Instagram’da Kullanıcı Adı Değiştirme Nasıl Yapılır?

Instagram da dahil olmak üzere sosyal ağların bir çoğu, kullanıcı adlarının değiştirilmesine izin veriyor. Belki de mevcut kullanıcı adınızdan sıkıldınız ve daha eğlenceli keyifli bir kullanıcı adına sahip olmak istiyorsunuz? Ya da kullanıcı adınız eski erkek ya da kız arkadaşınızla beraber oluşturulmuş bir kelimeydi ve ayrıldıktan sonra siz artık bunu kullanmak istemiyorsunuz. Aynı zamanda hesabınızın başkaları tarafından kullanıldığını düşünebilir bunun için de kullanıcı adınızı değiştirmek istiyor olabilir. Tüm bu nedenler ya da burada saymadığımız farklı nedenlerle kullanıcı adını değiştirmek isteyen takipçilerimiz için Instagram Kullanıcı Adı Değiştirme Rehberi hazırladık. Aşağıdaki adımları takip ederek instagram kullanıcı adınızı kolayca değiştirebilirsiniz. 

Instagram’da Kullanıcı Adı Değiştirme Nasıl Yapılır?
Instagram’da Kullanıcı Adı Değiştirme Nasıl Yapılır?

Android veya iPhone kullanıyor olsanız da, Instagram kullanıcı adınızı doğrudan uygulama üzerinden değiştirebilirsiniz. Eğer uygulama üzerinden değiştirmek istemiyorsanız, Instagram’ın web sayfasından da değiştirebilirsiniz. Bu yazıda instagram kullanıcı adı nasıl değiştirilir sorusunun cevaplarını birden fazla yöntem ile bulabilirsiniz.

Instagram’da kullanıcı adı nasıl değiştirilir (2020) ?

Instagram kullanıcı adınız hesabınıza giriş yaparken karşınıza çıkan ekranda şifreniz ile birlikte girdiğiniz isimdir. Kullanıcı adınız herhangi bir kelime ile birlikte rakam, tarih, özel işaret olabileceği gibi mail adresi de olabilir. Özellikle bundan 3-4 sene öncesinde instagram hesabı açanların kullanıcı adı genelde mail adresidir. Hesabınıza giriş yaparken oluşturduğunuz kullanıcı adınızı hiç bir zaman unutmamalı, şifrenizi değiştirmek istediğiniz zaman bile buna ihtiyacınız olacağını hatırlamalısınız. 

Instagram kullanıcı adınızı uygulama üzerinden değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz;

  • Telefonunuzdan uygulamaya giriş yapın.
  • Profil sayfanıza girin
  • Profili düzenleden ayarlar menüsünden profili düzenleyi seçin.
  • Edit profile yani profili düzenleye tıklayın.
  • Şimdi orada yer alan kullanıcı adı üzerine tıklayın. Değiştirmek istediğiniz yani yeni almak istediğiniz kullanıcı adını yazın.
  • Unutmayın ki aynı kullanıcı adı birden fazla kişi tarafından kullanılamaz. Bu nedenle seçmiş olduğunuz kullanıcı adı hali hazırda başka biri tarafından kullanılıyorsa sistem sizin almanıza izin vermez. Yanına harfler, rakamlar ya benzer ikonlar ekleyerek kullanıcı adınızı özgünleştirebilir, orijinalde almak istediğiniz kullanıcı adına yakın bir kullanıcı adı alabilirsiniz.
  • Seçilebilir bir kullanıcı adı yazdıktan sonra tamam a tıklayın. Böylece kullanıcı adınız değişmiş olacaktır. 

Bilgisayardan (web sitesi üzerinden) Instagram kullanıcı adı nasıl değiştirilir?

Pc’den instagram kullanıcı adı değiştirme işlemi için aşağıdaki basamakları takip edebilirsiniz;

  • Bilgisayarınızı açın sonrasında herhangi bir tarayıcı ekranını açabilirsiniz. Web üzerinden instagram kullanıcı adını değiştirmek için google, safari, fireworks ya da internet explorer dahil tüm tarayıcıları kullanabilirsiniz.
  • Tarayıcınızı açtıktan sonra ınstagram.com adresine giriş yapın.
  • Bu sayfa açıldığında eğer daha öncesinde giriş yapmadıysanız sizin hesabınıza giriş yapmanızı isteyecektir. Eğer daha önce browser üzerinden giriş hesabınıza giriş yaptıysanız hesap açık gelecektir.
  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra profil sayfanıza gidin. 
  • Bu sayfada edit profile (profili düzenle) kısmına gelin.
  • Bu sayfada kullanıcı adınızın yazılı olduğu yere tıklayın. 
  • Burada kullanıcı adınızı silip yerine almak istediğiniz kullanıcı adını yazın. Eğer almak istediğiniz kullanıcı adı başka biri tarafından kullanılmıyor ise o kullanıcı adını alabilirsiniz. Ancak başkası tarafından kullanılan bir username i alamazsınız. 
  • Uygun kullanıcı adını seçtikten sonra tamam veya uygula butonuna tıklayın.

Böylece instagram kullanıcı adınızı değiştirmiş olursunuz. Instagram’da kullanıcı adı değiştirme işlemini mobil uygulama üzerinden yani telefondan yapabileceğiniz gibi bilgisayardan web sitesi üzerinden de kolaylıkla yapabilirsiniz. Ayrıca göz atın: “Instagram’da dark mode nasıl açılır?”

Instagram kullanıcı adı değiştirme sorunu ve çözümü (2020)

Instagram kullanıcı adı değiştirme işlemi yukarıda iki farklı yöntemle anlattığımız şekilde kolaylıkla yapılabilir. Ancak kullanıcı adı değiştirme işleminiz sırasında herhangi bir sorunla karşılaşıyorsanız çözümünü bu yazımızda bulabilirsiniz. Kullanıcı adı değiştirme sırasında başkası tarafından alınan kullanıcı adını alamazsınız. Bir çok kullanıcı bunu bir sorun olarak düşündüğü için bizden bu konuda yardım istiyor. Ancak aslında bir sorun değil Instagram’ın kuralıdır. Aynı kullanıcı adının birden fazla kişi tarafından kullanılması mümkün değildir. Çünkü takipçileriniz sizi kullanıcı adınızla bulacak ve ona göre takip edecektir. Kullanılan bir username e benzer kullanıcı adı almak istiyorsanız başına ya da sonuna ikonlar, rakamlar ya da işaretler koyarak sorunu çözebilirsiniz.

Instagram kullanıcı adı değiştirme engeli var mıdır?

Takipçilerimizden instagram kullanıcı adı değiştirme sınırı var mıdır, ya da bir süre sonra engellenme durumu olur mu konusunda bir çok soru gelmektedir. Instagram, gerçek kişiler ile robot yazılımları ayırabilmek için uygulama üzerinden yapılan bir çok işleme sınırlama getirmiştir. Belirli bir sayıda yapılan eylemler normalden fazla görünen kez yapılırsa engellenme durumu söz konusudur. Instagram isim değiştirme engeli ise çok fazla karşılaşılan bir durum değildir. 

Instagram kullanıcı adı değişmiyor (hatası)

Instagram kullanıcı adı değiştirme hatası fazla karşılaşılan bir sorun değildir. Olduğunda ise muhtemel bir kaç sebebi vardır. Ilk olarak instagram kullanıcı adı değiştirebilmeniz için hesabın yöneticisi olmanız gerekir, ana yönetici değilseniz kullanıcı adını değiştiremezsiniz. Aynı zamanda hesabınızda bazı olağan dışı hareketler görülmüş ve eylemleriniz instagram tarafından engellenmiş olabilir. 

Instagram uygulamanız güncel değilse, telefon hafızanızda yer olmadığı için uygulama doğru düzgün çalışmıyorsa ya da bazı teknik aksaklıklar dolayısı ile uygulamada o anda sorun varsa problem olabilir. Ancak bunların dışında instagram kullanıcı adı değiştirme hatası çok karşılaşılan bir hata değildir. 

Instagram’da hangi kullanıcı adları alınamaz?

Instagram’da yasaklı olan etiketler olduğu gibi yasaklı olan kullanıcı adları da vardır. Yukarıda da geniş geniş bahsettiğimiz gibi başka biri tarafından kullanılan kullanıcı adını alamazsınız. Bunun dışında herhangi bir din ile dalga geçen, ırkçı, cinsiyetçi, pornografik, pedofili ve benzer konuları destekleyen ya da ifade eden kelimeleri kullanıcı ismi olarak alamazsınız. Yukarıda saymış olduğumuz konulardaki kelimeler dışında tüm kelimeleri kullanıcı ismi olarak alabilirsiniz.

Buna ek olarak Crovu’dan pek çok sosyal medya hizmetini satın alabilirsiniz. Instagram profilinizi güçlendirmek için buradaki servislerimize göz atın.

Saygılarımızla,

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir