Facebook İşletme Hesabı Nasıl Açılır

Facebook, uzun yıllardır hizmetlerini sürdüren ve büyümeye devam eden ender sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Bireysel hesaplar kadar kurumsal hesaplarda Facebook platformu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. İşletme hesabına geçerek birçok avantajdan yararlanabilirsiniz. Kişisel hesaplarda olmayan çeşitli özellikler işletme hesaplarında yer alıyor. Siz de kolay bir şekilde Facebook Business Manager hesabı oluşturabilir ve tüm takibi buradan yapabilirsiniz. Peki Facebook işletme hesabı nasıl açılır? İşletme hesabı açmak ücretli mi? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için hazırladık.

Profesyonel bir şekilde reklam oluşturmak ve bu reklamları takip etmek için business manager hesabı oluşturmanız gerekiyor. Facebook işletme hesabı sayesinde kişisel hesabınızla işletme hesabınızı ayırabilir ve tüm reklam işlemlerini işletme hesabında yapabilirsiniz. Böylelikle kişisel hesabınızda herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmaz ve bir karışıklıkta yaşamazsınız. Facebook işletme hesabı ile Facebook reklamlarını yönetebileceğiniz gibi aynı zamanda Instagram reklamlarını da yönetebilirsiniz.

Yıllardır kesintisiz bir şekilde hizmet veren Facebook, her geçen gün kullanıcı sayısını arttırıyor. İlk ortaya çıktığı zamana kıyasla günlük kullanan ziyaretçi sayısı düşse de hala en büyük sosyal medya platformlarının başında yer alıyor. 2012 senesinin ilk üç ayında bir milyar kullanıcıya ulaşmıştı. Bu kadar fazla kullanıcının yer aldığı bir platformda da işletmeler reklam vererek gelirlerini ve marka bilinirliklerini arttırıyor. Siz de Facebook işletme hesabı oluşturun ve hizmetlerinizi bu platformda da gösterin. Düşük bütçeli reklamlar sayesinde muhteşem geri dönüşler alabilirsiniz.

Facebook İşletme Hesabı Nedir?

Facebook işletme hesabı, reklamları kontrol edebildiğiniz, düzenleyebildiğiniz ve reklamları oluşturup sonlandırabildiğiniz bir bölümdür. Reklamlar ile ilgili tüm işlemlerinizi kişisel hesabınızdan değil işletme hesabından yapmış olursunuz. Böylelikle kişisel hesabınızı normal bir şekilde kullanabilir ve işletme ile ilgili tüm işlemleri de işletme hesabından yapabilirsiniz.

Facebook işletme hesabı tamamen ücretsiz bir araçtır. Dileyen tüm kullanıcılar hem Facebook hem de Instagram’daki reklamlarını bu araç üzerinden basit ve hızlı bir şekilde yönetebilir. Son derece pratik olan bu araç size kullanım kolaylığı sunmakla birlikte zamandan da büyük oranda tasarruf etmenizi sağlıyor.

Şirketinize ait tüm reklamları Facebook Business Manager üzerinden yürütebilirsiniz. Business Manager üzerinden kolay bir şekilde reklam oluşturabilir ve reklamlarınızı düzenleyebilirsiniz. Ayrıca reklamlar üzerinden ne kadar gelir elde ettiğinizi ve ne kadarlık satış yapabildiğinizi de kolay bir şekilde görebilirsiniz. Oldukça etkili ve kullanışlı olan bu araç sayesinde satışlarınıza ait tüm istatistiklere ulaşabilirsiniz.

Crovu Blog

Facebook İşletme Hesabı Ne İşe Yarar?

Facebook işletme hesabı sizlere çok büyük kolaylıklar sunar. Bu araç üzerinden yalnızca reklam vermekle kalmayıp aynı zamanda vermiş olduğunuz reklam üzerinden ne kadarlık bir geri dönüş aldığınızı da görebilirsiniz. Örneğin 1000 TL bütçe ile ürün reklamı yaptığınızda, Business Manager üzerinden kaç kişinin ürününüzü incelediğini görebilirsiniz. Ayrıca Facebook reklamları sayesinde sattığınız ürünleri ve fiyatlarını da görebilirsiniz.

Böylece Business Manager üzerinden hem reklam verip hem de bu reklam üzerinden ne kadarlık bir geri dönüş aldığınızı kolay bir şekilde takip edebilirsiniz. Facebook işletme hesabının sizlere sunduğu faydalar şu şekilde,

  • Hem Facebook hem de Instagram reklamlarınızı tek bir panel üzerinden kolayca yönetebilirsiniz.
  • Mevcut reklamlarınızı ve geri dönüşlerinizi iş ortaklarınıza entegre edebilirsiniz. Böylece birden fazla kişi bu reklam ve geri dönüşler hakkında detaylı bilgiye sahip olur.
  • Facebook ve Instagram üzerinden belirlemiş olduğunuz hedef kitleye bu reklamları çıkarabilirsiniz. Örneğin sattığınız bir ürünü 25-45 yaş arası yalnızca erkeklerin görebileceği bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Hatta il ya da bölge seçimi yaparak da reklamınızı sınırlandırabilirsiniz.
  • Bu araç sayesinde çok detaylı analizlere ulaşabilirsiniz. Verdiğiniz reklamdan aldığınız dönüşler, TBM, yapılan satış miktarı ve tutarı gibi farklı kategorilerde pek çok analize de ulaşabilirsiniz.

Facebook İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

Facebook işletme hesabı açmak sanıldığınız aksine çok kolay bir işlemdir. Ayrıca belirtmekte fayda var, işletme hesabı açmak ücretsizdir. Bu işlem için herhangi bir ödeme yapmazsınız. Tabi Facebook işletme hesabı açabilmek için bazı şartları da yerine getiriyor olmanız gerek. Örneğin işletme hesabı açabilmek için kimlik doğrulaması yapmak mecburiyetindesiniz.

Kimlik doğrulaması yapmak için kişisel Facebook hesabınız üzerinden gerekli bilgileri girebilirsiniz. Facebook işletme hesabı oluşturabilmeniz için kişisel Facebook hesabınızda olmak zorunda. Yalnızca işletme hesabı oluşturulmasına izin verilmiyor. İşletme hesabı oluşturmak için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterlidir.

  • İlk olarak business.facebook.com adresine gitmelisiniz. Burada ise “Business Manager” sekmesine tıklayın.
  • Sağ üst tarafta “Hesap Oluşturma” sekmesine tıklayın. Bu aşamada Facebook hesabınızla giriş yapın.
  • Karşınıza çıkan sayfada işletmenizin ismini girin.
  • Daha sonraki aşamada ise adınızı, soyadınızı ve işletmenizin mail adresini girin.
  • İş yerinizin mail adresini, kişisel Facebook hesabındaki mail adresinden farklı yapın.
  • İşletmenize ait bilgileri girin.
  • Artık siz de Facebook işletme hesabına sahipsiniz.

Bu şekilde kolayca sizlerde işletme hesabı oluşturabilirsiniz. İşletme hesabı oluşturmak son derece basittir. İşletme hesabı oluştururken aşağıdaki unsurlara dikkat etmeyi unutmayın.

  • İşletme hesabı açabilmek için Facebook kişisel hesabınız olmalı.
  • İşletme mail adresinizi girerken, kişisel Facebook hesabınızdaki mail adresinden farklı olduğuna emin olun.
  • Kimlik doğrulaması yapmayı unutmayın. Aksi takdirde işletme hesabı oluşturamazsınız.
Crovu Blog
facebook işletme hesabı

Facebook İşletme Hesabı Ödeme Yöntemi Nasıl Eklenir?

Facebook işletme hesabınız ile hem Facebook hem de Instagram’da reklam çıkabilmeniz için ilk olarak ödeme yöntemi eklemeniz gerekecek. Seçmiş olduğunuz ödeme yöntemi ile günlük olarak belirlemiş olduğunuz reklam harcaması buradan çekilecektir. Facebook işletme hesabı için ödeme yöntemi belirlemek için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir.

  • Facebook işletme hesabınıza giriş yapın. Daha sonra işletme ayarları sekmesine tıklayın. Burada ise çark simgesi olan butona tıklayın.
  • Çıkan sayfada “Ödemeler” kısmına giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen “Ekle” butonuna tıklayın.
  • Burada hem bulunduğunuz ülkeyi hem de mevcut para birimini göreceksiniz.
  • Çıkan ekranda ise bankamatik ya da kredi kartınızı ekleyin. Unutmayın reklam giderleri burada belirlemiş olduğunuz karttan çekilecektir.

Bu adımları takip ettikten sonra ödeme yönteminizi eklemiş oldunuz. Belirtmiş olduğunuz kartınızdan düzenli olarak reklam giderleri çekilecektir. Kartınızı ekleyerek bu şartı da kabul etmiş oluyorsunuz.

Facebook İşletme Hesabının Faydaları Nelerdir?

Facebook işletme hesabı oluşturmanın birçok faydası vardır. Öncelikle Business Manager aracılığıyla Facebook dışında Instagram reklamlarınızı da yönetebileceğiniz tekrardan açıklığa kavuşturalım. İşletme hesabınız ile tüm reklam istatistiklerine kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabileceksiniz. Bu istatistikler oldukça detaylı ve etkilidir. Ayrıca iş ortaklarınızı da bu işletme hesabına davet ederek, reklamlar ile ilgili tüm işlemleri görmelerini sağlayabilirsiniz. Facebook işletme hesabının sunmuş olduğu tüm faydalar şöyle,

  • Markanızı doğrulayarak reklamınızı yapabilirsiniz.
  • Instagram üzerinden de buradan reklam ayarlaması yapabilirsiniz.
  • Hedef kitlenizi kolay bir şekilde seçebilirsiniz.
  • Reklam harcamalarını ve istatistikleri detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

Facebook sayfalarınız için sayfa beğenisi almak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Facebook sayfa beğenisi satın alarak çok daha kısa süre içerisinde büyüyebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir