Instagram Politika Limitleri [2020 – Sürekli Güncel]

Instagram Politika Limitleri – Genel Bilgilendirmeler [CROVU]

Geçtiğimiz senenin başlarında yapılan açıklamaya göre İnstagram kullanıcı sayısı dünya çapında 700 milyona ulaştı. Bu kullanıcı sayısının ne kadarının tekil ve gerçek olduğunu tabi ki bilemiyoruz. Günlük instagram kullanıcı sayısı ise 400 milyon civarı olarak açıklanıyor. Instagram limitleri 2018 yılında da zorlayacak gibi görünüyor. Dünya çapında yaygınlaşan mobil kullanımı, telefon uygulamalarının kullanıcı sayısını daha da fazla artırmasını sağlıyor. Uzmanların tahminlerine göre 2024 yılında internet kullanımının ve hatta satın alımların %80 i mobil telefon ya da tablet gibi cihazlardan gerçekleşecek.

Dünya çapında instagram sınırları zorlayan bir uygulama olduğu gibi ülkemizde de oldukça fazla kullanıcısı olan bir sosyal platformdur. İnstagram, 2012 yılında facebook tarafından 1 milyon dolara satın alınmıştı. 1 milyon dolar o zaman için çok ciddi bir rakamdı. Ancak günümüzde Instagram’ın piyasa değeri 2018 yılında milyar dolarlar ile ölçülüyor. Bundan bir kaç sene önce 35-40 milyar dolar civarında konuşulan piyasa değeri şimdi çok daha fazla. Türkiyede her gün 40 milyondan fazla iki Instagram’a giriyor. (bu sayı her an yükselmeye devam ediyor)

Instagram Politika Limitleri - 2018
Instagram Politika Limitleri – 2018

Instagram hashtag sınırı nedir?

Instagram hashtag limiti günümüz itibari ile otuz olarak belirlenmiştir. Otuzdan fazla hashtag girdiğiniz zaman içeriğinizi post edebilirsiniz. Ancak post ettikten sonra baktığınızda içeriğin altında hiç bir açıklama göremezsiniz. Takipçilerinizi sıkmamak, spam muamelesi görmemek için instagram hashtag sınırı otuz olsa bile siz bundan daha az etiket kullanmaya özen gösterin. Çok kullanılan popüler hashtagleri kullanarak daha az ancak daha efektif hashtag kullanmış olursunuz.

Instagram yorum sınırlama nasıl yapılır?

Instagram kendini geliştirdikçe kişiselleştirilmiş uygulamarı ile öne çıkıyor. Uygulama ilk çıktığından bu yana tüm içeriklerin yorumlara açılması ve tamamen yorumlara kapatılması seçenekleri olduğunu biliyoruz. Bu yorumları görmemek için hepsini engelleyebilir veya hepsini silebiliyordunuz. Ancak instagram yorum sınırlama özelliği yoktu, bunun için daha çok yorum için bir limit yoktu diyebiliriz. Instagram yeni çıkan özelliği ile artık kullanıcı yorumlarını da sınırlayabiliyor, gruplayabiliyor veya filtreleyebiliyor. İnstagramın bu yeni özelliği sayesinde içeriklerinize yapılan yorumları iyi kötü, olumlu olumsuz olarak gruplayabileceksiniz.

Instagramın bu özelliği, markalar ve ürün satışı yapan siteler açısından çok kullanışlı olacaktır. Markalar, satış yapan herkes ürün hakkında yapılan yorumları tek tek okumak yerine çok daha kolay bir şekilde filtreleyerek kullanabilecektir. İnstagram yorum filtremele özelliği ve nasıl kullanıldığı hakkında daha fazla bilgiyi İnstagram yorum filtreleme özelliği nasıl kullanılır? Yazımızdan alabilirsiniz.

Instagram takip sınırı nedir, instagram takip sınırı nasıl kaldırılır?

Mobil uygulamalarda kullanıcıların spam yapmamasını sağlamak için bazı limitler getirilmiştir. Bu limitler hem kullanıcıları spamdan korumak hem de uygulamanın kullanıcı kalitesini dengede tutmak için yapılır. Instagram limitleri nelerdir diye baktığımızda ilk limitlerden bir tanesi kullanıcı takip sınırıdır. İnstagram takip sınırı 7500 kişidir. Bir gün içerisinde 7500 kişiden fazla kişiye takip isteği gönderemezsiniz. Zaten normal şartlar altında bu instagram takip limiti oldukça makul görünüyor, spam olmadıktan sonra saatte 160 kişiden fazlasını eklemek ya da takip etmeye başlamak hiç de kolay değil.

Instagram takip sınırı nasıl kaldırılır sorusuna cevap olarak diyebiliriz ki, eğer günlük instagram takip limitini aştıysanız, eklediğiniz kişilerin bir kısmını unfollow ederek yeniden başkalarını follow edebilir hale gelirsiniz. Aksi taktirde spam muamelesi göreceksiniz. Instagram hesabınızı geçici olarak durduracaktır. 24 saat içinde yeniden birilerini follow edebilr hale geleceksiniz.

Instagram dm limiti nedir?

Instagram mesaj limiti mesajın içerisinde ne olduğuna göre değişebilir. Günde 35-50 arasında mesajları instagram direct mesaj limitine takılmadan atabilirsiniz. Ayrıca instagram mesaj gönderme sınırı gönderdiğiniz kişiye göre de değişebilir.

Kapalı hesaplara direk mesaj atabilir miyim?

Instagramda açık ya da kapalı tüm hesaplara direct message atabilirsiniz. Kapalı hesapları takip ediyor olmanıza gerek yok.

Instagram’da paylaşım limiti nedir?

Instagramda paylaşım sınırı yoktur. İstediğiniz kadar fotoğraf, video paylaşabilirsiniz. Sadece toplu fotoğraf ve video paylaşımlarında sınır vardır. Instagram video sınırı 60 sndir. Bunun üzerindeki videoları sayfanızda paylaşamazsınız. Instagram toplu fotoğraf paylaşma sınırı ise ondur. Aynı anda 10 taneden fazla fotoğraf ya da videoyu hesabınızda paylaşamazsınız. En azından şimdilik bu şekilde, belki yakında değişir.

Umarız Instagram Politika Limitleri hakkındaki bu yazımızı beğenmişsinizdir.

200 Yorum

  1. Yeni hesap aldım eski paylaşımları siliyorum bunların içinde beni etiketleyenlerde var . Bunları silmenin bir sınırı varmı ? Varsa ne kadar? Yazınızda göremedim.

  2. Günde kaç tane veya saatlik kaç tane takipçi çıkarma hakkim var.Mesela takipten çıkacağım ama çıkamıyorum. Yukarda yazınızda var ama takipten çıkma yazısı yok,takip etme yazısı var.Çünkü engel yiyip duruyorum bu yüzden. Yardımcı olursanız sevinirim…

  3. Merhaba benim işlem engelim var ama sadece telefonda pc üzerinden hiçbir sıkıntı yok neden acaba telefondan ınstagramı silip yeniden yükledim ama düzelmedi bi çözümü varmıdır acaba teşekkürler

  4. merhaba ben doktorum ve bir hamile sayfasinda post altinda yorumlara cevap veriyordum sanrm cok cevap yazdm sonra cevaplarm
    engellendi. spam olarak algilamis olabilecegi geldi aklma ama nasil kurtulabilirm bu durumdan post yapmak istesem bile altina bizey
    yazmama izin vermiyo lutfnw yardimci olun

  5. Merhaba instagram işletme hesabım var çok reklam cikiyorum dolayısıyla çok mesaj geliyor ve cevaplıyorum mesaj engeli aldım başkası yazmadan mesaj gönderemiyorum. İşletme hesaplarının limitleri farklı mi yada nedir bunlar net bir şekilde belirtilmeden neden engel veriyorlar 1 ay olcak hala düzelmedi defalarca mesaj gönderdim en azından tam sebebini bilsem ona göre dikkat edicem

  6. Merhabalar ilk önce 1 sonra 3 gün yorum yapma engeli aldım. Bu böyle bir hafta ongün şeklinde mi ilerler? Günlük yorum sınırlaması ne kadardır??

  7. İşletme hesabına geçerken oluşturabilceğiniz işletme sayisinda sınıra ulaştınız diye bi hata alıyorum bunun nedeni ve çözümü nedir

    • aynı telefondan belirli bir sayıya kadar bu işlemi yapabilirsiniz, daha fazlası için farklı bir telefon kullanmanız gerekir.

  8. Abi instagramda 6 gündür takip engelim var ne yapabilirim hesabi dondurdur açtım olamdı sorun bildirdim olmadı acaba sınırsız takip engeli mi yedim,???

  9. Merhaba ben yaklaşık 4 gündür instagramda kimseyi takip edemiyorum takip etmeye çalıştığımda işlem geçici olarak engellendi değil de işlem engellendi şeklinde yazı çıkıyor acaba bu geçici bir şey mi yoksa kalıcı takip engeli gibi bir şey söz konusu olabiliyor mu

    • farklı bir ağa bağlanıp deneyebilir veya farklı bir cihazdan deneyebilirsiniz? orada da aynı sonucu alırsanız engellenmişsiniz demektir.

  10. İyi günler şifremi facebook ile değiştirmek istedim eski şifrelerinizle aynı dedi bir laç denedim daha sonra otomatikmen hesap çıkış yaptı facebook bağlantısıyla denedim olmadı e postayla denedim olmadı telefon numara link yollattım linke anında tıklamama rağmen isteğiniz gerçekleşemedi dedi sürekli yoksay diyor şifre sınırlaması diye birşey okudum nasıl çözebilirim bu durumu

  11. Merhaba. Temmuz 2019 itibari ile güncel takip limiti nedir? Zira etkileşimi iyi olan 20k lık bir Sayfam var engel yeni kalktı. Bir daha engel yememek için saatlik takip limiti ne önerirsiniz.?

  12. Takip engeli aldım 10 gündür düzelmedi, bu sorun kalıcı olabilirmi yoksa belli bir süre sonra düzelirmi? lütfen yardım edin

  13. Merhaba 2 haftadır takip gönderemiyorum uyarı ekranı çıkıyor.sanırım limite takıldım nezaman düzelir bir fikriniz yada bilginiz var mı?
    Teşekkürler

    • limitleri daha önce aştıysanız uzun süre düzelmeyebilir. Düzelme süresi sizin ne kadar aştığınıza bağlıdır.

  14. Merhaba instagram da takip engeli almış bulunmaktayım normalde de oluyordu 2 3 saate düzeliyordu fakat şuan 10 gündür engelli ve şu yazı geliyor ( Bu işlem engellendi . Lütfen daha sonra tekrar dene . We restrict certain content and actions to protect our community . Tell us if you think we are made a mistake )

    Ne yapmam lazım 10 gün oldu takip edilebiliyorum msj atabiliyorum sadece takip edemiyorum?

  15. Iyi gunler
    Dünden beri instagramimdan kimseye mesaj gonderemiyorm ama herkesten bana mesaj geliyor instagrami sildim yeniden yukledm hesabimdan cikis yaptm yeniden girdm sifremi degistirdim ama duzelmiyor ne yapmam gerekiyor yardimci olur musunuz

  16. Merhaba.ben begendigim fotograflardan begenilerini cektim fakat birazini cektikten sonra daha fazla geri cekemeyecegim hakkinda bildirim geldi me zaman duzelir

    • herhangi bir hareketi çok fazla tekrarlı yaparsanız engellenirsiniz, bu engelin kalkması da bir kaç haftayı bulabilir

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir