Twitter Hesabım Askıya Alındı Sorunu Çözümü

Twitter hesabım askıya alındı sorunuyla zaman zaman kullanıcıları karşılaşabilir. Bu problem daha çok hesaplarda olağan dışı işlem yapıldığında ortaya çıkar. Her sorun gibi bu probleminde çözümü var. Ancak ilk olarak hesabınızın hangi sebeple askıya alındığını bilmelisiniz. Hesabınızın hangi nedenle askıya alındığını öğrendikten sonra vereceğimiz yöntemleri uygulayarak tekrardan hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz. Twitter hesabım askıya alındı problemiyle karşı karşıyaysanız atmış olduğunuz tweetler yüzünden de bu sorunla karşılaşabilirsiniz.

Twitter, hesapları hemen askıya almaz. Daha önceden birkaç kez sizi uyarır ve hesabınızı kilitler. Bu durum aslında bir uyarı niteliğindedir. Yapmış olduğunuz eylemi sürdürmeniz durumunda ise hesabınız askıya alınır. Askıya alınan hesapların tekrar açılması açıkçası çok kolay bir işlem değildir. Ancak uygulanması gereken adımları uygulayarak bu problemden kurtulabilirsiniz. Öncelikle bilinmelidir ki Twitter’da askıya alınan hesaplar, yapılan kural dışı eylemlerden dolayı verilir. Bu yüzden hesabınızın hangi nedenden ötürü kapandığını tespit etmelisiniz.

Twitter Hesabı Neden Askıya Alınır?

Twitter hesapları çeşitli nedenlerden dolayı askıya alınabilir. Twitter hesabım askıya alındı sorunu genellikle spam işlemlerden dolayı ortaya çıkıyor. Twitter’da fenomen olmak isteyen kullanıcılar manuel bir şekilde hızlı takip isteği gönderiyor. Bunun yanı sıra sık sık tweetleri favoriye ekleyip RT ediyorlar. Bir süre sonra Twitter bu durumu fark edip hesabı kilitliyor. Aynı eylemi devam ettirmeniz sonucunda ise hesabınız askıya alınıyor. Bu gibi olumsuz durumlarla karşılaşmamak için spam işlemlerden mutlak surette uzak durmalısınız.

Twitter hesapları ayrıca kötüye kullanımdan dolayı da askıya alınabilir. Hakaret içerikli mesajlar, aşağılayıcı ifadeler, din, dil, ırkı hedef gösterici ifadeler kullanmakta suçtur. Twitter bu konuda çok katı bir uygulamaya sahip. Eğer bu şekilde ifadeleriniz varsa hesabınız bu yüzden de askıya alınabilir. Askıya alınan hesapların tekrardan geri açılması zor bir işlemdir. Ancak bu imkansız bir işlem değil. Vereceğimiz talimatları uygulayarak askıya alınmış hesaplarınızı kurtarabilirsiniz. Twitter hesabım askıya alındı problemine neden olan faktörler ise aşağıda verildiği gibidir.

  • Art arda takip isteği gönderme
  • Art arda favoriye ekleme ve RT yapma
  • Hedef gösterici ve aşağılayıcı ifadeler kullanma
  • Hakaret etme
  • Din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapma ve hakaret etme

Tüm bu maddelerden en az birini uyguladığınız takdirde hesabınız askıya alınabilir. Eğer hesabınızın askıya alınmasını istemiyorsanız Twitter hesabınızı, Twitter kurallarına uygun bir şekilde kullanmalısınız.

Crovu Blog
Twitter Hesabım Askıya Alındı

Askıya Alınan Twitter Hesabı Nasıl Açılır?

Twitter hesabım askıya alındı ve nasıl açılacağını bilmiyorum diyorsanız, sizler için hazırlamış olduğumuz bu dokümanı inceleyebilirsiniz. Askıya alınan Twitter hesabının açılması için öncelikle hesabınızla ilgili birtakım işlemleri gerçekleştirmeniz lazım. Bu adımları geçtikten sonra ise Twitter destek ekibiyle iletişime geçerek hesabınızın tekrardan aktif edilmesi için bildirimde bulunmanız yeterli olacaktır. Tüm bu adımlarla beraber hesabınızın açılma isteği Twitter yetkililerine iletilecek ve nihai kararı yetkililer verecek.

İlk olarak Twitter hesabınız askıya alındıktan sonra telefon numaranızı bağlamanız gerekiyor. Bunun için uygulamanız gereken adımlar ise şöyle,

  • Twitter hesabınıza giriş yapın ve “Daha fazla” sekmesine tıklayın. Burada “Ayarlar ve Gizlilik” butonuna tıklayın.
  • Hesabım sekmesine tıkladıktan sonra karşınıza çıkan “Hesap bilgileri” butonuna giriş yapın.
  • Karşınıza çıkan menüde telefonu seçin.
  • Telefon numaranızı ilgili kısma ekledikten sonra kaydet diyerek işlemi kaydedin. Telefon numaranızın başına “0” eklemenize ve ülke kodunu girmenize gerek yok. Twitter otomatik bir şekilde bu bilgileri ekliyor.
  • Bu aşamadan sonra telefonunuza Twitter’dan bir kod gönderilecek. Bu kodu “Onaylama kutusu” sekmesine girerek telefonunuzu onaylayın.

Telefon numaranızı onayladıktan sonra Twitter hesabınızın size ait olduğunu teyit etmeniz gerekecek. Bunun içinde uygulamanız gereken adımlar ise şöyle,

  • Twitter hesabınıza giriş yapın.
  • “Twitter hesabınız kilitlendi” bildirimini bulun.
  • Burada “Başla” sekmesine tıklayın.
  • Bu aşamada karşınıza çıkan ekrana telefon numaranızı girin. Daha önceden onaylatmış olduğunuz telefon numarasını girin. Farklı bir numara girmeyin. Çünkü Twitter vermiş olduğunuz bu numara ile sizinle irtibata geçecektir.
  • Onaylama kodunun gönderilmesini bekleyin.
  • Onaylama kodu geldikten sonra ilgili alana girin ve “Gönder” seçeneğini tıklayın.

Bu aşamadan sonra hesabınızın kilidini açmak için talepte göndermiş olacaksınız. Tüm bu adımları tek tek takip ederek bu problemden siz de kurtulabilirsiniz. Askıya alınan Twitter hesapları ile ilgili tüm şikayetlere https://www.sikayetvar.com/twitter/askiya-alindi bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Twitter Yönergelerini Takip Edin

Twitter hesabım askıya alındı problemini gidermek için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntemde form göndermektir. En etkili yöntemlerden biri de budur. Doğrudan Twitter yetkilileriyle bu şekilde iletişime geçmiş olacaksınız. Ayrıca askıya alınan hesabınızın açılması içinde en hızlı çözüm yöntemi budur. Bu yöntemi uygulayarak Twitter yetkililerine durumdan söz edebilirsiniz. Bunun için https://help.twitter.com/en/forms/account-access/appeals/redirect bağlantısını ziyaret etmeniz yeterlidir.

Askıya alınan hesabınızın tekrardan açılması için yukarıda vermiş olduğumuz bağlantıya gidin. Ekranda karşınıza çıkan talimatları tek tek uygulayarak hesabınızın tekrar açılması için istekte bulunabilirsiniz.

Twitter Destek Kanalıyla İletişime Geçin

Twitter hesabınız askıya alındıysa uygulayabileceğiniz bir diğer yöntemde budur. Bu yöntem ile doğrudan Twitter destek ekibiyle iletişime geçerek durumunuzu anlatabilirsiniz. Bu yol, başarı şansı en düşük yöntemdir. Ancak tüm yöntemleri denemeniz yararınıza olacaktır. Bu yüzden siz de doğrudan Twitter destek ekibiyle iletişime geçerek mevcut probleminizden kurtulabilirsiniz. Bunun için ulaşmanız gereken mail adresleri ise şunlardır.

Bu mail adreslerine İngilizce yazılmış bir metin gönderebilirsiniz. Bu metinde Twitter hesabının sebepsiz yere askıya alındığını ve hesabın tekrardan açılmasını talep edebilirsiniz. Talebiniz değerlendirmeye alındıktan sonra sizinle iletişime geçilecektir.

Askıya Alınan Twitter Hesabındaki Tweetler ve Görseller Görünür mü?

Hayır görünmez. Twitter hesabım askıya alındı problemi yaşıyorsanız ve hesabınız askıya alındıysa daha önceki tweetlerinizi ve medyalarınızı göremezsiniz. Ancak archive ya da Wayback Machine gibi platformlar ile daha önceki işlemlerinizi görebilirsiniz. Bu isteğiniz için üçüncü taraf yazılımları kullanmanız gerekebilir.

Askıya Alınan Twitter Hesabı Ne Zaman Açılır?

Normal şartlarda askıya alınan bir Twitter hesabının açılması pek kolay değildir. Ancak yukarıda da vermiş olduğumuz yöntemleri uygulayarak hesabınızın açılmasını sağlayabilirsiniz. Twitter, askıya alınan hesapların ne zaman açılacağı ile ilgili herhangi bir bilgi vermedi. Ancak yapılan araştırmalar sonucu ortalama 15 günlük süre içerisinde tarafınıza kesin dönüş yapılacaktır. Yapılan bu dönüşte olumlu ya da olumsuz bir cevap alacaksınız.

Kalıcı Olarak Askıya Alınan Twitter Hesabı Açılır mı?

Maalesef açılmaz. Kalıcı olarak askıya alınan bir hesabın açılması pek mümkün değildir. Ancak Twitter’ın sahibi Elon Musk, zaman zaman askıya alınan hesapları açtığını ifade etmektedir. Bir sonraki af zamanını beklemenizden başka çare yoktur. Hesabınızın kalıcı olarak askıya alınma nedenleri arasında din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımcılığı nedenleri yer alır. Bu yüzden bu gibi ihlallerde bulunmamanız yararınıza olacaktır. Twitter hesabım askıya alındı problemiyle ilgili yapabileceğiniz tüm yöntemlerden söz ettik. Bu adımları uygulayarak hesabınızın açılması talebinde bulunabilirsiniz.

Twitter’da fenomen olmak için sizler için hazırladığımız Twitter mavi tik nasıl alınır konusunu ziyaret edebilirsiniz.

Tiktok beğeni satın al servisleriyle ilgileniyorsanız en uygun fiyatlarla sunduğumuz hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir