Instagram Politika Limitleri [2020 – Sürekli Güncel]

Instagram Politika Limitleri – Genel Bilgilendirmeler [CROVU]

Geçtiğimiz senenin başlarında yapılan açıklamaya göre İnstagram kullanıcı sayısı dünya çapında 700 milyona ulaştı. Bu kullanıcı sayısının ne kadarının tekil ve gerçek olduğunu tabi ki bilemiyoruz. Günlük instagram kullanıcı sayısı ise 400 milyon civarı olarak açıklanıyor. Instagram limitleri 2018 yılında da zorlayacak gibi görünüyor. Dünya çapında yaygınlaşan mobil kullanımı, telefon uygulamalarının kullanıcı sayısını daha da fazla artırmasını sağlıyor. Uzmanların tahminlerine göre 2024 yılında internet kullanımının ve hatta satın alımların %80 i mobil telefon ya da tablet gibi cihazlardan gerçekleşecek.

Dünya çapında instagram sınırları zorlayan bir uygulama olduğu gibi ülkemizde de oldukça fazla kullanıcısı olan bir sosyal platformdur. İnstagram, 2012 yılında facebook tarafından 1 milyon dolara satın alınmıştı. 1 milyon dolar o zaman için çok ciddi bir rakamdı. Ancak günümüzde Instagram’ın piyasa değeri 2018 yılında milyar dolarlar ile ölçülüyor. Bundan bir kaç sene önce 35-40 milyar dolar civarında konuşulan piyasa değeri şimdi çok daha fazla. Türkiyede her gün 40 milyondan fazla iki Instagram’a giriyor. (bu sayı her an yükselmeye devam ediyor)

Instagram Politika Limitleri - 2018
Instagram Politika Limitleri – 2018

Instagram hashtag sınırı nedir?

Instagram hashtag limiti günümüz itibari ile otuz olarak belirlenmiştir. Otuzdan fazla hashtag girdiğiniz zaman içeriğinizi post edebilirsiniz. Ancak post ettikten sonra baktığınızda içeriğin altında hiç bir açıklama göremezsiniz. Takipçilerinizi sıkmamak, spam muamelesi görmemek için instagram hashtag sınırı otuz olsa bile siz bundan daha az etiket kullanmaya özen gösterin. Çok kullanılan popüler hashtagleri kullanarak daha az ancak daha efektif hashtag kullanmış olursunuz.

Instagram yorum sınırlama nasıl yapılır?

Instagram kendini geliştirdikçe kişiselleştirilmiş uygulamarı ile öne çıkıyor. Uygulama ilk çıktığından bu yana tüm içeriklerin yorumlara açılması ve tamamen yorumlara kapatılması seçenekleri olduğunu biliyoruz. Bu yorumları görmemek için hepsini engelleyebilir veya hepsini silebiliyordunuz. Ancak instagram yorum sınırlama özelliği yoktu, bunun için daha çok yorum için bir limit yoktu diyebiliriz. Instagram yeni çıkan özelliği ile artık kullanıcı yorumlarını da sınırlayabiliyor, gruplayabiliyor veya filtreleyebiliyor. İnstagramın bu yeni özelliği sayesinde içeriklerinize yapılan yorumları iyi kötü, olumlu olumsuz olarak gruplayabileceksiniz.

Instagramın bu özelliği, markalar ve ürün satışı yapan siteler açısından çok kullanışlı olacaktır. Markalar, satış yapan herkes ürün hakkında yapılan yorumları tek tek okumak yerine çok daha kolay bir şekilde filtreleyerek kullanabilecektir. İnstagram yorum filtremele özelliği ve nasıl kullanıldığı hakkında daha fazla bilgiyi İnstagram yorum filtreleme özelliği nasıl kullanılır? Yazımızdan alabilirsiniz.

Instagram takip sınırı nedir, instagram takip sınırı nasıl kaldırılır?

Mobil uygulamalarda kullanıcıların spam yapmamasını sağlamak için bazı limitler getirilmiştir. Bu limitler hem kullanıcıları spamdan korumak hem de uygulamanın kullanıcı kalitesini dengede tutmak için yapılır. Instagram limitleri nelerdir diye baktığımızda ilk limitlerden bir tanesi kullanıcı takip sınırıdır. İnstagram takip sınırı 7500 kişidir. Bir gün içerisinde 7500 kişiden fazla kişiye takip isteği gönderemezsiniz. Zaten normal şartlar altında bu instagram takip limiti oldukça makul görünüyor, spam olmadıktan sonra saatte 160 kişiden fazlasını eklemek ya da takip etmeye başlamak hiç de kolay değil.

Instagram takip sınırı nasıl kaldırılır sorusuna cevap olarak diyebiliriz ki, eğer günlük instagram takip limitini aştıysanız, eklediğiniz kişilerin bir kısmını unfollow ederek yeniden başkalarını follow edebilir hale gelirsiniz. Aksi taktirde spam muamelesi göreceksiniz. Instagram hesabınızı geçici olarak durduracaktır. 24 saat içinde yeniden birilerini follow edebilr hale geleceksiniz.

Instagram dm limiti nedir?

Instagram mesaj limiti mesajın içerisinde ne olduğuna göre değişebilir. Günde 35-50 arasında mesajları instagram direct mesaj limitine takılmadan atabilirsiniz. Ayrıca instagram mesaj gönderme sınırı gönderdiğiniz kişiye göre de değişebilir.

Kapalı hesaplara direk mesaj atabilir miyim?

Instagramda açık ya da kapalı tüm hesaplara direct message atabilirsiniz. Kapalı hesapları takip ediyor olmanıza gerek yok.

Instagram’da paylaşım limiti nedir?

Instagramda paylaşım sınırı yoktur. İstediğiniz kadar fotoğraf, video paylaşabilirsiniz. Sadece toplu fotoğraf ve video paylaşımlarında sınır vardır. Instagram video sınırı 60 sndir. Bunun üzerindeki videoları sayfanızda paylaşamazsınız. Instagram toplu fotoğraf paylaşma sınırı ise ondur. Aynı anda 10 taneden fazla fotoğraf ya da videoyu hesabınızda paylaşamazsınız. En azından şimdilik bu şekilde, belki yakında değişir.

Umarız Instagram Politika Limitleri hakkındaki bu yazımızı beğenmişsinizdir.

200 Yorum

  1. Instagram’da bir hesabın takipçi kabul etme konusunda bir limit politikası var mı peki? Mesela günlük 300 takipçi kabul etme yada 500 takipçi kabul etme gibi çünkü günlük yüksek sayıda takipçi kabul eden bir hesap spam olarak algılanma olasılığı var bu konuda rica etsem bilgi verir misiniz?

    • instagramda bütün hareketlerin sınırı vardır ve belirli bir sayının üzerine çıkıldığında spam olarak algılanır

    • Merhaba ben yaklaşık 2 haftadır kimseye takip isteği gönderemiyorum. Instagram a sorun bildirdim, yaklaşık 2bin kişiyi takibi bıraktım, Instagram’ı dondurup tekrardan açtım, farklı cihazlardan hesaba giriş yaptım ancak sorun devam ediyor lütfen yardımcı olunuz..

  2. Merhaba etiket engeli aldı.son resmi sildim. İnstegramdan çıkış yaptım. saat sonra tekrar açıp resim yükledim. Etiket kullanmadım. Yapılması gerekenleri adım adım yaptım. Ama 5 gündür engelim kalkmadı. Hala resim yüklüyorum fakat etiket kullanamıyorum. Bu sorun ne zaman geçer. Geçer mi yani. Bu arada yorum ve beğeni yapıyorum. Sorun okur mu😥

  3. Merhaba kolay gelsin bana istek gönderiliyorlar 1000 isteğe kadar istekler görünüyordu 1000 den sonra artış yok sadece binde kalıyor sinir 1000 mi binden sonra istekler görünmüyor mu 1001 olmuyor mu

  4. Selam instagram hesabım topluluk kurallarını ihlal ettiği için kapandı itiraz ettim kod yolladılar söyledikleri gibi yaptım kodla çekilmiş kendi resimi yolladım ama instagram benim resimlerim yok instagram hesabım açılır mı

  5. Merhaba, ben 2 gündür yorum engeli yedim. Acaba nasıl kalkar? Hiçbir şey yapmıyorum girmiyorum da instagrama ama hala engel duruyor. Ne yapmalıyım?

  6. Merhaba, instagram hesabımızı birden fazla kez açık/gizli geçişleri yaptığımızdan günlü takipçi kabul etmeye kısıtlama getirildi. Bu durum nasıl düzeltebiliriz?

  7. Yakın arkadaş özelliğim açılmadı neden olabilir bu? Diğer hesaplarım da açık ama asıl kullandığım hesabımda aktif edemiyorum neden oluyordur sizce bu?

  8. Merhaba ben telefonumdaki resimlerin bi kısmını İnstagram hikaye kısmında paylaştım sonuçta burada paylaşma limiti yok yazıyor ama fotoğraflarım silindi arşivde de görünmüyor ne yapmam gerek

  9. Benim 133 k hesabim var sayfami kapatip acitigim için su an yeni takipci el ile bile kabul etmeme izin vermiyor.acil yardim istiyorum sizlerden

  10. Merhaba instagram hesabımdan gönderi paylaşamıyorum 3 gündür bağlantınız yavaş daha sonra tekrar deneyiniz diyor bağlantıda bir sorun yok telefondada bir sıkıntı yok ama paylaşım yapamıyorum sorun nedir ?

    • aynı telefondan farklı bir hesap ile deneme yapabilirsiniz, bağlantı sorunu var mı yok mu anlayabilirsiniz.

  11. Merhaba paylastigim bir videom kaldirildi. sayfam kapatılmadı fakat erişim engeli yedim yani yaklaşık 10 gündür gönderilerim takipcilerimin çoğuna ulaşmıyor keşfete ve konu etiketlerine düşmüyor. Bunu nasıl düzeltebilirim, lütfen yardımcı olun. İntagram ekibine de mesaj yazdım hala düzelmedi nasıl bi yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

  12. Merhaba dünki guncelleme sonrası takip iateklerimi kabul edemıyorum sayfam 193 k daha sayfayı gizliden actgmdada tum ısteklerın sılınecegını soyluyor sureklı sayfayı acıp kapatmamdan dolayı boyle bır sey koymsşar takıplerı elımle tek tekmi yapmamm gerekıyordu ve suanda ne yapmam gerekıyor acıl yardıma ıhtıyacım var

  13. Ben yabancı uyruklu bir sayfadan telif yedim, sayfam kapatılmadı fakat erişim engeli yedim yani yaklaşık 8 gündür gönderilerim keşfete ve konu etiketlerine düşmüyor. Bunu nasıl düzeltebilirim, lütfen yardımcı olun.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir