Instagram Eylem Engellendi Hatası Çözümü

Milyonlarca kullanıcısı olan Instagram;, kullanıcılarına sosyalleşme, eğlenme ve hatta para kazanma imkanı sunuyor. Milyonlarca kullanıcıya sahip olduğu için her kesimden insana rastlamak mümkündür. Bu nedenle her hesabın hedef kitlesi farklıdır. Birçok kişisel ve işletme hesabına sahip olan Instagram, elbette tüm Instagram kullanıcılarına ulaşamıyor çünkü kullanıcılar her şeyi aynı anda yapamıyor. Bu nedenle Instagram kullanıcısı hedef kitlesini seçmeli ve bu kitlenin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda içerik üretmelidir. İçeriği hedef kitleye göre üreten ve yüksek kaliteli çözünürlükte paylaşım yapan kullanıcı, Instagram eylem engellendi hatasıyla karşılaşabilir.

Her şeyi doğru yaptığını düşünen ve herhangi bir üçüncü yol uygulamayan kullanıcı, bu hata ile karşılaştığında instagram eylem engellendi hatası nedir, instagram eylem engellendi hatası neden olur ve instagram eylem engellendi hatası nasıl çözülür? sorularına cevap bulmak için araştırma yapmaktadır.

Instagram Eylem Engellendi Hatası Nedir?

Instagram eylem engellendi hatası nedir? Sorunun cevabı kısaca şöyledir; Bir Instagram kullanıcısı bir içerik paylaşmak istediğinde bu içerik fotoğraf, video ya da hikaye olabilir. Eğer çok sayıda içerik paylaşımı yaparsanız bu hata ile karşılaşma olasılığınız da oldukça yüksektir. Bu yüzden içerik paylaşımı yaparken art arda içerik paylaşmaktan kaçınmalı ve paylaşımlar arasında belli bir süre eklemelisiniz.

Bu hata ile karşılaşan Instagram kullanıcısı tabi ki ilk başta ne olduğunu anlamayacak ve Instagram eylem engellendi hatasını çözmenin yollarını bulmaya çalışacaktır.

Instagram hesabını aşırı kullanan, sürekli paylaşım yapan ve hızlı beğeni yapan kişiler genellikle engelleme sorunu yaşarlar. Bu yazımızda bilmelisiniz ki Instagram eylem engellendi hatası hakkında bilgiler vereceğiz. Eğer bu sorun çözülmezse hesabınızı uzun süre kullanamayabilirsiniz. Bu engelleme aslında kişinin hesabının şüpheli kategorisine yerleştirildiğini gösterir. Şüpheli kategorisindeki hesapların bot olup olmadığını ve paylaşımların otomatik yapılıp yapılmadığını kontrol eder. Kısa süreli konulan bu engel, yapılan inceleme sonrasında kaldırılır.

Instagram Eylem Engellendi Hatası Neden Olur?

Kullanıcıların en çok merak ettiği sorulardan biri de Instagram eylem engellendi hatasının nedenidir. Instagram tarafından belirli profillere böyle bir yasağın getirilmesinin bazı nedenleri vardır. Bu nedenler şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Paylaşımların dikkat çekmesini sağlamak için üçüncü kişiler tarafından geliştirilen uygulamaların kullanılması,
  • Daha fazla takipçi kazanmak için sürekli ve kesintisiz olarak kişileri takip etmek, bunun için otomatik takip talebinde bulunan 3. kişiler tarafından hazırlanmış uygulamaları kullanmak,
  • Aynı yorumu tekrar tekrar ve sürekli kullanmak,,
  • Aynı anda çok sayıda fotoğrafı kısa sürede beğenmek.

Söz konusu işlemler yapıldıktan sonra Instagram, bu eylemleri gerçekleştiren profillerden şüphelenmektedir. Bundan sonra hesabınız spama düşer. Özellikle kullanıcıların bu tür eylemleri engellenmektedir.

Crovu Blog

Instagram Eylem Engellendi Hatası Nasıl Çözülür?

Instagram eylem engellendi hatası çözümü için, kullanıcıların belirli durumlarda ekstra dikkatli olması gerekir. Öncelikle davranışlarının neden Instagram tarafından engellendiğini anlamaları gerekmektedir. Kullanıcılar böyle bir sorunla karşılaştıktan sonra belirli durumlara dikkat ederlerse kısa sürede engelleri kaldırılmış olur.

Böylece kullanıcılar, Instagram’ı sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam ederler ve uygulama içerisinde belirli işlemleri gerçekleştirebilirler. Bunun için kullanıcıların farklı yollar denemesi ve bu arada sabırlı olması büyük önem taşıyor. Bu durumdan kurtulmak için önerilen çözümler aşağıdaki başlıklar altında sıralanmıştır.

Faaliyetlere Ara Vermek

Kullanıcıların çözüm olarak atması gereken en önemli adımlardan biri de faaliyetlerini belirli sürelerle durdurmaktır. Instagram eylem engellendi sorunu yaşayan kullanıcılar, mobil veriye geçtikten sonra da bu sorunu yaşamaya devam ediyorsa bir süre tüm faaliyetlerini durdurmalıdır.

Hesaplarını 24 veya 48 saat dinlendiren kullanıcılar genellikle bu sorunlardan kendi başlarına kurtulurlar. Kullanıcılar süreç boyunca Instagram hesaplarında

  • Beğeni,
  • Yorum yapma,
  • Takip etme

Gibi işlemler yapmazsa hesaplarındaki işlem engeli otomatik olarak kalkar. Ayrıca böyle bir sorun yaşayan kullanıcıların tüm bu süreler boyunca hesaplarına giriş yapmamaları tavsiye edilir.

Üçüncü Parti Uygulamaları Kaldırmak

Instagram eylem engellendi sorunu yaşayan kullanıcıların bu sorunu yaşamalarının önemli sebeplerinden biri de üçüncü kişiler tarafından geliştirilen uygulamaları kullanmaktır. Söz konusu uygulamalar farklı kişiler tarafından hazırlandığı için Instagram tarafından güvenilir görülmemektedir. Böyle bir durumun tespit edilmesi halinde kullanıcılara Instagram tarafından işlem yasağı cezası uygulanacaktır.

Kullanıcılar böyle bir sorun yaşadıktan sonra mobil veri bağlantılarını ve aktivitelerini durdurmuş ancak hala bir çözüm bulamamışlarsa bu uygulamaları kaldırmaları gerekmektedir. Söz konusu sorun bu durumdan dolayı ortaya çıkmışsa uygulamaların kaldırılması sorunu ortadan kaldıracaktır. Bu sayede kullanıcılar hesapları üzerinden istedikleri işlemleri gerçekleştirmeye devam edebilirler.

Instagram hikaye gizleme nasıl yapılır sorusunun yanıtını arıyorsanız, içeriği inceleyebilirsiniz.

Mobil Verilere Geçiş

Instagram işlem hatasından kurtulmak için kullanıcıların atması gereken adımlardan biri de mobil veriye geçiş yapmaktır. Belirli eylemler Instagram tarafından engellenirse, kullanıcıların API adreslerinin veya hesaplarının Instagram tarafından engellenip engellenmediğini anlamaları gerekir. Bunun için kullanıcıların yapması gereken ilk şey, WIFI’den çıkış yapıp mobil veri üzerinden Instagram’ı kullanmaya devam etmek. Böylece API adresinde bloke olması halinde kullanıcılar farklı internet bağlantıları üzerinden istedikleri işlemleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeye devam edebiliyor.

Instagram Yetkililerine Ulaşın

Instagram eylem engellendi sorununu çözmek için tüm yöntemleri uyguladıktan sonra sorun hala çözülmediyse, kullanıcıların bu kez sorunu Instagram’a bildirmesi gerekir. Özellikle kullanıcılar yanlış bir şey yapmadıklarına inandıklarında bu yöntemi kullanarak problemlerini kolayca çözme fırsatı bulurlar.

Bunun için kullanıcıların Instagram hesaplarına giriş yaptıktan sonra ayarlar bölümüne giriş yapması gerekiyor. Bu alanda “şikayet et” seçeneğine gelen kullanıcılar daha sonra bu konuya itiraz ederek durumu Instagram’a bildirebilirler. Çok basit adımlarla kullanıcılar bu işlemleri gerçekleştirmektedir. Bunun ardından Instagram durum değerlendirmesi yapar ve herhangi bir sorun yoksa işlem bloğu aynı anda kaldırılır.

Instagram Eylem Engellendi Hatası Nasıl Engellenir?

Instagram eylem engellendi sorunu birçok kişinin başına geliyor. Bu sorunu çözmek isteyen kullanıcılar bazı adımları izleyerek sorunlarını hızlı bir şekilde çözebilirler. Bu sorunu yaşamamak için bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Bu hususlara dikkat ettiğiniz müddetçe Instagram tarafından böyle bir engelleme ile karşı karşıya kalmazsınız.

Instagram işlem engellendi hatasının öncelikle nedeni ne olursa olsun güvenilir olmayan ve üçüncü şahıslar tarafından hazırlanmış uygulamalar kullanılmamalıdır. Yine kullanıcılar arka arkaya çok fazla kişiyi takip etme, yorum yapma ve beğenme gibi işlemlerden kaçınmalıdır. Instagram akışını bozan davranışlardan kaçan kullanıcılara böyle bir sorun yaşamadan baştan engelleme fırsatı verilebilir.

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere toparlayacak olursak,

  • Oto takipçi, beğeni, paylaşım hizmeti sunan uygulamaları kullanmamak
  • Art arda beğeni, takip isteği, yorum ve hikaye paylaşımında bulunmamak,
  • Sürekli olarak aynı yorumu, paylaşımı yorumlarda ya da paylaşımlarda kullanmamak.

Belirtmiş olduğumuz bu hususlara dikkat etmeniz durumunda bu tarz bir hata ile karşılaşmazsınız. Eğer bu üç maddedeki unsurları uygulamaya devam ederseniz ilk etapta hesabınıza eylem engellendi hatası alırsınız. Bu eylemleri sürdürmeniz durumunda hesabınız kalıcı olarak silinecektir.

Instagram beğeni satın al paketlerimizi inceleyerek siz de tüm içeriklerinize dilediğiniz kadar beğeni satın alabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir