Instagram Hesap Silme ve Kapatma Nasıl Yapılır?

Her geçen gün kullanıcı sayısını arttıran Instagram, aynı zamanda popülaritesini de arttırmaya devam ediyor. Her gün binlerce yeni kullanıcı Instagram’a katılmakla beraber bir o kadar da kullanıcı Instagram’ı bırakıyor. Peki Instagram hesap silme ve kapatma nasıl yapılır? Binlerce kişinin merak ettiği bu sorunun cevabını sizler için derledik. Instagram hesabınızı geçici olarak kapatabildiğiniz gibi aynı zamanda hesabınızı kalıcı bir şekilde de silebilirsiniz.

Instagram hesabı silmek için bilgisayarınızla giriş yapmanız gerekiyor. Mobil cihazınızla da silme işlemi yapabilirsiniz ancak bir browser ile giriş yapmanız gerekecek. Instagram hesap silme işlemi, Instagram uygulaması ile yapılmıyor. Bu yüzden bir browser yardımı ile Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor.

instagram hesap silme ve kapatma
instagram hesap silme ve kapatma

Instagram Hesap Silme Linki

Bilindiği üzere Instagram hesap silme işlemi uygulama ile yapılamıyor. Bu yüzden mobil cihazlarınız ya da bilgisayarınız vasıtasıyla verilen linke tıkladıktan sonra silme adımına geçebilirsiniz.

Instagram hesabınızı isterseniz geçici süreliğine isterseniz kalıcı bir şekilde kapatabilirsiniz. Instagram hesabını kullanmak istemeyen kullanıcılar ise geçmişte iz bırakmamak adına hesaplarını tamamen silmek istiyor. Instagram’ı tamamen hayatlarından çıkarmak isteyenler ise bunun nasıl yapılacağını merak ediyor. Her ne kadar Instagram platformunu ağırlıklı olarak gençler kullanıyor olsa da hesabını kapatmak isteyenlerinde büyük bir çoğunluğunu aynı şekilde gençler oluşturuyor.

Instagram hesap silme ve kapatma işlemi için aşağıdaki linke tıklamanız ve adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

Instagram hesap silme linki – https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/

Telefondan Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Instagram hesabını çeşitli nedenlerden dolayı kapatmak isteyebilirsiniz. Daha çok okuluna odaklanmak isteyen gençler tarafından Instagram hesapları devre dışı bırakılıyor. Bunun yanı sıra yeni bir Instagram hesabı açmak isteyen kişilerde önceki Instagram hesaplarını kalıcı olarak silmek istiyor.

Instagram hesabını kapatmak için bir browsera ihtiyacınız olacak. Firefox, Chrome, Internet Explorer gibi browserlar aracılığıyla Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekecek. Çünkü uygulama üzerinden Instagram hesabı silme işlemi yapılamıyor. Tabi bir web browserında hesabınıza giriş yapmadan önce ilk olarak uygulamadan hesabınızdan çıkış yapmanız gerekecek. Daha sonra yukarıda vermiş olduğumuz linke tıklayarak silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram Hesabı Nasıl Silinir, Kapatılır?

Instagram hesap silme ve kapatma işlemleri sanıldığının aksine oldukça kolay bir işlemdir. İşlemleri daha hızlı ve pratik bir şekilde yapabilmek için bilgisayarınıza geçebilirsiniz. Dilerseniz mobil cihazınızdan da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak belirttiğimiz üzere Instagram uygulamasından hesap silme ve kapatma işlemleri yapılamaz.

Instagram hesabınızı kapatmak için yukarıda vermiş olduğumuz linke bir web browser aracılığıyla tıklayın. Açılan sayfada Instagram hesabınıza giriş yapmanız istenecek. Hesabınıza güvenle giriş yapabilirsiniz. Zaten bağlantıyı incelediğinizde doğrudan Instagram’ın hesap silme istekleri sayfasına yönlendirildiğinizi de göreceksiniz.

Hesap bilgilerinizi girdikten sonra sistem sizi otomatik olarak hesap silme sayfasına yönlendirecek. Hesabınızı neden silmek istediğinizi açıkladıktan sonra sizden onay amacıyla bir kez daha şifrenizi girmeniz istenecek. Tüm bu adımları doldurduktan ve onayladıktan sonra hesap silme serüveniniz başlamış olacak.

Hesabınızın silinmesi için Instagram size otuz günlük bir süre tanıyor. Bu esnada kararınızdan vazgeçerseniz ya da pişman olursanız tekrar profilinize girerek hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz. Bu sürenin sonunda Instagram hesabınız kalıcı olarak silinecek ve bir daha asla hesabınıza giremeyeceksiniz. O yüzden hesap silme işlemini yapmadan önce çok iyi bir şekilde düşünmenizi öneririz.

Instagram Hesabı Ne Zaman Silinir?

Instagram hesap silme ve kapatma adımlarını uyguladıktan sonra hesap silme isteğiniz Instagram’a ulaşacaktır. Hesap silme isteğinizin onaylanması 30 gün sürüyor. 30 gün boyunca hesabınız dondurulacak ve 30. günün sonunda ise hesabınız kalıcı olarak silinecektir.

Instagram hesabınızı silmeden önce gerekli yedeklemeyi almanızı öneririz. Aksi takdirde 30 gün sonunda tüm bilgileriniz ve paylaşımlarınız kalıcı olarak veritabanından silinecektir.

Instagram Kalıcı Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Instagram kalıcı hesap silme için yukarıda vermiş olduğumuz adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Silme işleminizi onayladıktan sonra 30 gün sonunda Instagram hesabınız kalıcı olarak silinecektir. Bu süre zarfında kararınızdan vazgeçerseniz tekrar hesabınıza giriş yaparak silme işlemi iptal edebilirsiniz.

Instagram Geçici Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Temel olarak Instagram’da geçici süreliğine hesabı silme işlemi yapılamaz. Ancak normal silme işlemi yapabilirsiniz. Hesabınızı geçici süreliğine silmek için yukarıda bahsettiğimiz üzere hesabınızı silme talebinde bulunabilirsiniz. Size tanınan bu 30 günlük süre içerisinde tekrar Instagram hesabınıza girerek hesabınızı aktif olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Fakat belirtilen sürenin sonunda hesabınızın kalıcı olarak silineceğini unutmayın.

Instagram Çoklu Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Instagram’da tek seferde birden fazla hesabınızı silmenize olanak tanıyan herhangi bir yöntem yoktur. Bu yüzden Instagram hesaplarınızı silmek için tek tek silme talebi göndermeniz gerekecek. Aksi takdirde bunu yaptığını iddia eden herhangi bir uygulamaya güvenmeyin. Bu tür uygulamalar kullanıcı bilgilerinizi ele geçirerek hesabınızın üçüncü şahısların eline geçmesine sebep olur.

Instagram Hesabını Silerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Instagram hesabı silme işlemi oldukça basit bir işlemdir. Kolay ve hızlı bir şekilde Instagram hesabınızı silebilirsiniz. Ancak hesabınızı silmeden önce bazı noktaları tekrar gözden geçirmenizi öneririz. Aksi takdirde silinen Instagram hesabınız bir daha hiçbir şekilde geri gelmeyecektir. Bir mağduriyet yaşamamak için aşağıdaki adımları son bir defa kontrol etmeniz yararınıza olacaktır. Instagram hesabınızı silmeden önce dikkat etmeniz gereken noktalar şu şekildedir,

  • Tüm fotoğraf ve videolarınızı yedekleyin.
  • Mesaj geçmişinizi yedekleyebilirsiniz. Özellikle önemli ve unutulmaması mesajlar olabileceğini aklınızdan çıkarmayın.
  • Arkadaş listenizi kontrol edin. Daha sonra iletişimi tamamen koparmamak adına iletişim bilgilerini de kaydedin.

Yukarıda sizlere bazı önemli noktaları açıkladık. Kimileri için önemli olan bu hususlar kimileri için oldukça önemsiz olabilir. Ancak ileride olası bir pişmanlık yaşamamanız için her ne kadar da sinirli olursanız olun mutlaka yedekleme yapmanızı öneririz. En kötü de olsa her görsel, video birer hatıradır. Ve hatıralar ileriki dönemlerde ortaya çıktığında yüzünüzde tebessüm bırakır.

Instagram Gönderileri Toplu Olarak Nasıl Silinir?

Instagram hesabını kapatmak isteyen kişilerden birçoğu geride iz bırakmak istemez. Her ne kadar hesap silme işlemi tamamlandığında tüm gönderileriniz de silinse, bazı kullanıcılar bu işlemi kendileri yapmak isteyebiliyor. Instagram hesabınızda şimdiye kadar paylaştığınız tüm gönderileri toplu bir şekilde silmeniz mümkündür. Instagram gönderilerini toplu bir şekilde silmek için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

  • Instagram profilinize giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan üç çizgiye tıklayın.
  • Toplu olarak silme işlemini yalnızca fotoğraflar, videolar ve etkileşimler için yapabilirsiniz.
  • Ekranınızın üst sağ köşesinde yer alan “SEÇ” butonuna tıklayın.

Bundan sonraki aşamada ise silmek istediğiniz bütün içeriklerinizi seçin. Seçme işleminiz bittikten sonra cep telefonunuzun alt kısmında yer alan “Sil” butonuna tıklayın. Bu şekilde seçmiş olduğunuz tüm gönderiler tek tık ile silinmiş oldu. Ancak bu işlemi yaparken iki kere düşünmenizi öneririz. Çünkü Instagram toplu gönderi silme işlemi kesinlikle geri alınamaz ve yapmış olduğunuz bu işlem kalıcıdır.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir