Instagram Video Yükleme Sorunu [Çözüm]

Selamlar sevgiler sevgili Crovu blog okurları, bugün sizlere çok yoğun talep üzerine ” Instagram Video Yükleme Sorunu ” için çözüm sunacağız. Okuduğumuz ve gördüğümüz kadarıyla pek çok kişinin karşılaştığı bu sorun aslında o kadar da büyütülecek bir sorun değil ve çözümü basittir. Çözümden net olarak bahsetmeden önce soruna neyin sebep olduğunu detaylıca inceleyelim.

Instagram Video Yükleme Sorunu Neden Olur?

Bu sorunun en temel sebebi, yüklemeye çalıştığınız videonun formatı veya telefondaki uygulama belleğidir. Eğer, videoyu telefonunuzla çektiyseniz ve belirtilen maximum süreyi aşmıyor ise, sorunun sebebi Instagram’ın telefonunuzda kullandığı belleğin yetersizliğidir. Instagram’a sürekli fotoğraf yüklüyoruz, videolar yüklüyoruz hatta canlı yayın yapıp hikaye bile paylaşıyoruz. Sanıyoruz ki bu fotoğraflar videolar Instagram’a atılınca yer kaplamıyor. Hiç de öyle değil, Instagram’a yüklediğiniz tüm dokumanlar aslında Instagram’ın telefonda ayrılan belleğinde yer kaplıyor. Bu sebeptendir ki belli bir süre sonra telefonunuzun belleği tükenme seviyesine geldiğinde, Instagram’a video yüklemeniz engelleniyor. İşte bu durumda uygulayacağımız belli başlı çözümler olacaktır.

Instagram Video Yükleme Sorunu Çözümü

Videomuzun Instagram formatlarına uygun olduğundan emin olduktan sonra (videoyu telefondan siz çektiyseniz emin olmanıza gerek yok, format doğrudur) ve Instagram’ın videolar için belirlediği süreden aşağıda olduğuna eminsek, geriye tek suçlumuz telefon belleği kalacaktır. Bunun için, Android ve iPhone cihazlarda farklı yöntemler uygulanmakta dolayısıyla biz de farklı anlatacağız.

Instagram Video Yükleme Sorunu
Instagram Video Yükleme Sorunu

iPhone cihazlar için:

  • Telefonunuzda bellek kaplayan bazı dökümanları silin, fotoğraf, video veya kullanmadığınız uygulamalar olabilir.
  • Ardından, Ayarlar > Genel > Saklama Alanı/iCloud Kullanımı > Alanı Yönet > Instagram’ı seçin > Instagram’ı Sil seçeneğini seçin, ardından Instagram kapladığı belleğiyle beraber silinecek ve ardından Instagram’ı tekrar indirin.
  • Video yüklemeyi tekrar deneyin, sorun çözülecektir.

Android cihazlar için:

  • Sizler de telefonunuzda yer kaplayan uygulamaları veya fotoğrafları vb. temizlemeye çalışın.
  • Ardından, Ayarlar > Uygulamalar > Instagram > Depolama > Verileri Temizle seçeneğini seçin.
  • Sonrasında, Instagram’ı açın ve tekrar Video yüklemeyi deneyin, sorun düzelecektir.

Güncelleme! (Nisan):

Merhaba sevgili okurlarımız, yazımızı ilk yazdığımız günden bu yana, binlerce mail ve yorum aldık. Bu nedenle, yazımızı güncel tutmaya devam ediyoruz. Yukarıdaki yollardan hiçbiri sizin sorununuzu çözmediyse, bu adımları izleyin:

  • Instagram uygulamasını açın.
  • Instagram uygulaması içinde “Sorun Bildir” denen bir kısım var, buraya girin.
  • “Sorun Bildir” kısmına şunları yazın, “I’ve tried all of the ways to upload video to my Instagram, but nothing solved my problem. Please help.
  • Sonrasında yazdığınız yazıyı Instagram’a iletin. Sorun 24 saat içinde çözülecektir.

Umarız çözüm önerilerimiz işinize yarayacaktır, bir başka blog yazımızda görüşmek dileğiyle efendim esen kalın.

Saygılarımızla,

194 Yorum

  1. Çözüm” Arkadaslar sorun statik internet baglantisindan daha önce hikayeyeyi atarken bağlantı kopmasi sonucu sapıyir sorun duzelmiycek guncelleme filan gelmiycek Çözüm google playden Vpn Turbo yu kurmak ben denedim ise yaradı

  2. Ben de samsung j7 kullanıyorum. 2 gündür hesabıma video yükleyemiyorum. Yarıya kadar gelip geri gidiyor. Uygulaması sildim tekrar yükledim, verileri temizledim, wifi mobil veri denedim, şifremi değiştirdim, hem türkçe hem ingilizce sorun bildirdim. Bu kez felemenkçe yazmayı düşünüyorum . Güncellenme gelecem demissiniz sorun tam olarak Ne? Nasil düzelecek bu. Android kullanıyoruz diye aforoz da edilecek miyiz acaba yakında merak ediyorum. Sıkıntı sadece android lerde mi? Ne yapmam lazım

    • Malesef özellikle Samsung J serisinde bu sorun mevcut. Android güncellemesi varsa telefonda yapın. Aksinde güncelleme beklemeniz gerekiyor.

      • Merhaba, ben samsung note4 kullanıyorum. Barklı bir hesaptan instagrama video yükleyebiliyorum fakat kendi hesabımdan denediğimde,yarıya kadar gelip bir ileri bir geri gidiyor,sonrada yüklemiyor. Bunun için ne yapmak gerek bir türlü çozenedim.

  3. Benim telefonum general mobile 5 ve sürümüm 7.1.1 ve video yüklemede hata var bir kere yaptı gene bu hatayı ve sildim tekrar yükledim bu sefer yükledi şimdi bir daha oldu bu sefer telefonu kapatıp açtım sildim yükledim olmuyor artık güncelleme gelmesini bekliceğiz galiba :/

  4. Arkadaşlar merhaba bende de aynı sıkıntı vardı telefonu güncelledim,programı kaldırıp tekrar yükledim,vpn yükledim hücresel verileri sildim.temizleme programı ekledim hepsini yaptım ama hala videolarım yüklenmiyordu Ne yaptıysam olmadı en son ınstagram sorun bildire defalarca yazdım şu anda kesintisiz yükleniyor.

  5. Youtubede bir videoyu insatagrama yuklemeye çalışıyorum ama bütün çözümleri denememe rağmen olmuyor tub2gram proframindan videoyu suresine göre ayarladim telefonuma indirdim telefonumdan instagrama yukleyemiyorum surekli tekrar yükleyin diyor bu konuda yardımcı olabilirmisiniz..

    • Instagram uygulaması içinden sorun bildir kısmına girip, şöyle yazın : “I’ve tried all of the ways to upload video to my Instagram, but nothing solved my problem. Please help.”

  6. MERHABA instagramda video yüklerken yükleme dolmuyor geri çekiliyor instagramı sildim tekrar yükledim yine aynı verileri ayarlardan sildim yine aynı bi türlü yükleme yapamıyorum yardımcı olurmusunuz?

    • Instagram uygulaması içinden sorun bildir kısmına gelip, “I’ve tried all of the ways to upload video to my Instagram, but nothing solved my problem. Please help.” yazın.

  7. Arkadaşlar ‘gramblr’ diye bir uygulama var. pc’ye indirip, videoyu pc den paylaşınca oluyor. ben iki gündür bütün her şeyi denedim olmadı fakat ‘gramblr’ uygulamasını indirip denedim ve sonunda oldu..

    • Selamlar tüm yorumları okudum ve tüm önerileri yaptım asla çözülmedi. Hatta kullandığım gsm operatörünün sözde teknolini uzmanlarıyla görüştüm çözüm olarak yeni telefon al dediler 😂 sanırım bunun çözümü yok!!

      • Instagram uygulaması içinden sorun bildir kısmına gelip, “I’ve tried all of the ways to upload video to my Instagram, but nothing solved my problem. Please help.” yazın.

  8. Cihazın Android video yükler yarıda kalıyor geri atıyor ilerliyor gene geri geliyor herşeyi denedim olmadı

  9. ya lütfen yardımcı olun herseyi yaptım ön belleği temizledim programı yükledim kaldırdım video yüklenemiyorum devamlı yarıda kalıyor ileri geri gidip sonrada işleminiz başarısızdır dedi. İnstagram sorun bildiride kaç defa yazdım cevap vermediler.Başka cihazdan da denedim oradan da yüklenmedi.Hesap adımı falanda değiştirdim yine olmadı. Umarım bir çözümü vardır.

  10. vpn ama hangi sürümü androidiçin olan bende note 5 kullanıyorum aynı sıkıntı bendede var yarıya kadar geliyor sonra geri iniyor

  11. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Aynı sorunu ben de kitapokumasaati hesabımda yaşıyorum. Bazen video yükleniyor , bazen yüklenmiyor. Asus Zenfone 2 kullanıyorum. Yüklenme çubuğu ilerliyor görünürken , birden geriye kayıyor. Videolar 1 dakikadan kısa , neden kaynaklandığını bir türlü çözemedim. Aynı telefondan başka hesaba video yükleyebiliyorum. Çözümü eşimin telefonunu kullanmakta buldum. I phone direkt yüklüyor. Bazen kendi telefonumdan da sıkıntı yaşadığım hesaba yükleme yapabiliyorum. İlginç bir sorun yani… ama kesinlikle can sıkıcı.

  12. merhaba.Bende tüm söylenenleri yaptım hiç bir şekilde olmuyor.Başka hesaptan da yüklemeye çalıştım yine olmadı yarısında kalıyor ilerlemiyor.Başka ne yapmamız lazım nasıl düzelecek?

  13. Hesapla alakalı sorunum kullanıcı adı değişikliği ile de çözülmedi. Telefon, internet, veri temizliği hepsini denedim ama kendi hesabimla yükleme yarıda kalıyor ve uzun süre bekletip başarısız oluyor.

  14. Dediklerinizi yaptım fakat hâlâ yükleyemiyorum. Diğer hesabima yükleniyor ama kendi hesabimda sorun yaşıyorum. Yardimci olur musunuz?

  15. Arkadaslar bende de ayni hata vardi. İnstagram-Ayarlar-Yukleme Kalitesi nden Temel’i sectim düzeldi. Bir deneyin

  16. arkadaşlar s6 ve s7 android güncellemeden dolayı problem var….sorun şimdilik yerinde kalacak…cozum bulununcaya kadar bekleyecekmişiz

  17. merhaba ayni sorun bende de var fakat telefon kaynakli degil. Ayni hesabimi baska bir telefonda actigimda da ayni sorunu yaşıyorum. Yapmadigim denemedigim bisey kalmadi. Yardim lütfen.

  18. Merhabalar Instagram hikaye de video paylaşamıyorum sürekli hata veriyor tekrar dene çıkıyor verileri temizliyorum silip yüklüyorum ama düzelmiyor ne yapabilirim ?

  19. Cihazım samsung s6 farklı hesapları denediğimde cihazımdan video yğkleniyor fakat kendi hesabımdan yüklenmiyor.

  20. Bende de var aynı sorun aynı telefondan başka hesaba yükleniyor ama kendi hesabıma yüklenmiyor ne yaptıysam olmadı yardımcı olun lütfen

  21. Bende aynısını yaptım telefonumu resetldim uygulama değiştirdim repostta yüzde elli de kalıyor geri atıyor sonra tekrar yüzde elli cok sıkıldım yardım edin lütfen

  22. Merhaba . Tüm söylenenleri yaptım uygulamayı silip tekrar yukledim , onbellegi temizledim yok video yuklenmiyor. Aynı videoyu diğer hesabıma sorunsuz yüklüyor bu hesabıma yuklenmiyor. Sorun bildirden 100 kez yazdım ona da donus yapan olmadı. Bari siz bir çözüm üretin lutfen.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir