Tiktok Keşfet Engeli Sorunu Nasıl Çözülür?

Video paylaşım platformu olan Tiktok uygulamasında binlerce kullanıcı yer alıyor. Bu platformda keşfedilecek çok fazla kanal var. Kullanıcıların keşfetme isteği daha fazla takipçiye ve beğeniye sebep olur. Bu yazıda en çok merak edilen sorulardan biri olan “Tiktok keşfet engeli nedir?” ve “Tiktok keşfet engeli nasıl kaldırılır?” sorularının yanıtlarını vereceğiz.

Tiktok keşfet engeli yemenizin sebeplerini araştırırken öncelikle yapmış olduğunuz hataları ve suiistimal durumlarını ortaya çıkarmanız gerekir. Çünkü yapmış olduğunuz bir hatadan dolayı keşfet engeli problemiyle karşı karşıya kaldınız. Tiktok keşfet engeli, Tiktok’ta paylaşılan videoların normal şartlarda algoritmalar tarafından keşfedilmesi gerekirken, bu durum videonun keşfet kategorisinde yer almasına mani olur.

Tiktok üzerindeki keşfet engelini kaldırmak isteyen kullanıcıların benimseyecekleri yöntem ve taktikleri paylaşarak bu kötü durumdan nasıl kurtulacağımıza odaklanacağız.

Tiktok keşfet engeli,

  • Yasa dışı faaliyetlerde bulunan,
  • +18 içerik paylaşan
  • Kullanıcıları olumsuz etkileyecek içerikler

Üreten kullanıcılara profillerin ve videoların tekrar gösterilmesini engellemeyi amaçlayan bir algoritmadır. Algoritma, Shadow ban olarak Instagram uygulamasından bildiğimiz şekilde ilerler. Algoritmaların bu kadar benzer olması sizce de normal değil mi? Sosyal medya platformlarında kullanıcıları doğru yönlendirmeyen cinsel içerikler, yasa dışı tüm faaliyetler ve kötü konuşmalar engellenmektedir. Bunun dışında Tiktok algoritması gönderilerinizin anlamlarını bile anlar.

Tiktok Keşfet Nedir, Nasıl Çalışır?

Tiktok keşfet, paylaşılan videoların daha fazla kişiye gösterilmesini sağlayan bir algoritmadır. Tiktok keşfet, videolarınızın daha hızlı keşfedilmesini ve Tiktok’ta yüz binlere ulaşmasını sağlar. Paylaşacağınız her video keşfet amaçlı olmalı ve kaliteli içeriklerden oluşmalıdır. Tiktok keşfet, iyi veya kötü kullanıcıların yorumlandığı, beğenildiği ve takip edildiği tek yerdir. Yaptığınız video keşfedildikten sonra sizi rencide edecek kişiler, sizi çok yükseklere taşıyacak kişiler olabilir. Bu tamamen paylaştığınız videoya bağlıdır. Tiktok keşfet engeli almadığınızdan emin olarak videolarınızı paylaşın. Ardından paylaştığınız videoların keşfedilmesini bekleyin.

Tiktok platformunda keşfet kategorisi, en kaliteli içeriklerden oluşur. Bu kalite, videolarınızı izleyen, beğenen ve yorum yapan gerçek kullanıcılar tarafından belirlenir. Temel olarak video üzerinde gerçekleşecek tüm etkileşimlerin toplamı keşfet oranınızı artıracaktır. Kullanıcıların ilgisini çekerek ve yüksek kaliteli video içeriği ürettiğinizden emin olarak kolayca keşfedebileceğinizi unutmayın.

Tiktok takipçi satın al hizmetimizden yararlanmak için siz de hemen bağlantıyı ziyaret edebilir ve dilediğiniz kadar Tiktok takipçi satın alabilirsiniz.

Crovu Blog

Tiktok Keşfet Engeli Nedenleri Nelerdir?

Uygulamada kullanıcıların karşılaştığı keşfet engelinin pek çok sebebi vardır. Bu başlıkta keşfet engelinin nedenlerini detaylı bir şekilde ele alacağız. Keşfet engelinin nedenlerinden biri de +18 içerik olarak açıklanabilir. Kullanıcının Tiktok platformunda paylaştığı +18 içerik keşfet engeli almanıza neden olur. Bu nedenle +18 içerikler paylaşılmamalıdır.

TikTok’ta keşfet engeline neden olan bir diğer madde de siber zorbalıktır. Videoda şiddet içeren içerik varsa ya da birileri gücenmişse bu tür durumlar profilin keşfete düşmesini engelleyebilir.

Tiktok keşfet engeli almanın bir başka nedeni de videonun iyi kalitede olmamasıdır. Tiktok, önerilen videoların yeterli kalitede olmasını istiyor. Bir video çok düşük kalitedeyse ve düzgün kaydedilmemişse bu videonun keşfedilmesi de engellenebilir.

Keşfet engelinin diğer nedenlerinden biri de yayınlanan bir videoda kumar içeriği bulunmasıdır. Kumar pek çok ülkede yasaklanmıştır. Bu platform aynı zamanda kumar içerikli paylaşımlara da izin vermemektedir.

Bir Tiktok videosu yasa dışı etkinlik içeriyorsa bu durum videonun öne çıkmasını da engelleyebilir. Platform, bu videonun güvenlik güçlerine iletilmesini bile sağlayabilir. Bu nedenle yasal olarak platformda video oluşturmak gereklidir.

Bazı kişiler, uygunsuz davranış veya videoda uygunsuz metin yayınlama nedeniyle videolarını işaretleyemiyor. Bir video Tiktok politikalarına uygun olarak kaydedilmemişse, uygunsuz bir görsel içeriyorsa bu videonun öne çıkması da engellenebilir.

Spam, birçok sosyal medya platformunda olduğu gibi Tiktok’ta da büyük bir sorun. Spam kanallardan gelen videolar göze batmazken bu kanallar banlanma riski de taşır. Sadece bu tür kanallar için değil, bazı kural ihlalleri için de engellenme olasılığı vardır.

Tiktok Keşfet Engeli Nasıl Kalkar?

Tiktok tüm dünyada hızla yayılan ve çoğu kişi tarafından kullanılan bir uygulamadır. Birçok kişi tarafından kullanıldığı için de merak edilmektedir. Tiktok keşfet engeli yaygın bir sorun olduğu için nasıl ve neden kaldırıldığı da merak ediliyor. Tiktok keşfet, paylaşılan videoların onları takip etmeyen kişiler tarafından görüntülenmesini sağlayan bir alandır.

Paylaşılan videolar daha çok kişinin görebilmesi için bu alana düşer. Ancak

  • +18 içerik paylaşanlar,
  • Siyasi paylaşımlar yapanlar,
  • Aynı videoyu defalarca paylaşanlar
  • Şiddet içeren içerikler paylaşanlar

Tiktok keşfet engeli alır. Bu yasak verildiğinde bu kişilerin videoları keşfete düşmeyecek ve videoları sadece takipçileri tarafından görülecektir. Bu, hesapların büyümesini engeller ve videolarının izlenme sayısını azaltır. Tiktok keşfet engeli kaldırmak için düzenli içerik üretirken kurallara uymak gerekiyor. Ayrıca kaliteli içerikler paylaşmak ve videolarınıza bol bol yorum almak keşif engelini kaldırmak için gereklidir.

Tiktok’ta keşfet engelinizin kaldırılması için

  • Düzenli bir şekilde video paylaşın
  • Videolarınıza yorum yapılmasını sağlayın
  • Tiktok kurallarına uyun
  • Görüntü kalitesini arttırın
  • Farklı içerikler üretin

Tiktok Keşfet Engeli Nasıl Anlaşılır?

Bu konu başlığı altında keşfet engelinin nasıl anlaşıldığından bahsedeceğiz. Tiktok keşfet engeli problemini anlamak için yapılması gereken şeylerden biri de video etkileşim oranına bakmaktır. Tiktok’ta paylaşılan bir video eski videolara göre daha az etkileşim alıyorsa bunun nedeni Tiktok keşfet engeli olabilir.

Video, keşfedilmesi engellendiği için etkileşimde ciddi bir düşüş yaşayabilir. Bu durumda kullanıcıların yapması gereken, Tiktok keşfet engelinin ardındaki nedenleri öğrenmek ve nasıl aşılacağını bilmektir. Eğer videolarınızın izlenme oranı ciddi seviyede düşüyorsa ve eskisi gibi abone sayınızda benzer artışlar yaşanmıyorsa siz de bu problemle karşı karşıyasınız demektir.

Tiktok Keşfet Engeli Ne Zaman Kalkar?

Tiktok keşfet engeli probleminin hesaptan tamamen kaldırılması için belirli bir süre beklemek gerekebilir. Tiktok algoritması tarafından belirlenen keşfet engelini kaldırma süresi, hesaptan hesaba değişir. Örneğin, Tiktok hesabınız ilk kez keşfet engeli yediyse bu engel ortalama 7 gün içinde kaldırılacaktır. Bu süre ikinci kez uyarı alırsanız 12 gün, üçüncü kez uyarı alırsanız 15 gün, dördüncü kez uyarı alırsanız 18 gün, beşinci kez uyarı alırsanız 21 gündür.

Tiktok Keşfete Düşme Etiketleri 2023

Keşfet engeli problemini kaldıran Tiktok kullanıcıları, Tiktok hesaplarını tekrardan şahlandırmak için Tiktok keşfet etiketlerini kullanır. Bu etiketleri içeriklerinizde paylaşarak videolarınızın keşfete düşmesini sağlayabilir ve kısa sürede takipçi sayınızı artırabilirsiniz.

Farklı kategorilerde oluşturulan keşfet etiketleri oldukça çeşitlidir. Örneğin 2023 yılında yaygın olarak kullanılan etiketler,

  • Gününfotoğrafı,
  • Bugününkaresi,
  • Hayat,
  • Hayatınrenkleri,
  • Biziminsanlarımız,
  • Keşfet,
  • Keşfet etiketi,
  • Home,
  • Mutlu,
  • Nofilter,
  • El yapımı,
  • Fitness,
  • Hashtag

Gibi farklı etiketlerdir. Bu etiketleri kullanarak içeriğinizin keşfedilmesini sağlayabilirsiniz. Tiktok Discovery’de içerik açıklaması bölümüne göz atarak en popüler etiketleri de görebilirsiniz.

Tiktok’ta reklam verme ile ilgili detaylara ulaşmak için hazırlamış olduğumuz içeriği inceleyebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir