Instagram Yukarı Kaydır Linki Nasıl Yapılır?

Instagram yukarı kaydır linki, hikayelere bağlantı eklemek veya istenen bir internet adresine yönlendirmek için kullanılır. Ayrıca kullanıcıların kişisel videolarını IGTV, Youtube ya da başka bir video platformuna yükleyerek paylaşabilmeleri için büyük kolaylık sağlamaktadır.

Bunun getirdiği kolaylık ise Instagram’a direkt yüklenen hikayeli videoların paylaşım limitleri çok düşük olduğu için Youtube, IGTV veya başka bir video yerine yüklenen video linklerinin daha büyük videolar paylaşılmasına imkan vermesidir. Böylece büyük boyutta istenen herhangi bir video, Instagram hikaye bölümündeki bağlantı kullanılarak kolayca paylaşılabilir.

Instagram Yukarı Kaydır Linkini Kullanabilme Şartları Nelerdir?

Instagram yukarı kaydır linki kullanmak için bazı koşullar vardır ancak bu koşulları sağlayan Instagram kullanıcıları bu özellikten faydalanabilir. Instagram sosyal medya platformu, kullanıcılarının hesaplarındaki her hikayeyi paylaşmalarına olanak tanırken, belirli koşulları sağlayan kullanıcılar ise link kullanımından faydalanabiliyor.  

Bir Instagram kullanıcısının yukarı kaydırma bağlantısını kullanabilmesi için öncelikle Instagram hesabının bir işletme hesabı olması gerekir. Bir Instagram hesabını işletme hesabına dönüştürmek için Ayarlar bölümündeki “İşletme profiline geç” butonuna tıklamanız yeterlidir. Bunun ardından Instagram kullanıcısına ait Facebook sayfası ile hesap eşleştirildiği anda işletme hesabı onaylanıyor.

Instagram yukarı kaydır linki etkinleştirmek için bir diğer gereklilik de Instagram hesabının onaylı bir hesap olması gerektiğidir. Bunda kullanıcının Instagram hesabı için kullandığı telefon ve e-postanın onaylanması gerekmektedir. Aynı zamanda Instagram’da iki adımlı doğrulamanın da etkinleştirilmesi gerekiyor.

Aranan son koşul ise kullanıcının Instagram hesabının takipçi sayısının 10.000 olmasıdır. Tüm bu koşullar sağlandıktan ve yerine getirildikten sonra, Instagram kullanıcılarının hesaplarında Instagram yukarı kaydır linki kullanımı aktif hale gelir. Bu koşullar sağlanmadığı takdirde hikayelerde link paylaşımı yapılamaz.

Crovu Blog

Instagram Yukarı Kaydır Linki Nasıl Eklenir?

Instagram yukarı kaydır linki kullanmak için Instagram hesabı açıldıktan sonra, herhangi bir hikayede yasal olması koşuluyla her türlü bağlantı kolayca paylaşılabilir. Yukarı kaydırma bağlantısının kullanımı çok kolaydır ve önce Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekir. Ardından Hikayeyi Paylaş bölümüne tıklayın. Ardından hikayede paylaşılacak link kopyalanıp Link Ekle butonuna yapıştırılmalıdır.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta, Instagram hesabının hikaye bölümü açılmadan önce paylaşılacak bağlantının kopyalanması gerektiğidir. Bu yapılmazsa, kullanıcının Instagram profilindeki “Bağlantı Ekle” düğmesi aktif olmayacaktır. Bu nedenle öncelikle paylaşılacak linkler kopyalanmalı daha sonra Instagram hesabının paylaşılacak hikayeler bölümü açılmalıdır.

Instagram hesabında hikayeye eklenecek linki kopyaladıktan sonra uygulama ekranının sağ üst tarafında bulunan zincir işaretine tıklamak gerekiyor. Bu işaret, bağlantı eklemek için bağlantı ekleme düğmesidir. Zincirleme butonuna tıkladıktan sonra daha önce kopyaladığınız linkin açılan kutucuğa yapıştırılması gerekmektedir.

Yapıştırma işlemi tamamlandıktan sonra Instagram uygulamasının yönergeleri ile yapıştırma işleminin onaylanması gerekmektedir. Tüm bunlardan sonra hikaye ekranına döndüğünüzde daha fazlasını göster yani yukarı kaydırma özelliği aktif hale geliyor. Bu sayede eklenen tüm linkler hikayelerde görünecektir.

Instagram Yukarı Kaydır Linki Kullanmanın Avantajları

Instagram yukarı kaydır linki kullanmanın birçok faydası vardır. Yukarı kaydırma bağlantısının ana yararı, hikaye reklamlarını daha etkili hale getirmesidir. Özellikle Instagram uygulamasında hesabı olan işletme sahipleri için ürün satışlarında artış sağlamakta ve onlara Instagram’da güzel bir şekilde reklam verme imkanı sağlamaktadır.

Instagram hesabında paylaşılan linkler ile verilen hikayeler daha fazla ilgi çekmekte ve hikayede paylaşılan ürün veya hizmetler daha akılda kalıcı hale getirilmektedir. Ürün linkleri ile yayınlanan Instagram hikayeleri, müşteri sayısının ve ürün satışlarının artmasına katkı sağlamaktadır.

Bu nedenle Instagram’da hesabı olan işletme ve işletme sahipleri, hikayelerine link ekleyerek ürün veya hizmet satışlarını daha iyi ve kolay bir şekilde artırabilirler. Aynı zamanda link içeren ürün tanıtımları Google sıralamasında daha da üst sıralara çıkmaktadır. Bu sayede satılan ürün veya hizmete yönelik kampanyalar Google’ın indeksinde üst sıralarda yer alma şansına sahip olur.

Tüm bunlara ek olarak Instagram üzerinde yer alan scroll up linki, firma ve işletmelerin ürün veya hizmetlerini müşteriler tarafından daha detaylı bir şekilde incelemelerine olanak sağlamaktadır. 2016 yılında Instagram uygulamasının sahipleri hikaye ekleme işlevini tanıttılar ve link up ekleyerek işletmelerin ve şirketlerin Instagram’daki hesaplarını artırdı. Bugün Instagram uygulamasını kullanan işletme sahipleri için yaklaşık 30 milyon hesaba ulaşılmıştır.

Tüm bu sebeplerden dolayı sosyal medya uygulamaları arasında en önemli yeri tutan Instagram, video ve fotoğraf paylaşım özelliklerinin yanı sıra link verme özelliği ile işletmelerin ve işletme sahiplerinin en çok kullandığı site haline gelmiştir. Instagram hikayelerine link ekleme özelliği ile Instagram kullanıcı sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Açıldığı günden bu yana her geçen gün daha da gelişen ve büyüyen Instagram uygulaması, tüm uygulamalar arasında en çok tercih edilen sosyal medya platformu haline geldi.

Instagram Yukarı Kaydır İnternet Bağlantısı

Instagram yukarı kaydır, internet bağlantısı gerektiren bir özelliktir. İnternet bağlantısı yoksa, verilen bağlantı kullanılamayacaktır. Kaydırma özelliği hakkında bilinmesi gereken bir diğer şey de bu özelliğin aktif olabilmesi için takipçi sayısının 10 bin ve üzerinde olması gerektiğidir. Altında takipçi sayısı olan hesaplardan yukarı kaydırma fonksiyonu ile link eklenmesi mümkün değildir.

Yukarı kaydırma özelliği ile link eklemek özellikle marka hesapları için önemli faydalar sağlayacaktır. Bu özellik sayesinde ürün veya hizmetlerin tanıtımı yapılabilmekte ve takipçiler satın almaya yönlendirilebilmektedir. Aynı zamanda bireysel hesaplar için kayda değer bir bağlantıya bağlantı verilebilir ve takipçiler de bağlantıyı ziyaret edebilir. Aynı zamanda sanatçı hesaplarına müzik, resim ve benzeri çalışmalarının fark edileceği linkler eklenebilir.

Instagram Yukarı Kaydır Linki Veremiyorum Sorunu

Instagram üyeleri ile ilk tanıştırıldığı günden itibaren oldukça popüler hale geldi. Ara sıra yapılan güncellemeler de büyük önem taşır. Bunlardan biri Instagram yukarı kaydırmadır.

Günümüzde birçok kişinin web sayfası bulunmaktadır. Günümüzde interneti kullanan firma sayısı da artmaktadır. Bu sebeple instagram kaydırma onlar için oldukça pratik bir kullanım sağlamaktadır. Çünkü insanların bağlantı eklemesine izin veriyor.

Instagram Direct Üzerinden Link Paylaşma

Instagram linki ekleme yöntemlerini araştıran kullanıcıların kullanabileceği bir diğer özellik ise Instagram Mesajları / Instagram Direct’tir. Instagram’da gönderilerinizin altına link eklemek mümkün olmasa da kullanıcılara mesaj yoluyla link gönderme konusunda herhangi bir sınırlama yoktur.

Özellikle markalar, Instagram Direct üzerinden bağlantı paylaşımını daha etkin bir şekilde kullanabiliyor. Ürünler veya detaylar hakkında soru soran kullanıcılara alakalı linkler gönderebilir. Böylece tüketicileri internet sitesine yönlendirebilir ve ilgili ürünü daha detaylı incelemelerini sağlayabilir.

Instagram Trendyol Linki Ekleme

Birçok influencer, belirli markalardan ürün linkleri paylaşarak Instagram üzerinde tanıtım çalışması yapmaktadır. Bağlantı paylaşma özelliği, kullanıcıların bir miktar gelir elde etmelerini sağlar. Influencer’lar link paylaşırken genellikle en popüler e-ticaret platformu olan Trendyol’u tercih ediyor. Trendyol’da farklı marka veya ürünlerin linklerini paylaşarak gelir elde etmek her geçen gün daha popüler hale geliyor.

Instagram hikayenize link eklemek için takip etmeniz gereken birkaç adım var. Bu adımlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Bir hikaye yüklemek için hikaye bölümüne tıklayın.
  • Paylaşılacak fotoğrafı veya videoyu seçtikten sonra sağ üst köşedeki çıkartma aracını seçin.
  • Linke tıklayın ve ilgili Trendyol linkini buraya yapıştırın.
  • Son olarak, paylaş sekmesine tıklayarak hikayenizi paylaşabilirsiniz.

Instagram takipçi satın al hizmetimiz için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir