak mümkündür. Birden fazla numaraya çağrı yapabilen veya SMS gönderebilen sistemde, kullandıkça ödeme yapabilir ya da abonelik satın alabilirsiniz.

Skype’tan Skype’a Çağrı Özelliği

Dünyanın neresinde olursanız olun Skype üzerinden yapılan çağrılar ücretsizdir. Cep telefonu ve sabit hatlara yapılacak olan aramalar ise çok düşük bir tarife bedeli üzerinden faturalandırılır. Bir çağrıya en fazla 25 kişinin eklenebilme özelliği bu sistemin geniş katılımlı toplantılar ve konferanslar düzenlenebilmesi için de fırsat yarattığını gösterir. Skype çağrıları farklı bir numaraya yönlendirme sistemiyle her zaman bulunur olmanızı sağlar.

Skype’ın görüntülü konuşma özelliğinden yararlanarak iletişim kalitesini en üst seviyeye çıkartmak son derece kolaydır. Birebir görüntülü çağrılar eşliğinde sevdiklerinizle hasret giderebilirsiniz. İstendiği zaman mesajlaşma özelliğinin de devreye alındığı sistemi çağrı yapmaya zamanınız olmadığında da ses kayıtları veya videolarla da değerlendirebilirsiniz. Duyguların karşı tarafa net bir şekilde yansıtılmasına imkân tanıyan görüntülü konuşma özelliği skype kullanımının her geçen gün artmasına neden olan en önemli ayrıntıdır.

Seçili Gruba Ekran Gönderisi

Birden fazla paylaşım şekline imkân veren Skype üzerinde, dosya boyutu ne olursa olsun hızlı gönderi yapabilirsiniz. Mevcut dosyaları sürükleyerek Skype sistemine taşımanız ve gönder tuşuna basmanız yeterli olacaktır. İstediğiniz zaman istediğiniz yerden farklı kişilerle bağlantı kurmanızı sağlayan sistemin yeni özelliklerini keşfederek iletişim keyfinizi taçlandırabilirsiniz.

Web siteleri ve blog sayfalarına eklenecek Skype numarası eşliğinde tek tıkla isteyen kişinin size ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Birkaç yıl önce Microsoft tarafından satın alınan Skype, dünya üzerindeki en popüler video sohbet uygulamalarından birisi olarak adlandırılabilir. Premium hesap üzerinden 10 kişiye kadar video konferans yapılabilirken, Skype kredisi alarak dünyanın her yerinden telefon konuşması yapılabilir. Skype, cep telefonundan bilgisayara, televizyondan PlayStation 3’e kadar çok farklı cihaz üzerinden kullanılabilir.

MSN programındaki sohbet imkânlarının tümünü sağlayan sistem, kurulan grubun sürekli açık kalmasına da imkân tanır. Gruba dâhil olan kişiler zaman içinde çevrimdışı olsa da yeni oturum açıldığında hâlâ çevrimiçi olan kişilerle görüşme sürdürülebilir.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir