Twitter’da Takipçi ve Beğeni Arttırma Yöntemleri

Milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan en popüler sosyal medya platformlarından olan Twitter, bireysel hesaplar kadar kurumsal hesaplarında tercihleri arasında yer alıyor. Twitter üzerinden reklam yapabileceğiniz gibi aynı zamanda hesabınıza yönelik çalışmalar yaparak da takipçi ve beğeni sayınızı kısa süre içerisinde arttırabilirsiniz. Twitter’da takipçi ve beğeni arttırma yöntemlerini uygulayarak siz de hayalini kurduğunuz seviyelere ulaşabilirsiniz. Biraz sabır ve zamanla beraber Twitter’da takipçi sayınızı hızla arttırabilir ve daha çok kişiye ulaşabilirsiniz.

Twitter’da takipçi ve beğeni arttırma temel olarak iki farklı şekilde yapılır. Bunlardan ilki takipçi ve beğeni satın almaktır. Bu hizmetlerden yararlanarak fazla vakit kaybetmeden hızlı bir şekilde takipçi sayınızı kolayca arttırabilirsiniz. Bunun yanı sıra aynı şekilde beğeni yani favori sayınızı da önemli ölçüde arttırabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise doğru adımları sabırla uygulamaktır. Birazdan sizlerle paylaşacağımız adımları izleyerek doğal bir şekilde takipçi elde edebilir ve buna bağlı olarak favori ve RT sayınızı da ciddi oranda arttırabilirsiniz.

Twitter’da takipçi ve beğeni arttırma düşüncesinde olanların öncelikle Twitter’a çok fazla vakit ayırmaları gerektiğinin bilincinde olması gerekir. Günlük belli periyotlarda tweet paylaşımı, görsel paylaşımı ve birçok tweetlere yönelikte açıklama yapması gerekmektedir. Tüm bunlar düzenli bir şekilde sağlandığı takdirde kalıcı başarı da elde edilmiş olur. Platformda aktif olmak ve etkileşim kurmak, takipçi sayısını arttırmanın en önemli ayrıntılarından biridir.

Twitter’da Takipçi ve Beğeni Arttırma Avantajları Nelerdir?

Twitter’da takipçi ve beğeni arttırma konusu oldukça önemlidir. Öncelikle takipçi sayınızın yüksek olması size birçok avantaj sağlar. Bu avantajlar,

  • Kitlenizi yönetebilirsiniz.
  • Etkileşim oranınız artar
  • Reklam verenlerin sayısı artar
  • Reklam gelirleriniz yükselir
  • Daha çok kişi tarafından fark edilirsiniz
  • Herhangi bir ürün satışı yapıyorsanız bu hizmeti takipçilerinize pazarlayabilirsiniz
  • Doğru yönlendirme yaparak farklı hesaplarınızda da takipçi sayısını arttırabilirsiniz

Bu gibi avantajlar en çok dikkat çeken ve bilinen fırsatlar arasında gösteriliyor. Yalnızca Twitter için değil diğer pek çok sosyal medya platformlarında takipçi arttırmanız çok önemli bir konudur. Bu sayede yukarıda yazmış olduğumuz avantajlardan birden çok platformda yararlanabilirsiniz. Bu da gelirlerinizin önemli bir şekilde artmasını sağlayacaktır. Birçok sözlükte de Twitter’da takipçi arttırma yöntemleri tartışılıyor.

Twitter’da takipçi sayınızın yüksek olmasıyla beraber insanların size olan güveni de artacaktır. Bunun yanında etkileşim sayınız sayınızda yükseleceği için daha fazla kişiye ulaşacaksınız. Ve bu döngü sürekli olarak katlanarak devam edecek.

Twitter’da Takipçi ve Beğeni Arttırma Nasıl Yapılır?

Twitter’da takipçi ve beğeni arttırma için birtakım çalışmalar yapmalısınız. Öncelikle bu işe her gün düzenli bir şekilde zaman ayırmanız gerektiğini unutmamanız lazım. Düzenli bir şekilde devam etmediğiniz müddetçe etkileşiminizi kaybedeceksiniz ve tekrardan toparlaması da oldukça zor olacaktır. Takipçi ve beğeni sayınızı doğal yollarla arttırmanızın birçok yolu var. Müşterek bir şekilde bu adımları izleyerek kısa zamanda siz de farkı görebilirsiniz.

Görsel İçerikli Paylaşımlar Yapın

Twitter’da sürekli tweet paylaşmanız size büyük katkı sağlayacak. Hem takipçi kazanmak hem de beğeni ve RT kazanmak için her gün düzenli bir şekilde paylaşımda bulunmalısınız. Ancak Twitter algoritmaları, görsel paylaşımlara çok önem verir. Görsel içerikli paylaşımlar yaparak daha fazla kişiye ulaşabilir ve çok daha fazla etkileşim alabilirsiniz.

Yalnızca metin formatında paylaşılan tweetlerin görüntülenme oranları, görsel paylaşımlar kadar yüksek değildir. Çünkü insanlar görsel içerikli paylaşımlara daha fazla ilgi gösterirler. Bu da sizin daha fazla kişiye ulaşmanızı ve doğal olarak daha fazla etkileşim almanıza katkı da bulunacaktır. Twitter’da görsel içerikli paylaşımların önemi hakkında daha fazla bilgi için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Videolu Paylaşımlar Yapın

Mümkün olduğunca videolu paylaşımlar yapmanızda hem takipçi hem de beğeni sayınızı arttırma da size yardımcı olacaktır. Twitter, video paylaşımlarını da destekleyen bir sosyal medya platformudur. Paylaşacağınız videolar mümkün olduğunca ilgi çekici ve kısa olmalı. Uzun videolar, insanların ilgisini dağıtabilir ve beklenen katkıyı sağlamaz.

Video paylaşımlarınızda açıklamalarınızda video ile alakalı olmalı. Örneğin bir kedi videosu paylaşacaksanız açıklamanız da kediler ile alakalı olmalı. Yalnızca etkileşimi arttırmak için alakasız video paylaşımlarından kaçınmalısınız.

Etiket Kullanımına Önem Verin

Etiket kullanımı çok önemli ve çok karmaşık bir durumdur. Birçok sosyal medya platformunda etiketler kullanılır. Bu sayede doğrudan hedef kitlenize kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Doğru etiket kullanımı ile etkileşim oranınızı inanılmaz ölçüde arttırabilirsiniz. Paylaşacağınız tweet ile alakalı etiketler kullanarak çok daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

Etiket kullanırken, paylaşacağınız tweet ile ilgili olmasına dikkat etmeniz gerektiğini belirttik. Bunun yanı sıra etiket sayısını da uygun miktarda kullanmalısınız. Her paylaşımınızda 8-10 tane etiket kullanmanız spam olarak algılanır ve bu eylemin devamı halinde etkileşim oranınız da düşüş gösterir. Örneğin ayakkabı satışı yapıyorsanız, ayakkabı ile ilgili etiketler girmeniz doğru olacaktır. Bu paylaşıma sırf popüler diye alakasız etiketler girmek size faydadan çok zarar getirir.

Crovu Blog

Viral Olaylara Dahil Olun

Twitter’da takipçi ve beğeni arttırma yöntemleri arasında en etkili olan yollardan birisi de budur. Twitter’da her zaman viral olan olaylar ile alakalı her zaman binlerce yeni tweet atılır. Siz de bu zincire katılarak farkındalık oluşturabilirsiniz. Trend topic olmuş konulara girerek konuyla alakalı ve mümkünse fotoğraflı/videolu paylaşımlar yaparak kullanıcıların dikkatini çekebilirsiniz. Konu trend topic kısmında kaldığı müddetçe ara ara paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Özellikle ilgili konu hakkında ortak görüş lehine yapacağınız açıklamalar büyük katkı sağlayacaktır. Bu sayede ciddi etkileşim alabilir ve takipçi sayınızı da yükseltebilirsiniz. Sık sık bu tür viral olaylara dahil olarak kendinizi gösterin ve bir marka olma yolunda kararlı adımlar atın.

Twitter Reklamlarından Faydalanın

Bütçenizle orantılı bir şekilde Twitter’da reklam vermeyi ihmal etmeyin. Reklamlardan elde edeceğiniz geri dönüşler muhteşem olacak. Bu sayede hem marka değerinizi yükseltebilirsiniz hem de doğal yollardan takipçi ve beğeni elde edebilirsiniz. Reklam verirken insanların ilgisini çekecek görseller ya da videolar kullanmayı da ihmal etmeyin.

Reklam verme konusu tüm platformlar için geçerlidir. Bu yüzünden kısa sürede farkındalık yaratmak ve takipçi sayınızı arttırmak istiyorsanız siz de Twitter’a reklam verebilirsiniz. Takipçi sayısını arttırmak için en büyük stratejilerin başında reklam gelir. Twitter reklamlarını olabildiğince arttırarak çok daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

Twitter Etkileşimleri Neden Önemli?

Etkileşimler, bir hesabın takipçi sayısını arttıran en önemli unsurdur. Etkileşim oranını arttırdığınız ölçüde daha fazla insana ulaşacak ve daha fazla takipçiye sahip olacaksınız. Bu yüzden Twitter’da asıl amacınızın etkileşimleri arttırmak olduğunu unutmayın. Her beğeni, profil ziyareti, RT işlemleri de etkileşimdir. Bu yüzden etkileşiminiz arttıkça beğeni ve RT sayınızda buna paralel olarak artış gösterecektir. Twitter’da takipçi ve beğeni arttırmak için etkileşim konusu olmazsa olmazdır.

Twitter’daki etkileşimlerinizi anlık olarak görmek için paylaşmış olduğunuz tweetin alt kısmındaki istatistik sembolüne tıklamanız yeterlidir. Burada ilgili tweetiniz ile alakalı kaç favori, RT ve takipçi geldiğini kolaylıkla görebilirsiniz. Twitter’ın yapmış olduğu yeni güncelleme ile birlikte artık herkesin atmış olduğu tweetlere gelen etkileşimleri görebilirsiniz. Ayrıca Twitter’da menüde yer alan “Twitter etkinliklerini görüntüle” seçeneğine girerek de aylık bazda etkileşim oranlarınızı kontrol edebilirsiniz. Twitter’da fenomen olmak için hazırlamış olduğumuz içeriği inceleyebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir