Instagram Canlı Yayından Para Kazanmak

Bir fotoğraf paylaşım uygulaması olarak hayatımıza giren Instagram, ürettiğiniz içeriklerden para kazanabileceğiniz bir platforma dönüştü. Takipçilerine ilham veren fenomenler, markalarla ortaklık yaparak bu şekilde para kazanıyor. Sadece milyonlarca takipçisi olan fenomenler değil, aynı zamanda yeterli seviyede takipçi sayısına ulaşan kullanıcılarda bu hizmetten yararlanmaya başladı. Instagram canlı yayından para kazanmak ile ilgili tüm püf noktaları sizlerle paylaşmış olacağız.

Instagram’da paylaşacağınız gönderiler, videolar, paylaştığınız makaralar veya açacağınız online mağaza ile para kazanmaya başlayabilirsiniz. Bu yazımızda Instagram ile para kazanmayı öğrenecek, size en uygun yöntemi keşfedecek ve Instagram ile para kazanmak için ilk adımı atacaksınız.

Instagram canlı yayından para kazanmak isteyen birçok kullanıcı instagram takipçi satın almaya yönelmiştir. İleride sizi zengin edebilecek bu güncelleme ile Instagram canlı yayınlarından para kazanmaya başlayabilirsiniz. Instagram, Türkiye için canlı yayın para kazanma özelliğini henüz aktifleştirmedi. Çok kısa bir süre sonra Türkiye’deki Instagram kullanıcıları, Instagram’daki canlı yayınlardan kolay ve hızlı bir şekilde para kazanmaya başlayacak.

Tiktok, Facebook ve benzeri platformlardan canlı yayın özelliklerinin patlamasıyla birlikte kullanıcı sayılarında da önemli bir artış yaşandı. Bu kitle aslında bir platformdaki aktivitelerini azaltarak para kazanmalarını sağlayan uygulamaları tercih edenlerden oluşuyor. Tiktok ve benzeri yüksek gelir getiren uygulamaların yayınlanmasının ardından Instagram’a olan talep azaldı. Bu nedenle kullanıcılarını geri toplamak ve aktiviteyi artırmak isteyen Instagram, yeni güncelleme ile “Instagram canlı yayından para kazanmak” özelliğini kullanıma sundu.

Instagram Canlı Yayından Para Kazanmak Nedir?

Instagram canlı yayınlar sekmesinde büyük bir güncelleme yaptı. Bu güncelleme ile kullanıcılarını daha aktif tutmayı hedefleyen Instagram, kullanıcılarına Instagram’dan para kazanmanın mümkün olacağının müjdesini verdi. Bu güzel haberle birlikte Instagram platformunda büyük bir çalkantı başladı ve Instagram’dan yüksek gelir elde eden kişilerin yüzleri gülüyor. Tiktok canlı yayın fenomenleri için yeni bir ekmek kaynağı ortaya çıktı diyebiliriz.

Instagram canlı yayından para kazanmak isteyen, takipçi sayısı fazla olan ve hedef kitlesi için güzel içerikler üreten kişiler için yapılan bu güncelleme, büyük bir nakit akışı sağlayacak.

Instagram Canlı Yayın Rozeti Ne İşe Yarar?

Instagram’a gelen yeni güncelleme ile Instagram canlı yayın özelliği ile kullanıcıların aklında bazı sorular var. Kazanılan rozetlerin veya Instagram’da canlı yayınlar için gönderilen Instagram rozetlerinin anlamı nedir? Canlı yayın rozetlerinin faydaları nelerdir?

Instagram’da canlı yayın yapan kullanıcıların çok sayıda hayranı olabilir ve canlı yayın sahibi gelen soruları göremeyebilir. Rozet sahiplerinin isimleri daha ön planda olacağından canlı yayın sahibinin bu kişileri görmesi ve sorularına yanıt vermesi çok daha kolay olacaktır. Bu yüzden rozete sahip olan kullanıcılar, çok sayıda avantaja da sahip olmuş olacak.

Instagram Canlı Yayın Rozetleri

Instagram, yeni güncelleme ile canlı yayından para kazanma özelliğini aktif hale getirdi. Kullanıcılar, Tiktok’taki gibi ödeme yaparak istedikleri kişiye rozet gönderiyor. Beğendiğiniz bir fenomene rozet gönderebilir veya fenomen iseniz rozetleri toplayıp TL’ye çevirebilirsiniz.

Canlı yayınlar için Instagram rozetleri, Tiktok’ta olduğu gibi belirli bir ücret karşılığında alınır. Bu ücreti ödeyen kullanıcılar rozet alacaktır. Rozeti olan Instagram kullanıcıları, rozetlerini istedikleri yayıncıya gönderebilirler. Rozet sahiplerinin adları canlı yayınlarda renk değiştirecek veya adlarının yanında rozet simgesi belirecek.

Bu nedenle Instagram’da canlı yayın rozetlerine olan talebin oldukça yüksek olacağını söyleyebiliriz. Her ne şekilde olursa olsun para kazanmaya çalışan pek çok kişi Instagram canlı yayından para kazanmak isteyecektir. Bu güncelleme ile az takipçisi olsa bile hikaye bölümlerinde canlı yayınlar açarak para kazanmaya çalışan arkadaşlarınızı görebilirsiniz.

Instagram takipçi satın al paketlerimizi inceleyerek siz de daha çok takipçiyle daha çok gelir elde edebilirsiniz.

Crovu Blog

Instagram’dan Para Kazanmanın Yolları

Instagram, geliştirdiği içerik paylaşım özellikleri ile içerik üreticisinin gelir elde edebileceği yolları genişletiyor. Instagram’ın web sitesinde açıkladığı para kazanma yöntemlerini şu şekilde özetleyebiliriz.

  • Marka ortaklıkları
  • Canlı yayınlarda rozetleri kullanma
  • Instagram videosu ile kazanın
  • Mağaza içi satın alımlar sunma
  • Satış ortaklığı
  • Bonus programı ile ödüller kazanın

Instagram Reels ile Para Kazanma

İnstagram, reels özelliği ile yapımcıların kendi tarzlarında videolar oluşturmasına olanak tanır. Bu kısa ve eğlenceli videolarla hedef kitlenize ilham verebilir ve bu özelliği her türlü marka tanıtımı için kullanabilirsiniz.

Makaralar, Instagram’da büyümeyi en çok sağlayan özellik olarak gösteriliyor. Oluşturduğunuz videolar, daha fazla kişiye ulaşmanıza ve kitlenizi büyütmenize yardımcı olabilir.

Bonus programına ek olarak Instagram, içerik oluşturuculara yakın gelecekte markalarında görünen reklamlardan para kazanabileceklerini bildirdi.

Instagram Canlı Yayından Nasıl Para Kazanılır?

TikTok üzerinden yapılan canlı yayınlarda gönderilen hediyeler, içerik üreticileri için bir gelir kaynağıdır. Instagram da bu özelliği rozetlerle sunmaya başladı.

“Rozetler”, izleyicilerin canlı yayınları ile rozet satın alarak yayın hesabına destek olmalarını sağlar.

Rozet özelliği şu anda ABD’deki tüm uygun içerik üreticiler tarafından kullanılabilir. Rozet özelliği için gereksinimler:

  • 18 yaşından büyük olmanız
  • Minimum 10.000 takipçinizin olması.

Türkiye, Birleşik Krallık, Fransa, İspanya, İtalya, Almanya, Japonya, Avustralya, Brezilya ve Meksika’da yalnızca davet edilen kullanıcılar rozet özelliğinden yararlanabilir. Rozet özelliğinizin etkin olup olmadığını öğrenmek için Ayarlar > “Hesap” sekmesine gidin > İçerik Üreticisi > Rozetler sekmesine göz atabilirsiniz.

Instagram Para Kazanmayı Aktif Etme

Instagram canlı yayından para kazanmak özelliğinden yararlanmak için profilinizin bir işletme veya içerik oluşturucusu hesabı olması gerekir.

Şirket ya da üretici hesap profillerinin üst kısmında profesyonel bir kontrol paneli bulunur. Ürünleri etiketlemek ve kazancınızı ödeme hesabınıza almak için bu pano üzerinde kurulum yapmalısınız.

Profesyonel kontrol panelinde bağlı kuruluş pazarlamasını ayarlamak için:

  • “Satış ortaklığı ayarla” sekmesine gidin ve “Başla” butonuna tıklayın.
  • Şartları görüntüleyin ve kabul edin.
  • Ülkenizi ve işletme türünüzü (bireysel ya da işletme sahibi) seçin.
  • Bir ödeme yöntemi ekleyin. (Ödeme yönteminizi daha sonra “Ayarlar” sekmesinden düzenleyebilirsiniz.)
  • “Bitti” butonuna tıklayın.

Kurulum sürecinden sonra affiliate marketing için uygun mağaza ve ürünleri rahatlıkla görebilirsiniz. Etiketlediğiniz ürünler takipçileriniz tarafından satın alındığında komisyon kazanırsınız.

Instagram Para Çekme Nasıl Yapılır?

Instagram’dan kazandığınız parayı oluşturduğunuz ödeme hesabına aktarabilirsiniz.

Instagram üzerinden ödeme hesabı oluşturmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir.

  • Instagram’ı açın.
  • Ayarlar” sekmesine girin ve “İçerik Üreticisi” sekmesine tıklayın.
  • Burada tercihinizi yapın, daha sonra “Ödeme Bilgileri sekmesine tıklayın.
  • Mevcut alanları güncellemek için “Düzenle” sekmesine tıklayın. Daha sonra “Kaydet” butonuna tıklayın.

En az 100 USD kazandıktan sonra ödemenizi alabilirsiniz. Instagram’a bağlı bir içerik oluşturucuysanız, en az 30 USD komisyon kazandıktan sonra ödeme alırsınız. Instagram, bankaya bağlı olarak ödeme almanın 1-7 iş günü sürebileceğini belirtiyor.

Instagram Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Instagram’da canlı yayın nasıl yapılır diye merak ediyorsanız şu adımları izleyin;

  • Instagram’a giriş yapın.
  • Ana sayfanızın sol üst kısmında bulunan “Hikaye” sekmesine tıklayın.
  • Kamera bölümünü sola kaydırın ve “Canlı yayın” bölümüne tıklayın.

Instagram’da canlı yayın yapmak işte bu kadar kolay. Canlı yayın ayarları için Instagram’da canlı yayınınızı açmadan önce sağ üst köşeden görüntülemeyi unutmayın. Instagram canlı yayından para kazanmak sanıldığının aksine oldukça kolaydır.

Instagram takipçi satın almanın faydaları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, hazırladığımız içeriği inceleyebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir