Instagram Çevrimiçi Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram kullanıcılarının memnun olmadığı özelliklerden bir diğeri de budur. Instagram çevrimiçi özelliği çoğu kişiyi bezdiren özelliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Instagram’a ne zaman girdiğinizi ya da aktif olduğunuz anı diğer kullanıcılara bildiren bu özellik çoğu zaman çeşitli mağduriyetleri de ortaya çıkarabiliyor. Bu durum seneler boyunca kullanılan bir özelliktir. Çoğu kullanıcı yeni fark etse de yıllardır Instagram bu şekilde kullanılıyor. Yaşanan bu durumdan memnun olmayan Instagram kullanıcıları ise bu özelliği kolay bir şekilde devre dışı bırakabiliyor.

Kullanıcılar, son görülmenin yani çevrimiçi olma durumunun diğer kullanıcılar tarafından bilinmesini istemez. Çünkü insanlar ne zaman aktif olup olmadığını genel olarak gizlemek ister. Bu şekilde kendileri üzerinde bir sorumluluk olduğu hissiyatına kapılır. Bu durumu da doğal olarak pek kimse istemez. Instagram çevrimiçi durumu kapatmanın nasıl yapılacağı konusunda genel olarak kullanıcılar pek bir bilgi sahibi değildir. Bu yüzden her gün bu konuyla ilgili binlerce aramanın yapıldığı da bir gerçektir. Sizler için Instagram’da çevrimiçi gözükmenizi kapatacak yöntemi derledik. Bu yöntemi uygulayarak siz de birkaç saniye içerisinde çevrimiçi özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.

Instagram Çevrimiçi Özelliği Nedir?

Yukarıda da söz ettiğimiz üzere Instagram çevrimiçi özelliği, Instagram’da aktif olup olmadığınızı gösteren bir özelliktir. Instagram’a girdiğiniz zaman kullanıcılar sizin o an Instagram’da online olduğunuzu net bir şekilde görebilir. Bunun yanı sıra Instagram’dan çıktığınız durumda da aynı şekilde kaç dakika önce Instagram’da online olduğunuzu da tüm kullanıcılar görebilir. Genel olarak bu özellik insanlara birtakım avantajlar sunsa da daha çok insanları rahatsız eden özelliklerden bir tanesidir.

Çevrimiçi özelliği sebebiyle arkadaşlar ya da aileler arasında tartışmaların çıktığı da bilinen bir gerçektir. Instagram’da çevrimiçi olup olmadığınızı göstermek her zaman istenen bir durum değildir. Bu yüzden Instagram kullanıcıları genel olarak bu özelliği devre dışı bırakarak çok daha özgür bir şekilde Instagram’da zaman geçirebiliyor. Bu sayede kullanıcılarda gereksiz bir sorumluluktan da bu şekilde kurtulmuş oluyor. Siz de bu özelliği devre dışı bırakın ve Instagram’ı çok daha özgür bir şekilde keşfedin.

Instagram Çevrimiçi Özelliği Nasıl Kapatılır?

Herkesin en çok merak ettiği sorunun cevabını sizler için derledik. Göstereceğimiz yöntemi sırasıyla uygulamanız durumunda siz de Instagram çevrimiçi özelliğini çok kısa bir süre içerisinde kolay bir şekilde kapatabileceksiniz. Bu özelliği kapatmak oldukça kolay ve basit bir işlemdir. Bilgisayardan, telefondan ya da tablet üzerinden kolayca bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz. Elbette bu özelliği kapatmak için Instagram profilinize giriş yapmanız gerekecek. Daha sonra aşağıda göstermiş olduğumuz adımları sırasıyla takip ederek bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz. Instagram çevrimiçi özelliğini kapatmak için aşağıdaki adımları takip edin.

  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Profilinize girin ve “Ayarlar” butonuna tıklayın.
  • Buradan “Gizlilik” ayarlarına geçiş yapın.
  • “Hareket durumu” sekmesine tıklayın.
  • “Hareket durumunu göster” seçeneğini deaktif edin.

İzlemeniz gereken tüm adımlar bu şekildedir. Bu adımları sırasıyla takip ederek kolay bir şekilde Instagram çevrimiçi özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. Üstelik bu yöntemi dilerseniz IOS işletim sistemine sahip telefonlara yapabilirsiniz dilerseniz Android işletim sistemine sahip telefonlarla da yapabilirsiniz. En çok merak edilen sorulardan birinin yanıtını da bu şekilde vermiş olduk.

Crovu Blog

Instagram Çevrimiçi Kapatıldığı Zaman Ne Olur?

Instagram çevrimiçi özelliği, kullanıcıların ne zaman aktif olduğunu gösteren bir özelliktir. Eğer bu özelliği devre dışı bırakırsanız artık başkaları sizin ne zaman Instagram’a girip çıktığından haberi olmaz. Bu özelliği kapattığınızda artık çevrimiçi bilgisi diğer kullanıcılarla paylaşılmaz. Bu noktadan sonra gönül rahatlığıyla Instagram’a girip çıkabilirsiniz. Bilindiği üzere bu özellik sayesinde kullanıcılar birbirlerinin Instagram’da olup olmadığını kolay bir şekilde anlayabiliyordu. Artık bu özelliği kapatarak Instagram’a ne zaman girdiğinizi diğer kullanıcılar göremez.

Instagram Çevrimiçi Özelliği Nasıl Açılır?

Herkes Instagram’da çevrimiçi özelliği kapatmak istemeyebilir. Ya da çevrimiçi özelliğini kapatan kullanıcılar tekrardan bu özelliği devreye sokmak isteyebilir. Bunun içinde uygulamanız gereken yöntem temel olarak aynıdır. Diğer kullanıcılar tarafından Instagram’a ne zaman girdiğinizin görülmesini istiyorsanız bu özelliği tekrardan açabilirsiniz. Bu sayede Instagram’a girdiğinizde online olduğunuz diğer kullanıcılar tarafından da görülecektir. Aynı zamanda Instagram’dan çıktığınız zamanda kaç dakika önce çıktığınızda aynı şekilde diğer kullanıcılar tarafından görülecek.

Instagram’da çevrimiçi özelliğini açmak için tıpkı bu özelliği kapatırken uyguladığınız yöntemi uygulamanız gerekiyor. Çevrimiçi özelliğini kapatırken “Hareket durumunu göster” seçeneğini deaktif etmiştik. Bu özelliği açmak içinde bu butonu aktif hale getirmeniz yeterlidir. Bunun için Instagram profilinize girdikten sonra ayarlar ve daha sonra gizlilik sekmesine tıklayın. Bu noktadan sonra hareket durumunuzu tekrardan aktif edebilirsiniz.

Instagram takipçi satın al hizmetimizden yararlanmak için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Instagram Son Görülme Kimler Tarafından Görülür?

Instagram son görülme özelliğiniz aktifse bunu yalnızca takip ettiğiniz kullanıcılar görebilir. Bunun yanı sıra daha önceden PM ile mesajlaştığınız ve yanıt verdiğiniz kişilerde ne zaman çevrimiçi olduğunuzu görebilir. Görüldüğü üzere bu özellik yalnızca takip ettiğiniz kişiler tarafından görülebilir. Yani takip etmediğiniz kullanıcıların sizin ne zaman çevrimiçi olup olmadığını kesinlikle göremez. İnternet üzerinde bu gibi asılsız iddialarla kullanıcıların takip etmediği kişilerinde çevrimiçi olup olmadığını görebileceği yönünde çok sayıda yazı var. Ancak bu durum kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Instagram üzerinden bir kişinin çevrimiçi olup olmadığı göremezsiniz. Ancak ilgili kullanıcı sizi takip ediyorsa kullanıcının çevrimiçi olup olmadığını görebilirsiniz. Bunun dışında başka hiçbir yol ya da yöntemle kullanıcıların kişisel bilgilerini göremezsiniz. Eğer bir kullanıcının ne zaman online olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız mutlaka PM üzerinden kendisiyle mesajlaşmaya çalışın. Eğer kullanıcı size geri dönüş sağlarsa bu sayede o kişinin çevrimiçi olup olmadığını kolaylıkla görebilirsiniz.

Instagram Çevrimiçi Özelliği Gözükmüyor

Bazı kullanıcılar bu şekilde geri dönüşler yaparak Instagram’da kullanıcıların çevrimiçi olup olamadığını göremediklerini iddia ediyor. Bu yönde bir hata Instagram tarafından şimdiye dek bildirilmemiştir. Bu yüzden öncelikle ilgili kullanıcı hakkında araştırma yapmanız gerekecek. İlk olarak çevrimiçi olup olmadığını öğrenmek istediğiniz kullanıcının sizi takip edip etmediğini kontrol edin. Büyük ihtimal sizi takip etmekten vazgeçtiği için kişinin son görülmesini göremiyorsunuzdur.

Bunun dışında ilgili kullanıcının çevrimiçi olduğunu göremiyorsanız, kullanıcı bu özelliği devre dışı bırakmış olabilir. Bu yüzden kullanıcının aktif olup olmadığını göremiyorsunuzdur. Görüldüğü üzer bir kullanıcının aktif olup olmadığını göremediğiniz durumda kontrol etmeniz gereken iki farklı unsurdan söz ettik. Bunlar dışında herhangi bir arayışa girmeniz gerekmez. Çünkü bu ifadeler dışında bir olayın gerçekleşme ihtimali kesinlikle yoktur.

Instagram’da Birinin Aktif Olduğunu Nasıl Öğreniriz?

Instagram çevrimiçi özelliğinden yararlanmak istiyorsanız ilgili kişinin bu özelliği kapatmaması gerekiyor. Bunun dışında bu kişinin sizi takip etmesi de gerekiyor. Tüm bu şartlar karşılandığı zaman kullanıcının Instagram profiline girmeniz yeterlidir. Eğer kişi aktifse hemen profil resminin altında yeşil nokta işareti göreceksiniz. Bu, kişinin şu an Instagram’da olduğunun bir işaretidir.

Instagram işletme hesabı nasıl açılır sorusunun cevabı için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir