Instagram’da Eski Kullanıcı Adları Nasıl Geri Alınır?

Facebook’un ne yaparsa yapsın eski ilgiyi kazanamadığı şu günlerde Instagram rakipsiz bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Her ne kadar Tik tok gibi farklı uygulamalar da bir dönem ön plana geçmiş olsa da instagram kendi popülerliğinden neredeyse hiç ödün vermiyor. Facebook un data skandalları her geçen gün daha talihsiz bir hale geliyor. En son olarak WhatsApp üzerinden yapılan data update ve kabul edilme konusu herkesin canını bir hayli sıktı.

WhatsApp kararı geri aldığını açıklasa da yine de çok puan kaybettiği söylenebilir. Instagram popülerliği ile tüm sosyal medya kanallarını geride bıraktı, üstelik kimseyi rahatsız eden bir güncellemesi de yok.

Instagram’da Eski Kullanıcı Adları Nasıl Geri Alınır?
Instagram’da Eski Kullanıcı Adları Nasıl Geri Alınır?

Facebook’un boşalan tahtını alan instagram da kendine has sorunlar ile gündeme gelmeye başladı. Instagram’ın en büyük sorunu güvenlik sorunu. Geçtiğimiz aylarda çok fazla sayıda hesap çalınması durumu yaşandı. Buna ek olarak Instagram’da hesapların kapatılması, yanlışlıka hesap kapatılması ve çeşitli engellemeler var.

Kullanıcıların en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi de silinen hesapların yani eski kullanıcı adlarının alınamıyor olması. Peki herhangi bir şekilde silinen hesabın kullanıcı adı alınabilir mi? Evet tabiki, neden olmasın 🙂

Instagram silinen hesabın kullanıcı adı nasıl geri alınır?

Silinen hesabın kullanıcı adını geri almak normal şartlar altında instagram kuralları gereği mümkün değil. Instagram açık bir şekilde kapatılan hesapların kullanıcı adlarının geri alınamayacağını belirtmiştir. Ancak bunun için herhangi bir net süre verilmemiştir. Yani hesap kapatıldıktan ne kadar süre sonra yeniden birileri tarafından alınabilir bunu bilmiyoruz. Benzer bir facebook için de geçerlidir.

Yani facebooktaki herhangi bir sayfanın adını sayfa kapatıldıktan sonra hemen başka biri alamıyor. Bunu hesabın düşmesi gibi düşünebilirsiniz. Nasıl ki bir domain boşaldığında anında başka biri tarafından alınamıyor, aynı şekilde boşalan bir kullanıcı adı da anında alınamıyor.

Instagram silinen kullanıcı adı kullanımı için bilinmesi gerekenler

Instagramı kapatmaya karar verdiniz, yeni bir hesap açacaksınız ve aynı adı kullanmayı düşünüyorsunuz. Ancak biliyorsunuz ki bu mümkün değil. Peki o zaman ne yapacaksınız? Hiç zaman kaybetmeden yapmanız gereken ilk şey kullanıcı adını değiştirmek. Evet, hesabınızı kapatmadan önce kullanıcı adınızı başka bir şey ile değiştirdiğiniz taktirde hesabınızı sildikten sonra aynı kullanıcı adını alarak yeni bir hesap açabilirsiniz. 

Diyelim ki bunları hiç hesaplamadan hesabınızı sildiniz ya da kapattınız. Bu durumda da bizim daha önceki yazılarımızda da sık sık bahsettiğimiz Instagram’ı yanlışlıkla kapatma işlemlerini yapabilirsiniz. Instagrama hesabınızın çalındığını, sizin dışınızda birileri tarafından kapatıldığını bildiren mailler atabilirsiniz. Sonrasında size gelen formları doldurup hesabınızı yeniden açtığınızda aynı ismi kullanabilirsiniz.

Instagram silinen hesabı geri alma mümkün müdür?

Instagramın son güncellemeleri sayesinde neredeyse her şey mümkün. Siz hesabınızı yanlışlıkla sildiğinizde geri alma şansınız olduğu kadar silinen hesabın adını alma şansı da var. Instagram’ın isim kullanım politikaları konusunda ciddi yenilikler yaptığını biliyoruz. Bunlara paralel olarak da tüm kurallarda güncellemeler yapıldı. 

Instagram kapatılan hesabın kullanıcı adını alma işlemi nasıl yapılır?

Instagram’da silinen hesabın kullanıcı adı bir süre sonra aynı şekilde alınabiliyor, bunu yukarıda detaylı bir şekilde anlattık. Eğer siz hesabınızı kapatmadan önce kullanıcı adınızı değiştirirseniz anında aynı adı alabiliyorsunuz. Ancak değiştirmezsiniz da hesabı kapatırsanız bir süre beklemeniz gerekiyor. Ayrıca göz atın: Instagram reels nedir?

Bunlar tamamen kişinin kendi isteği ile hesabını kapattığı durumları kapsıyor. Eğer ki siz hesabınızı kendiniz kapatmazsanız da hesabınız şikayet veya kural ihlali gereği instagram tarafından kapatılırsa işte o zaman işler değişiyor.

Instagram’ın kapatılan hesapların kullanıcı adını verme kuralı oldukça farklı. Bu süreç kişiden kişiye ya da bölgeden bölgeye değişiyor. Eğer hesabınız instagram tarafından kapatılırsa isminizi almanız oldukça zor olabilir.

Çünkü Instagram tarafından kapatılan hesaplar topluluk kurallarına uyulmadığı gerekçesi yani en büyük suç gerekçesi ile kapatılan hesaplardır. Bu durumda hesap adının boşa çıkması için çok daha uzun bir süre beklenmesi gerekebilir.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir