Instagram Hikaye Gizleme Nedir, Nasıl Yapılır?

Instagram hikaye gizleme konusunda bilmek isteyebileceğiniz çeşitli nedenler var. Bazı takipçilerinizin hikayenizi görmesini istememeniz çok doğal. Sosyal medya platformunun ortaya çıkış amacı insanların önemli anlarını takipçileri ile paylaşması olsa da bu durum zamanla değişti ve bu değişim sonunda yeni bir iş kolunun ortaya çıkmasına neden oldu.

Sayısız sosyal medya kullanıcısı, artık influencer olarak tanımladığımız, kalabalığı şekillendiren ve çok sayıda takipçisi olan ünlü şahsiyetleri takip ediyor. Bu nedenle Instagram’da milyonlarca takipçisi bulunan sosyal medya fenomenlerinin, takipçilerinin sadece yüzde 1’ini bildiğini söylemek yanlış olmaz.

Bu kişilerin herkesle paylaşmak istemeyip sadece arkadaşlarının görmesini istedikleri fotoğraflar ve videolar da olabilir. Bu yüzden Instagram hikaye gizleme konusu oldukça önemlidir. Bunun için yakın arkadaşlarınızı tüm takipçilerden gizlemek için adım atmak yerine yakın arkadaşlar özelliğini kullanmanız daha mantıklı olacaktır fakat milyonlarca takipçiniz yoksa sadece bir veya iki tane engellemek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Hikayenizi görmenizi engelleyen kişi sayısı az olduğu için bu süre zarfında çok fazla çaba sarf etmeyeceksiniz.

Instagram beyaz ekran sorunu nasıl düzeltilir hakkında bilgi almak istiyorsanız, hazırlamış olduğumuz içeriği inceleyebilirsiniz.

Instagram Hikaye Gizleme Nedir?

Instagram hikaye gizleme nedir?” sorusuna cevap verebiliriz. Platformun hikaye bölümünü paylaşarak istemediğiniz kişileri gizleyebilirsiniz. “Instagram’da Hikayeleri Gizle” sayesinde karşınızdaki kişi onları hiç paylaşmadığınızı düşünecek. “Instagram hikaye gizleme” anlaşılır bir durum değildir. Bu nedenle “Instagram hikaye gizleme uygun mudur?” sorusuna anlaşılmaz olarak cevap verebiliriz.

“Instagram hikaye gizleme” konusuna da şöyle cevap verebiliriz: Tanıdığınız bir kişi sizi ancak başka bir hesapta takip ediyorsa anlayabilir. Bu nedenle Instagram’da hikayeleri gizlediğinizde şüpheli hesaplardan gizlemenizi öneririz.

Instagram Hikaye Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram hikaye gizleme nasıl yapılır konusu, platformun genel kullanıcılarının ilgisini çekmektedir. “Instagram hikayeleri nasıl gizlenir” sorusu kesinlikle birçok kullanıcı tarafından araştırılmıştır. Instagram platformunu her gün 400 milyondan fazla kişi kullanıyor. Bu nedenle Instagram yetkililerinin gizlilikle ilgili bu tür özellikleri ifşa etmesi oldukça normaldir.

Instagram hikayeleri 24 saat sonra kaybolur. Genellikle insanlar anlık olayları Instagram hikayelerinde paylaşır. Birçok nedenden dolayı insanlar bu geçici hikayeleri silmek isteyebilir. Aile, arkadaşlar, iş arkadaşları vb. insanlar hikayelerini saklamak isteyebilir. Bir Instagram hikayesi nasıl gizlenir kapsamında, izlemeniz gereken adımlar aşağıda verildiği gibidir. Bilgisayardan ve telefondan Instagram hikayesi gizleme için aşağıda verilen adımları uygulamanız yeterlidir.

  • Öncelikle telefonunuzda veya bilgisayarınızda Instagram’ı açın.
  • Uygulamayı açın, profilinize girin ve “Menü”yü yani üç yatay çizgiye basın.
  • Menü bölmesinden Ayarlar bölmesi açılır.
  • “Gizlilik” ve “Hikaye” üzerine tıklayın.
  • “Hikayeyi Gizle” kutusuna sahip olan kişi sayısına dokunun.
  • Ardından yeni sayfada hikayede gizlemek istediğiniz kişileri seçin ve işlemi tamamlayın.

Bahsedilen süreçlerin ardından Instagram’da hikaye nasıl gizlenir işlemi tamamlanmış olur. Android için Instagram hikayesini gizle bölümünde listelediğimiz adımları da takip edebilirsiniz. Instagram hikaye gizlemeyi geri alırken yukarıdaki işlemlerin tersini yapmanız gerekiyor.

Instagram Hikaye Gizleme Sınırı Var mı?

Instagram hikaye gizleme sınırı sorusu da en çok merak edilen sorulardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Instagram’da paylaştığınız hikayeleri dilediğiniz kişi kadar gizleyebilirsiniz. Platformun herhangi bir gizlilik kısıtlaması yoktur.

Instagram hikayelerini gizleme, aynı anda bilgisayarlardan ve Android cihazlardan yapılabilir. Sayfayı aşağı kaydırıp üstte bulunan arama butonuna gizlemek istediğiniz kişinin adını yazabilirsiniz. Bu, Instagram hikayelerini gizlemenin Android ve bilgisayarlardan daha hızlı bir yoludur. Bu noktada bir noktaya çok dikkat etmeniz gerekiyor. Hikayeyi gizlerken, kişileri seçip ardından telefonun geri tuşuna değil gizli hikayenin yanındaki butona basmalısınız.

Telefonda geri düğmesine basmak işlemi kaydetmez. Hikayeyi paylaşmadan önce “Instagram Hikaye Gizleme Limiti” ayarlayabilirsiniz. Yani “Instagram hikaye gizleme anlaşılır mı” sorusuna kesinlikle hayır ile cevap verebiliriz. Instagram’da gizli hikayeler nasıl kaldırılır bölümünde bahsettiğimiz işlemi her zaman geri alabilirsiniz.

Instagram’da Takipten Çıkmadan Hikaye Nasıl Gizlenir?

“Bütün bu hikayelere ihtiyacım yok, sadece gönderileri görmem gerekiyor” diyorsanız ve takibi bırakmaya da niyetiniz yoksa o zaman en mantıklısı hikayeleri kişisel olarak kapatmak olacaktır. Bunun için ana sayfanın üst kısmında yer alan hikayelerin altında hikayesini gizlemek istediğiniz kullanıcının resmine basılı tutunuz. Ardından “Profili göster” ve “Kullanıcıyı gizle” seçenekleri görünür. Gizle derseniz, o kullanıcının hikayesi artık hikaye akışının en altında olacak ve güncellendiğinde etrafındaki renkli daire görünmeyecek.

Hikayeleri tekrar açmak istiyorsanız, akışın en altındaki kişiyi bulun ve aynı işlemi yapın. Ayrıca bir hikayeyi saklamakla takip etmemenin farklı şeyler olduğunu da hatırlatalım. Hikayesini gizlediğiniz kullanıcının Instagram gönderileri ana sayfanızda görünmeye devam eder.

Crovu Blog

Birinin Benden Hikayesini Gizlediği Nasıl Anlaşılır?

Bunu anlamanın doğrudan bir yolu yok. Ancak, bunu dolaylı olarak anlama fırsatınız var. Örneğin hikayesinin size karşı saklandığını düşündüğünüz bir arkadaşınızı takip eden başka bir profil ile bunu kolayca çözebilirsiniz. İlgili arkadaş listenizdeki herhangi bir arkadaşınızın hesabından ilgili kişiyi girin ve profilini görüntüleyin. Hikayeyi görüyorsanız ve hesabınızda görünmüyorsa, hikayesini sizden saklamış demektir. Hesap dış dünyaya açıksa, ikinci bir hesap açarak o dış kontrolü ele alma seçeneğiniz vardır.

Başka bir deyişle, bir arkadaşınızın geçmişini sizden saklayıp gizlemediğini öğrenmenin en hızlı yolu, başka bir kullanıcı hesabı kullanarak araştırmaktır. Bu imkanınız yoksa bunu öğrenmenize yardımcı olacak bir özellik ya da uygulama maalesef yok.

Instagram Öne Çıkanları Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram’da paylaştığınız bir hikayenin ömrünün 24 saat olduğunu biliyorsunuz. Bu hikayeyi etiketlerseniz, siz kaldırana kadar orada kalacaktır. Ve bu şekilde hikaye gönderileriniz Instagram profilinizde görünecektir. Aslında, burada yapabileceğiniz birçok özelleştirme var. Instagram öne çıkanlarını gizlemek istiyorsanız, bunu yapmanın iki yolu vardır.

Yakın Arkadaşlar Listesine Göre Öne Çıkanları Gizleme

Bu yöntem, Instagram öne çıkanlar için daha az izleyici isteyen kullanıcılar için ideal bir çözümdür. Instagram öne çıkanlarınızı birçok takipçiden gizlemek istiyorsanız, bir “yakın arkadaş listesi” oluşturabilir ve gönderilerinizi o listedekilerin görebileceği şekilde özelleştirebilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler:

  • Instagram profilinizi açın.
  • Sağ üst köşedeki üç çizgiye dokunun.
  • Burada “Yakın arkadaşlar”ı seçin.
  • Şimdi Instagram’da öne çıkan anlarınızı kime göstermek istediğinizi seçin.
  • Son olarak Bitti butonuna basın.

Bundan sonra hikayenizi ve dolayısıyla öne çıkanlarınızı sadece seçtiğiniz yakın arkadaşlarınız görebilecek.

Öne Çıkanları Ayarlara Göre Gizleme

Instagram’ın gizlilik ayarlarında hikayelerde yapabileceğiniz birkaç özelleştirme var. Hikayenizi belirli insanlardan gizlemek, önemli noktalarınızı onlardan saklamak anlamına da gelir. Bunu şu şekilde yapabilirsiniz:

  • Instagram uygulamasını açın ve sağ alt köşedeki profil simgesine dokunun.
  • Şimdi sağ üst köşedeki üç yatay çizgiye tıklayın.
  • Buradan Ayarlar > Gizlilik’e gidin.
  • Görünen menüden hikayeyi seçin.
  • En üstte kişilerden gelen “Hikayeyi Gizle” butonuna dokunun.
  • Şimdi yakın arkadaş listenizi belirlemek için bir resim göreceksiniz. Burada, öne çıkanları görmemesi gereken kişileri seçin ve işleminizi onaylayın.

Bu adımları takip ederseniz, hikayeleriniz seçtiğiniz kişilerden gizlenecektir.

Instagram takipçi satın al hizmetimizi inceleyebilir ve 7/24 dilediğiniz zaman satın alabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir