Tiktok’ta Reklam Verme Nasıl Yapılır?

Tiktok sosyal medyanın yeni çocuğu diyebiliriz. Yakın zamana kadar Tiktok, yalnızca Z kuşağı için bir uygulama olarak tasarlanmıştı. Ama artık Z kuşağı olmayan kullanıcılara da sıçradığı için reklam verenler Tiktok reklam stratejilerini değiştirmeye ve yeniden düzenlemeye başladılar. Tiktok’ta reklam verme nasıl yapılır sorusunun yanıtını arıyorsanız doğru adrestesiniz.

Uygulamanın 1,5 milyardan fazla indirildiği ve 500 milyon aktif kullanıcısı olduğu düşünüldüğünde Tiktok’ta reklam verme işletmeler için oldukça mantıklı bir adım. Tiktok, markaların ağlarında hedef kitleye ulaşmalarına yardımcı olacak reklam formatları oluşturur. Bu yazımızda Tiktok sponsorlu reklam vermek isteyenler için adım adım bir rehber oluşturuyoruz.

Tiktok, reklam vermek isteyen markalar için harika bir fırsat sunuyor. Kullanıcı sayısı şimdiden Snapchat ve Twitter’ı geçti. Aynı zamanda diğer sosyal medya mecralarına göre Tiktok henüz yeni ve görece az bilinen bir reklam fırsatı olduğu için reklama açıktır. 2019’un başlarında Tiktok, reklam platformunun beta sürümünü yayınladı. O zamandan beri Nike ve Apple Music gibi büyük markalar ürünlerini Tiktok’ta eğlenceli ve benzersiz reklamlarla tanıtıyorlar.

Tiktok Reklam Seçenekleri Nelerdir?

Tiktok’ta reklam verme için bir reklam hesabına ihtiyacınız var. Tiktok reklamları sayfasında gerekli bilgileri girerek hesap açabilirsiniz. Uygulama, markaların hedef kullanıcılarının demografik özelliklerine göre çeşitli reklam seçenekleri sunmaktadır.

Yayın İçi Videolar: Uygulamadaki “For You” sayfasında videolar arasında geçiş yaparken görünen reklamlar.

Marka Devralma: Kullanıcıların uygulamayı açtıklarında videolara geçmeden önce gördükleri reklamlar.

Etiket Reklamları: Keşif sayfasında görünen reklamlardır.

Markalı AR İçeriği: Markalar tarafından bir etiket altında özel dans, şarkı veya skeç olarak oluşturulan reklamlar

Influencer Ads: Hedef pazarınızda etkili olan Tiktok kullanıcıları tarafından oluşturulan sponsorlu reklamlardır.

Tiktok’ta reklam verirken hedef kitlenizi belirlemeniz çok önemlidir. Tiktok kullanıcılarının %66’sının 30 yaşın altında olması, Tiktok uygulamasının ileri yaş gruplarını hedefleyen markalar için doğru reklam kanalı olmadığını gösteriyor.

Tiktok çok hızlı takip ediyorsun hatasının çözümü için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Tiktok Reklam Hesabı Nasıl Açılır?

Tiktok reklam hesapları firma bazında açılan ve reklam amaçlı olan hesaplardır. Bu hesaplar kişisel Tiktok hesaplarından farklıdır. Kişisel Tiktok hesapları açma süreci bile değişkenlik göstermektedir.

Tiktok’ta reklam verme ve görünürlüğünüzü artırmak için Tiktok platformu kayıt sayfasında yer alan iki seçenekten biri olan “Şirketler mal/hizmet reklamı yapıyor” seçeneğine tıklamalısınız. Diğer seçenek, reklam hesabı değil, kişisel hesap açmakla ilgilidir.

Mal/Hizmet İlanı Ver seçeneğine tıkladığınızda karşınıza bir form gelecektir. Bu form şirket bilgilerini almak için oluşturulmuştur. Karşınıza çıkan formu doğru ve eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir.

Tiktok reklam hesabı açmak için gerekli formu doldurmanızın ardından Tiktok yetkilileri sizinle iletişime geçecektir. E-posta hesabınıza gönderilen Tiktok yetkili mesajında ​​ajansınızın iletişim kurabileceği bir e-posta adresi olacaktır. Bu e-posta adresi üzerinden talebinizi oluşturmanız mümkündür.

Tiktok yetkilisi reklam şirketinden gelen bilgilere göre panelinizi yönetmeye başlayabilir ve reklamlarınızı oluşturabilirsiniz. Ancak bu işin ücretli olduğunu bilmelisiniz. Birçok tanınmış firma reklamlarını Tiktok platformunda paylaşmaktadır. Tiktok reklam hesabı için minimum bütçe 500$‘dır. O bütçeyi karşılayabileceğinizi düşünüyorsanız ve ürünlerinizin gençlere hitap edeceğinden eminseniz Tiktok reklamları sizin için oldukça faydalı olacaktır. İyi bir reklam için, Tiktok reklam eğitimi almanız yararınıza olacaktır.

Crovu Blog

Tiktok’ta Reklam Nasıl Verilir?

Tiktok’ta reklam verme nasıl yapılır sorusu, işletmesini tanıtmak ve ürün satışlarını artırmak isteyen kişiler tarafından sorulmaktadır. Tiktok reklam hesabı oluşturma talebinde bulunan ve istekleri kabul edilen kişiler kolayca reklam oluşturabilirler.

Tiktok reklam hesabı olan kişiler, çok sayıda reklam türü oluşturabilir ve tanıtabilir. Ayrıca reklamların hangi hesap türlerine gösterileceğini seçmek mümkündür. Birçok parametre sunulur. Bu parametreler sayesinde reklamlarınız çok daha verimli olacaktır.

Tiktok reklam hesaplarının son aşaması reklam oluşturmaktır. İşletmeler, müşteri tabanlarına uygun reklamlar oluşturabilir. Tiktok reklamları yatay, dikey ve kare gibi farklı kriterlerde oluşturulabilir. Ayrıca Tiktok, yalnızca reklam hesapları için 300’den fazla şablon sunar. Bu şekilde kolayca özelleştirebilirsiniz.

Tiktok reklamlarında tercih edebileceğiniz 5 temel reklam modeli bulunmaktadır. Siz ve firmanız için reklam içeriğine göre karar vermek en doğrusudur. Tiktok reklam modelleri hakkında bilgi almak için aşağıdaki başlıkları okuyabilirsiniz.

Tiktok Brand Takeover Reklam Tipi

Tiktok reklam hesaplarında kullanılabilecek reklam modellerinden biri de Tiktok Brand Takeover’dır. Bu tür reklamlar, kullanıcıların Tiktok platformuna giriş yaptıklarında karşılarına çıkmaktadır. Bu reklam 5 saniyelik kısa bir videodan oluşabileceği gibi reklam görselinin ekranda 5 saniye kalmasını da sağlayabilir. Bu tür bir reklam kullanmak istiyorsanız, günlük satın almalar yapmanız gerek.

Tiktok One Day Max Reklam Tipi

Tiktok platformunda en yaygın reklam modellerinden biri olan Tiktok One Day Max, kişiye özel reklamlardır. Tiktok kullanıcıları platformda gezinirken çıkan bu reklamlar “Sizin İçin” başlıklı olup, kullanıcıların ilgisini çekecek şekilde uygulanmaktadır. Bu reklam modeli için de günlük alımlar yapılmaktadır. Tiktok’ta reklam verme için tercih edilen reklam türlerinden biridir.

Tiktok Brand Premium Reklam Tipi

Tiktok Brand Premium, Tiktok platformunda en çok kullanılan ve en etkili reklam şeklidir. Bu tür reklamlar “Sizin İçin” bölümünde görünecektir. One Day Max reklam modelinden farklı olarak tamamen kişiselleştirilebilir. Başka bir deyişle, dilediğiniz gibi özelleştirme yapabilirsiniz. Örneğin, reklamınızı kimlerin görebileceği ve kaç yaş grubuna gösterilmesi gerektiği gibi ayrıntıları belirleyebilirsiniz. Ayrıca bu ilan türünde günlük alım yapılmamaktadır. BGBM sistemi olarak bilinen bin kişi için alınan gösterim sayısıdır. Yani reklam her bin kişiye ulaşırsa ücret alınıyor.

Tiktok Video Reklamlarının Önemi

İçeriğin olmazsa olmaz olduğu gerçeği, en son Google güncellemeleriyle daha da kanıtlanmıştır. Günümüzde yazılı içeriklerin yanı sıra birçok kişi ya da marka video içerik üretimi ile ilgili olarak da sosyal medyada aktif olarak kendini göstermektedir. İstatistikler ayrıca video pazarlamanın yüksek performansa ve yatırım getirisine sahip olduğunu gösteriyor. Uzmanlar ayrıca son yıllarda gelişen trendlere göre video içeriklerin içerik pazarlaması açısından öneminin %83 arttığını savunuyor. Tiktok’ta reklam verme için bu reklam türlerini bilmeniz yararınıza olacaktır.

Video içeriğinin hacmi katlanarak artıyor. Yani;

  • İşletmelerin %81’i video içeriğini bir pazarlama aracı olarak kullanıyor
  • 2022’ye kadar videonun internet trafiğinin %82’sinden fazlasını kapsaması bekleniyor
  • 10 kişiden 6’sı TV yerine video içeriği izlemeyi tercih ediyor
  • Kullanıcıların %78’i her hafta ve %55’i her gün çevrimiçi video izliyor
  • Youtube, Google’dan sonra en popüler ikinci web sitesidir
  • Kullanıcılar her gün Youtube’da 1 milyar saatin üzerinde video izliyor
  • Yöneticilerin %59’u metin okumaktansa video izlemeyi tercih ediyor
  • Tüm video görüntülemelerinin %75’i mobil cihazlardan yapılıyor
  • Kullanıcıların %72’si bir ürün veya hizmet hakkında video aracılığıyla bilgi edinmeyi tercih ediyor
  • Mobil cihazlarda video izleyen kişilerin %92’si videoyu başkalarıyla paylaşıyor

Facebook’un öncülüğünde başlayan video içerikleri, artık tüm sosyal medya araçlarında önemini kanıtlamıştır. Sosyal medya araçlarında video kullanımına ilişkin birkaç istatistik size bu önemi gösterecektir.

  • Kullanıcıların %65’i bir sorunu çözmek için Youtube’u ve Tiktok’u kullanıyor
  • 1,9 milyardan fazla insan YouTube kullanıyor
  • Twitter kullanıcılarının %45’inden fazlası video izlemeyi tercih ediyor
  • Twitter video görüntülemelerinin %90’ı mobil cihazlardan yapılıyor
  • Facebook’ta günde 8 milyardan fazla video görüntüleme
  • Facebook video platformunu her gün 75 milyon kişi ziyaret ediyor

Tiktok izlenme satın al paketleri ile videolarınızdaki izlenme sayısını çok daha hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir