Instagram Olağan Dışı Giriş Saptadık Sorunu ve Çözümü – [2020]

Instagram modern dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri hatta en popüler olanı. Dünya çapında bu kadar popüler olan, bu kadar çok kullanıcısı olan bir platformda doğal olarak bazı sorunlar ile karşılaşılıyor. Instagram sorunları iki şekilde ortaya çıkıyor, kullanıcı odaklı sorunlar ve instagram odaklı sorunlar. Kullanıcı odaklı sorunlar genelde şifremi unuttum, e-postamı bilmiyorum gibi sorunlar olurken instagram odaklı sorunlar akış yenilenemedi hatası, uygulama özelliklerinin çalışmaması gibi sorunlar. Önceki yazılarımıza gelen yorumlar ve okuyucularımızın mesajları gösteriyor ki yakın zamanın en ciddi problemlerinden biri “instagram olağan dışı bir giriş denemesi saptadık” sorunu. Bu yazımızda bu sorun neden kaynaklıdır, nasıl çözülür, tekrar olmaması için ne yapmak lazım gibi soruların cevaplarını paylaşıyoruz.

Instagram şüpheli giriş tespit edildi ne demektir?

Instagram hesabına şifre ve kullanıcı adı elinde olan herkes aynı anda farklı cihazlardan ve bölgelerden giriş yapabilir. Şifrelerin çalınması ve hesapların çalınması durumuna bir çözüm olarak instagram şüpheli giriş saptaması uygulamasını geliştirmiştir. Eğer sizin hesabınıza farklı bir cihazdan (sizin daha önce hiç giriş yapmadığınız bir cihazdan) , farklı bir bölgeden giriş yapılmaya çalışılırsa hesabınız o anda kilitlenip sizden doğrulama kodu almanız istenebilir. Aslında bu uygulama sizin hesabınızı çalınma gibi durumlara korumak için geliştirilmiştir.

Instagram Olağan Dışı Giriş Denemesi Tespit Edildi
Instagram Olağan Dışı Giriş Denemesi Tespit Edildi

Takipçi artırma, beğeni kasma, takip edenleri görme veya profilimi gezenler, profilime bakanlar uygulamaları gibi instagram tarafından geliştirilmemiş üçüncü parti uygulamalar sizin giriş bilgilerinizi alır. Sonrasında da dünyanın herhangi bir yerinden ve cihazdan giriş yapabilir. Bu durumda da siz instagram “olağan dışı bir şey tespit ettik” mesajini alırsınız.

Bu mesajdan sonra karşınıza bir ekran gelecektir, burada bunu ben yapmadım ve bunu ben yaptım yazar. Eğer farklı uygulamalara siz izin verdiyseniz bunu ben yaptım demeniz gerekir. Eğer herhangi bir uygulamaya izin vermediyseniz o zaman hesabınız tehdit altında demektir.

Hesabını güvene almak için bunu yapanın sen olduğunu bize bildir. Yazısı çıktıktan sonra bunu ben yaptım deseniz de farklı yerlerden giriş yapıldığı sürece aynı mesajı görmeye devam edebilirsiniz.

Instagram şüpheli giriş denemesi sorunu nasıl çözülür?

Adım adım anlatalım;

  • Olağan dışı bir giriş denemesi saptadık sorunu, sizin kullandığınız diğer korsan uygulamalardan kaynaklı ise en kısa sürede bu izinleri kaldırmanız gerekir. Daha önce izin verdiğiniz uygulamaların izinlerini kaldırmak için;
  • https://www.instagram.com/ a gidin. Kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapın.
  • Girdikten sonra profil- ayarlar- izinli uygulamalar kısmına gelin. Buradan linke ulaşabilirsiniz. Burada izin verdiğiniz tüm korsan uygulamaların izinlerini kaldırıp uygulamaları silin.
  • Tekrarlanmaması için hesabınızı en fazla iki cihaz üzerinden kullanın. Başkalarınıza şifrelerinizi vermeyin.

Olağan dışı giriş denemesi saptadık sorunu kod ile çözümü

Instagram bu sorun ortaya çıktığında sizden hesabın size ait olduğunu ispatlamanızı isteyecektir. Bunun için de telefonunuza ya da mailinize bir kod gelecek, bu kod ile de şifrenizi değiştirmelisiniz. Instagram şifre değiştirme konusuna buradan bakabilirsiniz.  Eğer e posta ve telefonunuzu unuttuysanız o zaman öncelikle o sorunu çözmeniz lazım. Şifrenizi değiştirdikten sonra olağan dışı giriş denemesi sorunu çözülmüş olacaktır.

Şifrenizi değiştiremezseniz bu sorunu nasıl çözersiniz?

Telefona ya da e postanıza kod gelmiyor ya da siz bunlara giremiyorsanız, bu durumda Instagram ile iletişime geçmeniz gerekiyor. Instagram.com a gidip giriş yapmak için yardım al butonuna basın. Kullanıcı adınızı yazdıktan sonra daha fazla yardıma ihtiyacım var kısmına tıklayın. Buradan sonra Instagram’a yaşadığınız sorunu bildirmeniz gerekiyor.

Karşınıza çıkan formu doğru bilgilerle doldurduktan sonra metin alanına şu tarz bir yazı yazabilirsiniz. “Olağandışı bir giriş denemesi saptadık sorunu yaşıyorum. Telefonuma ve e-postama şifre değiştirme kodu göndermeme rağmen kod gelmiyor. Olağandışı bir giriş denemesi saptadık sorunu ile alakalı olarak yardımcı olmanızı acil bekliyorum.”

Doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra gönder butonuna basın. En kısa süre içerisinde instagram sizinle iletişime geçecektir. Alamadığınız kod mailinize ya da telefonunuza gelecek, sizden o kodu ve fotoğrafınızı atmanız istenecektir. Şifre değiştirme işlemleri tamamlanana kadar hesabınıza giriş yapamazsınız.

Bu tarz sorunlar ile karşılamamak için takipçi hilesi, takipçi kasma, takipçi kazanma uygulamaları gibi korsan uygulamalardan kesinlikle uzak durmanız gerekir. Güvenli bir şekilde Instagram’da gerçek takipçi kazanmak ,takipçilerinizi artırmak isterseniz paketlerimize aşağıdaki link aracılığı ile göz atabilirsiniz.

Umarız bu yazımız, sorunun çözümü aşamasında işinize yarayacaktır.

Sevgilerimizle,

198 Yorum

  1. Merhabalar, instagrama girerken şüpheli giriş denemesi karşıma çıkıyor ve e postaya/numaraya kod gönderme karşıma çıkmıyor. Sadece giriş yapmakla ilgili yardım al butonu var ve hesabımı geri alamıyorum. Şifremi ve kullanıcı adımı doğru girdiğimden eminim. Öneriniz-çözümünüz çok varsa sevinirim. Teşekkürler.

  2. İnstagramıma akşam saa6 gibi girdiğimde bana saat 8nde şüpheli giriş diyerek şifre değişmemi istedi daha sonra şifre değiştirdikten sonra yan hesap açık kaldı ama ana hesap kayboldu

  3. Ben ınstagram hesabıma şupheli giriş tespit edildi ve ben mail im unuttum ben belirli bir süre hesabıma girmesem bu hata duzeltilirmi duźeltilirsede kaç gün-de düzeltilir

  4. E-posta adresimle şifre yeniledim olağan dışı giriş tespit edildi dedi kod gönderme seçeneğinde erişimi kaybettigim numara var sadece kayıtlı e-posta ve diğer numaram yok sadece erisemedigim numarama kod gönderme seçeneği var bu sorunu nasıl cozebilrim

  5. Instagram giriş yapamıyorum uzun zamandır. E postama gelen kodu girmeme rağmen üzgünüz diyor ve girmiyor. Ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olur musunuz.

  6. Instagrama girdiğim zaman her defasında ben robot değilim yazısı geliyo , 3 tane hesabım var ve clone uygulamalardan da giriyorum yardım edin lütfen artık robot görmek istemiyorum

  7. Merhaba yakın zaman içinde instagramıma farklı bir cihazdan giriş yapıldı diye mail geldi farklı bir şehirdi daha sonra instagramdan giriş hareketlerine bakınca iki ayrı şehirde aktif olduğumu gördüm sizce bu net olarak giriş yapılmaya çalışılmış mıdır yoksa yanlışda gösteriyo olabilir mi?

  8. Lütfen yardım edin. Yaklasık 5 aydır İphone Pro Max kullnıyorum. Ondan önceki telefonum samsungdu . Yaşadığım adresden yanlızca kendi telefonumdan giris yaptığım halde başka cihazlardan giris yaptığımı gösteriyor. Mesela Mac Os x , H Sw1 , ios . Ve bu durum artık her gün olmaya başladı. Şifremi yüz kere değismeme rağmen böyle yapıyor. Evet telefonumda insta follower var daha önceki samsungumdan ghosty uygulmasına girmisdim. Amma artık her gün beni kaldığım araziden farklı cihazlarla göstermeye başladı. Sebebi nedir . ?

    • O tarz uygulamalar kullandığınız için hesabınıza başkaları tarafından giriş yapılıyor. Uygulamaları kaldırıp şifrenizi değiştirmeniz gerekir

  9. Selam ben inistagramımda giriş yapdım ve bana Olağandışı Bir Giriş Denemesi Saptadık mesajı geldi bunu nasıl tamir ede bilirim.

    Lütfen bana yardım edin.

  10. Merhaba ben instagrama girdiğimde olağan dışı hatası alıyorum fakat hiçbir şekilde kod mail hesabıma gelmiyor. Hesapta telefon kayıtlı değil sadece eposta’ya gönder butonu tek var. Fakat ne kadar da ufrastiysam hiçbir şekilde kodu yollamadı mailime. Nasıl çözerim bu sorunu?

  11. Hebsıma giriş yapamıyorum olağan dışı girişe saptandı diyor ve instagram da olan telefon numaramı kullanmıyorum başkası kullanıyor e postam da instagram da yoktu ve şu an giriş yapamıyorum yardım edin lütfen

  12. Giriş hareketlerinde süreli Samsung sm g935f model bi telden giriş yapıldı diye gözüküyor etrafımda bu telefonu kullanan kimse Yok sürekli şifre değiştiriyorum ne yapabilirim bu konuda ?

  13. merhaba ben hesabımda e postamı ve telefon numramı bilerek yanlış girmiştim farklı bi telefondan hesabıma giriş yapmaya çalıştım ve olağandışı bir giriş denemesi yazısı çıktı bir haftadan beri gitmiyo lütfen yardımcı olurmusnuz????

  14. şüpheli giriş deniliyor mail hesabıma doğrulama kodu geliyor onu girdiğimde fakat kabul etmiyor hiç bir şekilde giremiyorum şifremi degiştirdiğim halde

  15. Olağandışı giriş denemesi sorunu alıyorum ve Mail’ime gelen kodu defalarca doğru girmeme rağmen instagram beni tekrar giriş ekranına gönderiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim???

    • kod anında gelmediğin için aynı kod bir çok kez isteniyor, acele etmeden kodu isteyin gelen kodu girin düzelecektir.

  16. Merhaba ben instagrama giriş yapımca olağan dışı saptama diyor güvenlik koduda okunmuyor bende ben nasıl alabilirim

  17. iyi günler ınstagra hesambıma giremiyorum olağan dışı deneme diyor bilgisayardan kodu telefonuma nasıl isteyebilirim çünkü öyle bir seçenek çıkmıyorda bilgisayarda

  18. Korsan uygulamadan kaynaklı ise giriş yapın uygulama izinlerini kaldırın yazıyor giriş yapamıyoruz ki nasıl izinleri kaldıracağız

  19. merhaba bende de bu problem çıktı ve mailime kod gönderildi ama gönderilen kodu yazdığımda kodu yanlış yazdınız dedi. ne yapmalıyım. yardım ederseniz sevinirim

  20. Instagramı normal açıyorum olagandışı giriş denemesi saptadık diyor ve sadece e postama kod gönder şıkkı var telefon sms şıkkı yok e postama kod geliyor ama kodu doğru yazmama rağmen her defasında bir gün sonrada aynı şeyi diyor yanlış girdiniz… Bu durumun çözümü nedir???

  21. Merhaba ben yurt disindaki arkadasima onun cihazindan giris yaptirmak istiyorum fakat bu sornlarla karsilasacagim sanirim bunlarla ugrasmamak icin ne yapabilirim

  22. YAA nolur yardım edinn erkek arkadaşım benim instagramıma kendi telefonundan giriş yapamıyor nedenn ne yapmak lazım girmesi için

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir