Instagram Olağan Dışı Giriş Saptadık Sorunu ve Çözümü – [2020]

Instagram modern dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri hatta en popüler olanı. Dünya çapında bu kadar popüler olan, bu kadar çok kullanıcısı olan bir platformda doğal olarak bazı sorunlar ile karşılaşılıyor. Instagram sorunları iki şekilde ortaya çıkıyor, kullanıcı odaklı sorunlar ve instagram odaklı sorunlar. Kullanıcı odaklı sorunlar genelde şifremi unuttum, e-postamı bilmiyorum gibi sorunlar olurken instagram odaklı sorunlar akış yenilenemedi hatası, uygulama özelliklerinin çalışmaması gibi sorunlar. Önceki yazılarımıza gelen yorumlar ve okuyucularımızın mesajları gösteriyor ki yakın zamanın en ciddi problemlerinden biri “instagram olağan dışı bir giriş denemesi saptadık” sorunu. Bu yazımızda bu sorun neden kaynaklıdır, nasıl çözülür, tekrar olmaması için ne yapmak lazım gibi soruların cevaplarını paylaşıyoruz.

Instagram şüpheli giriş tespit edildi ne demektir?

Instagram hesabına şifre ve kullanıcı adı elinde olan herkes aynı anda farklı cihazlardan ve bölgelerden giriş yapabilir. Şifrelerin çalınması ve hesapların çalınması durumuna bir çözüm olarak instagram şüpheli giriş saptaması uygulamasını geliştirmiştir. Eğer sizin hesabınıza farklı bir cihazdan (sizin daha önce hiç giriş yapmadığınız bir cihazdan) , farklı bir bölgeden giriş yapılmaya çalışılırsa hesabınız o anda kilitlenip sizden doğrulama kodu almanız istenebilir. Aslında bu uygulama sizin hesabınızı çalınma gibi durumlara korumak için geliştirilmiştir.

Instagram Olağan Dışı Giriş Denemesi Tespit Edildi
Instagram Olağan Dışı Giriş Denemesi Tespit Edildi

Takipçi artırma, beğeni kasma, takip edenleri görme veya profilimi gezenler, profilime bakanlar uygulamaları gibi instagram tarafından geliştirilmemiş üçüncü parti uygulamalar sizin giriş bilgilerinizi alır. Sonrasında da dünyanın herhangi bir yerinden ve cihazdan giriş yapabilir. Bu durumda da siz instagram “olağan dışı bir şey tespit ettik” mesajini alırsınız.

Bu mesajdan sonra karşınıza bir ekran gelecektir, burada bunu ben yapmadım ve bunu ben yaptım yazar. Eğer farklı uygulamalara siz izin verdiyseniz bunu ben yaptım demeniz gerekir. Eğer herhangi bir uygulamaya izin vermediyseniz o zaman hesabınız tehdit altında demektir.

Hesabını güvene almak için bunu yapanın sen olduğunu bize bildir. Yazısı çıktıktan sonra bunu ben yaptım deseniz de farklı yerlerden giriş yapıldığı sürece aynı mesajı görmeye devam edebilirsiniz.

Instagram şüpheli giriş denemesi sorunu nasıl çözülür?

Adım adım anlatalım;

  • Olağan dışı bir giriş denemesi saptadık sorunu, sizin kullandığınız diğer korsan uygulamalardan kaynaklı ise en kısa sürede bu izinleri kaldırmanız gerekir. Daha önce izin verdiğiniz uygulamaların izinlerini kaldırmak için;
  • https://www.instagram.com/ a gidin. Kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapın.
  • Girdikten sonra profil- ayarlar- izinli uygulamalar kısmına gelin. Buradan linke ulaşabilirsiniz. Burada izin verdiğiniz tüm korsan uygulamaların izinlerini kaldırıp uygulamaları silin.
  • Tekrarlanmaması için hesabınızı en fazla iki cihaz üzerinden kullanın. Başkalarınıza şifrelerinizi vermeyin.

Olağan dışı giriş denemesi saptadık sorunu kod ile çözümü

Instagram bu sorun ortaya çıktığında sizden hesabın size ait olduğunu ispatlamanızı isteyecektir. Bunun için de telefonunuza ya da mailinize bir kod gelecek, bu kod ile de şifrenizi değiştirmelisiniz. Instagram şifre değiştirme konusuna buradan bakabilirsiniz.  Eğer e posta ve telefonunuzu unuttuysanız o zaman öncelikle o sorunu çözmeniz lazım. Şifrenizi değiştirdikten sonra olağan dışı giriş denemesi sorunu çözülmüş olacaktır.

Şifrenizi değiştiremezseniz bu sorunu nasıl çözersiniz?

Telefona ya da e postanıza kod gelmiyor ya da siz bunlara giremiyorsanız, bu durumda Instagram ile iletişime geçmeniz gerekiyor. Instagram.com a gidip giriş yapmak için yardım al butonuna basın. Kullanıcı adınızı yazdıktan sonra daha fazla yardıma ihtiyacım var kısmına tıklayın. Buradan sonra Instagram’a yaşadığınız sorunu bildirmeniz gerekiyor.

Karşınıza çıkan formu doğru bilgilerle doldurduktan sonra metin alanına şu tarz bir yazı yazabilirsiniz. “Olağandışı bir giriş denemesi saptadık sorunu yaşıyorum. Telefonuma ve e-postama şifre değiştirme kodu göndermeme rağmen kod gelmiyor. Olağandışı bir giriş denemesi saptadık sorunu ile alakalı olarak yardımcı olmanızı acil bekliyorum.”

Doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra gönder butonuna basın. En kısa süre içerisinde instagram sizinle iletişime geçecektir. Alamadığınız kod mailinize ya da telefonunuza gelecek, sizden o kodu ve fotoğrafınızı atmanız istenecektir. Şifre değiştirme işlemleri tamamlanana kadar hesabınıza giriş yapamazsınız.

Bu tarz sorunlar ile karşılamamak için takipçi hilesi, takipçi kasma, takipçi kazanma uygulamaları gibi korsan uygulamalardan kesinlikle uzak durmanız gerekir. Güvenli bir şekilde Instagram’da gerçek takipçi kazanmak ,takipçilerinizi artırmak isterseniz paketlerimize aşağıdaki link aracılığı ile göz atabilirsiniz.

Umarız bu yazımız, sorunun çözümü aşamasında işinize yarayacaktır.

Sevgilerimizle,

198 Yorum

  1. Olağandışı giriş denemesi saptadık dendi ve bir gün sonra instagramıma giriş yaptığımda akış yenilenmiyor diyerek beni hesabımdan attı ve giriş yapmakla ilgili yardım al butonu çıkıyor sürkeli önüme buna tıkladığımda bir çözüm oluşturmuyor sadece bilgi veriyor ama instagramıma giremiyorum

  2. Merhaba, yaklaşık bir hafta önce takip ettiğim luzumsuz sayfaları temizlerken. İnstagram hesabınız başkasının eline geçti uyarısı verip. Beni çıkardı. Tekrar girmek istediğimde önüme hem benim kullanıcı adım çıktı hemde başka bi bilmediğim kullanıcı adı çıktı. Bilmediğim kullanıcı adını instagramdan sildim. Ama kendi hesabıma giremiyorum. Telefonuma kod da geliyo ama sistem kabul etmiyor. Ne yapabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim

  3. Merhabalar, ben de şüpheli giriş problemi yaşıyorum fakat kullanıcı adı ve şifremi yazdığımda bana kod alma ile alakalı herhangi bir yazı gelmiyor. Sadece uyarı ile karşılaşıyorum. Yardımcı olur musunuz, kodu nereden alabilirim?

  4. hesabım hep olağan dışı giriş denemesi saptadı diyo ve günde 3-4 kez diyo hep şifre değiştiriyorum napabilirim

  5. Merhaba unf yapanları görebilmek için uygulama indirdim ve uygulamaya şifremi girdim. Birkaç gün sonra olağanüstü giriş olduğunu söyledi Instagram ve telefon numarama kod geldi kodu onayladım. Birkaç saat sonra tekrar olağanüstü giriş uyarısı aldım yine kodu girdim. Şifremi değiştirdim ve o uygulamayı sildim fakat başka kullanıcıların takipçi sayılarını takip ettikleri kişileri göremiyorum ve ayrıca beni takip edenler olmasına rağmen takipçi sayım artırmıyor. Bu sorun ne zaman biter acaba üst üste kodu göndermeme rağmen yine olağanüstü giriş uyarısı gelir mi acaba? Ne yapmalıyım?

  6. Merhaba hesabima erişemiyorum ilk başta bazı olaylara engellendim daha sonra hesabım kendini acmadı 30 gun boyunca bu bilgileri takip edin yazısı geldi ve komple cikıs yaptı. Girmeye calistim e postamamada kod geldi telefonumada yaptım ama instagram girişimi kabul etmiyor acaba 1 ay hesabima giriş yapmamam için mi çıkış verdi şifrem doğru fakat giriş saglayamıyorum neden acaba

  7. Hesabı yeni açtım birden oolağanüstü bir girişe saplandık yazıyor 30 gün içinde sıradaki adımları takip et diyor alt kısımda da ileri yazıyor ama basınca bişey olmuyor ne yapabilirim

  8. Merhaba
    04.50 de iosdan giris denemesi tespit ettik msji bende aldim. Yukardaki aciklamayi okuduktan sonra bu durumda kesin giris yapilamamistir degil mi? Yani kod istenmistir karsi taraftan vs?

  9. şifre değiştirme bağlantısı güncel numarama, iki faktörlü doğrulama kodu eski numarama gidiyor. nasıl çözebilirim.?

  10. Daha önce hesabım şikayet alarak kapatıldı geri alamadım yeni hesabım ise sürekli uyarı veriyor ben robot değilim seçeneği çıkartıyor ve bı kaç resim seçmem isteniyor daha sonra kod gönderiliyor daha önce de eski hesabımda aynı sorun olmuş daha sonra kapatılmıştı yine bu hesabımda da aynı sorunu yaşamak istemiyorum ne yapmam gerekiyor nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

  11. Merhaba ben Samsung kullanıyorum. dün gece xaomi bir tlf dan Ayşenur… isimli hesap Kayseri den hesabıma giriş yapıldığı maili gelmiş. Ancak ben sabah gördüm. Mutlaka kod girin msj geliyor mu? Öyleyse giriş yaşamamıştır diye düşünüyorum. Hareketlere şifre ve kullanıcı adımı değiştirdikten sonra baktım. Kayseri görünmüyordu. Acaba hesabıma giriş yapabilmiş midir? Dm den msj yazdım ama cevap vermedi tabi. Daa sonra engelledim. Hesabıma giriş yaptı mı nasıl öğrenebilirim? Teşekkürler

  12. İnstagramıma giriş yapıyorum evet ama giriş hareketleri kısmında benim telefonumdan giriş yapılıyor ama başka bir şehirden telefonum iphona ne yapmalıyım

  13. Merhaba yardimci olursanız sevinirim. Takipçi analizi programıni kullanıyordum instagram hesabim olagan dışı giriş tespit ettik dedi sifremi değiştirdim kod geliyor fakat instagrama girdiğimde karşıma direk selfie videosu istiyor yuzunu farklı açılardan cek videouyu gönder diyor hata veriyor hesabima giriş yapamıyorum

  14. Merhaba, basta ben de kod isteme onaylama uyarıları alıp şifremi değiştirdiğim halde diğer uygulamayı silmemiştim. Ancak şimdi de giriş yaptığımda ben olduğumu kanıtlayan bir selfie videosu istiyor ve ben göndermeye çalıştığımda instagram durduruldu hatası veriyor. Farklı cihazlardan da aynı hatayı görüyorum ve kendi cihazımdan farklı hesaplara girebiliyorum. Bu videoyu gondermedigim surece de hicbir yerden instagramimi kullanamiyorum. Ne yapabilirim?

  15. merhaba , instagramıma daha 5 dk önce girdiğimde hiçbir sıkıntı yoktu sonrasında tekrar girdiğimde robot değilim doğrulaması geldi doğrulamayı yaptım fakat instagramdan attı bir anda beni ve daha sonra tekrar girmeye çalıştığımda kullanıcı bulunamıyor hatası alıyorum ne yapmam gerekiyor sizce?

  16. Merhaba, Her hafta duzenli olarak hatta 4 gunde bir giris saptadik uyarisi aliyorum ve kesinlikle hic bir application’a yada birine sifremi vermedim profilime bakanlardi oydu buydu kimsede sifrem yok . Hic bir uygulama sifremi bilmiyor . Izin verilen kaldiran uygulamalar bolumumu kontrol ettim 0 hic bisey yok bombos .Sizce biri giris yapmaya mi calisiyor??

    sifremi duzenli olarak degistiriyorum. Ikide bir giris saptadik bildirimi aliyorum.

  17. Merhaba
    6 gün önce instagramıma gırdım ve olagandısı giriş saptatık dedı ılerlerım robot degıl vs kısmını gectım kod geldı telefonuma ama sayfa asla yenılenmedı bende cıkıs yaptım ve suan şifremi unuttum facebookla baglanıyordum suan kullanıcı bulunamadı dıyor facebook baglanmıyor ve ınstagramda bı form doldurdum gerı donduler resım ve gonderdıklerı kodu ıstedıler ama henuz bı donus yok lütfen yardımcı olur musunuz bana e postama maıl atabılırsınız sorunu cozemıyorum ve 5 yıllık anılarım gitti baska form linklerinede girdim hesabına gıdıp onayla uyarısı alıyorum

  18. Merhaba 2 gündür giremiyorum sıradışı hareketler fark ettiğimiz için çıkışını yaptık diyor.Ben olduğumu doğrulamak için telefonuma kod geldi yazdım ve yolladım.Sonrada bileğilerini inceleyeceğiz ve onaylayabildiğimiz takdirde yaklaşık 24 saat içinde hesabına erişebileceksin dendi.Hesabıma her giriş yaptığımda bu yazıyı görüyorum.Hesabım şu an kapandı gibi duruyor ancak kapandı da yazmıyor ki yardım al seçeniğine tıklayım.Bi ara bu olaydan bi iki hafta önce 250 takipçi çıkartmıştım.Ondan olabilir mi ve ne yapmalıyım

  19. Arkadaşım iranda bana giriş yaptığı yerleri ekran görüntüsü alıp atmış ama görüntüde almanyadan giriş yaptığı gözüküyor lütfen yardımcı olurmusunuz

  20. Merhaba benim hesabıma 3 gündür hesabınıza şüpheli hareketler saptadık,,ve güvenlik önlemi olarak hesabını geçiçi olarak kitledik..
    Görünüşe göre instagrama benzetilerek tasarlanmış bir internet sitesine şifreni girdiğin için hesabın ele geçirilmiş,Bu tür saldırılara şifre tuzağı deniliyor diye bildirim geldi.. Acaba bu neden kaynaklanıyor ben yaklaşık 1 senedir reports diye bir program kullanıyordum takipten çıkanları vs görme gibi bir program..

    • bu gerçek bir bildirim değil, instagram bu şekilde bildirim göndermez. o uygulamayı hemen kaldırıp verdiğiniz izinlri de kaldırıp şifrenizi değiştirin

  21. Başta akış yenilenemedi dedi sonra robot değilim soruları çıktı onları yaptıktan sonra hesabıma erişebilmem için kod geldi neden olduğunu söyler misiniz lütfen.

  22. Merabalar benim hesabıma yaklasık 3 haftadır aralıklarla hesabınıza baska bir cihazdan giris yapıldı dogrulama kodu girin deniyor kod geliyor giriyorum sifre degistiriyorum sonra tekrar yasıyorum bu problemi yani anlayamadım neden oluyo 3 haftadır sifre degistiriyorum kod girip

  23. İyi çalışmalar .İnstagram da rehber senkronizasyonum açık olmasına rağmen kişilerim gözükmüyor.Takip et sekmesinde ise aynı şekilde rehber yok sadece instagramın önerdiği mavi tikli hesaplar çıkıyor.Bu sorunum bir yıldır bu şekilde.Teşekkür eerim.

  24. Instagrama giremiyorum olağan dışı bir giriş denemesi tespit edildi diyor va bana kod gönderiyor Telefonuma kod gönderildi diyo ama telefonuma kod gelmiyor E posta adresimi unuttum nasıl açabilirim

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir