Instagram Politika Limitleri [2020 – Sürekli Güncel]

Instagram Politika Limitleri – Genel Bilgilendirmeler [CROVU]

Geçtiğimiz senenin başlarında yapılan açıklamaya göre İnstagram kullanıcı sayısı dünya çapında 700 milyona ulaştı. Bu kullanıcı sayısının ne kadarının tekil ve gerçek olduğunu tabi ki bilemiyoruz. Günlük instagram kullanıcı sayısı ise 400 milyon civarı olarak açıklanıyor. Instagram limitleri 2018 yılında da zorlayacak gibi görünüyor. Dünya çapında yaygınlaşan mobil kullanımı, telefon uygulamalarının kullanıcı sayısını daha da fazla artırmasını sağlıyor. Uzmanların tahminlerine göre 2024 yılında internet kullanımının ve hatta satın alımların %80 i mobil telefon ya da tablet gibi cihazlardan gerçekleşecek.

Dünya çapında instagram sınırları zorlayan bir uygulama olduğu gibi ülkemizde de oldukça fazla kullanıcısı olan bir sosyal platformdur. İnstagram, 2012 yılında facebook tarafından 1 milyon dolara satın alınmıştı. 1 milyon dolar o zaman için çok ciddi bir rakamdı. Ancak günümüzde Instagram’ın piyasa değeri 2018 yılında milyar dolarlar ile ölçülüyor. Bundan bir kaç sene önce 35-40 milyar dolar civarında konuşulan piyasa değeri şimdi çok daha fazla. Türkiyede her gün 40 milyondan fazla iki Instagram’a giriyor. (bu sayı her an yükselmeye devam ediyor)

Instagram Politika Limitleri - 2018
Instagram Politika Limitleri – 2018

Instagram hashtag sınırı nedir?

Instagram hashtag limiti günümüz itibari ile otuz olarak belirlenmiştir. Otuzdan fazla hashtag girdiğiniz zaman içeriğinizi post edebilirsiniz. Ancak post ettikten sonra baktığınızda içeriğin altında hiç bir açıklama göremezsiniz. Takipçilerinizi sıkmamak, spam muamelesi görmemek için instagram hashtag sınırı otuz olsa bile siz bundan daha az etiket kullanmaya özen gösterin. Çok kullanılan popüler hashtagleri kullanarak daha az ancak daha efektif hashtag kullanmış olursunuz.

Instagram yorum sınırlama nasıl yapılır?

Instagram kendini geliştirdikçe kişiselleştirilmiş uygulamarı ile öne çıkıyor. Uygulama ilk çıktığından bu yana tüm içeriklerin yorumlara açılması ve tamamen yorumlara kapatılması seçenekleri olduğunu biliyoruz. Bu yorumları görmemek için hepsini engelleyebilir veya hepsini silebiliyordunuz. Ancak instagram yorum sınırlama özelliği yoktu, bunun için daha çok yorum için bir limit yoktu diyebiliriz. Instagram yeni çıkan özelliği ile artık kullanıcı yorumlarını da sınırlayabiliyor, gruplayabiliyor veya filtreleyebiliyor. İnstagramın bu yeni özelliği sayesinde içeriklerinize yapılan yorumları iyi kötü, olumlu olumsuz olarak gruplayabileceksiniz.

Instagramın bu özelliği, markalar ve ürün satışı yapan siteler açısından çok kullanışlı olacaktır. Markalar, satış yapan herkes ürün hakkında yapılan yorumları tek tek okumak yerine çok daha kolay bir şekilde filtreleyerek kullanabilecektir. İnstagram yorum filtremele özelliği ve nasıl kullanıldığı hakkında daha fazla bilgiyi İnstagram yorum filtreleme özelliği nasıl kullanılır? Yazımızdan alabilirsiniz.

Instagram takip sınırı nedir, instagram takip sınırı nasıl kaldırılır?

Mobil uygulamalarda kullanıcıların spam yapmamasını sağlamak için bazı limitler getirilmiştir. Bu limitler hem kullanıcıları spamdan korumak hem de uygulamanın kullanıcı kalitesini dengede tutmak için yapılır. Instagram limitleri nelerdir diye baktığımızda ilk limitlerden bir tanesi kullanıcı takip sınırıdır. İnstagram takip sınırı 7500 kişidir. Bir gün içerisinde 7500 kişiden fazla kişiye takip isteği gönderemezsiniz. Zaten normal şartlar altında bu instagram takip limiti oldukça makul görünüyor, spam olmadıktan sonra saatte 160 kişiden fazlasını eklemek ya da takip etmeye başlamak hiç de kolay değil.

Instagram takip sınırı nasıl kaldırılır sorusuna cevap olarak diyebiliriz ki, eğer günlük instagram takip limitini aştıysanız, eklediğiniz kişilerin bir kısmını unfollow ederek yeniden başkalarını follow edebilir hale gelirsiniz. Aksi taktirde spam muamelesi göreceksiniz. Instagram hesabınızı geçici olarak durduracaktır. 24 saat içinde yeniden birilerini follow edebilr hale geleceksiniz.

Instagram dm limiti nedir?

Instagram mesaj limiti mesajın içerisinde ne olduğuna göre değişebilir. Günde 35-50 arasında mesajları instagram direct mesaj limitine takılmadan atabilirsiniz. Ayrıca instagram mesaj gönderme sınırı gönderdiğiniz kişiye göre de değişebilir.

Kapalı hesaplara direk mesaj atabilir miyim?

Instagramda açık ya da kapalı tüm hesaplara direct message atabilirsiniz. Kapalı hesapları takip ediyor olmanıza gerek yok.

Instagram’da paylaşım limiti nedir?

Instagramda paylaşım sınırı yoktur. İstediğiniz kadar fotoğraf, video paylaşabilirsiniz. Sadece toplu fotoğraf ve video paylaşımlarında sınır vardır. Instagram video sınırı 60 sndir. Bunun üzerindeki videoları sayfanızda paylaşamazsınız. Instagram toplu fotoğraf paylaşma sınırı ise ondur. Aynı anda 10 taneden fazla fotoğraf ya da videoyu hesabınızda paylaşamazsınız. En azından şimdilik bu şekilde, belki yakında değişir.

Umarız Instagram Politika Limitleri hakkındaki bu yazımızı beğenmişsinizdir.

200 Yorum

  1. Takipçi sınırına takıldım takipçi çıkartarak tekrar istediğim kişileri takip etmek be kadar mantıklı sonuçta işletmemin reklamını ve ürünleri tanıtıyorum. Bunu aşmak mümkün değil mi 7500 kişiyi takip edip kaldım geri takip edemediğim için takipçi de kaybediyorum ayrıca zaten düzenli olarak takipçi temizliği yapıyorum ama yetmiyor

  2. Merhaba. Ben instagramda bana gelen istekleri kabul etmeden bekletiyorum ve baya birikti. Acaba maximum ne kadar birikebilir ? Yani bir süre sonra beni eklemek isteyip ekleyemeyenler olabilir mi

  3. Instagramda takip engeli yedim toplam 3 kez. Ama belirli aralıklarla 5-6 ay aralıklarla yani. Bunun bir sınırı var mı? atıyorum senede 1 engel yersem birşey olurmu hesabım kapanırmı?

    • tamamen değişkendir, hesabınızı dondurup açmayı deneyebilirsiniz. ancak dikkat edin silmeyin dondurun sadece.

  4. Meraba ben instagramda bir sorunla karsi kasiyayim hic bi yerde bunun hakkinda konu ve video yok . Instagramda video paylasiyorum video paylasiliyo ama 10 saniyeden sonra kendiliyinden siliniyor ve bu 1 haftadir boyle

  5. Merhaba. Benim 2 tane Instagram hesabından birinde fotoğraf paylaşabilmeme rağmen video paylaşamıyorum. Diğer hesabımdan aynı videoyu paylaşabiliyorum. Sorun bildirden denedim gerekli tüm temizlemeleri yaptım ama düzelmedi acaba o instagram hesabimin limiti veya önbelleği mi doldu çünkü bugün video paylasamadigim hesabımda (yani sorun olan hesap kişisel hesabım) videoyu bayağı bir kestim paylasmayi denedim oldu bu sefer diğer hesabimda sorun yok çünkü fazla paylaşım yok acaba o yüzden mi acaba nasıl düzelir?

    • farklı bir konuda engel almış olabilirsiniz, çünkü normalde böyle bir şey olmaması lazım.

      • Gönderi beğenemiyorum 10 günü geçti düzelecek diyip tarih verildi ama düzelmedi çok sinir bozucu bi olay

  6. Merhaba, instagramda ana sayfada sağ üst köşedeki dm kutusu dm sayısını 20den yukarı göstermiyor oysaki açılmamış 40-50 tane dm var. Bunun sebebi nedir acaba? Yardımcı olursanız sevinirim..

  7. benim instagram mizah hesabım var bu hesaptan tekli psot yani tekli gönderi atıyorum attıktan 1 saniye sonra hemen siliniyor çözümü nedir acaba yardımcı olursanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler 🙂

    • öncelikle şifrenizi değiştirebilirsiniz, sonra bağlantılarınızı kontrol edebilirsiniz wifi ile 3g ile deneyin ayrı ayrı

  8. Merhaba ben Twitter kullanıcı değilim internetten birini kullanıcı adını yazarak aratıp herkese açık profiline bakıyordum bugün limit ağına takıldın diye uyarı geldi profil açılmadı .. karşı duruma bildirim gidiyor mu hani şu şehirden hesabın aratıldı diye veya da bu durum ne demek lütfen yardım edin ..

  9. Karsimdaki kisinin takipcilerinin tumunu gormek istiyorum ama hepsini gostermiyor belli limitmi geldi?ornegin 1200 takipcisi olan birisinin takipcilerini gormek istiyorum 100 200 arasini gösteriyor neden?

  10. Çok fazla yorum engeli aldım. Saatte 200 yorum yapilabilecegini okumuştum bir yerden buna dikkat ederken genede yedim.
    Yorum engeli almamak icin ne yalabilirim.
    Simdiden tesekkurler.cvp mail olarak atabilirseniz cok sevinirim.
    Iyi çalışmalar.

  11. Merhaba, eski kız arkadaşım yazılım mühendisliği okudu ve istediği zaman hesabıma girebiliyor. Onu şikayet etmekten başka yapabileceğim birşey var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkür ederim.

  12. Merhaba bugün birden birde mesajların iletilmemesi,beğeni-yorum yapamamak,şifreyi değiştirememek,hesabımı donduramamak gibi bir sürü hata alıyorum sizce sebebi ne olabilir? Hiç bir şey yapamıyorum instagramda..

  13. Merhabalar ben gönderi paylaşım engeli aldım sanırım bir gönderiyi paylaşır paylaşmaz hemen ardından 2 saniye geçmeden gönderi kaldırılıyor. Ve 3-4 gündürde böyle düzelmedi çözümü nedir acaba ?

  14. Instagram’da bir gönderi attığımda açıklama yazıyorum ancak gönderiyi yüklediğimde açıklama gözükmüyor yani sanırım siliniyor. Çok kısa yazarsam ancak görülebiliyor (İki yada üç satır). Yardımcı olma şansınız var mı acaba? Instagramdan yardım taleb ettim ancak bir türlü geri dönüş alamadım.

    • anlık bağlantı kopmalarından kaynaklı oluyor, ayrıca fazla hashtag kullanımı da neden olabilir. yeniden yazmanız gerekiyor maalesef

      • Merhaba yenı hesap açtım ilk anda 90 adet foto yükledim daha sonra topluluk kurallarıi ihlali verdi ve yeni paylaşım yapamıyorum? Düzelşr mi?

  15. Instagram limitlerini ihlal etmediğim halde 9 gündür kısıtlama yaşıyorum profilimde. Bunu düzeltmek için ne yapabilirim?

  16. Karşılıklı engelleme de engelleri kaldırmak için herşey yaptım fakat ikimizde engellerimizi kaldıramıyoruz engel listesinde donuk tıklamayı kabul etmiyor buna başka ne yapılabilir ?

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir