Instagram Birden Fazla Hesabı Kullanma Nasıl Yapılır?

Sosyal medya platformlarının en popüleri olan Instagram, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Instagram’ın bağlı olduğu şirket olan Meta, Instagram ile ilgili verileri paylaşmaya devam ediyor. Yalnızca 4 sene içerisinde kullanıcı sayısını %100 arttırmayı başaran Instagram’ın aylık kullanıcı sayısı da 2 milyarı geçti. En son 2018 yılında 1 milyar olan kullanıcı sayısı böylelikle kısa süre içerisinde iki kat arttı. Instagram’a yönelik ilgi her geçen gün artarken akıllara “Instagram birden fazla hesabı kullanma nasıl yapılır” sorusu geliyor.

Instagram kullanıcıları zaman zaman birden fazla hesap açma niyetine girebiliyor. Hatta bazı kullanıcılar izin verilen 5 hesabı da tek bir cihazdan yönetmek isteyebiliyor. Peki Instagram’da bir telefonda kaç hesap açılır? Açılan bu hesapların banlanma riski var mı? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

Bir Telefonda En Fazla Kaç Instagram Hesabı Açılır?

Instagram tarafından yapılan son güncellemede artık bir telefonda en fazla 5 adete kadar Instagram hesabı yönetilmesine izin verildi. Böylelikle her telefonda 5 adete kadar Instagram oturumu açabileceksiniz. Instagram hesabınıza giriş yapmak için https://www.instagram.com/accounts/login/ bağlantısını kullanabilirsiniz.

Bir telefonda açmış olduğunuz 5 adet Instagram hesabı banlanma riski taşımaz. Çünkü bu imkan sizlere tanınan bir haktır. Gönül rahatlığıyla bir telefon üzerinden 5 adete kadar Instagram hesabınızı yönetebilirsiniz. Instagram birden fazla hesabı kullanma adımını uygulayarak 5 adete kadar hesabı yönetebilirsiniz.

Instagram birden fazla hesabı kullanma
Instagram birden fazla hesabı kullanma

Instagram Birden Fazla Hesabı Kullanma Nasıl Eklenir?

Instagram birden fazla hesabı kullanma işlemini gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.. Bunun için tek yapmanız gereke cep telefonunuzdan Instagram uygulamasına girmek olacak. Oturumu açık hesabınıza girdikten sonra profil sayfanıza geçiş yapın. Burada “Ayarlar” sekmesine tıklayın. Daha sonra biraz aşağıya indiğinizde “Hesap Ekle” butonuna tıklayarak yeni bir Instagram hesabı ile oturum açabilirsiniz. Son derece basit olan bu işlem ile toplam 5 adete kadar Instagram hesabında oturum açabilirsiniz.

Hesaplar arası geçiş yapmak için sağ alt köşede bulunan profil resminize basılı tutun ve açık olan tüm oturumlardan dilediğinizi seçerek istediğiniz profile gidebilirsiniz. Bunun yanı sıra profil sayfanıza da giderek sol üst köşede bulunan profil isminize tıklayarak da hesap değişimi yapabilirsiniz.

Bir Instagram Hesabını İki Kişi Kullanma

Instagram hesaplarınızı farklı cihazlarda da açabilirsiniz. Örneğin Instagram hesabınız kendi telefonunuzda açıkken bir başkasının telefonunda da açabilirsiniz. Bu durum herhangi bir problem yaşatmaz. Ancak güvenmediğiniz ya da emin olmadığınız kişilerin cihazlarından Instagram hesabınızı açmamanızı öneririz. Her ne kadar hesaptan çıkış yapsanız da şifreleri ele geçirmek sanıldığının aksine oldukça kolay bir işlemdir.

Kendi cep telefonunuzda açtığınız Instagram hesabını farklı birçok cihazda da açabilirsiniz. Bilgisayarınız, farklı cep telefonu ve tabletlerde de aynı Instagram hesabını kullanabilirsiniz. Bir Instagram hesabını iki kişi kullanma konusunda Meta, herhangi bir kısıtlama koymamıştır. Ayrıca bir hesabınızın birden fazla cihazlarda açık olması da hesabınızın kapatılacağı anlamına gelmez, böyle bir risk yoktur.

Aynı Numara ile 2 Instagram Hesabı Açılır mı?

Pek çok kişinin merak ettiği konulardan biri de budur. Genel düşüncenin aksine bir cep telefonu numarasıyla iki adet Instagram hesabı açmanızda herhangi bir sakınca ve sınırlama yoktur. Instagram bu konuda herhangi bir kısıtlama koymamıştır. Instagram, cep telefonu numarananızı, iki adımlı doğrulamayı aktif kılmak için sizden talep eder. Bu yüzden tek bir numarayla 2 Instagram hesabı açabilirsiniz.

Instagram’ın yasakladığı tek uygulama mail konusudur. Her bir Instagram hesabı için tek bir adet mail kullanılabilir. Bir maille birden fazla Instagram hesabı oluşturmak yasaktır. Bu yüzden yeni bir Instagram hesabı açarken aynı cep telefonu numarasını kullanabilirsiniz fakat aynı mail adresini kullanamazsınız.

Instagram Çoklu Hesap Çıkış Yapma

Instagram birden fazla hesabı kullanma işlemlerini yönetebileceğiniz gibi aynı şekilde toplu olarak hesaplardan da çıkış yapabilirsiniz. Bilindiği üzere bir cihazda en fazla 5 adet Instagram hesabı açılmasına izin veriliyor. Açmış olduğunuz bu hesaplardan çıkış yapmak için ilgili profile geçiş yapıp sağ üst köşede bulunan ayarlar sekmesine tıklamalısınız. Burada aşağı inerek “Hesabından çıkış yap” butonuna tıklamanız yeterli gelecektir.

Bu şekilde dilediğiniz kadar Instagram hesabından çıkış yapabilirsiniz. Bir cihazdan çıkış yapmanız, diğer tüm cihazlardan da çıkış yaptığı anlamına gelmez. Bunun için aynı şekilde profilinizden ayarlar sekmesine girmeniz gerekecek. Biraz aşağıda “Tüm hesaplardan çıkış yap” seçeneğini kullanarak mevcuttaki tüm hesaplarınızdan çıkış yapmış olacak. Instagram birden fazla hesabı kullanma adımını bu şekilde başarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram Hesabıma Başka Telefondan Nasıl Girerim?

Instagram hesabınızı yalnızca kendi cihazınızda değil aynı zamanda farklı cihazlarla da giriş yapabilirsiniz. Örneğin kendi Instagram hesabınız sizin telefonunuzda açık olmasına karşın başka bir telefonda ya da bilgisayarda da hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Bu konu Instagram herhangi bir kısıtlama uygulamıyor. Gönül rahatlığıyla hesabınıza birden çok cihazda giriş sağlayabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken bazı durumlar var. Tanımadığınız kişilerin cihazlarından kendi hesabınıza giriş yapmamanızı tavsiye ederiz. Çünkü her ne kadar kendi hesabınızdan çıkış yapsanız dahi şifrenizi ele geçirmeleri çok uzun sürmez. Gerekli yapılandırma yapıldıktan sonra cihaz üzerinde basılan her tuş otomatik olarak kaydediliyor. Bu sebepten dolayı yalnızca güvendiğiniz kişilerin mobil cihazları üzerinden Instagram hesabınıza giriş yapmanız önerilir. Instagram birden fazla hesabı kullanma hakkınızı kendi cihazınızda gerçekleştirmenizi öneririz.

Başka Birinin Instagram Hesabına Girince Bildirim Gider mi?

Herhangi bir kişinin Instagram hesabına giriş yaptığınız durumlarda karşı tarafa bu konu hakkında bildirim gider. Aynı zamanda kişi mail yoluyla da uyarılır. Cihazınıza şu bölgeden şu saatte biri girmiştir şeklinde geri dönüş alır. Bu bildirimleri kapatmakta mümkündür.

Farklı bir Instagram hesabına girdiğinizde, hesap sahibinin giriş bildirimini almamasını isteyebilirsiniz. Bunu sağlamakta son derece kolay bir işlemdir. Bu bildirimi kapatmak için karşı taraftaki kişiden Instagram’a farklı bir cihazla giriş yapmasını söyleyebilirsiniz. Bu sayede artık hesaba girdiğinizde herhangi bir bildirim almaz.

Neden Birden Fazla Instagram Hesabı Kullanılır?

Aslında bu durumun çeşitli sebepleri olabilir. Kimi insanlar birden fazla hesabı bir tutku için açarken kimi insanlar ise ana hesaplarının yanında butik hesaplarını da kontrol etmek isteyebilir. Öte yandan bir başka aile üyesinin hesabına da erişmek isteyen kullanıcılar olabilir. Bu gibi çeşitli nedenlerden dolayı birden fazla Instagram hesabı kullanılmak istenebilir. Instagram birden fazla hesabı kullanma için çok çeşitli nedenler olabilir.

Daha çok ticari hesabı olanların tercih ettiği bir yöntemdir. Kişi, ana hesabıyla ticari hesabını ayırmak isteyebilir. Bu gibi durumlarda ek hesap açarak tek bir cihazla birden fazla hesabı kontrol eder.

Instagram Tüm Cihazlardan Nasıl Çıkış Yapılır?

Kendi cihazınız dışında farklı cihazlarda da oturumunuz açık kalmış olabilir. Bu durumu karşı tarafın haberi olmadan da çözebilirsiniz. Profilinize girdikten sonra sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayıp ayarlar sekmesine girin. Daha sonra biraz aşağı indiğinizde ise tüm oturumları kapat seçeneğini seçerek mevcut cihazlardaki tüm oturumlarınızı sonlandırabilirsiniz. Instagram birden fazla hesabı kullanma adımını yalnızca kendi mobil cihazınızda yapmanızı tavsiye ederiz.

Bu yöntemin dışında diğer cihazlarınızdaki oturumları kapatmak için şifrenizi değiştirebilirsiniz. Bu sayede karşı tarafında haberi olmadan tüm Instagram oturumlarınız kapatılmış olur. Her ne olursa olsun bir başkasının mobil cihazından ya da bilgisayarından Instagram hesabınızı açmamanızı öneririz. Eğer oturum açma mecburiyetinde kalırsanız işlemleriniz bittikten sonra mutlaka tüm oturumlardan çıkış yapmayı ihmal etmeyin. Böylelikle Instagram birden fazla hesabı kullanma hakkında tüm merak edilenleri paylaşmış olduk.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir