Facebook Videolar Oynatılamıyor Sorunu

Bazı Facebook kullanıcılarının yaşamış olduğu problemlerden biri de budur. Kullanıcıların büyük bir kısmı Facebook’u videoları için tercih ediyor. Facebook videolar oynatılamıyor sorunu ile karşı karşıya kalan kullanıcılar da bu sorunun cevabını arıyor. Bu gibi problemlerle karşı karşıya kalındığında kontrol edilmesi gereken birkaç yer var. Gerekli kontroller sağlandıktan sonra videoların oynatılamama ihtimali de tamamen ortadan kalkmış olur.

Facebook videolar oynatılamıyor sorunu daha çok güçsüz ya da kesik internet bağlantıları yüzünden ortaya çıkıyor. İlk olarak internet kablolarınızı kontrol edin. Çünkü bu problemin ortaya çıkmasının asıl kaynağı budur. Eğer internet kablolarınızda herhangi bir deforme yoksa bağlı bulunduğunuz lokasyonda alt yapı çalışması da olabilir. Bunun yanı sıra internet bağlantınızı da kontrol etmenizi öneririz.

İnternet bağlantı hızınızı https://hiztesti.turktelekom.com.tr/ kontrol edin. Muhtemelen bağlantı hızınızda ciddi bir düşüş vardır. Eğer mevcut internet paketinizdeki hızınız bu test sonucunda çıkmıyorsa müşteri hizmetlerini arayarak durum hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ev interneti ile ilgili tüm bu denemeleri yapmanıza rağmen herhangi bir sonuç almadıysanız, diğer çözüm yollarını uygulamanız gerekecek. Facebook videolar oynatılamıyor sorunu bu yazımızla birlikte tamamen ortadan kalkacaktır.

facebook videolar oynatılamıyor sorunu
facebook videolar oynatılamıyor sorunu

Facebook Videolar Oynatılamıyor Sorunu Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Facebook videolar oynatılamıyor sorunu ile karşılaştığınızı anlamanın tek yolu videoları izleyemiyor olmanızdır. Facebook’a giriş yaptıktan sonra herhangi bir videoyu açtıktan sonra sürekli donmalar yaşanıyorsa ya da videolar hiç açılmıyorsa bir sorun olduğundan bahsedebiliriz.

Yalnızca video izleyememe değil aynı zamanda video yükleyememe sorunuyla da karşı karşıya kalırsınız. Video yüklerken hata ile karşılaşabileceğiniz gibi aynı zamanda uzun bir süre geçmesine rağmen en ufak bir ilerleme gerçekleşmez. Aynı konu fotoğraf yükleme içinde geçerlidir. Aynı şekilde fotoğraf yüklemeye çalıştığınız zamanda boyutuna bağlı olarak süre ya çok uzun olur ya da hiç yüklenmez ve hata alırsınız.

Tüm bu problemlerin asıl nedeni sizsinizdir yani kullanıcıdır. Çünkü Facebook gibi bir platformda bu tür problemler şimdiye kadar hiç yaşanmadı ve yaşanılacağına da pek ihtimal verilmiyor. Aksi takdirde böyle bir durumun Facebook kaynaklı olması durumunda da hemen müdahale edilerek birkaç dakika içerisinde problem ortadan kaldırılır.

Bu problemin asıl kaynağı kullanıcı olduğu için mutlaka internet bağlantınızı kontrol etmeli ve bağlantı hız testini yapmalısınız. Bu sayede sorunu tespit ettikten sonra çözümü uygulayabilirsiniz. Ayrıca bu gibi bağlantı problemlerinde modeminizi kapatıp açabilirsiniz. Sorun hala devam ediyorsa modeminizi resetleyin. Tüm bunlara rağmen donma problemi devam ediyorsa modeminizi değiştirmeniz en sağlıklı çözüm olacaktır.

Facebook Videolar Oynatılamıyor Sorunu Çözümü

Facebook videolar oynatılamıyor sorunu pek çok kişinin karşılaştığı bir sorundur. Bu sorunu çözmek için çeşitli yollar var. Bu yollardan ilki ise bağlantı probleminin var olup olmadığının tespit edilmesidir. Çünkü bu sorun genel olarak bağlantı probleminden dolayı kaynaklanıyor. Eğer internet bağlantınız yavaşsa ve donmalar yaşanıyorsa bu sorunla karşılaşma olasılığınız da bir hayli yüksektir.

Öncelikle modeminizi kontrol etmelisiniz. Modemdeki ışıkların yandığından emin olduktan sonra modem kablolarını kontrol edin. Bazı durumlarda bu kablolar kendiliğinde gevşeyebiliyor ve temassızlık yaşanabiliyor. Böyle bir durumla karşılaşıyorsanız ilk olarak kablolarınızı yerlerine iyice oturtun. Daha sonra internet hızınızı kontrol edin.

İnternet hızınız bu probleme neden olan en büyük etkendir. Muhtemelen internet hızınız düşüktür ya da bağlı bulunduğunuz internet ile ilgili bir problem vardır. Bu durumu öğrenmek için hangi interneti kullanıyorsanız destek üzerinden kendileriyle iletişime geçin.

Eski modem kullanıyorsanız da bağlantı problemi yaşayabilirsiniz. Artık çoğu modem 5G destekli üretiliyor. Modeminizi alalı çok uzun yıllar geçtiyse, modeminizi değiştirmeniz gerek. Bu sayede yeni ve güçlü modem sayesinde internet hızınızı eksiksiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Buna paralel olarak da artık Facebook videolar oynatılamıyor sorunu ile de karşılaşmazsınız.

Crovu Blog

Facebook Video İzleyemiyorum Neden?

Facebook’ta yer alan videoları izleyememenizin asıl sebebi internet bağlantınızdır. Ayrıca internet kurumunuz kaynaklı internet ya da port kısıtlamanız olabilir. Sınırsız internet paket kullanmıyorsanız internet hızınız düşürülmüş olabilir. Bunların yanı sıra bilgisayarınızdaki Flash Player’ın güncellemesi gelmiş olabilir. Eğer bilgisayarında Flash Player yüklü değilse videoları bu yüzden izleyemiyorsunuz. Flash Player yüklü olmasına rağmen donma problemi yaşıyorsanız Flash Player’ı güncelleyebilirsiniz.

Facebook videolar oynatılamıyor sorunu bu gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkabiliyor. İnternet hız testi yaptıktan sonra her şey normalse mutlaka internet kurumunuz ile iletişime geçmeli ve ilgili durumun yaşanma sebebini öğrenebilirsiniz.

Facebook Video Neden Yüklenmiyor?

Facebook videolarını yüklerken herhangi bir hata alıp almadığınız önemli bir konu. Eğer herhangi bir hata almıyorsanız ve videolarınız yüklenmiyorsa internet bağlantınızda problem var demektir. Bu problemle karşılaşma nedeniniz şunlar olabilir,

  • Modem kablolarınız eskimiş, kopmuş ya da yerinden çıkmış olabilir.
  • İnternet bağlantı hızınız çok düşük olabilir.
  • Modeminiz çok eskiyse yenisiyle değiştirerek bu problemden kurtulabilirsiniz.
  • İnternet kurumunuz tarafından internet veya port kısıtlamasına tabi olmuş olabilirsiniz.
  • İnternet kullanım kotanızı doldurmuş olabilirsiniz.

Tüm bu maddeleri tek tek değerlendirip sorunun çözümüne kısa süre içerisinde ulaşabilirsiniz. Facebook videolar oynatılamıyor sorunu daha çok bu nedenlerden dolayı ortaya çıkıyor. Siz de bu problemle karşı karşıya kaldıysanız mutlaka yukarıda açıkladığımız durumları kontrol etmelisiniz. Sorun büyük ihtimalle internetinizden dolayı kaynaklanıyordur.

Adreslerini ziyaret ederek ilgili internet kurumunun iletişim numarasını arayarak mevcut internet probleminizin nedenlerini öğrenebilir ve çözüm bulabilirsiniz.

Telefonda Facebook Videolar Oynatılamıyor Sorunu Çözümü

Facebook videolar oynatılamıyor sorunu bilgisayarınızda görülebileceği gibi aynı zamanda mobil cihazlarınızda ve tabletlerinizde de görülebilir. Cep telefonunuzdan Facebook uygulamasına girdikten sonra geç açılma ya da videoların oynatılamaması gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Ayrıca videoların açılmaması gibi fotoğrafların dahi açılmadığını görebilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken işlem oldukça basit.

Cep telefonunuzda Facebook videolar oynatılamıyor sorunu ile karşılaştıysanız ilk olarak WIFI’yi kontrol etmeniz gerekecek. Eğer WIFI ile herhangi bir ağa bağlıysanız muhtemelen sorunda bu ağda yaşanıyordur. Bağlı bulunduğunuz ağdan çıkabilir ve WIFI’yi kapatarak kendi operatörünüzün internetini (Mobil Veri) açabilirsiniz. Bu durumda artık videoların oynatılamaması gibi bir problemle karşılaşmazsınız.

Eğer WIFI kapalı ve mobil veriniz açık olmasına rağmen Facebook videolar oynatılamıyor sorunu ile karşı karşıya kalırsanız kontrol etmeniz gereken tek bir nokta var. Muhtemelen tarifenizdeki internet paketiniz tükenmiştir. Bu nedenden dolayı Facebook’taki herhangi bir videoyu izleyemiyorsunuz. Tarifenize ek internet paketi alarak ya da yeni fatura döneminizi bekleyerek bu sorundan da kurtulabilirsiniz.

Bu gibi problemlerde yalnızca Facebook videoları değil aynı zamanda diğer tüm platformlara ait videoları da izleyemezsiniz. O yüzden mutlak surette internet bağlantınızı kontrol etmeli ve bu soruna yönelik çözümler geliştirmelisiniz.

Bu arada Facebook sayfa beğenisi paketlerine de göz atarak mevcut sayfalarınıza yönelik beğeni elde edebilirsiniz. Kaliteli ve hızlı işlemler sayesinde siz de kısa süre içerisinde fenomen olabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir