Instagram Reels Nasıl Çekilir ve Kullanılır?

2021 yılına damgasını vuran ve gelecek yıllarda da popülerliğini korumaya devam edecek gibi görünen Instagram’ın yeni bombası: Instagram Reels. Aslında kısa video özelliğine sahip instagram reel videoları instagram hikayelerinden bile çok izlenerek bu sosyal medya kanalının ne kadar ilgi çekici özellikleri ortaya çıkarabileceğini gösterdi. Peki bu instagram reelları tam olarak nedir, nasıl çekilir, nasıl kullanılır ve nelere dikkat edilmelidir? Sizler için harika bir instagram reel kullanma rehberi hazırladık.

Instagram Reel nedir? 

Instagram’da müzik ile ayarlanmış 15 ila 30 saniyelik klipleri kaydetmenin yeni bir yolu. Reels size biraz tanıdık geliyorsa, büyük olasılıkla yeni sekmenin yeni Instagram gezinme çubuğunun merkezinde yer aldığını görmüşsünüzdür. Artık bu özellik o kadar ön plana çıktı ki herkes TikTok videoları ile instagram reel videolarını karıştırmaya başladı. 

Peki Instagram Reels nedir ve bunları pazarlama stratejinizde nasıl kullanabilirsiniz? Bu yazımızda Instagram reel videoları ile ilgili aklınıza gelebilecek tüm soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 

Instagram Reels, eğlenceli ve ilgi çekici video içeriği oluşturmanın yepyeni bir yoludur. Instagram’ın bu en son video özelliği Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkeler dahil 50 ülkede mevcuttur. TikTok’a benzer şekilde, Instagram kullanıcıları müziğe ayarlanmış 15 ila 30 saniyelik video klipleri birlikte kaydedebilir ve düzenleyebilir ve bunları Hikayelerinde, Keşfet Akışında ve kullanıcının profilindeki yeni Makaralar sekmesinde paylaşabilir.

En son uygulama güncellemesiyle artık Instagram Reels’i Instagram’ın ön saflarında bulabilirsiniz – yeni ana gezinme çubuğunun merkezini oluşturuyor. Bu, uygulamada büyük bir değişiklik ve kullanıcıların Makaralara daha sık göz atması ve bunları paylaşması için önemli bir itici güç.

Instagram, Reels sekmesini “kısa, eğlenceli videolar izleyebileceğiniz ve Mikrolarınızın daha büyük, küresel bir sahnede yeni izleyiciler tarafından keşfedilmesine yardımcı olacak bir yer” olarak açıkladı. Makaralar sekmesinde, siz kaydırdıkça yalnızca takip ettiğiniz hesaplardan Makaralar görmek yerine, Instagram’daki popüler ve trend olan hesaplardan Makaralar göreceksiniz.

Instagram Reel vs TikTok

Instagram’a göre “Bu sekme, otomatik oynatılan videolar ile derin ve sürükleyici bir Reels deneyimi sağlayacak ve doğrudan Reels kamerasına açılan bir oluşturma giriş noktası sağlayacak”. Yeni Makaralar sekmesinde Makaraları görmenin yanı sıra, Araştır sayfasında da Makaraları bulabilirsiniz. Makaralar algoritması henüz kilitlenmemiş olsa da, TikTok For You sayfasına benzer bir his veriyor. Muhtemelen halihazırda kimleri takip ettiğinizden, hangi içerikle etkileşimde bulunduğunuzdan ve nerede bulunduğunuzdan etkilenir.

Kaydırırken, bazı Makaraların başlığın üzerinde “Öne Çıkanlar” etiketi olduğunu fark edebilirsiniz. Instagram’a göre, “Reel videonuz öne çıkarsa, bir bildirim alırsınız. Öne çıkan reel videoları, sizi eğlendireceğini ve ilham vereceğini umduğumuz orijinal içeriği keşfetmenize yardımcı olmak için Instagram tarafından seçilen genel videoların bir seçkisidir. ” Ve tıpkı TikTok gibi, beğendiğiniz bir şarkı veya ses klibi bulursanız, müziğe dokunup “Sesi Kullan” ı seçebilirsiniz.

Not: Instagram Reels müzik özelliği tüm Instagram hesapları için çalışmayabilir.

Hesabınızda müzik özelliğinin olmadığını fark ederseniz paniğe kapılmayın! Kendi müziğinizi ve sesinizi kaydedin veya videonuzu Instagram Reels dışında düzenleyebilirsiniz. Müzik seçmenin ve eklemenin yanı sıra, keşfedilecek bir dizi kullanışlı video düzenleme aracı vardır. Video klipleri kırpma ve silme seçeneği, bir video geri sayım zamanlayıcısı, videonuzun hızını ayarlama seçeneği ve aralarından seçim yapabileceğiniz video efektleri kitaplığı gibi.

Bir Instagram reel videosu oluştururken, video klipleri yerinde çekmeyi veya film rulonuzdan yüklemeyi seçebilirsiniz. Kliplerden memnun kaldığınızda, çizim ve metin araçlarını kullanabilir ve çeşitli Instagram çıkartmaları arasından seçim yapabilirsiniz.

Instagram neden reels videolarını çıkardı?

Özelliklerin çoğunun çok tanıdık geldiğini düşünüyorsanız, bu bir tesadüf değil. Reel videoları, son 12 ayda popülaritesini artıran TikTok’un artan popülaritesine doğrudan bir yanıt olarak düşünülebilir. Adweek’e göre TikTok,  2020’de “bir çeyrekte herhangi bir uygulama için şimdiye kadarki en fazla indirmeyi” gerçekleştirdi. Ve TikTok’un temel demografisi hızla değişiyor.

Bir zamanlar Gen-Z kullanıcıları tarafından yönetilirken, Y Kuşağı artık TikTok’un kullanıcı tabanında her zamankinden daha büyük bir pay oluşturuyor – bu da platformu reklamverenler için çok daha çekici bir teklif haline getiriyor.

Dolayısıyla, Instagram’ın TikTok’un en popüler özelliklerini çoğaltmak için hamleler yapması şaşırtıcı değil – özellikle TikTok’un Brezilya gibi güçlü bir dayanak sağlamadığı bölgelerde.

Aslında bu, Instagram’ın ana şirketi olan Facebook’un bir TikTok alternatifi başlatmaya çalıştığı ilk sefer değil. Facebook daha önce kısa biçimli bağımsız bir uygulama olan Lasso’yu başlattı, ancak henüz çıkamadı. Bununla birlikte, Instagram uygulamasındaki ana konumlandırması ve beraberinde gelen tüm maruz kalma ve aşinalık sayesinde makaraların başarı şansı çok daha yüksek olabilir.

IGTV, izleyicilerin en sevdikleri markalarla her bölüme ayarlayabilecekleri dizi tabanlı içerik olarak konumlandırılmasını buldu. Ancak, Mikrolarla, hala gayri resmi olan ancak 24 saatten daha uzun raf ömrüne sahip olan yüksek kaliteli içeriğin boşluğunu dolduruyor.

Kişiliğinizi ve markanızı daha fazla sergilemek için daha dinamik ve yaratıcı bir fırsat. Halihazırda Instagram’da 1 milyardan fazla aktif kullanıcı var ve Instagram Hikayelerinin tanıtımından bir şey öğrendiysek, Instagram denenmiş ve test edilmiş bir formatı başarıyla kopyalamayı biliyor demektir.

Instagram Reel Videoları Nasıl Oluşturulur?

Instagram reel videolarına 3 farklı yoldan erişebilir ve oluşturabilirsiniz: Instagram ana ekranı, reel sekmesi veya Instagram Hikayeleri kamerası.

  • Reel sekmesinden erişmek için sağ üstteki kameraya dokunun.
  • Instagram ana ekranından erişmek için, sağ üstteki “+” simgesine dokunun ve ekranın altındaki reel sekmesine gidin. Instagram Stories kamera menüsünü kullanarak Instagram Reel’i nasıl oluşturacağınıza dair adımlarda size rehberlik edeceğiz.

Buraya erişmek için, Instagram Hikayeleri kamerasını açın ve varsayılan Normal mod ve Oluşturma modu arasında veya “Hikaye” nin yanındaki alt menüde bulunan reel simgesini bulun. Bu ekrandan müzik simgesine dokunarak sesinizi seçebilirsiniz:

Oynat simgesine basarak videonuzun hızını seçin:

Sol tarafta 15 saniyelik daireye dokunarak videonuzun ne kadar uzun olmasını istediğinize karar verin. Tuşuna bastığınızda, 15 saniye ile 30 saniye arasından karar verebilirsiniz.

  • Videonuzun uzunluğuna karar verdiğinizde, kronometre simgesini seçerek kliplerinizin ne kadar süreceğini seçebilirsiniz. Bir zamanlayıcı ayarladığınızda, kayıt başlamadan önce bir geri sayım olur. 3 saniyelik ve 10 saniyelik geri sayım arasında seçim yapabilirsiniz.
  • “Geri sayım” ın yanındaki sayıya dokunarak geri sayım süresini değiştirin. Boomerang moduna benzer şekilde, Instagram Reels videonuza efektler veya AR filtreleri uygulamak için geçiş yapabilirsiniz. Önceden kaydedilmiş filtreleri kullanmayı seçebilir veya en sona kaydırıp “Efektlere Göz At” seçeneğine dokunabilirsiniz. Çekimi yakalamak için kayıt düğmesini basılı tutun veya kamera rulonuzdan video görüntüsü yükleyin.TikTok’ta olduğu gibi, videonuz sırasında kayıt düğmesini basılı tutarak birden çok kez kaydı başlatabilir ve durdurabilirsiniz.

Instagram Reels Videolarını Kırpmak

Filme aldığınız kliplerden herhangi birini kırpmak veya silmek isterseniz kayıt düğmesinin sağındaki geri okuna dokunun. Düzenlemek istediğiniz tek klibe basın. Seçtiğiniz klibe dokunduğunuzda, kırpmak için makasa ve silmek için çöp kutusuna dokunun.

Sonuçtan memnun kaldığınızda, çizim ve metin araçlarını kullanabilir ve bir dizi Instagram Etiketi arasından seçim yapabilirsiniz. Bittiğinde, kapak fotoğrafını bir video küçük resmi ile düzenleyebilir veya film rulonuzdan bir kapak ekleyebilirsiniz.

Şimdi şaheserinizi paylaşmanın zamanı geldi! Bu videoyu Hikayeleriniz, Keşfet Akışı ve profilinizdeki yeni reel sekmesiyle paylaşabilirsiniz. Instagram profillerindeki en son Instagram Reels sekmesine göz atın – burası videolarınızı ve taslaklarınızı göreceğiniz ve takipçilerinizin yayınlanan tüm reel videolarınızı bulabilecekleri yerdir.

TikTok’un Duet aracına aşina mısınız?

Artık yeni Remix aracıyla Instagram Reels’da benzer videolar oluşturabilirsiniz!

Remix, kullanıcıların yan yana reaksiyon videolarını çekmelerine olanak tanır. Bir videoya tepki vermek istiyorsanız, üç noktaya dokunun ve “Remix this Reel” seçeneğini seçin. Listede bu seçenek yoksa, bu, hesabın Remix erişimini reddettiği anlamına gelir. Seçildikten sonra, normal bir Reel gibi film çekebilir, filtreler seçebilir ve Remix’inizi düzenleyebilirsiniz. Tek fark? Videonuz ekranın sağ tarafını kaplar ve orijinal video sol tarafta bulunur (orijinal oluşturucuya atıfta bulunarak).

Not: Üç noktaya dokunarak ve videonuz yayınlandıktan sonra “Yeniden Düzenlemeyi Devre Dışı Bırak” veya “Yeniden Düzenlemeyi Etkinleştir” seçeneğini belirleyerek Remiks erişimini etkinleştirebilir ve devre dışı bırakabilirsiniz. Ayrıca göz atın: Instagram’da canlı odalar özelliği kullanımı.

Sevgilerimizle,

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir